Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

sumiya

sumiya

31-03-2010 om 10:35

Wat moet ik hebben in nieuwe keuken


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Primavera

Primavera

01-04-2010 om 18:22

Oven en combi-crisp-magnetron

Sumiya, mijn magnetron is al een jaartje of 13 oud, schat ik. Toen ik hem nam was ik kleiner behuisd met een woonkamer waar dan ook net een open keukenblokje bijin paste. Ik had toen planken als bovenkastjes, maar dat beviel niet zo goed. De magnetron moest dus als beide dienst doen en bovendien wilde ik toen al een grote waar de ovenschalen die ik al had in pasten. De enige die aan mijn eisen voldeed was een indertijd zeer luxe Whirlpool magnetron combinatie met ondooistand en crispfunctie, die ongeveer even duur was als het hele keukenblok
Nu ik ook een mooie grote oven erbij heb gebruik ik hem nog steeds vaak, omdat ik er nu aan gewend ben hoe snel iets kan met de combinatie magnetron met ventilatie of als er ergens een korstje op moet met grill erbij. De crisp functie gebruik ik bijv. voor een hartige taart in 10 minuten klaar te maken of om een overgebleven stuk pizza op te warmen zonder dat het sop wordt. Hele pizza's (versgemaakt, geen afbak) bakte ik er vroeger ook in, maar sinds de kinderen groter zijn geworden eten ze er één per persoon ipv een halve. Een magnetron kan zoveel meer dan alleen opwarmen en ontdooien. Met een combimagnetron kun je eigenlijk alles doen wat je ook met een normale oven doet alleen sneller als je de magnetronfunctie erbij aan zet plus ook nog eens ontdooien. De crisp-functie met speciale crispschaal zorgt er juist voor dat je èn een draaiplateau hebt èn de boel van onderen ook wordt gebakken.
De enige reden waarom ik ook de oven gebruik is omdat die nog groter is en daar gemakkelijk 2 megapizza's (vergelijkbaar met 4 normale pizza's) tegelijk in passen of kipschotel en gegrilde aardappels tegelijkertijd of bepaalde pannen na het aanbraden op het vuur zo regelrecht de oven in kunnen.
Groeten Primavera

sumiya

sumiya

01-04-2010 om 20:33

Welke ovens kunnen jullie aanbevelen?

Ik ben er nu ver uit en ga zaterdag naar de fabriek om kasten enzo uit te zoeken (ik ga hier géén 1.5 jaar over doen zoals iemand hierboven, ik ben nu al gek en dan weet ik het helemaal niet meer!

Welk merk oven en magnetron raden jullie aan?

vroeger heb ik Siemens gehad en een keer Gaggenau (beviel helemaal niet).

Sumiya

Ilva

Ilva

01-04-2010 om 23:16

Oven

Wij krijgen dus een zelf-reinigende oven (van AEG). Deze oven verwarmt zichzelf tot 500 graden en daarna hoef je alleen nog maar de stof weg te vegen. Dit zag ik helemaal zitten. Of het goed werkt weet ik dus niet want ik heb 'm nog niet maar ik kijk er naar uit om het uit te proberen.

Kari1

Kari1

02-04-2010 om 12:04

Draaiplateau

Niet echt een bijdrage aan het onderwerp maar: waarom willen jullie een draaiplateau in de magnetron?
Mijn magnetron is zo langzamerhand oeroud en doet het gelukkig nog steeds, en ik hoop nog heel lang. Hij heeft namelijk géén draaiplateau. I.p.v. het plateau draait de straler bovenin rond. Die zit, net als bij alle standaardmagnetrons, weggewerkt boven het plafonnetje en daar merk je dus verder niets van.
Doordat er geen draaiplateau in zit is de buitenmaat klein en kan ik er toch rechthoekige schalen in kwijt die de hele bodem "opvullen". Met een draaiplateu loopt dat vast omdat zo'n schaal er overdwars niet in past. Veel effectiever ruimtegebruik dus. Jammer dat ze daar van af zijn gestapt. Het zal wel zijn omdat een vaste straler met een plateau dat draait technisch makkelijker en goedkoper te maken is, maar jammer blijf ik het vinden.
Kari

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.