Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Wat eten we vandaag?

Hoewel ik met onze nieuwe keuken een ware inspirationquelle ben de laatste tijd, kan ik toch wel eens nieuwe inzichten gebruiken in het dagelijkse dilemma: wat eten we vandaag?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Spaghetti:

Zooo makkelijk:
2 grote uien
2 dikke tenen knoflook
2 blikken pomodoritomaat
250 gram rundergehakt
1 bouillonblokje (rund of kip maakt voor mij niet zoveel uit)
2 laurierbladen
beetje suiker
peper, zout
oregano
basilicum
Olijfolie

Snijd de uien in ringen en de knoflooktenen in snippertjes. Fruit deze in de hete olijfolie en rul het gehakt erbij. Prak het bouillonblokje erdoor en maak op smaak met een beetje (de rest komt later) peper, zout, de kruiden en wat suiker, de laurierbladen. Voeg de tomaten toe (ik neem ook wel eens blikken met tomatenblokjes overigens). Laat het lekker 4 uurtjes zachtjes pruttelen (controleer af en toe even of er vocht bij moet en roer het af en toe met een pollepel even door). Als je klaar bent het te serveren kun je afproeven om te kijken of er nog kruiden, peper of zout bij mogen.
Alles is een beetje met de losse hand hoor.
Smakelijk

Triple

We zitten deze week al aan ons spaghettiquotum, maar met uw welnemen ga ik deze volgende week eens uitproberen

Katrien

Katrien

09-02-2010 om 11:26

Op z'n oosters

Gewokte groenten, kip, noedels.

Katrien

Silone

Silone

09-02-2010 om 11:30 Topicstarter

Ha!

Ik ben altijd in voor nieuwe ovenrecepten. Ontdoe jij de tomaten trouwens van tevoren nog van schil Triple, of vermalen die helemaal weg in de blender? Als ik iets met verse tomaat maak, haal ik nl eerst de schilletjes er af, maar als dat niet nodig is...
Vanavond tortelini met een creme fraise sausje met gerookte zalm en daarbij salade.

Hilde

Hilde

09-02-2010 om 11:42

4 uren

Vraagje voor Clo: waarom moet je tomatensaus 4 uren pruttelen? Is dat niet erg lang?

Hilde

Het recept heb is viavia van italiaanse oorsprong. Ik heb het altijd zo nagevolgd, want het schijnt het geheim te zijn, het lange pruttelen. Laatst ving ik een gesprek op van iemand die vertelde dat de italiaanse wederhelft altijd zo'n lekkere saus maakte en dat het geheim was die een uur of vier te laten pruttelen. Precies zoals ik het dus een paar jaar eerder had gehoord. Dus ik houd me er maar aan. Hij is zo simpel dat je er verder maar een kwartier mee bezig bent, dus heerlijk voor een welriekend huis op een luie zondagmiddag +

Hilde ii

Ik heb even voor jou en mij gegoogled op 'bolognese saus geheim': dat zit dus inderdaad in het lange pruttelen.

Ook spaghetti

Hier ook spaghetti "met rode saus" vandaag. Ik maak het ongeveer op dezelfde manier als Clo, maar liet het minder lang pruttelen. Ga ik toch es proberen.

Tomatenvelletjes

De tomatenvelletjes laat ik er gewoon aanzitten en pureer ik met de staafmixer. Misschien is het wel lekkerder om de tomaten te ontvellen, maar dat vind ik teveel gedoe!

amk

amk

09-02-2010 om 14:56

Uit

ik ga vanavond uit eten en naar de film.

Pompoensoep

gisteravond al keurig gemaakt, dus alleen maar opwarmen. We hebben er geroosterd pompoenbrood met boter bij. Als ik zo thuis ben, kunnen we dus al na tien minuutjes aan tafel. Lekker, ik heb er zin in!

groetjes van Purk

liora

liora

09-02-2010 om 17:28

Wij

Hoi,

Wij (ik en oudste zoon) eten pizza uit de diepvries en spinazie a la creme. Baby eet potje worteltjes met kabeljauw. Ja ik ga echt uitgebreid koken vanavond!

)

Liora

Bastet

Bastet

09-02-2010 om 17:58

En hier....

Hutspot!!
Bastet

Spaghetti

maar niet met tomatensaus... Dit keer met kip, broccoli (was in de reclame), paprika en roomsaus. En dan lekker veel ital. kruiden en knoflook

Ik ruik nu wel, maar iedereen vond het heerlijk !

Jons

Massi Nissa

Massi Nissa

09-02-2010 om 22:29

Voor twee dagen

Mijn man heeft vandaag voor twee dagen gekookt (doen wij heel vaak). Hij heeft piepkleine gehaktballetjes gemaakt in een saus van paprika, knoflook, ui en courgette met heel veel witte bonen (die al 24 uur stonden te weken of wellen of hoe heet dat). Ernaast aten we warm Turks brood. Heerlijk, vooral als je die miniballetjes niet zelf hoeft te draaien en zo kunt aanschuiven.
Groetjes
Massi

100%mama

100%mama

10-02-2010 om 10:25

Vandaag

Gebraden kippepoten, aardappel rondjes uit de oven en champignons gebakken in de knoflookboter! MJAM!

liora

liora

10-02-2010 om 12:15

En wij

Wij eten vanavond zalmfilet en gebakken krieltjes en nog iets van groente maar dat moet ik nog bedenken. Wordt of erwtjes uit de diepvries of sperzieboontjes uit pot.

Hachee

de hachee staat al lekker te pruttelen (ruikt zo lekker vind ik) met rode kool en appeltjes, aardappelen en appelmoes.

Echt winters eten.

groetjes van Purk

Silone

Silone

10-02-2010 om 14:30 Topicstarter

Ha purk

hier staat de rollade in de oven, en we eten er ook aardappelen, zelfgemaakte appelmoes en diepvriesrest Margjekool bij.

Lou

Lou

10-02-2010 om 15:29

Lasagne

Vanavond lasagne met bolognesesaus. De saus staat al op, kan lekker lang pruttelen. Overigens nog een paar geheimen van de "echte" (niet uit Bologna, wel uit Italië) bolognesesaus:
- schepje suiker erdoor
- als de kinderen niet mee-eten: tijdens het inkoken niet bijvullen met water maar met rode wijn
- geen champignons, paprika of andere groenten erdoor, alleen ui, tomaten en bleekselderij
- als je begint met de ui fruiten, wat reepjes ontbijtspek of katenspek meebakken.

groet,
Lou

Silone

wij eten vanavond pasta met zalm, limoen, bosui en een sausje van magere (wel zonde, maar vooruit, ik groei anders de pan uit ) kookroom..klinkt als jouw recept van gisteren

Kikkererwten met paddestoelen

Nou ja, dat worden gewone champignons hoor. Een lekker recept van Onno Kleyn. Moet er nog een groente bij bedenken. Venkel misschien? Of prei.

Lou o.t.

ik zet mijn oudste nu op de trein. Hij eet liever bij jullie dan thuis.
Bel je even wanneer hij de trein terug neemt? Dan pik ik hem op van het station.

groetjes van Purk

Lou

Lou

10-02-2010 om 18:10

Purk o.t.

Prima hoor. Gezellig!

))))

Lou

Yta Chalne

Yta Chalne

10-02-2010 om 19:07

Ook

Hier stond ook de ragù bolognese al te pruttelen, en dankzij Lou heb ik er lasagne van gemaakt. Dus, dank voor de tip!

Yta Chalne

Yta Chalne

10-02-2010 om 19:09

Enne, lou

Volgens een van mijn beste vriendinnen (die jaren in Bologna heeft gewoond) is wortel erdoor ook goed, en geen rode maar witte wijn. En óók wijn als er kinderen bij zijn, die alcohol is zo weg bij het koken.)

Silone

Silone

10-02-2010 om 19:56 Topicstarter

Yep yta

Zo maak ik hem ook. Wortel, bleekselderij en ui fruiten, pancetta erbij, gehakt ook, lekker bakken. Blussen met witte wijn. Als dat verdampd is tomaten(prut) toevoegen. Zout en peper erbij en uurtje sudderen. Heerlijk.

Silone

Silone

10-02-2010 om 19:58 Topicstarter

Mien

o, lekker zeg. Volgens mij heeft iedereen wel zo'n recept wat universeel lekker gevonden wordt en zo op tafel staat (en dus regelmatig gemaakt wordt). Voor ons is dat de tortelini/zalm.

Lou

Lou

10-02-2010 om 21:03

Yta

Ja, wortel, da's waar ook, die vergeet ik altijd maar hoorde er ook bij. Witte wijn erdoor had ik nog nooit gehoord, maar "mijn" recept komt dan ook niet uit Bologna maar uit Piacenza. Ze noemen het wel Bolognese, dat wel. Voor kinderen is het in mijn ervaring niet lekker met rode wijn; de alcohol verdampt wel maar ze vinden de smaak van de wijn afschuwelijk. Vinden jouw kinderen de witte wijn erdoor wel lekker? Dan ga ik dat ook eens proberen. Het lijkt mij in elk geval wel heel lekker.

Yta Chalne

Yta Chalne

11-02-2010 om 08:30

Alle kinderen vinden dat lekker, ik heb er nog nooit een klacht over gehad Jongste van vier heeft gisteren besloten dat lasagne nog lekkerder is dan witlof, nou, dat wil wat zeggen

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.