Home » Forum » Poes is zwanger hoe gaat het verder

Poes is zwanger, hoe gaat het verder?

Top 3 nieuwe artikelen

  1. Rouwverwerking van je kind, lees hier hoe je kunt helpen.
  2. Thuis sporten met het gezin, check deze tips voor kinderen vanaf 8 jaar.
  3. Mijn kind is bang voor corona, wat kan ik doen? Je leest het hier.
121 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
mirreke
Poes is zwanger, hoe gaat het verder?

Ik heb hier thuis een jonge poes die zwanger is. Hoewel ik vrijwel mijn hele leven katten heb gehad heb ik nooit een nestje thuis gehad. Onze katten waren altijd jeweetwel katten. Ik heb dus geen idee wat we moeten verwachten.
Ik heb nagezocht dat een kat 9 weken zwanger is. (Kórt he?) Ik weet niet precies hoe ver onze dame al is. Ik dacht nu een week of vijf, maar ik vind haar al zo dik, misschien is het al wel langer. Kortom, ik heb een boel vragen zoals: wordt een kat ook zo vreselijk dik als ze zwanger is? Hoe merk je dat de bevalling aanstaande is? Omdat ik haar al zo dik vind wil ik haar niet te lang meer buiten laten. Ook is ze nog erg jong (zwangerschap was ook helemaal niet de bedoeling, ik wilde net een afspraak maken voor sterilisatie) ik weet dan ook niet of ik haar instincten wel kan vertrouwen. Zou ze zelf wel weten wat er gebeurt als het gebeurt? Wil ze bv. niet meer naar buiten als ze voelt dat de bevalling begint? Nu maak ik me toch wel zorgen als ik haar te lang buiten vind blijven. Verder is ze eigenlijk heel klein en slank, en nu dus erg dik aan het worden. Ik hoop maar dat dat lijfje het aan kan...
En hoe zit het met andere katten die je thuis hebt? Een van de onze (we hebben in totaal drie) is nogal jaloers op haar en wil haar nog wel eens aanvallen. Ik vermoed dat ik ook moet zorgen dat hij niet bij het nestje komt.
Nu het dan toch zo is vind ik het wel erg leuk, en de kinderen ook. Maar ik maak me ook wel zorgen, ik vind het nu al een hele verantwoordelijkheid. Ik hoop op wat ervaringsdeskundigen!

Bastet
Tip

Ik heb er zelf geen ervaring mee,maar op het forum van www.kattenplaza.nl zitten heel veel mensen met ervaring!
Echt even kijken,zij helpen je zeker verder.
Groetjes,bastet

Primavera
Poezen bevallen het liefst in kasten

Oh, wat leuk, een nestje. Dat hele dikke kan komen doordat ze er een stuk of 5, 6 heeft.
Ik heb vanaf kind af aan verschillende nesten meegemaakt. De poes weet over het algemeen prima wat ze moet doen. Ver van te voren zoekt ze al verschillende plekjes uit. Mijn ervaring is dat poezen het liefst in kasten bevallen. De enige manier die in de praktijk werkte om de poes toch in de aangeraden doos te laten bevallen was een doos, waar ze makkelijk in en uit kon in verschillende kasten te plaatsen.
Zorg dat er een kamer is waar zij nu al wel in mag en de rest van de katten niet, zodat ze die als veilig voor haar jongen gaat beschouwen en waarschijnlijk daar gaat bevallen.
Bij katten is de kans dat er bij de eerste bevalling niet alles goed gaat groter dan bij volgende. Het is het beste als één persoon die ze volledig vertrouwd erbij is. Problemen die ik tegengekomen ben (altijd bij de 1e, nooit bij latere) zijn doodgeboren kittens (door te lang doordragen), aan elkaar gegroeide siamese tweeling (1 hoofd, twee lijven, gelukkig doodgeboren, maar eruit persen was zwaar voor de kat), bevallingen te snel op elkaar waardoor moederpoes er niet aan toekomt om ze allemaal schoon te likken. Of als er veel zijn lukt het niet om de vliezen allemaal weg te likken en alle geboortekoeken op te eten.
Haal de kittens tijdens de bevalling nooit uit de doos, maar zorg dat er genoeg ruimte is dat de poes kan bevallen zonder op de eerder geborene te zitten. Verplaats een geboren kitten liever in de doos zelf als ie dreigt in de verdukking te komen.
Meestal is het bij de bevalling toch vaak een kwestie van toekijken hoe de poes het prima alleen afkan.
Groeten Primavera

Primavera
Oja, tijdstip bevalling

Je vroeg nog hoe je weet dat de bevalling aanstaande is. Tja, mijn katten wilden altijd graag dat ik erbij was en maakten het me zeer duidelijk door erg onrustig te worden en voortdurend tussen doos en mij heen en weer te lopen en indringend te mauwen om tenslotte tevreden spinnend in de doos te gaan liggen toen ik erbij kwam. Het was niet mis te verstaan dat het moment daar was ;-)

Sancy
Proest

Ach Mirreke, dat had mijn vraag kunnen zijn, 4-5 weken geleden... Ware het niet dat ik stug bleef geloven dat ze schijnzwanger was hahahaha.
Ze is al behoorlijk dik zeg je? Als je voorzichtig voelt, kun je dan al wat voelen bewegen? Onze poes zocht meer rust, ze wilde niet meer op mijn schoot liggen maar op een stoel bij de eethoek. Pas de avond vóór ze haar kittens kreeg, kwam ze weer op mijn schoot liggen - en toen voelde ik voor het eerst babytrapjes in dr buik.
Onze dame blijft binnen, dus ik hoefde mij geen zorgen te maken dat ze zou weglopen of buiten zou werpen. Het wordt over het algemeen wel aangeraden om ze de laatste 2 weken in huis te houden geloof ik. Dan begint ze ook een goed nestje te zoeken of te maken. Wat lapjes en kranten vinden ze dan fijn. Zorg dat ze geen nestje maakt van badstof: de kittens kunnen met hun mini-nagels aan de kleine lusjes blijven hangen en zich zo verwonden. Flanel is lekker warm. In ons geval viel ook dat nestje maken niet op, omdat madam bedacht had dat de onderste plank van de kast een uitstekende werpplek zou zijn.
Hoe oud is de aanstaande moeder? Ergens las ik dat poezen die nog geen 9 maanden zijn, het lastiger vinden om voor hun kroost te zorgen. Hier was ze nét 1 jaar (en 6 dagen) toen ze wierp, en dat is allemaal goed verlopen. Een heel verhaal hangt hier aan vast natuurlijk (ik kwam nietsvermoedend de woonkamer in op een ochtend en hoorde een rare piep: bleek net nr. 2 geboren te zijn!) Ik wist niet wat ik moest doen, maar gelukkig: de natuur is sterk, we hebben haar lekker haar gang laten gaan en ze heeft 5 kittens gekregen en keurig verzorgd. Ze houdt zelf het nest schoon hoor. Hoeveel poezen krijgen hun kittens niet gewoon ergens in een oude schuur?
Wat andere huisdieren betreft: wij hebben ook nog een kater en een jachthond. De kater moesten we de eerste week goed in de gaten houden (katachtigen - leeuwen bijvoorbeeld - doden soms het jong om zo weer sneller te kunnen paren schijnt). De hond is waaks geworden: hij doet sterk denken aan een kersverse vader van wie het hoofd tolt door alle nieuwe ervaringen. Maar: hij is zorgzaam en lief voor moeder en kittens. Woensdag waren alle kittens voor het eerst aan de wandel in de huiskamer. De hond werd er gek van, wist niet hoe hij alles tegelijk in de smiezen moest houden ;-). Uiteindelijk ging hij er maar bij liggen, waarop 2 kittens prompt bedachten dat die harige hond lekker warm zou kunnen zijn, en ze ook maar onmiddellijk gingen zoeken of de hond toevallig ook tepels had die melk gaven. Hilarisch gewoon, die wanhopige blik in de ogen van de hond, terwijl hij gelaten letterlijk over zich heen liet lopen :-D
Afijn, met een beetje mazzel doet moeder natuur gewoon haar werk en hoeven jullie alleen maar te genieten van het resultaat :) Ik geloof niet dat mijn bijdrage hier jou erg helpt, maar ik kan er niks aan doen, ik ben smoorverliefd op de kluwen in mijn kast :-)

Sancy
Ha primavera

Ik zie nu jouw titel :-) Inderdaad, in de kast!

Manda Rijn
Dierenarts

moet je niet even met haar langs bij de dierenarts ? Kan hij/zij even controleren of het allemaal goed van binnen gaat en die geeft je dan ook goede tips mee.

Helen
Jonge poes

Wij hebben het jaren terug ook aan de hand gehad. Een jonge poes die bij 7 maanden onverwacht drachtig was... Dat was veel te jong en hebben we wel wat problemen mee gehad. Niet om je bang te maken maar misschien heb je er iets aan.

Zij bleef toen het moment daar was heel lang weeën hebben en persen en er kwam maar geen poesje uit, alleen een hele "bel" vruchtzak. We zijn toen naar de DA gegaan en toen bleek dat ze te nauw was om de poesjes geboren te laten worden. De DA heeft haar toen met zijn duim opgerekt. En daarna thuis heb ik haar echt moeten helpen door zachtjes mee te trekken als zij een perswee had. Dat wordt meen ik normaal afgeraden maar had onze poes echt nodig. Ik vond het heel bijzonder om zo de hele nacht bij haar te zijn en haar te helpen. Het zorgen deed ze als vanzelf en goed. Het is ook allemaal goed gekomen plus goede huizen voor de poesjes.
Daarna is ze heel snel gesteriliseerd..En alhoewel ik baalde dat het zover was gekomen en niet vond dat ik poesjes op de wereld kon laten komen terwijl de asielen uitpuilen, heb ik er wel enorm van genoten toen het onomkeerbaar was. Wat een pret!!

Heel veel plezier en houd ons hier leuk op de hoogte?? Jij ook Sancy? Een heerlijk verhaal namelijk van die katjes en je hond ;-))

pind@
Tja wat is jong?

Fokkers laten hun poezen pas dekken bij een jaar ongeveer. Maar goed, ook hier zijn wel eens "oepsnestjes"" omdat de kater de jonge poes wel erg interessant vond. Maar wat vind jij jong?
Verder is het inderdaad goed om alvast een doos neer te zetten. Al is dat geen garantie dat moederpoes daar ook in wil bevallen.
Maar je mag me wel mailen op pinda.klok@orange.nl, dan kan ik je een zeer interessant stuk toesturen over bevalling en daarna.

mirreke
Jong is ruim negen maanden...

Ze is van juli. Het vervelende is dat ik het niet helemaal weet. We zijn op een vrij rare manier aan haar gekomen. Mijn zoontje speelde bij een vriendje en die had een jong poesje, een kleuter zeg maar. Ze hadden ook een oudere kater. Ik hou van katten dus ik was druk doende met het beestje toen de moeder van het vriendje ineens vroeg of ik haar wilde meenemen. Ik dacht dat ze een grapje maakte maar ze bleek serieus. Uiteindelijk vond ik het zo naar voor het katje, ergens wonen en niet geliefd te zijn, dat ik haar heb meegenomen.
En zo ging ik dus een jongetje ophalen en kwam thuis met een katje erbij. Heel raar. Maar ze is superleuk, ze praat tegen je. Heel schattig.
Enfin ze is van juli, en vrij klein en tenger. Nu slaapt ze heel veel, en ze wil wel naar buiten maar niet al te lang gelukkig. Ik merk duidelijk een gedragverandering.
Ze gaat nu ook op heel andere plekken liggen dan vroeger. En de buik zit echt in de weg, die moet opzij. Ik heb nog wat vragen en zo maar nu geen tijd.

Ik probeer vanavond te posten. Oh en pinda, ik ga je mailen!

Ik hoop trouwens maar niet dat ze veel jongen heeft... Zo klein en dan zoveel kindjes...

mirreke
Oh sancy

Ontzettend leuk verhaal trouwens! Dat van de moordende katers weet ik ook. We hebben er één die echt jaloers op haar is, ik hoop dat hij zich niet teveel gaat afreageren op de babies als die groter worden.
ERgens verheug ik me ook wel, het lijkt me erg leuk, ook voor de kinders. Maar vooralsnog maak ik me vooral zorgen.
Oh en DA, Manda, ik zal zeker naar de dierenarts gaan als er tijdens de bevalling iets niet goed gaat, zoals bv. Helen vertelde. Maar tot nu toe gaat het gewoon extreem goed met haar, ze maakt een compleet gelukkige en verstilde indruk zoals ze met die toegeknepen oogjes ligt te soezelen. En ze eet als een bouwvakker! Ik en alleen bang dat ze zo rond als een voetbal wordt als het nog vier weken moet duren...:-)
Enfin, tot later. Eventueel nieuws zal ik zeker rapporteren. En bedankt voor de support!

Jaymza
Ontsnapte poes

Ik heb ook een poesje van juli 2009. Normaal komt ze alleen aangelijnd buiten, maar vanochtend was ik weggeweest, kom thuis en nergens de poes te zien. Daarna ging ik buiten zoeken en ineens kwam ze op me afhollen. Achteraf gezien is ze of uit het openstaande slaapkamerraampje gesprongen, maar dat is wel 4 meter hoog, of met mijn man meegeglipt toen die naar de kapper ging. Ik hoop niet dat ik straks ook met een onverwacht nestje zit. Ze deed niet krols, maar dat zie je niet altijd.

Jaymza

Sassefras
Hier een nestje van bijna 3 weken oud

Eén van onze 2 poezen is pas bevallen van 4 kittens; 1 katertje en 3 poesjes! De bevalling is heel voorspoedig verlopen. Een paar weken vantevoren heb ik een doos met een zachte deken en wat handdoeken in een stil hoekje klaargezet. Hier ging ze vrijwel meteen lekker in liggen en ze is er uiteindelijk ook probleemloos in bevallen.
2 Poesjes zijn al besproken, 1 muisgrijs met wit cypers poesje en een donker cypers katertje met heel veel wit (snoetje)zijn nog over. Liefhebbers? Ze mogen op z'n vroegst eind juni bij de moeder weg.

Zal nog wel een strijd worden den ik, want onze meiden zijn helemaal weg van de kater; ze willen hem houden! Zelf vind ik 2 poezen eigenlijk wel genoeg...

Kaaskopje
Smelt

Ik ben nogal gevoelig voor dit soort berichten en oproepen, maar dan vraagt man vast scheiding aan. We hebben er al 5 en die zullen eerst via de natuurlijke weg tot een stuk of 3 terug moeten voor ik er weer over durf te beginnen:-) Succes met de nestjes.

mirreke
Sassefras, vraagje

Werd jouw poes ook zo dik? Onze eigenlijk heel tengere en ook kleine poes is nu al wel tweemaal zo dik, of nog erger. Ik hoop niet dat ze negen jongen heeft of zo, dat lijkt me wel erg veel voor een jonge moeder.
En zou het kunnen dat een poesje al zwanger is als ze krols is, dus net als mensen die blijven menstrueren? Ik had namelijk eerst al de gedachte dat ze drachtig was, of zeg je dat niet van een kat?, en daarna werd ze nog eens krols bleek later. Dat was ook al heel snel weer over trouwens. Vanwege die vermoede dracht heb ik haar toen ook nog niet laten steriliseren, al was het eigenlijk wel de bedoeling.
Als ik uitga van de krolsheid zou ze nu iets van vijf weken ver zijn, en anders iets van acht of zo. Ze slaapt ook erg veel, eet veel, en wil maar kort naar buiten. De klaargezettte doos heeft ze al wel bekeken maar die staat op een kamer waar ze niet vaak komt. Dus die is niet zo interessant. Ik probeer haar wel wat vaker die kamer (onze slaapkamer) in te loodsen, zodat ze toch die plek kiest, vanwege een jaloerse jeweetwel kater die ik met haar toekomstige jongen niet helemaal vertrouw...
Wel leuk joh, zo'n nestje, ik smelt er ook altijd helemaal van om het zo te zien dat grut. Dit wordt meteen ook het laatste nest, dus we willen er wel eentje van houden. Dan hebben we er vier...

Sassefras
Mirreke

Als de poes krolse neigingen blijft houden na dekking, dan kun je er van uitgaan dat de dekking niet is gelukt.
En onze poes is van nature ook heel tenger en werd enorm dik. Ze kon op het laatst nauwelijks meer lopen of springen en ik was bang dat er wel een stuk of 8 kittens in zouden zitten! Maar nee hoor, het bleek 'gewoon' een keurig aantal van 4.
De doos kun je het beste op een plekje plaatsten waar ze sowieso graag is, dus niet op een kamer waar ze uberhaupt nooit komt. Bij ons staat hij in het hoekje tussen 2 banken in de woonkamer, vlak naast haar favoriete plekje op de leuning van de bank voor het raam. Zodra de kittens wat meer wakker zijn en rond gaan lopen, gaan ze in een grote hondenbench waar ik ook wat voer en een kattenbakje inzet. Voor de ingang plaats ik dan een stuk karton waardoor de kittens er (nog) niet uit kunnen maar moederpoes er wél in. Hebben we eerder zo gedaan en dit ging prima! En uiteraard mogen ze tzt ook volop door het huis heen rennen, uiteraard onder ons toeziend oog...
Maar jij weet niet exact wanneer de poes gedekt is? Je kunt een draagtijd van 63 dagen aanhouden; kan variëren van 57 tot 70 dagen, daarna naar de dierenarts als ze dan nog niet bevallen is. Onze poes is op de 66e dag bevallen.
En ook deze poes gaat strakjes onder het mes zodra de kittens de deur uit zijn...;)

neteret mut
Beetje ot

Probeer of je Jan, Jans en de kinderen nummer 6 ( denk ik) te pakken kunt krijgen. Daarin is de poes zwanger, een siameesje en die buik . Precies zo zag onze poes er vorige zomer uit ook al was zij geen siamees. Die buikjes kunnen er idd enorm uitzien, trouwens ook bij ons zaten er maar 4 in. Geen last van een jaloerse je-weet-wel, die werd toch al niet getolereerd door poes ( het was een echte bitch en dat werd na de bevalling nog veel erger), hij liep met een hele grote boog zo ver mogelijk uit de buurt om de doos heen. Bevalling begon in de klerenkast van de dochters, die hadden het door omdat ze net bezif waren zich aan te kleden voor school. Kat naar beneden en in bevallingsdoos gezet en ze kwam er niet meer uit. Heeft nog tot ong half 4 geduurd voor het eerste kitten kwam, rond 7 uur de laatste. Ik heb er steeds vlakbij gezeten, wilde ze ook graag. Een vroegre kat "pakte"mijn hand en trok die dan in de doos, dat was veel lastiger ( was toen wel blij dat die maar 1 kitten kreeg)

pind@
Kan wel (krols tijdens zwangerschap)

Dit noemt men superfoetatie. Maar het komt weinig voor (10% van de zwangere poezen).
Enne, 57 dagen is wel erg kort hoor. Dan is de overlevingskans voor de kittens erg klein.
Ook betekent dik zijn niet altijd een groot nest hoor. Het kan ook zijn dat moederpoes gewoon veel vruchtwater heeft.
Heb je wat aan mijn stuk gehad??

mirreke
Oh ja pind@, erg leuk

Leuk geschreven ook. Zo goed als de schrijfster voor haar moederkatje zorgt, doe ik het niet hoor! Zij geeft veel bijvoeding en dergelijke. Maar je schreef al dat het vooral voor fokkers bedoeld was.
Onze dame krijgt nu wel erg veel eten, en de kinderen zijn degenen die extra goed voor haar zorgen. Iedereen geeft nu wel een stukje worst of kaas, wat normaal niet mag. En ze lust ook heel graag aardappelen, heb ik gemerkt. En ze wil ineens ook graag yoghurt.
Ik laat haar ook zelf aangeven wat ze wil. Het voornaamste is echter slapen, en af en toe doet ze ook nog pogingen om te spelen. Dat is heel grappig, zo'n klein dik katje dat achter een balletje aanrent.
Ik heb ook nog gegoogeld en foto's van zwangere katten bekeken. Het kan dus nog erger, heb ik gezien. Ze heeft nu ook opgezwollen tepeltjes. En ze zit enorm goed in haar vacht. Ziet er prachtig uit eerlijk gezegd.
Enfin, we wachten het af. Ik heb nu zelfs al twee betrouwbare adressen die graag een jong katje willen, en wij zelf erbij is al drie. En het zou mij niets verbazen als een van die twee adressen er uiteindelijk wel twee wil. Dus wellicht zouden we er bij vier al alle katjes geplaatst hebben.
Toch, eerst nog maar afwachten hoe alles verloopt. Vanmorgen gesproken met vriendin die nu graag bij ons een poesje willen. Zij zou eerst van iemand anders een katje krijgen, en nou is die zwangere poes onlangs onverwacht dood aangetroffen in huis. Bleek een ziekte onder de leden te hebben. Dus het hoeft, net als bij mensen, echt niet altijd goed te gaan...
En nog bedankt voor het artikel Pind@a!!

ishtar
Pinda

zou je mij dat artikel ook willen mailen?

pind@
Voor jou altijd ish!

Mail komt eraan (als ik je mailadres heb gevonden, anders wel even via Yelders).

mirreke
Ze is nu een kleine acht weken

Ik heb gisteren nog eens goed gekeken met de agenda erbij en ze blijkt nu toch al een kleine acht weken ver te zijn. Dus het zal niet zo heel lang meer duren.
Het blijft spannend. De inmiddels klaargezette doos heeft ze wel geïnspecteerd, maar ze slaapt ergens anders.

Sancy
Kleine update

We hebben voor alle 5 kittens een goed huis gevonden, 2 mensen willen ieder 2 kittens en 1 kitten - de favoriet van zoon en mij - gaat naar een goede vriendin.
Dinsdag lieten alle kittens zich uit de kast vallen om op onderzoek te gaan. De hond stond weer paraat om de kleintjes die zich het verst van het nest waagden met zijn snuit een duwtje in de (volgens hem enige) juiste richting te geven. Tevreden ging hij zitten... op een kitten! Een luide piep klonk, waarop de hond geschrokken weer opstond en een kitten een beetje mank verder liep. Gelukkig maar.
Vandaag hebben we met de kinderen de bench van de hond omgetoverd tot een kittenpaleisje. Moeder heeft die activiteiten met grote belangstelling gevolgd en ze heeft het resultaat ook al geinspecteerd. We wachten even af of zij aanstalten maakt om te verhuizen, ze zal toch ook wel vinden dat opgroeiende kinderen meer ruimte nodig hebben?

Sancy
Uit de kast gekomen

Het is gelukt, met een beetje hulp van mij. Toen moederpoes een momentje voor haarzelf nam (zij is daar véél beter in dan wij mensenmoeders, valt me op ;-)) en de kittens weer zich weer eens uit de kast lieten vallen, heb ik ze in het paleisje gezet. Moederpoes liep richting kast, keek even verbaasd naar de dichte deurtjes en ging in het nieuwe onderkomen haar kindjes voeden en verzorgen. Project geslaagd!
Ze hebben nu een grotere veilige ruimte en nu zien we ze ook beter. Ze spelen en ontdekken en vinden het prachtig. De eerste klimpartijen langs de tralies zijn al gesignaleerd. Het wachten is op de eerste die ontdekt dat via klimmen ook de kamer bereikbaar is ;-)

Massi Nissa
Haha sancy

Ik dacht heel even dat je poesjes voor hun homosexuele voorkeur waren uitgekomen.

mirreke
Leuk joh!

Ik vind het trouwens wel een geweldige tip van je, die bench. Nou hebben wij geen bench, maar wel een hele grote rattenkooi die we laatst van iemand hebben gekregen. Dus als wij een geslaagd project hebben, kunnen ze daar in, zijn ze beschermd en ook een beetje begrensd, en kan iedereen ze leuk zien.
Overigens, hier ook weer een update> ik dacht eerst dat ze zowat op alle dag liep, maar dat moet ik weer met drie weken bijstellen. Ik ben er nu door een betrouwbare bron aan herinnerd dat onze dame met pasen nog krols was. In de loop van de week was dat voorbij en leek ze geheel bevredigd. Dus ik denk nu nog zo'n drie weken... Kan ze fijn nog wat groeien...

Sancy
Massi

Pun definitely intended :-)

mirreke
Ik voel trouwens wel plopjes!

Gisteren ook al. Maar nu weet ik het zeker. Madam ligt lief te slapen, en als ik dan mijn hand zo op haar buikje leg vind ze het niet erg. En dan voel ik van die kleine plopjes, als een klein elektrisch schokje waarbij je je afvraagt of je het echt wel voelt. Ik vind het wel bijzonder hoor!

Sancy
Mirreke

Die bench was vorig jaar in gebruik toen we onze 2 poezen nog niet zo lang hadden. Ze zaten er in als wij aan het eten waren want ze wandelden dan graag over de eettafel en wij wilden rustig kunnen eten.
We hebben de bovenkant en 3 zijden bedekt met een grote doek, en het deurtje verwijderd. Door middel van wat plankjes is de ingang verkleind zodat de hond er niet in kan maar de moederpoes wel, en de kleintjes er niet uit kunnen. Er staat een doos in als slaapkamer en de hele bodem is bedekt met een fleecedeken waarop doekjes liggen die we snel kunnen wassen. We hebben ook al bedacht dat we een oude lage glazen ovenschaal gaan gebruiken als kittenkattenbak ;-)

mirreke
Ja, goed plan en updateje

Zo'n bench (lees kooi). Ik ben precies hetzelfde van plan met onze rattenkooi, echt groot, zeker wel zo groot als een flinke bench.
Maar laat eerst alles maar eens goed gaan. Pfff.
Enfin, 't gaat goed met moeder in spé. Ze groeit nog steeds, eet nog steeds goed, drinkt bijzonder veel, en, heel grappig om te zien, is weer heel erg speels. Rent dikbuikig achter onze kater aan, speelt met touwtjes, balletjes. Ze wordt wel zwaarlijviger, ze neemt heel andere lighoudingen aan bijvoorbeeld. En ze wil nog wel eens op het aanrecht springen (wat niet mag natuurlijk, maar ze maakt wat misbruik van haar speciale status) maar ze mist nu af en toe, ze wordt te zwaar denk ik.
Enfin, wordt vervolgd.

mirreke
Poes nog geen moeder

In haar buik zie je steeds duidelijker bobbels en bewegingen. Grappig. Ze is natuurlijk eigenlijk erg klein en slank, de babies zie je bijna om haar dunne framepje zitten. Ze ziet er nog steeds erg mooi uit, en is erg lief en aanhalig. Ik hoop echt dat het helemaal goed gaat...

Pagina's

Onderwerp gesloten