Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Wat eten we vandaag?

Hoewel ik met onze nieuwe keuken een ware inspirationquelle ben de laatste tijd, kan ik toch wel eens nieuwe inzichten gebruiken in het dagelijkse dilemma: wat eten we vandaag?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Silone

Silone

04-02-2010 om 15:30 Topicstarter

Vandaag

Witte rijst met stoofpot van rund en groenten en knoflookbrood met komkommersalade erbij. De broodjes schuif ik zo de oven in, de rest is klaar vanwege schoolbezoek, muziek en sporten. Daar tussendoor moet dan gegeten worden.

Zuurkool

Zuurkoolstamppot met spekjes en rookworst, om het begin van de lente te vieren . Gisteren was het zelfgemaakte pizza.

Chris

Vaste prik pannenkoeken op donderdag

voor de kinderen dan.

Voor mezelf ga ik de serping proberen te maken uit een eerder draadje. Lijkt me erg lekker.

Trouwens op die site (niet nederlandstalig overigens) staan veel meer lekkere recepten, echt een aanrader om daar eens op rond te neuzen.

Roos Vicee

Roos Vicee

04-02-2010 om 15:54

Gav

Heel simpel GAV vandaag.
Oftewel: Groente, Aardappels en Vlees.
Andijvie, en voor de zeurpieten gekookte (verse) worteltjes met doperwtjes uit een potje. Gekookte aardappels en draadjesvlees.

reina

reina

04-02-2010 om 15:58

Snel

Even wat snels, ik moet vrieg weer op m'n werk zijn, we eten kippenpoot 9uit de oven), sla en pompoenbolletjes.

Vera*

Vera*

04-02-2010 om 16:09

Agv

Verse worst (c1000) met spinazie en gekookte aardappels. Vandaag is het tijd voor goedkoop.

Vega

Gemengde bonencurry met rijst en naanbrood. En morgen gegratineerde knolselderij en koolsalade (zou dat combineren denken jullie?).

tonny

tonny

04-02-2010 om 16:22

Gav

Groente (bloemkool), aardappels, vlees (zweedse gehaktballetjes); kippensoep vooraf.

Sorry, van mijn menu krijg je geen flitsende inspiratie!

Petr@

Petr@

04-02-2010 om 16:29

Andijviestamppot!

Simpel en lekker! Voor jongste een vega rookworst en voor ons een écht rookworst.

Margriet*

Margriet*

04-02-2010 om 16:35

Bami

met tres simple chinese groenten, kip en satesaus. Maar het is donderdag en dan moet er rap gekookt worden. Is altijd eenvoudig.

Wat zijn dat trouwens pompoenbolletjes= hoe maak je dat?

Guinevere

Guinevere

04-02-2010 om 16:37

Goede vraag

Ja, dat is een goede vraag Silone. Dat zit ik me namelijk ook al de hele dag af te vragen...
Misschien kom ik er nu dankzij deze draad uit. Mag wel opschieten, het is al half 5 geweest.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

04-02-2010 om 16:41

Héél simpel vandaag

Stamppot rauwe andijvie.
Met van die stamppot-aardappelpuree uit een pakje en voorgesneden andijvie. Met uitgebakken spekjes en natuurlijk blokjes oude kaas (ook voorgesneden).
Binnen 10 minuten op tafel, dat komt mij vandaag héél goed uit.
En dat terwijl ik meestal maar weinig van die kant-en-klaar-dingen gebruik... Maar dit is zo'n uitzondering. En iedereen vindt het heerlijk!

Linda99

Linda99

04-02-2010 om 17:04

Nog simpeler

Vandaag beide geen fut om te koken. Kids krijgen dus kant en klare poffertjes en wij eten pizza.

Morgen ga ik een ovenschotel maken met kabeljauwfilet, spinazie, mon chou, aardappelpuree en geraspte kaas.

Stoofpot

Stoofpot dus, staat de hele middag al lekker te sudderen in de appelstroop. Rode kool en aardappelen erbij. En die aardappelen ga ik Nu dus schillen :o)

Petr@

Petr@

04-02-2010 om 17:33

Anke

Ik ben heel benieuwd naar jouw recept, stoofpot met appelstroop.. Wil je dat hier neerzetten?

Rieke

Rieke

04-02-2010 om 17:34

Heel simpel

Patat van de patatboer, met een kroket en een glas melk.
De kinderen eten nu fruit en komkommer om nog iets gezonds binnen te krijgen. Maar man is een paar nachtjes weg en dat vieren we/ troosten onszelf met een vette hap.
Ik heb nog heel veel groente in de koelkast dus het komende weekend wordt gezond, met boontjes en spaghetti en iets met bleekselderij en oh ja we lassen ook een kindvrij diner in zondag. Kinderen eerst eten en naar bed en wij aan de kaasfondue daarna.

Puck

Puck

04-02-2010 om 17:35

En hier

Tartaartje met champignons en uitje, sla en gekookte aardappelen. Morgen is patatdag.

Guinevere

Guinevere

04-02-2010 om 17:52

Chinees

We zijn eruit. Man haalt chinees met veel groente en vis. Hij trakteert omdat hij een nieuwe auto heeft gekocht.

Ayanna

Ayanna

04-02-2010 om 18:22

Schouderkarbonades

En dan a la Hillary. Waren erg lekker! Volgens mij op deze manier ook goed te doen met speklappen.....! Witte rijst erbij en een salade met komkommer en rode en gele paprika.
Morgen zuurkoolstamppot met spekjes!

Ise

Ise

04-02-2010 om 19:08

Ook snel klaar

Dohter naar bijles, dus moest ik na mijn werk ook even snel iets in elkaar flansen:
spaghetti met kipfilet, spinazie, wat spekjes en boursin cuisin. Salade van tomaat, komkommer en feta erbij en klaar!

Grillpan

hamburgers in de grillpan, gekookte aardappelen en spinazie. Snel klaar, want we hebben alelbei gewerkt, eind van de dag gekeken op het open huis op school van jongste en oudste had een proefles judo.

groetjes van Purk

p.s. en wat ik morgen eet, weet ik nog niet....dan zitten we hopelijk heerlijk in een hotel aan een besneeuwde piste in het Sauerland.

Kaaskopje

Kaaskopje

04-02-2010 om 20:11

Te late reactie

maar wij hebben vanavond gebakken krieltjes met sperziebonen en een macaronigroentepakket als eenpansmaaltijd bereid gegeten met daarnaast een slavink. Zo kon mijn liever geen vleesetende dochter genieten van een vegetarisch maaltje en wij hadden ons stukje vlees.

margje van dijk

margje van dijk

04-02-2010 om 22:23

Wat wij gegeten hebben

Fantasierecept met wat ik in huis had:
- uitje fruiten met een paar eetlepels kerrie massala (ik weet dat jij dat veel precieser doet met je kruiden maar dit is van die heerlijke surinaamse kerrie waar ik dan verder heel lui van word)
- halve liter water erbij en een bouillonblokje
- een groene pompoen (zat in m'n groentepakket) in blokjes erin (ook geschild voor de zekerheid)
- twee wortels erin, in schijfjes
- na een kwartiertje de staafmixer erop
- intussen een restje lamsgehakt uit de vriezer (gelukkig al ontdooid, maar ik heb hieronder gelezen dat dat heel goed gaat in een plastic zak in koud water) gekruid met wat zout, peper en de helft van een ei, en in balletjes gedraaid voor zover dat ging
- die door de soep gedaan, en ook nog een pot maiskorrels erdoor, en een aan flardjes gesneden rode paprika
- nog een kwartiertje laten doorkoken tot alles gaar was en daarna nog een handje verse koriander.

Gegeten met eigen gebakken brood (wel van gisteren) met pindakaas.

Iedereen heeft het met veel smaak opgegeten. Ik had ruim 4,5 punten. (We scoren de maaltijden altijd op een schaal van 1 tot 5 (oplopend naar lekkerheid), en ik had 2 vijven en 3 4,5-en).
Ik heb de soep ergens in het proces nog aangelengd met water, dat doe ik altijd redelijk op het laatst zodat je goed in de hand hebt hoe dun/dik hij wordt.
Margje

Yta Chalne

Yta Chalne

05-02-2010 om 08:31

Witlof

Wij aten gisteren het lievelingseten van jongste: witlof/camembert/aardappelpuree uit de oven. Vandaag: geen idee. Iets simpels met rijst en kip, waarschijnlijk. Of verse spinazie en tartaartjes. Of een groentecurry. Of, als het erg donker weer wordt, hutspot.

Petr@: stoofpot in appelstroop

Hier komt ie:
Ik neem voor 5 personen ongeveer 1 kg runderlappen. Die kruid ik met peper, nootmuskaat en een beetje paprikapoeder. Daarna smeer ik het vlees nog in met mosterd. Het vlees dan aanbraden, 3 blaadjes laurier en 5 kruidnagelen erbij. En dan dus een ruime halve pot appelstroop erbij. Afblussen/aanlengen met slappe bouillon. Zacht zetten, deksel erop en dan een paar uur laten staan. Meestal staat het hier wel zo'n uurtje of 4 te sudderen. Voor het eten de kruidnagelen en laurier eruithalen en het vlees klein snijden. Maar meestal valt het dan wel vanzelf uit elkaar. Je kunt de stooppot nog een beetje binden met allesbinder of maizena. Resultaat: heerlijk zoetig vlees met toch nog wat pit door de kruiden.
Eet ze!!

Rieke

Rieke

05-02-2010 om 09:22

Anke

Klinkt heerlijk zeg, ga ik ook maken! Lekker met die appelstroop.

Bio-lam

Onze buren van een paar huizen verderop 'doen' aan schapen (ze hebben een kudde, en van die leuke hondjes) Dat betekent dat ze ook elk jaar een flinke groep lammetjes laten slachten & het vlees laten verwerken, nota bene bij mijn eigen slager (die het overigens niet verkoopt, dat doen de buren dan weer zelf) Ik had eigenlijk nog nooit hun vlees uitgeprobeerd. Vorige week heb ik een pretpakketje gescoord met allerlei worstjes, gehakt en shoarmavlees. Eerst maar eens uitproberen of de kinderen daar ook blij van worden. De worstjes zijn al goedgekeurd, en vanavond gaan we de shoarma proberen. Jammie!! Daarna denk ik dat ik een half lam ga scoren. Mag ik helemaal zelf weten 'hoe ik hem wil' (koteletjes, grote bouten, stoofvlees, gehakt, shoarma, worstjes...)

maar vanavond dus shoarma. Met zelfgemaakte knoflooksaus, en reepjes andijvie. En komkommersoep vooraf om toch nog wat groente binnen te krijgen...

Gisteren restjes-bami (groente-la eens helemaal leeggemaakt. En wat restjes ham, kip en garnalen erdoor, was heerlijk. Omeletje erbij. Jammie.)

Morgen denk ik iets met kip en rijst en heel veel paprika's die ik net op de markt heb gescoord.

En zondag spaghetti marinara met veel vis, want dat had ik oudste beloofd, dat we dat zouden eten dit weekend. Sla erbij of zo.

Ingrid

Tuurlijk emma!

Volgens mij hebben ze wel een 'seizoen'. Er worden niet het hele jaar door lammetjes geslacht, ik zal eens navragen hoe het precies zit (overigens heb ik een broer die hier in t noorden woont & in Rotterdam werkt, dus misschien )kunnen we logistiek ook nog wel wsat regelen als het moet...

Ingrid

margje van dijk

margje van dijk

05-02-2010 om 12:38

Wij ook

Ik heb er al eerder beeldend over geschreven, maar wij hebben dus ook van die schapenvrienden. Leuk he, IngridT

Onze volgende bestelling komt nu zo'n beetje. We hadden er ook een voor de kerst. Wij hadden een half pakket, maar het is nog niet eens op (zo veel eten we nou ook weer niet). Ik vind het heel leuk en heel lekker.

Margje

reina

reina

05-02-2010 om 13:15

Vanavond

'Marokkaanse'couscous met italiaanse groenten en stukje skip, daarbij ( zelfgemaakte) courgettechutney.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.