Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Wat eten we vandaag?

Hoewel ik met onze nieuwe keuken een ware inspirationquelle ben de laatste tijd, kan ik toch wel eens nieuwe inzichten gebruiken in het dagelijkse dilemma: wat eten we vandaag?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Silone

Silone

05-02-2010 om 14:46 Topicstarter

Arme berber

Dat sneue ziekenhuiseten ook. Je wordt al verdrietig als je zo'n ...tadaaaa... deksel omhoog trekt. Ik wapper je virtueel de zelfgetrokken bouillongeur van hier naar je toe. (en sterkte met datgene wat jou in het ziekenhuis houdt)
Lekker hoor lamsworstjes, ik had ze laatst van AH, en kende ze eigenlijk niet. Nóg lekkerder dan merquez.
Vanavond 2 soorten zelfgemaakte lasagne, met en zonder vlees, vanwege aanwaaiers rond etenstijd. Salade erbij, klaar. De bouillon is voor het weekend en de diepvries.

Reina

Mag ik alsjeblieft jouw recept van courgettechutney?

reina

reina

05-02-2010 om 19:01

Anneque

Dan moet ik eens gaan zoeken of ik het nog heb, ik maakte het toen ik een heleboel courgettes gekregen had en deed het in weckpotten, maar waar ik het recept vandaan had ???? Als ik het vind zet ik het hier neer, want het is wel héél erg lekker!

reina

reina

05-02-2010 om 19:05

Anneque

Ik kan de chutney niet vinden, maar dit heb ik ook gemaakt en is ook erg lekker:
Zoetzuur van courgette
nodig:
1 kg courgette
2 grote rode uien
50 gram zout
1/2 liter appelazijn
350 gram kristal suiker
1 bos selderij, fijn gesneden
3 theelepels mosterdzaad
3 theelepels kurkuma
en natuurlijk schone jampotten.
bereiden:
Snijd de courgettes in de lengte door en haal er de zaad lijsten uit, snijd ze in halve maantje. Snijd de uien in halve ringen. Leg de courgettes en de uien in een schaal en strooi er het zout over, laat dit minstens 2 uur trekken.
Breng de azijn samen met de suiker, selderij, kurkuma en het mosterdzaad aan de kook en laat het 5 minuten op middelhoog vuur goed doorkoken.
Schep de groenten in een vergiet, spoel ze goed af en laat het uitlekken. Schep ze in een schaal en schenk het suiker-azijn mengsel er over. Laat een nacht staan.
Breng het de volgende dag in een kookpan opnieuw aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. Schep de groente en het suiker-azijn mengsel uit de pan in de jampotten.
Sluit de potten goed af en zet ze daarna op de kop tot ze afgekoeld zijn.

Reina

Dank je wel! Ik houd heel erg van courgette.

Bastet

Bastet

06-02-2010 om 15:11

En wij....

Wij eten vandaag de snert van mijn moeder!Met stokbrood en kruidenboter.
Bastet

Rafelkap

Rafelkap

06-02-2010 om 15:18

Gisteren

kikkererwtensoep van Jamie Oliver. Heerlijk en voor herhaling vatbaar. Vandaag kookt mijn man, ik geloof iets met kip uit de oven, aardappelen en boontjes.

He rafelkap!

was dat 'mijn' recept? Nou ja, die van Jamie natuurlijk, maar die ik hier een paar weken terug neerzette??

Ingrid

Rafelkap

Rafelkap

06-02-2010 om 16:10

Ingridt (o.t.)

Ik was het al van plan, heb het bewuste boek in huis. Hier serveerden ze het laatst op de kinderboerderij. Had jouw bijdrage ook gelezen en het moest er nu maar echt eens van komen!

Nasha 1st

Nasha 1st

06-02-2010 om 16:28

Speklappen!

en ik ga het volgende recpet proberen:

Gewokte groenten met speklap
(1 speklapje per persoon en lekker veel groenten)

Ingrediënten:
Speklapjes
Wortels
Peultjes
Taugé
bouillonblokje
Ketjap
Honing
Olie
Peper en zout

Snij de speklapjes in dobbelsteentjes.
Schep de ketjap, de honing, 1 eetlepel olie en wat peper en zout door het
vlees en laat dit minimaal 15 minuten marineren.
Snij de wortels in blokjes.
Haal de peultjes af.
Neem het vlees uit de marinade en bak het al omscheppend in 5 minuten in
de rest van de olie bruin.
Bak de wortel 5 minuten mee.
Voeg de peultjes toe en bak alles nog 5 minuten.
Voeg dan 2 deciliter kokend water, het halve bouillontablet en de marinade
toe.
Breng dit alles aan de kook.
Schep de taugé er door en verwarm nog even goed door. Voeg peper en zout
naar smaak toe
Serveren met de rijst.

reina

reina

06-02-2010 om 16:48

Vandaag restje

Ik heb nog heel weat gekruide couscous over, die warm ik op en we eten er sperciebonen en een vegetarische kaasschijf bij.

Yta Chalne

Yta Chalne

06-02-2010 om 18:23

Spinazie

Wij aten vandaag maar met z'n tweeën: verse spinazie, een biefstukje en krieltjes. Spinazie is momenteel mijn absolute favoriet, lekker en makkelijk. Voor twee personen is het wel veel handelbaarder dan onze gewone porties, gewoonlijk loop ik met drie 'kussenslopen' spinazie te zeulen

Bloemkool

...uit de oven met hamkaassaus en quinoa.
Vooraf de onvermijdelijke pompoensoep.

Massi Nissa

Massi Nissa

06-02-2010 om 20:46

Vis

Vandaag aten we tilapiafilet met knoflook, koriander en citroen. Daarnaast worteltjes en ovenfrietjes. Morgen eten we een drie-paprika-omelet met merquezworstjes en komkommersalade. En op maandag eten we afbakpizza of iets dergelijks, we hebben dan geen van beiden tijd om te koken.
Fantastische draad, het geeft echt inspiratie.
Groetjes
Massi

ijsvogeltje

ijsvogeltje

06-02-2010 om 21:05

En hier

Gisteren aardappelen met witlof op de klassieke manier: met ham en veel kaassaus, in de oven. Heerlijk.
Vandaag kaasfondue gegeten. Te weinig vocht er door gedaan, dus het was eigenlijk te dik. Maar dat zorgde voor veel plezier aan tafel.
En morgen roodbaarsfilet met bosuitjes en rode pesto (in de oven), met krieltjes en broccoli.

Gisteren

Knolselderij-aardappelgratin en kool-wortelsalade met walnoten (of had ik deze al vermeld?). Het bleek een goede manier om van die knolselderij af te komen (ik houd er niet van, maar nog minder van zijn zusje de bléékselderij, bah).
Vandaag een simpele spaghetti met olie, knoflook en peperoncino.

Vandaag koe loe kai met witte rijst

Al een hele tijd niet meer gemaakt, dus ik heb er echt zin in. Stukjes kipfilet door een beslag van zelfrijzende bakmeel en water halen en frituren in de olie. Saus erbij van geroerbakte stukjes paprika, prei en champignons, erbij blikje gesneden ananas, bruine suiker, azijn en Calvé chilisaus (I know = potje). Met witte rijst.

Chris

Shoarma schotel

dat mogen wij eten vandaag in het kader van mijn afval menu..ik heb nog nooit zo'n lekker dieet gevolgd zelfs de kids smullen.
Gisteren hadden we griekse spaghetti.

morgen gewoon aard./bloemkool en rundertartaar.

Kip/sla/friet

het is bijna een traditie geworden hier op zondag,kipfilet, zelfgebakken frietjes en ijsbergsla.

En vandaag

Aardappels uit de oven met een romig groentenprutje.
Morgen denk ik kikkererwten van Onno Kleyn, onee, dan moet ik die nu nog opzetten, dat wordt overmorgen. Dan een groentencurry met linzen en/of rijst.

Silone

Silone

08-02-2010 om 14:24 Topicstarter

Heerlijk

Wat grappig al die verschillende gerechten. Wat de één normaal vindt, is voor de ander vreemd.Gisteren simpele schnitzels met patat en rauwkost gegeten.
Vandaag staan er aardappels uit de oven op het menu met viskoekjes, wortels en asperges. (dwz de asperges zullen voor echtgenoot en mij zijn, vinden de kinderen niet lekker). Ik broed nog even over een toetje, griesmeel of pudding.

margje van dijk

margje van dijk

08-02-2010 om 15:17

Silone (o.t.)

Bevallen de aardappels jullie? Ik moet wel eens denken aan een oud bericht van jou dat je je kinderen moest uitleggen wat een aardappel was.

Margje

Hier ook vis vandaag,

met puree en worteltjes (man is er niet, en ik maak de kinderen heeeeel blij met dit menu)

Ingrid

ijsvogeltje

ijsvogeltje

08-02-2010 om 16:39

Vandaag: lauwe tonijnsalade

Een van de favorieten van mijn jongste zoon:
spercieboontjes (heb heel lui diepvriesboontjes gehaald) koken en in een schaal doen. En dan gaat erbij:
- rode ui
- 2 blikjes tonijn in olijfolie
- tomaten
- hardgekookte eieren
- olijven
- zout en peper

En natuurlijk eten we er een stokbroodje met kruidenboter bij.

Katrien

Katrien

08-02-2010 om 17:58

Risotto met spekjes en erwtjes

Risotto dus.

Is hier altijd een groot succes.

Katrien

Yta Chalne

Yta Chalne

08-02-2010 om 18:29

Wegens laat thuis...

...shoarma, in de bonus bij AH. Met een flinke hoeveelheid roerbakgroenten, knoflooksaus, sla en pitabroodjes. Wij hebben onze zestig gram vlees wel weer binnen...
Die tonijnsalade van ijsvogeltje is hier ook geliefd trouwens, maar niet zo in de winter. Wij doen er nog olijven, ansjovis en aardappel in, en we noemen het salade niçoise

Guinevere

Guinevere

08-02-2010 om 21:09

Quiche

Wij hadden vandaag quiche, 2 smaken: zalm met brocolli en de beroemde paddestoelen-briequiche van Kiki. Met sla erbij.
Lekker decadent voor de maandag maar het waren de opgewarmde restanten van zaterdagavond.

Silone

Silone

09-02-2010 om 08:44 Topicstarter

Margje

We áten wel aardappel, maar alleen gefrituurd, gebakken of als puree/stamppot. Ik heb de kinderen idd uit moeten leggen hoe een gekookte aardappel eruit ziet. Rond, geel, beetje bloemig/droog met jus? Er ging toen nauwelijks een belletje rinkelen
Sinds we de nieuwe oven hebben, is de aardappel helemaal herontdekt hier. We vinden ze in de oven rauw in stukjes met schil en knoflook, olijfolie en rozemarijn overheerlijk. Maar ik heb al vanalles in de oven gemaakt. Zelfs pommes duchesse laatst. Dát was lekker en zag er zo mooi uit, al die torentjes op een bakplaat.

Spaghetti

HIer zijn de kinderen gek op zelfgemaakte spaghettisaus. Die heb ik zondagnamiddag gemaakt, hij moet namelijk 4 uur staan. Gisteren een diep bord, met een berg spaghetti, de saus erover en veel gemalen kaas. Er was nog wat over en omdat de kinderen het lekker genoeg vinden, eten we dat schaamteloos vanavond op. Omdat er nu niet meer zoveel is, komt er een salade met veel komkommer bij en ofwel feta ofwel mozarella en lekker warme ciabatta, met olijfolie en zout om je bord mee schoon te vegen. Mama gaat vanavond op stap, dus ook nog fijn dat ik lekker snel klaar ben. Fijn voor man is weinig afwas

Tomatensaus beemer

Tomatensaus maak je heel makkelijk in de oven:
Voorverwarmen op 200°C. Olijfolie in braadslee. 1,5 kg tomaten in stukken erbij, uien in stukken, knoflook, verse tijm/oregano/rozemarijn, peper en zout. Ruim olie erover gieten en half uur bakken. In porties overscheppen in mengbeker en met staafmixer pureren (niet in braadslee pureren dan zit je hele keuken + jezelf onder...)

Lekker met bijvoorbeeld rul gebakken gehakt erdoor, of tonijn+kappertjes, of hamreepjes, of gorgonzola, of...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.