Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

elena

elena

31-01-2010 om 10:32

Brood(jes) bakken (emma b?)


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Leuk rode beuk!

Weer zo'n leuke site, super. Ja, dat no-knead bread ga ik zeker proberen, klinkt simpel en lekker. Zou je trouwens door het bloem meteen al kruiden kunnen mengen zodat het hele brood doortrokken raakt met italiaanse kruiden? Ik denk zelf van wel. Kwestie van uitproberen waarschijnlijk. Zelf vind ik focaccia met plakjes tomaat errug lekker.

Pilsje: 24 uur bij kamertemperatuur...

dus ik zou er geen verse kruiden van het begin af bij doen, hooguit gedroogde. Of een paar uur voor het eind even erdoor roeren en laten doorrijzen.
Er zijn ook recepten op youtube die halverwege een keer roeren, bij die stap zou ik dan wel verse kruiden erbij gooien.
Maar 24 uur lijkt me wat lang. Het wordt ook gedeeltelijk zuurdesem doordat het zo lang staat, maar doordat de gist ook groeit loop je geen gevaar op verkeerde bacterieen.

Youtube geeft nog veel meer inspiratie...
Oh ja, dat kikkererwtemeel vond ik geen succes. Heel jammer want het lijkt me volwaardiger dan pure witte bloem.

Hoi rodebeuk

Over een uurtje mag m'n no-knead bread in de oven. Ben benieuwd of het lekker gaat worden.
Het deeg is keurig gerezen en ik had (voor ik jouw posting las) al gedroogde kruiden toegevoegd.
Wel doe ik er dadelijk nog een hoop schijfjes tomaat op, vind ik erg lekker zoals ik al vermeldde.
Inderdaad erg leuk en reuzesimpel dat niet kneden brood.
Als het goed lukt ga ik het zeker regelmatig bakken.
Dank je voor de tips nogmaals.
Oh ja iets anders, ik weet niet meer van wie, maar de serpin (soort gevulde pannenkoekjes maar dan van brooddeeg) waren heerlijk, ga ik zeker vaker maken. Hier kun je ook weer eindeloos variëren met de vulling, erg leuk. Ik had er lekker een simpele salade bij gemaakt en chilisaus, en met 2 van die koeken per persoon hadden we ruim voldoende.

Leuk om te horen pilsje...

en heb je het nou met of zonder kikkererwtenemeel gedaan?

Waarschijnlijk is het al op
... had je ook van die mooie grote gaten?

Zonder kikkererwtenmeel

en dat komt door jou, omdat jij zei dat het niet echt veel toevoegde ).

Ik denk dat mijn deeg een ietsiepietsie te nat was, dus gaten maken ging niet echt, maar het brood is prima gelukt hoor. De helft met spekjes en de helft met plakjes tomaat belegd. Vooral erg lekker vind ik bij de soep.

Het is nog niet op, 't is ook best een groot brood geworden, vandaag zal het wel opgaan...

Rafelkap

Rafelkap

08-02-2010 om 17:49

Grof maïsmeel

Nou zeg, dat ziet er wel errug lekker uit! Dat wil ik ook maken! Ik vond een blog met de ingrediënten en er stond bij: grof maïsmeel. Misschien heel dom maar waar kan ik dit kopen?

Rembrand

Rembrand

08-02-2010 om 19:42

Molen.

Hoi,
Ik koop mijn meel altijd bij een molen. Als je in de buurt van Rotterdam woont is dat misschien een ideetje ?
Het is Molen de vier winden in Terbreggen.
http://www.driekleur.com/
M.

Ja allemaal leuk en aardig dames (o.t.)/rafelkap

...maar wanneer komt nou de volgende taalkundige verhandeling? Ik dacht dat dit een broodbakdraadje was. Daar hoort dat toch?

Rafelkap: polenta heb je fijn en grof en ik heb nu een heel pak staan voor onder de pizza of focaccia. Het trekt wel heel erg vocht aan dus het klontert heel snel, ookal zit het in een weckpot.

Rafelkap

Rafelkap

09-02-2010 om 10:25

Polenta

Dank dames. Een geschikte molen zie ik hier niet, maar een natuurvoedingwinkel zal het onder de naam polenta wel verkopen.

Rafelkap

Ik koop het bij de Magrheb/turkologische winkel in Lunetten. Die heeft gewoon het hele rijtje afwijkende graanproducten en peulvruchten liggen.

Zo'n winkel moet toch bij jou in de buurt ook zijn?

Voor het geval je daar eerder langsfietst...maar ja, je schoolrondje voert natuurlijk langs de natuurvoedingswinkels

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.