Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Wat eten we vandaag?

Hoewel ik met onze nieuwe keuken een ware inspirationquelle ben de laatste tijd, kan ik toch wel eens nieuwe inzichten gebruiken in het dagelijkse dilemma: wat eten we vandaag?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Kaasfondue

Ik dacht, laat ik die kleine kaaskop van mij maar eens laten kennismaken met kaasfondue. Ik gebruikte die uit het schap, vind ik een lekkere wijnsmaak hebben. Lekker brood erbij, en ook enkele minuten gekookte schijfjes winterwortel, broccoli en champignons.

Hmmm! Ik vond het dus heerlijk, de kleine van 4 vond de kaas 'niet lekker!' maar at met smaak van het brood en de groente, en Vondaman zei meteen dat dit toch niet iets is wat voor hem wekelijks hoeft. Tja, zeg dat dan svp achteraf, dacht ik en zei ik!

Maar ik heb wel genoten!

Groetjes,
Vonda

amk

amk

02-04-2010 om 20:36

Diepvriespiza en paaseitjes

tja het is vrijdag voor paasen. Je moet toch wat als ontaarde alleenstaande moeder met een veel te drukke baan

Gelukkig heeft dochterlief ook nog een fatsoenlijke warme maaltijd bij de bso gehad. Lasagna maar niet veel sla, want die vond ze niet zo lekker.

Massi Nissa

Massi Nissa

02-04-2010 om 21:24

Komkommersla

Met gebakken aardappeltjes. Had geen inspiratie, maar wel ontzettend veel zin in komkommer. Het was heerlijk.
Groetjes
Massi

jippa

jippa

02-04-2010 om 21:43

Tempeh van anneque

Laatst tempehrecept geprint van anneque, vandaag gemaakt. Heerlijk, maar wel erg gokken met de hoeveelheden. Erbij: rijst, worteltjes, boontjes, sambal en kroepoek.

Rembrand

Rembrand

02-04-2010 om 23:59

Kaasfondue zonder alcohol.

Hoi Vonda,
In het archief kan je een heerlijk recept vinden met tomatenpuree in de fondue. Wij hebben het met kerst gegeten en onze jongens vonden het erg lekker ( en die lusten ook geen fondue met wijn erin ).
M.

Rembrand

Ik zal er eens op zoeken. Bedankt voor de tip!!!

Vonda

Rembrand

Rembrand

06-04-2010 om 08:49

Vonda.

Het recept was van Beemer volgens mij.
Als je het niet kunt vinden heb ik het in de computer staan.
M.

Silone

Silone

06-04-2010 om 08:55 Topicstarter

Paasbrunchboycot

Zo, dat is eruit. Niet gepaasbrunchd dus. Die beker heb ik aan me voorbij laten gegaan. Ik werd een beetje moe van de opgedrongen paastafeltafereeltjes in de reclame(folders). Dus we heben gewoon gegeten met pasen. O, ja, en een keer indonesisch gehaald, mjam.
Vandaag rollade met gebakken aardappelen en bloemkool/broccoli. Morgen uit eten vanwege een Abraham thuis

amk

amk

06-04-2010 om 11:42

Sushi

gister gewoon gebakken aardappeltjes, brocoli en megavissticks.
Vandaag voor de verandering weer eens uit eten. Sushi. Mjammie

Boonenfilosoof

Vanavond maak ik boonenfilosoof, uit het kookboek van mijn oude oma die godzijdank nog steeds leeft!

amk

amk

07-04-2010 om 18:31

Gebakken camembert

met pasta en komkommer.
Heel eenvoudig maar erg lekker na een hele middag in de speeltuin die begon met een picknick in de speeltuin.

Vera*

Vera*

07-04-2010 om 19:47

Amk

hoe bak je de camenbert? En had je ook nog iets van saus bij de pasta of zorgde de komkommer daarvoor?

Thaise noedels met garnalen

Vandaag hadden we mijn supersnelle thaise noedels. Noedels koken en onder koud water afspoelen. Knoflook en ui fruiten in zonnebloem-olie. Een zak thaise/oosterse roerbakgroente toevoegen en roerbakken. Twee eetlepels thaise groene curry pasta toevoegen, een blikje kokosmelk, 2 djaroek-perut-blaadjes, en een scheutje vissaus. Grote gepelde garnalen erbij tot ze gaar zijn (net roze), noedels erdoor scheppen en bovenop gesnipperde bos ui en roerei in kruimels erop. Geserveerd met een komkommer salade met citroensap, suiker en zout. Binnen kwartier zaten we aan tafel.

Dorry

Bellefleur

Bellefleur

08-04-2010 om 09:24

Vera,

Een fabriekscamembert (dus geen uitloper) in vier punten snijden. Beurtelings door losgeklopt ei en paneermeel of beschuitkruimels halen, en dan in een hele hete koekenpan snel bakken. Lekker met cranberrycompote. Of gewoon cranberryjam...

Samen met mijn dochter van 10 gekookt gisteravond, en ze wilde gebakken kaasplak. Het lukte goed, en ze was erg trots.

Vera*

Vera*

08-04-2010 om 10:11

Bellefleur

mmm, lekker. Bedankt voor de bereidingswijze. Ik zet ze morgenavond op het menu. Vanavond eten we rode kool (die al een paar weken in de koelkast ligt).

Zalmfilet

Vondaman niet thuis, dus wij lekkere vis! Zalmmoot met tricolore pasta, gekookte wortels en voor mij een half pakje kerrieroomsuas erbij.

Morgen pannekoeken met een komkommersalade erbij voor de broodnodige groenten.

Vonda

Massi Nissa

Massi Nissa

09-04-2010 om 10:14

Hier

Vandaag kip met mediterrane groenten, witte bonen en warm Turks brood. Morgen iets makkelijks, waarschijnlijk shoarma of vis.
Groetjes
Massi

Kikkererwten met aubergine

en verse spinazie erbij.
Gisteren spaghetti met pesto en sla (en avocado vooraf).

Yta Chalne

Yta Chalne

09-04-2010 om 16:44

Dochter

Oudste maakt pasta met kip, broccoli en room. En als het zulk mooi weer blijft ga ik morgen voor de salade Niçoise.

Julie

Julie

10-04-2010 om 23:12

Anneque, die boonenfilosoof

Wat een prachtige benaming! Zou je het recept eens willen noemen?!

Boonenfilosoof

Ha Julie, mooie naam idd, voor een zéér eenvoudig gerecht. Komt-ie:
Boonenfilosoof:
200 g bruine boonen / 3/4 kg gekookte aardappelen / 200 g uien / 60 g boter / marmite / zout

Kook de gewasschen en 24 uur geweekte boonen op de bekende manier gaar en maak ze fijn. Fruit de gesnipperde uien in boter voorzichtig lichtbruin. Maak de gekookte aardappelen fijn. Vermeng boonen, uitjes en aardappelen met elkaar. Maak de massa vochtig met het boonennat. Breng 't geheel op smaak met zout en marmite (dat met water is aangemengd). Doe de massa in een vuurvast schoteltje, dat met een beetje water is omgespoeld. Maak den bovenkant glad, strooi er wat paneermeel over, leg er een paar klontjes boter op, maak den rand van het schoteltje schoon en laat de filosoof in een matig warmen oven bruin worden.

Aldus het kookboek van mijn oma anno 1949.....

Aanvulling

Voor als je het echt gaat maken.
Ik vond het wel lekker, maar heb die marmite weggelaten, en flink wat zwarte peper er doorheen gedaan. Verder heb ik niet alles door elkaar geprakt, maar de aardappelpuree apart gemaakt. Begonnen met een laagje puree, dan de geprakte bonen met uien, dan weer puree en dan paneermeel.

Nasi

Vanavond, met paksoy en tofu. Morgen Massala-aardappels en eieren en rijst.

Topinamboer-wortel-curry met kip

Ik had nog Topinamboer liggen van de biologische groentemarkt en dit is het dus geworden! Ik hemelde de Amsterdamse Noordermarkt op met z'n biologische/boeren assortiment, zitten er in mijn hometown ook een paar van zulke kramen op de zaterdagmarkt dus.
En het recept van topinamboer wat ik alleen maar hoorde was poffen en dan met echte boter. Nou, de zomer komt er weer aan, dus....

Smakelijk allemaal!

Dorry

Silone

Silone

20-04-2010 om 10:13 Topicstarter

Klinkt goed dorry!

Vanavond gegratineerde aardappels uit de oven, lamsrack, en snijboontjes met ui/paprika.
Morgen moussaka, dus ik ga dadelijk alvast een grote pan aardappels voorkoken.

Jarig

dus niet koken! Wij eten lekker makkelijk pizza vandaag. Vinden de kinderen ook een echt feestmaaltje

Gisteren was het shoarma, dus morgen maar weer gezond, stoofpotje met bloemkool!

Jons

Gefeliciteerd!!

reina

reina

20-04-2010 om 18:30

Lui

Mijn man heeft lekker roti met kip gehaald, mmmm!

Massi Nissa

Massi Nissa

20-04-2010 om 19:22

En hier

Marokkaanse gehaktballetjes uit de oven met grote brokken paprika, winterwortel en courgette. Omdat we een gast hadden, heb ik ook nog gebakken aardappeltjes gemaakt en warm brood en een salade. Morgen eten we de rest van de balletjes met wat brood of rijst, lekker makkelijk.
Jons, gefeliciteerd!
Groetjes
Massi

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.