Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Katja

Katja

28-03-2010 om 16:12

Zoek ovenrecepten..

.. liefst met kipfilet. Kan dat gewoon in de oven, bijv net als vis met groente eronder en dan met kruiden en/of pesto ed? Of wordt dat te droog? En ben altijd in voor meer leuke (makkelijke) ovenrecepten. Wie roept?

Katja

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Kip voor katja

Kip kan inderdaad in de oven! Als je huiverig bent voor droog worden kun je de kip in spek rollen, of er een alu-folietje over leggen. Of wat dacht je van pakketjes van groente, kip en een scheutje wijn en alu-folie, dichtvouwen en zo in de oven? Je zou er zelfs pasta en room bij kunnen doen, hoef je er niks meer bij te maken.
Wat ook lekker is, is kip in stukjes met groente (paprika, prei, etc) en boursin en dat in een schaal met bladerdeeg erover. Op 180 graden en dan net zo lang tot het bladerdeeg lekker bruin is. Deze dingen kun je allemaal ruim van te voren klaar maken, in de koelkast en als je thuis komt, oven aan schaal erin en jij met een wijntje op de bank. Heerlijk!

Dorry

angel3

angel3

28-03-2010 om 18:20

Maarru dorry?

niet met rauwe kip toch? eerst aanbraden dan kip in bladerdeeg doen. Of?

Angel13

De kip kan er gewoon rauw in, als je maar wat kleinere stukken maakt. In de oven gaat de hele schotel door de hoge temperatuur koken en wordt de kip van zelf gaar. Je mag hem aanbraden, maar dat hoeft niet.

Dorry

Van onno kleyn (volkskrant)

Superlekker en deze week al 2 keer (!) gemaakt:

Courgette met kip en ras-al-hanout

Voor 4 personen
2 gewone courgettes (of veel kleintjes)
4 kipkarbonades (ik had kipfilet gebruikt)
een paar eetl. ras-al-hanout
1 ui, in flinters
2 tenen knoflook, geplet
3 plakken citroen
olijfolie
1/8 l. zure room

Schil de courgettes met de kaasschaaf. Snijd de schil in lange repen van 2 à 3 mm breed. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Wrijf de kip in met zout en ras-al-hanout (Marokkaans specerijenmengsel, tegenwoordig ook in een gewone supermarkt in het kruidenrek te vinden anders in Turkse/marokaanse winkel). Leg met de ui, knoflook en citroen in een ovenschaal, sprenkel er gul olie over en zet in de oven op 180 graden - voorverwarmen hoeft niet. Bak 20 minuten; draai in die tijd de kip nog eens om. Voeg de blokjes courgette toe, bak nog 20 minuten en schep tussentijds weer een keer om, terwijl je wat zout toevoegt. Breng een pannetje water met zout aan de kook en blancheer daar de courgetteslierten in tot ze net zacht worden. Laat uitlekken. Roer nog een lepel ras-al-hanout door de zure room. Verdeel de courgetteslierten over de kip en garneer met de zure room. Ik zou er bulgur of couscous bij geven en de eerste fles rosé open trekken/schroeven.

Mmm dorry1

Jouw recept van kip met groenten, boursin en bladerdeeg vind ik superlekker (en lekker simpel klinken, ga ik zeker maken van de week.

Voor Katja een heerlijk ovenrecept met rookworst.

Witlof in kleine stukjes even gaarkoken. Bechamelsausje maken en daar ongev. half zakje kaasrasp in oplossen.
Ovenschaal invetten, de (zeer goed uitgelekte) witlof als eerste erin, dan de rookworst in dunne plakjes erover, dan kaassaus eroverheen gieten, tot slot aardappelpuree erover en daarover de rest van de geraspte kaas en wat krulletjes boter. Ongeveer 20 minuutjes in oven op 180 graden.

Klinkt misschien als een rare combinatie, rookworst en witlof maar het smaakt hemels, echt een aanrader. Ook deze schotel kan je makkelijk van tevoren klaarmaken zodat ie alleen nog in de oven hoeft.

Kip met rode pesto

Gepikt van een vriendin en o zo heerlijk! Er zitten oorspronkelijk weinig groente bij, maar ik serveer het dan met een salade en gebakken aardappeltjes oid. Toevallig vorige week voor een stel vriendinnen gemaakt en ik werd meteen bestookt met mailtjes over het recept, het viel erg in de smaak! succes!

1 potje rode pesto
250ml crème fraiche
1 grote pot geroosterde paprika’s
2 uien
1 kilo kipfilet
3 teentjes knoflook
1. Vet de ovenschaal in met boter, leg de geroosterde paprika’s op de bodem van de ovenschaal. Snij de uien in ringen en leg deze over de geroosterde paprika’s.
2. Snij de kipfilet in stukken (niet te klein), kruid deze met peper en zout en leg ze over de paprika’s en uien. Knijp hier 3 teentjes knoflook overheen.
3. Meng het halve potje rode pesto met de crème fraiche en verdeel dit over de kipfilet.
4. Zet het 30 min in de oven op 180 graden.
Serveer dit met gegratineerde aardappeltjes of oma’s dikke frieten een lekkere salade/rauwkost en…EET SMAKELIJK

Net van het weekend gemaakt

kip in de oven in een braadzak gedaan. Ideaal! Zit je oven tenminste niet onder het vet.

Ik hou zelf er van rozemarijnkip. Een hele kip nemen en daarin inkepingen maken met een mes op verschillende plaatsen, Hier prop je rozemarijnnaalden in en stukjes knoflook. Je kunt er ook rozemarijn binnenin stoppen. Dat lekker roosteren in de oven. Ook lekker met aardappelstukjes met rozemarijn en zeezout uit de oven.

Dorry dankjewel

Jouw kiprecept (met boursin en bladerdeeg) was inderdaad héérlijk, 't is een blijvertje!

Oh wel nog even een vraagje, de bodem was erg drassig, heb je misschien een idee hoe ik dat kan voorkomen. Zou je bijv. couscous of zoiets op de bodem kunnen strooien? 't Deed overigens niks af aan de lekkere smaak hoor, en het plasje vocht bleef gewoon achter in de schaal, dus dat was ook geen probleem verder. 't Is meer voor 't oog, het kijkt wat smakelijker als het niet zo nat is.

Katja

Katja

01-04-2010 om 16:51

Goed, nou heb ik een vraag over kipfilet in de oven..

.. ik heb het volgende bedacht.
uitje op de bodem ve ovenschaal (net als bij vis), stukjes kipfilet en champ in stukken erop. Niks aanbakken (dat wil juist niet! het moet hup zo de oven in). Dan kruiden en teryaki ketjap erop. Hoe lang in de oven? Hoe heet? Iets van 30 min op 200 of..? (hetelucht).
Wie oh wie helpt?
Katja

Pilsje

Dank je wel hoor!
Hmm, drassig, heb ik meestal geen last van. Inderdaad couscous op de bodem; maar dat blijft dan wel in de saus zitten. Of je kip aanbraden, helpt ook. Of je doet er ook pasta (fusili of penne) door, dan heb je direct kip met saus en pasta. (bedenk ik even ter plekke).
En Katja, heb je nu al een ideaal gerecht gevonden?
Ik kook heel vaak in de oven. Stoofgerechten gaan in de creuset en dan hup de oven in op 150 graden. Of soep; die trek ik ook in de oven.

Dorry

Katja

Ik vind terriyaki vaak zo snel bitter worden in de oven omdat al het vocht eruit gaat.Of je met er alu-folie overheen doen.
Wat wel heel lekker is met een terriyaki-smaak:
zalm-filets op dubbele alufolie leggen, grof gehakte knoflook erop, lepeltje honing, kikkoman soya-saus (een eetlepel of twee) en wat reepjes gember en evt. een scheutje witte wijn. Folie dichtvouwen (naad bovenop houden!)en in de oven. Rijst en komkommersalade erbij en klaar!
Jamie (Oliver) maakte zo altijd gerechtjes voor zijn loveley Jools. Kon ze zo in de oven schuiven. Na 15 á 20 minuten ieder een pakketje op het bord, folie open maken, rijst erbij scheppen en eten maar!
Geen idee of dit ook lekker is met kip, zou zo maar kunnen.

Dorry

sita

sita

03-04-2010 om 18:14

Lied, kip met rode pesto

staat nu in de oven, lijkt me heerlijk!!!
En weer iets favoriets uit Griekenland ontdekt, merza..wat leuk.
Bedankt lied!

Rembrand

Rembrand

03-04-2010 om 23:42

Hier morgen de kip met rode pesto.

Ik eet hem zelf niet ( want dieet ) maar ik zal mijn gezinsleden zeker vragen hoe het smaakt.
Ze eten er Oma's frieten bij en gemengde sla.
M.

Rembrand

Rembrand

04-04-2010 om 19:00

Lied!

Ze hebben allemaal zitten smullen dan de rode pestokip !! ( zelfs de jongste die echt superkritisch is ).
Ik had alleen de kip iets te grof gesneden dus het moest nog vijf minuten in de oven omdat het nog niet helemaal gaar was.
Ik ga het binnenkort ook met kabeljauw of tilapiafilet maken. Dit is de manier om mijn kinderen aan de vis te krijgen.
M.

Katja

Katja

07-04-2010 om 15:12

Gelukt!

Ik had champignons gekookt in bouillon, en een uitje op de bodem gelegd. (gesneden dan he!) vervolgens de kipfilet gemarineerd met ketjap en knoflook en azijn etc etc. Op de ui, champ in reepjes erbij, folie erop, 20 min op 200 en dan nog ff 5 min onder de grill. Smullen!
Katja
ga volgende x italiaans doen met pesto en tomaatjes.

Nog een vraagje over de kip met rode pesto

Hoi,

In het begin van het recept staat: een potje rode pesto, maar uiteindelijk wordt voor het recept (dus met een kilo kipfilet) maar een half potje gebruikt?

Groetjes,
Vonda

Rembrand

Rembrand

12-04-2010 om 10:03

Oh!

Ik heb een heel potje gebruikt en de mannen vonden het erg lekker.
M.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.