Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

mirreke

mirreke

07-05-2010 om 02:12

Poes is zwanger, hoe gaat het verder?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Sancy

Sancy

23-05-2010 om 10:27

Spannend mirreke

Heb je nu een idee wanneer je die kleintjes kunt verwachten? Ik hoop met je dat het allemaal goed gaat, wat dat betreft had ik een rustiger draagtijd met mijn poes, omdat ik weigerde te geloven dat ze jongen zou krijgen
Hier is alles goed. De kittens stagneerden een beetje in groei en daarom zijn we begonnen met kittenvoer en extra drinken. Moeder kreeg natuurlijk al extra maar dat zette niet genoeg zoden aan de dijk. En het gaat nu zo goed! Ze klauteren de bench uit naar hartenlust, ze drinken en eten van het voer en natuurlijk ook nog bij hun moeder, en ze hebben nu ook de kittenkattenbak ontdekt. En ja, nu krijgen we het opeens weer drukker want 5 kittens die brokjes eten leveren ook meer afval op
Het favoriete speeltje is mijn nike gymschoen. Lekker licht dus makkelijk in beweging te zetten, leuk om op te balanceren en met aantrekkelijke veters. En voor mij een mooi excuus om mijn schoenen voorlopig niet op te hoeven ruimen.

mirreke

mirreke

27-05-2010 om 03:34

Oh, zo leuk, die hummels

Ik verheug me nu al. Ik heb trouwens eigenlijk geen idee hoe het nou zit met berekenen hoelang een kat zwanger is. Met Pasen was ze nog krols. Hoe tel je dan, want tja, tellen vanaf eerste dag laatste menstruatie zoals het bij mensen is, dat gaat niet.
Tel je dan vanaf eerste dag niet meer krols? Of juist vanaf eerste dag krols? En dat weet ik eigenlijk ook niet.
Als ik tel vanaf dat ze niet meer krols is, dan moet ze nog een anderhalf tot twee weken. En ze is al erg dik, ze rolt zowat door het huis. Als ze gaat liggen ligt er een bergje, met een klein kopje en een klein achtereindje eraan vast. De rest is bult.
En ze is af en toe nog erg speels, dat is heel grappig.

Tellen

Normaal is de telling vanaf het moment van dekken. Maar dat moment weet jij niet.... Dus moet je ervan uitgaan dat ze met Pasen of misschien als iets daarvoor (poes is meestal al krols als baasjes het in de gaten hebben). Als je dan uitgaat van 2 april (Goede Vrijdag) dan zou ze (uitgaande van een zwangerschap van 65 dagen) op zondag 6 juni uitgerekend zijn. Een poes draagt van 63 dagen tot 70 dagen.
Maar als ze een paar dagen eerder gedekt is én ze bevalt al met 63 dagen, dan zou het zomaar dit weekend al kunnen zijn.
Spannend hoor!!

mirreke

mirreke

28-05-2010 om 13:52

Spannend ja

en ik vind het al zo spannend allemaal. Ze mag van mij ook al niet meer de hele nacht buiten blijven. Soms zit ik nog laat/vroeg te werken en ben ik om drie uur in de nacht buiten poes aan het roepen.
Mijn partner zegt dat het allemaal vanzelf goed komt, bij hem thuis hadden ze vroeger regelmatig nestjes, maar ja, hij zegt ook dat er van elk nest wel een paar doodgingen... En hij heeft ook nog eens makkelijk praten, want hij zit lekker in China.
Ik kan me nog wel herinneren dat madame zeer genoot van een vrijpartij vlak onder het raam (trappelpootjes), maar ik weet niet meer wanneer dat nou was, ik vermoed wel vóór Pasen nog, maar met Pasen was ze ook nog de hort op om het te doen. Bovendien hoor ik ook dat katten het zaad van meerdere katers kunnen 'bewaren', dus een uitgestelde bevruchtin komt ook voor.
Enfin, ik merk het wel, meer valt er toch niet aan te doen. Ze is ondanks dat het buiten wel lokt - ze is tenslotte nog steeds een jong, speels poesje - wel veel binnen en ze slaapt veel (welke kat niet trouwens). De kinderen voelen regelmatig beweginkjes in haar buik, dat vind ik zelf ook bijzonder.
Wordt vervolgd!

Bastet

Bastet

28-05-2010 om 19:59

Tip

Misschien heb ik de tip al eens gegeven,maar op www.kattenplaza.nl vindt je een forum,waar ook heel veel mensen zitten die veel ervaring hebben met bevallende katten,nestjes en kittens!Misschien komt het van pas een keer.
Groetjes,Bastet

mirreke

mirreke

28-05-2010 om 23:58

Dank bastet!

Als je die tip al gegeven had heb ik er glad overheen gelezen, want ik ken de site niet. Ik ga er snel eens op kijken.
Wie weet wat ik nog allemaal kan vragen straks

Bastet

Bastet

29-05-2010 om 07:59

Mirreke

Zeker doen,ik kreeg de tip van de fokster van ons siameesje,die we gekocht hebben.Ik kom er nu zelf ook vaak,er is heel veel info op te vinden,ook als je geen zwangere poes hebt..
Bastet

Sancy

Sancy

29-05-2010 om 10:50

Dierenarts

Gisteren zijn we met het nestje kittens en moederpoes naar de dierenarts geweest. Het was wel erg schattig, moeder spinde om de kindjes gerust te stellen en de kittens dronken ter geruststelling lekker bij de moeder. Ook tijdens het onderzoek, hahaha.
Het blijken allemaal poesjes te zijn. Van 4 wist ik dat al (want driekleurig) maar 1 was een twijfelgeval. Die blijkt dus ook een meisje te zijn. Ze zijn allemaal gezond en over 2 weken gaan ze naar hun nieuwe personeel. Dan zal het wel erg stil worden hier, ze worden iedere dag brutaler en ondernemender. Terwijl ik dit typ zie ik hoe ze hun aanvalstechnieken op de staartpunt van hun moeder uitproberen. Er komt er 1 aansluipen, springt, geeft een tikje tegen de staartpunt en krijgt een klap van haar moeder die er even niet van gediend is. Kitten druipt af en moeder gaat zich verder wassen in de zon, waarna kitten nummer 2 komt kijken of het ook bij háár zo werkt. En ja, moeder is consequent

mirreke

mirreke

30-05-2010 om 10:24

Ow, wat schattig!

Ik wil ook! Poes maakt het spannend. Ze wordt wel sjaggerijniger, ik denk dat het niet echt vreselijk lang meer kan gaan duren.
Wij zijn trouwens wel van plan er eentje te gaan houden, als het aantal jonkies het toelaat.

mirreke

mirreke

30-05-2010 om 11:21

Supersite bastet!

Je kunt er heel veel info vinden. Leuk en handig!
Enfin, als ik me zo al voel bij een kat, hoe zou dat later zijn bij m'n dochter of stiefdochter???

Bastet

Bastet

30-05-2010 om 15:55

Mirreke

Hoe je je dan voelt?Oh joh daar groei je langzaam in..)
Bastet

mirreke

mirreke

04-06-2010 om 07:54

Olifantendracht

Nog niks... Qua formaat is ze nu zo ongeveer wanstaltig. Maar ik zou haast gaan denken dat er niets meer gebeurt...

Sancy

Sancy

04-06-2010 om 08:53

In dat geval

is ze toch schijnzwanger

mirreke

mirreke

04-06-2010 om 11:25

Ha, dat zou wat zijn

Maar nee, ik zie nu echt bewegende bobbels, ze is niet meer zo symmetrisch als eerst.
Ik ga nog maar even uit van 6 juni, de datum die pind@ aangaf...

Zijn ze er al?

Spannend he! ik ben benieuwd wanneer ze nou komen.Veel plezier met ze als ze er zijn.

mirreke

mirreke

05-06-2010 om 16:01

Nog steeds niets

en ik zag haar daarnet lenig en soepel over het bruggetje rennen, op weg naar een prooi...
Ik wacht af.

Sancy

Sancy

06-06-2010 om 09:03

Mirreke

Het is 6 jni, en het wordt een benauwde warme dag. een dag om te bevallen eigenlijk. Ik ben de hele dag weg, en ik hoop dat ik vanavond hier een mooi berichtje mag lezen van je!

Mirreke

Poes gaat dus nog steeds naar buiten? Ben je niet bang dat ze ergens anders dan thuis gaat bevallen? (sorry, ik ben een onverbeterlijke, bang uitgevallen moederkloek...)

Liefs en groetjes,
Vonda

PS ik was er ooit bij toen 1 van de honden van mijn schoonmoeder beviel van puppies, zo mooi om mee te maken...

mirreke

mirreke

06-06-2010 om 22:47

Nou, nog niets

Poes vond het ook een lekker warme dag, en heeft heerlijk van de tuin genoten. Ja ze komt nog steeds buiten, we hebben drie katten en vier kinderen, ik hou het allemaal niet bij als ik constant moet controleren of de deuren wel dicht blijven. Maar ze blijft keurig in de buurt.
Wel schattig trouwens, ze is heel aanhankelijk en knuffelig, let heel erg goed op me, blijft in de buurt. Als ik naar achter in de tuin loop, komt ze achter me aan en komt ook weer mee terug. Alleen wil ze niet mee naar de slaapkamer. Een kattenzwangerschap is echt super voor de band tussen kat en haar personeel!
Ik heb nog eens voorzichtig gevoeld, en er wordt druk getrappeld in haar buik. Echt leuk. Ik hoop maar niet dat ze te lang over tijd gaat. Als er dinsdag nog niets is gebeurd (dan is het precies 9 weken, met terugrekenen) ga ik denk ik even met haar langs de dierenarts, om te checken.

mirreke

mirreke

07-06-2010 om 11:37

Vraag: veel slapen

Ze slaapt heel erg veel, gisteren nog redelijk actief tussen het slapen door. Af en toe graafbeweginkjes (heel handig, onder de bank). Maar was dat bij jullie, ervaren vroedvrouwen onder ons, ook het geval? Die graafbeweginkjes maakt ze namelijk al best lang, zeker een week of twee, maar dan wel heel onregelmatig, soms dagenlang niet. Ik las ergens dat dat ook een voorbode van de bevalling is/kan zijn. Maar zo ver van te voren? Ik las ook dat een kat kan gaan slapen bij pijn ed, een soort ontkenning.
Het lullige is, ik ben vandaag en morgen zo gigantisch druk met opdrachten en nieuwe opdrachtgevers, ik kan gewoon niet naar de dierenarts nu...

Bastet

Bastet

07-06-2010 om 14:01

Nou mirreke

Katten bevallen graag op plekken die je niet uitkomen,dus misschien ook wel op een moment wat jou niet schikt..)
Bastet

mirreke

mirreke

07-06-2010 om 15:20

Grijnzz

Ze heeft net behoorlijk duidelijk gemaakt dat ze onder de bank wil bevallen. Heel fijn, want daar kunnen we niet bij. Daarom ook, natuurlijk. Ik heb nu overal onder de bank oude dekbedhoezen neergelegd, dat vond ze wel fijn. Nu is er even respijt. Ze ligt lekker languit op de vloer te ontspannen, hoop ik dan maar...

Minerva

Minerva

07-06-2010 om 19:51

Hoe het bij ons ging met ons tessel

Tess was ook zwanger en wij wisten ook niet precies wanneer de poesjes zouden komen. Ik had ruim op tijd een doos neergezet in de badkamer met een lakentje erin. Tess wilde graag in de doos. De andere poesjes (ik had er toen 3) hadden totaal niets met Tess maar een dag voor de bevalling gingen ze haar vertroetelen,.. likjes geven en Tess vond dat goed! Tess de ouwe brompot vond dat wonder boven wonder ook goed. Heel apart. Ik was blij dat Tess steeds de doos weer opzocht en er ook in ging slapen. Er lag ook een lievelings dekentje in en van die hydro luiers. Dat rook lekker voor haar. Ik heb er ook een bakje met brokjes ingezet.

De avond van de bevalling liep ze continue naar me toe en keek angstig,. echt zo van help me! Ik ben bij haar gaan zitten in de badkamer en de weeen begonnen,. het deed pijn! Dat kon ik duidelijk merken. En ik zat daar maar met een completen set met incontinentie lappen (van de apotheek) doekjes schaartje,. nou ja alles wat je maar kan verzinnen en wat ook op kattenplaza staat.

Opeens zag ik een staartje uit haar kontje steken. tess krijste en had duidelijk pijn en ik mocht niet meer bij haar weg.

Uiteindelijk heb ik de dierenarts gebeld en die is heel snel gekomen,. ze heeft geprobeerd om het kitten te keren maar helaas dat lukte niet meer en Tess had zoveel pijn dat wij het niet meer zagen zitten,.. een natuurlijke bevalling bedoel ik dan.

Ik ben met Tess achter de dierenarts aangereden en de assistente was al bezig alle afspraken af te zeggen. Met z'n drieen hebben wij de "bevalling" gedaan met een keizersnede. het bleek dat er een mega groot katertje vooraan zat die de slanke ranke Tess nooit ter wereld had kunnen baren. Alles is goed gegaan en wij kwamen thuis met een suffe Tess en 5 kittens. Iedereen heeft het overleefd. Tess was gelijk een modelmoeder en de 2 tantes thuis hebben 1 keer lopen blazen naar het nestje maar daarna vonden ze het geweldig. Zodra moeder Tess het genoeg vond na 15 weken hebben de tantes de opvoeding overgenomen. De grote dikzak (Napoleon) die wij hebben gehouden met zijn broodmager zusje (Josephine) hebben nog en paar maanden lopen zuigen bij de tantes,. die vonden het leuk maar wel vreemd,. vooral omdat ze totaal geen melk hadden en je weet wel poezen waren lieten ze het toch toe. Vooral Napoleon wilde graag sabbelen.

Tess kijkt niet meer naar haar kroost om en de tantes vinden het gewelig dat wij er 2 hebben gehouden. Behalve op speurtocht naar muizen,. dan zijn ze alle 5, 5 handen op 1 buik! Dan zie je dat ze familie zijn.

Prettige bevalling.

1 ding,.. als je een stevige grote poes hebt dan gaat het meestal prima maar zodra je ziet dat het een stuit bevalling is (staartje inplaats van koppie) dan is het handig om de dierenarts te waarschuwen. Over het algemeen gaat het goed,. al is het onder de bank.

Moeders gaat zelf met het nest slepen als ze het niet meer prettig vind op een bepaalde plek.

En wil moeders na een week of twee naar buiten dan kan dat best. Duurt het je te lang dan pak je een kitten op en loopt daarmee naar buiten. De kittens piepen meestal van de honger en moeders weet niet hoe snel ze weer binnen moet komen.

Minerva

mirreke

mirreke

08-06-2010 om 17:26

Nog niks

Ik denk dat ze iets van voorweeën heeft, zo af en toe. En dan kruipt ze onder de bank en gaat daar een beetje graven. Maar dan is het weer over, kruipt ze eronder vandaan en gaat ze lekker liggen slapen, of ze wil persé naar buiten en rent dan ineens weer alsof er niets aan de hand is achter een vlinder aan of zo.
Kortom, gewoon afwachten.
Wel zenuwslopend vind ik het, maar ik kan het gelukkig verbergen. De kinderen denken dat ik de rust zelve ben. Ik voel nu ook regelmatig (want ze moet zich echt onder die bank pérsen, dat kan toch niet goed zijn...) maar ik voel aan alle kanten nog leven... Ik heb ook even de dierenarts gebeld, om te checken of ze wel altijd bereikbaar zijn. Aardig iemand aan de lijn, ik kon zo komen voor een echo (à 40 euro... zie draadje hieronder over dierenartskosten voor je beest, wat ik best wil doen als het écht, écht nodig is, maar ik voel nu zelf ook wel genoeg). Dus we wachten nog even.
Wordt vervolgd!

Kostenbesparende tip

Kittens worden zowel met het kopje naar voren als met de kont naar voren geboren. Allebei volledig normaal, dus niet gelijk naar de dierenarts rennen als je een staartje ziet. (veel te duur snachts
Wel als ze langer dan een kwartier perst en de uitdrijving niet vordert.
enne, bevallen doet pijn, dus piepen en kreunen hoort erbij ( soms zelfs krijsen, ligt een beetje aan je kat) Sterkte!

Ze houdt het wel spannend zeg!

En ja, zucht, de meeste poezen willen op de meest rare plekken bevallen.
En zijn ze vannacht geboren??

Sancy

Sancy

09-06-2010 om 08:22

Jeetje

Ik betrap mezelf er op dat ik eerst hier lees als ik ga forummen, ik hoop dat alles snel en voorspoedig verloopt.
Hier zit zoon een kittenkasteel te bouwen van oude dozen. En verhip, hij krijgt het nog voor elkaar ook om ieder kitten in een eigen 'kamertje' te laten zitten ook Ik laat hem maar, komend weekend gaan ze verhuizen en zal hij een nieuw tijdverdrijf moeten vinden.

mirreke

mirreke

09-06-2010 om 09:43

Ja, spannend hè! maar:

ze zijn inderdaad vannacht geboren!! Tot nu toe zijn het er vier, vrijwel minikopietjes van hun moeder. De eerste kwam idd onder de bank ter wereld, zonder dat we er iets van gemerkt hebben, terwijl we wel er bovenop zaten (letterlijk), want poes wilde ons dicht in de buurt hebben. Ze werd ineens heel aanhalig en knuffelig, en kwam me echt halen, ik moest eigenlijk mee onder de bank. Tja, dat past niet.
Bij de eerste was ze nog een beetje overdonderd, ze ging wat heen en weer lopen en ineens slierde er ook zo'n viezig plakkaatje mee, placenta, en bleek er ergens ook nog een klein nat frommeltje rond te slingeren.
Enfin, we hebben het handeltje onder de bank vandaan geschoven (gelukkig lag ze wel op een stapeltje doeken) en in de klaarstaande doos gelegd, en daar heeft ze de rest gekregen. Heel rustig, zonder paniek, geen ene kreet geslaakt. Er zat per kind zo'n twee uur tussen ongeveer, en ik denk zelf dat er misschien nog wel eentje zou kunnen komen. Op deze manier kon ze telkens goed bijkomen, kind schoonlikken, placenta eten, zichzelf wassen, kind lekker laten drinken, en zelfs nog een beetje slapen.
Erg bijzonder. Nadat ze niet meer zo overdonderd was van de eerste geboorte is ze een hele goede moeder gebleken. Echt heel lief, zorgzaam en geduldig. Ze schrikt er zelf van als ze per ongeluk half op een minikatje gaat liggen.
Goed, ik ben kapot, want 1 uur geslapen met een verstreken deadline en absoluut geen geconcentreerd hoofd...
Het is echt heel bijzonder om mee te maken.

Gefeliciteerd

Wat leuk!! En nu maar genieten!!!!

Bastet

Bastet

09-06-2010 om 10:34

Gefeliciteerd!

Zie je ik dacht het al,die gaat bevallen op jouw drukke dagen..)
Gefeliciteeeeeeerd!!
Bastet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.