Home » Forum » Makkelijke moestuin

Makkelijke moestuin

Top 3 nieuwe artikelen

  1. Rouwverwerking van je kind, lees hier hoe je kunt helpen.
  2. Thuis sporten met het gezin, check deze tips voor kinderen vanaf 8 jaar.
  3. Mijn kind is bang voor corona, wat kan ik doen? Je leest het hier.
120 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Damajo@
Op slakkenjacht

Ik strooi van die blauwe hagelslag , escar-go.Kan geen kwaad voor de vogels, huisdieren etc.Alleen voor de slakken.
Nog geen naaktslak gezien, wel huisjesslakken.Ik ga nu steeds rond een uur of negen 's avonds op slakkenjacht, met een zaklamp. Ik zet ze dan elders weer buiten.
Vooral bij vochtig weer vang ik er veel :)

Damajo

margje van dijk
Ah, nee!

Dat vind ik zielig, Damajo!

Ik denk dat ik echt de kinderarbeidvariant ga proberen. Gewoon mijn zoon de slakken eruit laten halen en dan heel ver weg brengen.

En ja, als ik het te optimistisch zie, dan zie ik het dan wel weer.

Hoe groot zijn jouw tomatenplanten, Dorry, dat ze al slap hangen? De mijne zijn denk ik 4 of 5 cm, echt nog piepklein, maar ze staan wel mooi rechtop. Worden beschermd door een kerstklok, die ik nu wel elke dag even eraf haal en laat opdrogen voordat ik 'm er weer op zet.

Ik snap niet waarom ik voor de 'makkelijke moestuin' heb gekozen. Ik heb veel te weinig te doen. Als ik nou gewoon voor de moeilijke conventionele moestuin had gekozen dan had ik er al om te beginnen elke dag heen moeten fietsen. En dan had ik moeten spitten en zo. Het enige wat ik nou kan is de plantjes omhoog kijken.
;-)

Margje

Bastet
Margje

Rustig aan,het wordt van de zomer druk zat..:))

margje van dijk
Jahaa ;-)

Ik kan niet wachten.

Ik heb zondag dus nog 3 bakken gemaakt (niet grote, hoor) en die moeten nog gevuld. Morgen heb ik daar hopelijk even tijd voor.

Helaas wordt het daarna weer wat minder mooi weer dus of ik nou meteen kan gaan zaaien - denk nog maar even wachten. Die dahlia's hielden ook al niet van nachtvorst (hoewel we daar gelukkig nog wel boven zitten qua temperatuur).

Deze bakken komen aan de zijkant/voorzijde van ons huis, het voelt wel een beetje naakt, een beetje 'Margje goes public', want nou kan iedereen die langsloopt ze zien. En zo'n bak met zo'n vakkenpatroon erop, dat herken je natuurlijk van verre, als je ook maar iets van makkelijke-moestuinen hebt gehoord. En aangezien de Welkoop/Boerenbond het laatst prominent voorop hun blaadje had gezet schat ik in dat dat best wel eens heel wat voorbijgangers zouden kunnen zijn. Da's toch heel wat anders dan gewoon in je achtertuin.

Maar goed, ooit moet het natuurlijk wereldkundig worden dat ik een moestuin heb, dus dan maar beter nu meteen.

Margje

Dorry1
Margje

Ik kon ook al niet begrijpen waarom ik voor een makkelijke moestuin had gekozen. Misschien wordt het straks meer werk? Ik heb wel nog één bak over van de drie; daar gaat sla in enzo. Ik heb gewoon een hele bak met uien; da's wel erg veel he? De tomaten zijn 6 cm groot en ze staan nu alweer iets beter. Het betere klokken en bescherm werk gaat bij mij met een plastic tent. Waar haal je die plastic kerstklokken? (of zijn het paasklokken?)
Mijn DH gelooft er echt nog niks van; hij denkt dat er straks niks komt. De rucola in bak heb weer naar binnen gehaald; had het zichtbaar moeilijk.
In de kelder heb nog een bak met oesterzwammen staan, maar de grond is zo hard, ondanks dagelijks water geven, dat ik me afvraag of er nog iets komt.

Dorry

Dorry1
Margje

Je kunt mij ook al volgen op internet; geen ontwijken meer aan! Ik vind het iets waar je trots op mag zijn; zelf groente kweken. In de zomer gewoon een mandje met jampotje aan de straat; courgettes 50 cent!

Dorry

Damajo@
Dure klokken

Ik heb die klokken bij verschillende tuincentra gezien, bij de kweekbakken meestal. Ik vind ze alleen veeeeel te duur. Ik snij de bovenkant van een plasic limonadefles af, dan heb je ook een soort klok.

Handig o.a.tegen duiven en andere vogels die graag jonge erwtenplantjes eten

Damajo

margje van dijk
Hoezo op internet, dorry? (en klokken)

Waar kan ik jou dan op internet volgen, Dorry? Of heb ik iets gemist ;-)

Ik heb die kerstklokken inderdaad in een eerdere bui al aangeschaft, toen ik toch al zo veel had gekocht, en ik vond ze zo leuk. Er zijn 2 maten, grote van ca. 35 cm doorsnee en iets kleinere van ca. 25 cm doorsnee. Die kleine passen dus ruim in een vak van 30x30, terwijl je de grote er een beetje in moet frotten. Ik heb de vakken met bamboestokken verdeeld (heel keurig gaten in de zijkanten van het hout geboord, waardoor die stokken klem staan). Daar krijg ik zo'n kerstklok nog net tussen gepropt.

Ik heb voor de kleine 6,95 per 3 betaald, en voor de grote 8,95 (bij de Welkoop). Maar laatst zag ik ze daar weer liggen en toen waren ze ineens duurder (ik meen 9,95 en 12,95). Misschien had ik ze in een aanbieding. Maar ik heb dus ongeveer 2,50 per kerstklok betaald.

En een plastic fles kan ook, ja, wat niet kan, maar daar kunnen je planten niet zo lang onder doorgroeien. Nu is dat op dit moment ook nog niet nodig, maar ik hoop bv. die tomaten er zo lang mogelijk onder te kunnen doen, totdat het echt zomer is.

En kijk, het is mij niet te doen om het zo goedkoop mogelijk voor elkaar te krijgen. Het is mijn nieuwe hobby. Bovendien zijn het eenmalige kosten (net als de bakken en de aardemix), dus als je de afschrijving over 5 jaar verdeelt of zo, dan valt het toch reuze mee ;-)

Ik was van 't weekend bij een buurman wezen kijken die een compostvat van de gemeente had gekregen, gratis, een paar jaar geleden. Dus ik vandaag de gemeente ook maar eens gebeld. En ja, dat hadden ze inderdaad een tijdlang gehad, maar nu niet meer. Dus ik moet maar gewoon bij een tuincentrum een compostvat kopen.

Nou, dat doe ik dan maar. Van dit soort kosten kan ik echt niet wakker liggen. Ik heb er zo veel plezier van ;-)

Margje

*Rymcke*
Hier

Vorig jaar gestart met de moestuin. Heel erg leuk. Nadat de tuin verbouwd was. Wij hebben namelijk een bak laten maken van hoge palisades (50 cm hoog) en dan meter breed. Over de hele lengte vanaf het terras, dus zo'n 5 tot 6 meter. Daar staan aardbeien en kruiden vooraan. De aardbeien hebben de winter goed doorstaan, flinke uitlopers. De kruiden komen met die zon erg goed op. Mijn maggie schiet de grond uit, de sellerie, bieslook, marjolein, Thijm, salie doen het goed. Mis er helaas nog een aantal. Effe afwachten nog. Vorig jaar hadden we wortelen, tomaat (hadden super de super oogst, meer dan wij opkonden (en aten al elke dag tomaat in alle vormen), spinazie, ijsbergsla, rucola (die weer is opgekomen en al hele bos is al, zou ik al kunnen eten ?) en prei. Spinazie heb ik zelf twee keer gezaaid en geoogst.
Dit jaar denk ik wortel, paprika, tomaat, ui, spinazie en prei. Misschien aardappel. Maar tja mijn moestuin is eigenlijk te klein voor wat ik allemaal wil. Kreun.
Maar voor de kinderen erg leuk te zien, jongste eet sinds vorig jaar opeens spinazie, blaadjes uit mamma's tuin. Voorheen niet. hahaha
Gr, Rymcke

Dorry1
De wilde

Gisteren Rozenkwekerij De Wilde aan de lijn; ze hadden 2 van de 4 bestelde clematissen niet. Of ik vervanging wilde of de gehele order (met rozen) wilde cancelen? Toch maar voor vervanging gekozen; nog korting bedongen, maar helaas, mocht niet. Hmmm, niet zo'n beste beurt.
Mijn oesterzwammen staan ondanks elke dag water geven kurkdroog, hoe kan dat? Of moet het zwarte dekseltje erop?

En het weer wordt alleen maar slechter, bleeeeeehhhhh.

Dorry

Bastet
Dorry

Van zwammen heb ik geen verstand.Het weer wordt na pasen beter,al wordt vandaag ook niet slecht.De pluksla komt hier al op!
Mijn wijktuin krijg ik helaas iets later,ze zijn door het slechte weer nog niet klaar...mopperdemopper...
Bastet

margje van dijk
Rymcke e.a.

Rymcke, leuk dat jij ook al moestuin-bij-het-terras-ervaring hebt. Dat klinkt toch best nog heel wat, als je het uitdrukt in vierkante moestuin meters zeg maar. Een bij zes meter, dat is drie vakken breed, 20 vakken lang... Je hebt wel 60 vakken als je het zou verdelen. Dat heb ik nu ook ongeveer.

Grappig dat je rucola al zo'n bos is. Die van ons komt net omhoog, dat zijn nog piepkleine plantjes.

Bij mij komt nou zo'n beetje echt alles omhoog wat ik gezaaid heb. Erg leuk. Maar substantiele plantjes moeten het nog worden.

Aardbeien hebben wij ook (lees: hebben de kinderen ook). Die hebben we als plantjes gekocht. Ben benieuwd hoe dat zal gaan.

Als deze koude periode weer voorbij is, ga ik de dingen zaaien die je in april kunt zaaien.

En verder loop ik nog steeds de hele dag mijn tuin in en uit om alles omhoog te kijken ;-)

Lidwientje, leuk te weten dat je het dierenrijk in snelle en trage kruipers kunt verdelen ;-)

Margje

Lionne
Asperges

Hoi,

Hier nog steeds alleen plannen en wat tuinkers binnen gezaaid;-)
Zouden asperges ook in een mm groeien? Of moeten die in de grond?
Ik had het van de week over wortels maar er werd mij verteld dat die altijd mislukken met ziektes en wormstekig worden. Ik wil er toch wel wat proberen
En een vriendin had het over bietjes, dat vind ik ook leuk!
Van de week maar eens beginnen met bakken maken!
Lionne

margje van dijk
Heb ik wel

Ik heb wel een asperges-wortelkluit geplant, maar die heb ik in een grote pot gedaan en niet in een makkelijke-moestuinvak. Hij zit wat dieper, nu, en omdat het een vaste plant is leek het me ook wel handiger in een pot. Maar er is nog niks van te zien. Er staan nu radijsjes bovenop, die gaan lekker.

Ik ga er in elk geval groene asperges van maken, want ik laat ze fijn boven de grond komen. Makkelijk, he ;-)

Margje

Dorry1
Groene asperges!

Ondanks het feit dat ik in het asperge-gebied woon, kun je hier gewoon geen groene asperges krijgen. Ik heb er ook aan zitten denken, maar heb begrepen dat het wel 2 jaar kan duren voor je asperges krijgt.
De zending van de Wilde was binnen; 2 rozen zonder kluit (dat ziet er raar uit) en dan 3 clematissen waarvan één helemaal dor. Ik heb direct De Wilde opgebeld en ik krijg een nieuwe. Ik ga zo eens op jacht naar de Cloches of andere tijdelijke vorst beschermers. En iets leuks voor in de mandjes voor het raam.

Dorry

Ineke P.
Ook lekker getuind

Ik heb een makkelijke moestuin maar dan op de volkstuin. Ik heb mijn tuin helemaal in vakken verdeeld met stenen paadjes ertussen.
Spitten doe ik niet. Ik bedek in de herfst zoveel mogelijk grond met dode planten en bloemen en nu heb ik alles er weer afgehaald. De grond blijft dan onkruidvrij en lekker rul.
In mijn aspergevak komen de eerste asperges al boven! Dat wordt binnenkort dus al oogsten.Tussen de asperges heb ik trouwens altijd riddersporen en cosmea staan, dat staat zo lekker vrolijk. De pootaardappelen heb ik vandaag erin gedaan, ik heb vroege en late. Het vak van de vroege aardappelen is vroeg genoeg leeg om nog eens te gebruiken dit seizoen.
Als je wortels afwisseld met rijtjes uien heb je trouwens geen last van beestjes.
Thuis heb ik de courgettes en meloen voorgezaaid.
heerlijk, het is weer lente!

Lionne
Bak gekocht

heb vanochtend bij de welkoop een bak gekocht (in de aanbieding van 20 voor 10 euro! deze week) en vanmiddag in elkaar gezet. Deze bak is 1 bij 1 meter dus iets kleiner dan die van jelle. Er zitten 6 latjes bij dus je krijgt 16 vakken.
ik heb 1 tomatenplantje gekocht, 9 bietenplantjes en 3 aardbeien plantjes dus 3 vakken kunnen gevuld worden.
Ik moet alleen eerst nog een zak vermiculiet scoren.
Het begin is er, leuk! Zoonlief is ook erg enthousiast.

Dorry1
Weer een mooie tuindag!

Vandaag hebben we de na geleverde clematis geplant en er zat ook nog een klimroos bij als kadootje. Even moeten zoeken waar we die nu weer gaan planten.
Na alle regen gaan de bakken er weer wat droger uit zien. Ik ga straks maar eens water geven. De hele tuin komt 'uit'. Al het geplante goed staat er vrolijk bij. Ik kan niet wachten tot Vreeken zijn zaden komt brengen.
De kids hebben trouwens enthousiast geholpen in de tuin met Pasen, vooral de oudste vond het prachtig!

Dorry

margje van dijk
Leuk zeg

Ik ben helaas keihard aan het werk, alle dagen deze week, en niet in de buurt van mijn tuin. (Gelukkig heb ik nog kinderen die het voor me in de gaten houden ;-).

Lionne, grappig dat je die bakken nou opeens weer kon krijgen bij de Welkoop? Iemand wilde dat eerder ook proberen (hoe heette ze nou ook weer, ik zie haar zo voor me van de meeting), maar toen waren ze uitverkocht. Hier waren ze laatst ook in de aanbieding, zag ik, en ook meteen uitverkocht.

Ik heb afgelopen maandag mijn nieuwste bakken, die ik vorige week al met aardemengsel gevuld had, enigszins bezaaid en beplant. De Dahlia's, onder andere.

Alles komt op, zo leuk.

Alleen geeft mijn basilicum wel de geest. Enkele opgekomen plantjes stonden er, heel dapper, maar die zijn nu dood. Binnen heb ik er nog een paar staan die juist weer te lang dreigen te worden dus dat zal ook wel niks meer worden. Ik ga het maar opnieuw zaaien, het was vast nog te koud.

En o ja, Vreeken! Hoe geweldig mij die zaak ook lijkt, het is wel een drama als je daar online besteld hebt. Ik heb bij de Bolster besteld (al lang geleden) en ik had het drie dagen in huis. Een paar dingen die de Bolster niet had, had ik bij Vreeken nabesteld. Maar daar staat dan doodleuk: "wij proberen binnen anderhalve week te leveren, maar als het hoogseizoen is kan het wel zes weken duren". Toen ik hen daarover mailde kreeg ik geen respons. Toen ik mijn bestelling annuleerde kreeg ik ook geen respons. Tot op heden is er niks bezorgd (en er zijn al meer dan zes weken voorbij) dus ik hoop dat het nou ook niet meer komt. Maar qua internet-afhandeling is het daar een puinhoop vrees ik. Dus als ik jou was zou ik toch maar wat alternatiefs bedenken, want voor hetzelfde geld zit je nog weken te wachten.

Margje

Bastet
Margje

Vreeken is een ramp,heb ooit zes weken gewacht op een zakje zaad.Een enkel zakje!Bolster is heel snel.
Ik heb vandaag alvast de sleutels opgehaald van de wijktuin,helaas zijn de tuinen nog niet klaar,hopelijk volgende week.Er komt ook nog een zaden en plantenmarkt,wat ik graag eerder had willen weten.Scheelt erg veel geld namelijk....
Bastet

Dorry1
Zaden

Heb na jullie verhalen maar zaden bij de Bolster besteld. Een klant van me had daar ook al zulke goede ervaringen.
Wat me van Vreeken tegenstond was het feit dat er zelfs op hun antwoord apparaat staat dat je niet mag inspreken om te vragen hoe het met je bestelling stond. Huh?
Ik heb vandaag inderdaad op de kop af 6 weken geleden besteld. Ach, de halve tuin staat toch al vol.
Van de week bio-pastinaak gegeten; heerlijk! Die zaden maar direct besteld.

Dorry

Dorry1
Zaden al binnen!

Jeetje, vandaag had ik de zaden al binnen. Da's nog eens snel!!!!

Nu nog tijd om ze te planten. Ik ga ze maar in een kweekbakje voorzaaien, want mijn gekochte basilicum heeft nu al vorstschade :-(

Dorry

margje van dijk
Vreeken maakt het wel erg bont

Dat waren toch neem ik aan de zaden van de Bolster, Dorry? Of heb je nou toch nog de zaden van Vreeken gekregen.

Ik kreeg vandaag een mail van Vreeken, jij ook? Ik kom haast niet meer bij van het lachen. Ze mailen dat ze het nu maar ronduit toegeven: ze krijgen de orders niet rond. En nu heeft het eigenlijk ook geen zin meer, omdat het voor veel soorten al te laat is om nog te zaaien. Annuleren ze dan de bestellingen? Welnee, ze gaan er gewoon mee door (en dat kan nog wel weken duren begrijp ik). Hun advies, hou je vast: Bewaar de zaden maar tot volgend jaar, want ze zijn 3 jaar houdbaar! Dat is toch niet normaal? En dan ook nog er achteraan: "Ik doe hierbij een oproep aan jullie om geen orders terug te sturen: ze zijn met liefde door ons samengesteld en met zorg door jou zelf uitgezocht."

Hallo zeg. Ik vind dit echt alle perken te buiten gaan (pun intended ;-). Waarom kan het bij de Bolster dan wel per kerende post? En dit gebeurt hen geloof ik elk jaar.

Nou, echt, hoe sympathiek ik hun winkel ook vind, dit is echt zwaar belachelijk. Als er nou toch nog wat bezorgd wordt, dan stuur ik het toch terug. Juist vanwege dit mailtje. Zijn ze nou helemaal gek geworden.

Margje

margje van dijk
En verder.....

Ik ben er vandaag op uit getrokken om een compostvat te kopen, maar het is me nog niet gelukt. De grootste waren uitverkocht, en die moeten we geloof ik toch wel hebben. Maar ze worden komende week weer geleverd.

Ik heb een paar grote bloempotten gekocht om tussen mijn bakken te plaatsen. In eentje ga ik zonnebloemen zetten. En een rieten mand om margrieten in te doen. O, o, o, wat is het toch leuk allemaal.

De zaailingen in mijn vensterbank MOETEN nu gewoon naar buiten, anders worden ze echt veel te groot. Er staat van alles van de kinderen (klavertjes vier, afrikaantjes) maar de kinderen zijn op scoutingkamp, dus het moet nog even wachten.

Overigens heb ik vandaag ontdekt dat de helft van mijn rucola eigenlijk bindsla is. Althans, het lijkt wel erg verdacht veel op de bindsla die een paar vakken verderop staat. Ik denk dat ik dat zelf gedaan heb, bij het uitplanten. Ergens heb ik er een zootje van gemaakt.

Maar goed. Gelukkig had ik nog een vak met rucola gezaaid, en dat komt ook al lekker op.

De erwtjes en peultjes gaan het hardst! Wat een genot is dat, om dat te zien opkomen.

Margje

Carmen
Margje

Had jij alleen zaden besteld bij Vreeken? Ik heb plantjes besteld en geen mail gekregen. Dus ik hoop dat ik ze nog wel krijg. Binnen nu en een paar(?) weken.

Carmen.

margje van dijk
Nee, van alles

Ik had een paar zaden, een kweekbakje (ik onnozele dacht toen nog dat dat hele speciale dingen waren, maar die kun je bij elk tuincentrum ook krijgen), en ik geloof ook plant-knoflook.

Maar goed, ik ben inmiddels al een half leven verder qua tuin-ervaring en -kennis, en ik heb inmiddels die zaadjes ook al lang en breed ergens anders gekocht.

Ik weet niet of jij je planten nog gewoon krijgt, maar het zag er wel erg uit als een standaardmail. Zoals een nieuwsbrief, compleet met foto erbij, authentiek ogend, zodat het sympathiek over zou komen. Tja. Dit gaat mij wel echt te ver.

Margje

Bastet
Belachelijk

Wat een waanzin daar bij Vreeken.De Bolster krijgt het immers voor elkaar,en daar zal ook best veel besteld worden,lijkt mij.
Hier komt de sla al op,de rode zonnebloemen in de vensterbank komen tevoorschijn,de boontjes zijn gezaaid.De wijktuin is nog niet klaar,hopelijk over een ruime week wel.
Groetjes,bastet

margje van dijk
Mailen of bellen heeft geen zin

Ze beantwoorden de mail niet en ze nemen de telefoon ook niet op, bij Vreeken. Je kunt dus als klant helemaal niets doen, je kunt niet eens je bestelling annuleren of wat dan ook. Je kunt alleen wachten tot hij na maanden eens komt.

Ik heb half februari iets besteld bij Vreeken en nooit ook maar iets vernomen, zelfs geen ontvangstbevestiging van die bestelling. Als ik nu nog iets krijg stuur ik het meteen trug. Maar ik zou wel erg verbaasd zijn áls ik nog wat zou krijgen. Aan de andere kant: ik sta wel in het bestand 'te mailen klanten', dus ik word als klant beschouwd.

Nou ja, we zullen zien.

Inderdaad belachelijk, en het allerstomst vind ik dat ze het van tevoren zien aankomen en het dan nóg niet bolwerken. O nee, het állerstomst vind ik dat ze je vervolgens een mail sturen en appeleren op je goede begrip om dit ook nog eens allemaal door de vingers te zien, "want we doen toch zo ons best".

Margje

Damajo@
Tip

Ik heb veel groentenzaden besteld via denieuwetuin.be. Was snel geleverd, een dag of 4 meen ik.
Vanmorgen heb ik nog wat bloemenzaden besteld voor 50 cent per zakje via Ottens in Gieten.Ik kreeg een snelle reactie via de mail dus ik hoop ook op een snelle bezorging. http://members.ziggo.nl/bartjestuinzaden/index.html

Verder komen hier de mini-biet, worteltjes, spinazie, radijs en raapjes al boven. En ik heb eikenbladsla en minisla in de koude bak staan.

Verder heb ik een zwarte bes en een gele framboos erbij gekocht.Ik hoop dat de kruisbes het dit jaar ook beter gaat doen.Vorig jaar zat er maar 1 bes aan :( Ook heb ik de Japanse wijnbes dus in een giga-pot gezet dus misschien dit jaar ook een beter oogst (of dan tenminste volgend jaar )
In de muurkas staan nu de tomaten- en paprikaplantjes.
In een grote pot heb ik een constructie gemaakt van wilgentakken(paastakken) Daar moeten de peultjes, die nu ongeveer 8 cm groot zijn, tegenaan gaan groeien.

Damajo

Marjoleine64
Damajo - wijnbes

kan prima gewoon in de tuin, waarom heb je die in een pot staan? Ze zijn echt heel erg vorstbestendig, en hebben ook niet super veel zon nodig. Wel veel water! Wij hebben een heel hekwerk (ik denk wel 5 strekkende meter, met een poortje in het midden) met wijnbes, en we hebben ieder jaar meer bessen. Als we niet net op vakantie zijn als de bessen rijp zijn tenminste...
Ik heb dan wel geen 'makkelijke' moestuin maar ik lees wel mee, en ik moestuinier ook wat, gewoon in de volle grond. Ik heb op de vensterbanken nu een flinke hoeveelheid kleine tomatenplantjes staan van 4 soorten, en net ook de courgettes en pompoenen gezaaid. Ik ga dit jaar nog 1 keer bonen proberen, dat is vorig jaar helemaal mislukt en ik weet niet waardoor (nou ja, ook omdat we er niet waren toen er geoogst moest worden in augustus...).
Ik heb ook wat plantjes van Easyplant besteld, vooral fuchsia's (het lukt ons lang niet altijd om er voldoende de winter door te krijgen) maar ook wat exotischer spul: meloenpeer en snack-komkommer. Eens kijken of dat wat wordt... Oja, en vorig jaar heb ik rabarber gepoot die nu al weer lekker opkomt, en de blauwe bessen zijn goed aangeslagen. Mjammie.
Marjoleine

Pagina's

Onderwerp gesloten