Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Wat gaan we lezen deze zomer?

Het wordt weer eens tijd voor een boekendraadje!

Ik heb de afgelopen maanden veel te weinig gelezen. Tenminste aan nieuwe boeken. Wel wat oude dingen her-lezen' en een aantal aanraders van mijn brugklasser verslonden (hij heeft best smaak!)

maar voor de vakantie wil ik altijd heeeel graag een stapel van een boek of 10 mee. Liefst engels. Liefst dik. Geen chicklit (of het moet wel heel bijzonder zijn) en maf fictie of non.

Maar goed, dat zijn mijn wensen, we gaan het natuurlijk wat breder trekken dan dat. Wat hebben jullie de laatste tijd voor fantastisch gelezen? En wat staat er op jullie verlanglijstje?

Ik heb nog totaal niet op Bol of Amazon geneusd, en het enige boek waarvan ik de laatste weken dacht dat ik het wilde hebben was 'At home' van Bill Bryson. Hoewel de recensies wat wisselvallig waren. Maar ik ben een groot fan van hem, dus hij krijgt het voordeel van de twijfel.

Ik wacht vol spanning af. Ik beloof dat ik binnen een week of zo zelf ook met wat meer inspiratie kom!

Ingrid


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
margje van dijk

margje van dijk

03-06-2010 om 22:55

Eén tip

Ik heb ook weinig tot niets gelezen (en ik denk dat ik deze zomer gewoon kinderboeken ga lezen maar ik heb wel één tip voor je. Mijn laatstvoltooide boek was van Haruki Murakami, ken je die? Ik had 'Norwegian wood' gelezen op aanraden van mijn man, maar ik vond dat een echt mannenboek. Dus ik was nogal bevooroordeeld. Maar ik ben er toch in begonnen: A wild sheep chase.

En werkelijk, het is een geweldig boek. Ik kan er weinig over zeggen want dan geef ik het weg, maar je moet het gewoon lezen. Zéker jij, want jij hebt ook wat met schapen (of lammeren, vooruit). Niet dat dat een zwaar criterium is, maar een leuke zijstraat.

Het is al heel oud (1973 of zo), Murakami is recentelijk opgehypt, maar ik vond dit boek geen seconde gedateerd aandoen en (het allerbelangrijkst) heel erg goed geschreven.

(Ik denk dat ik verder gewoon afwacht wat jij koopt, OK? Dan ga ik dat ook lezen. Naast die kinderboeken dan).

Margje

Tihama

Tihama

03-06-2010 om 23:34

Grappig

Ik dacht net: die Haruki Murakami komt me heel bekend voor. Heb ik daarvan niet een tijdje terug een tweedehandsboek meegesnaaid omdat de rugflap me erg aansprak? En inderdaad: Hard Boiled staat hier in de kast nog op me te wachten voor de vakantie.

Verder heb ik Neuromancer van William Gibson klaar staan. Gepland voor de lange vliegreis een paar weken geleden, maar toen ben ik alleen toegekomen aan Bomans' Pieter Bas. Bomans blijf ik geweldig vinden. Gelukkig heb ik nog steeds niet alles gelezen. En herlezen vind ik ook leuk.

Ik zoek nog een boek van Philip K. Dick. Ik ken alleen de films die naar zijn boeken gemaakt zijn (Next, Minority Report, Paycheck), maar die scripts passen behoorlijk bij mijn smaak qua SF.

Ik wil nog heel graag Ecologic (Truth and lies of green economics) van Brian Clegg hebben, maar een bestelling zowel bij Bol als Selexyz is op niks uitgelopen. Nu Amazon maar eens proberen.

Verder hou ik me aanbevolen voor tips

Tihama

rozenstruikje

rozenstruikje

03-06-2010 om 23:35

Nou

Aan engelstalige boeken kan ik je niet helpen maar ik heb laatst in 1x uitgelezen omdat het zo spannend was: Op klaarlichte dag van Simone van der Vlugt.
Een aantal weken daarvoor las ik: De kostwinner van Henk Rijks en die heb ik ook zowat in 1 ruk uitgelezen. Goed geschreven en ik was vooral nieuwsgierig hoe het verder zou gaan en hoe het zou aflopen!

Rozenstruikje

Sancy

Sancy

04-06-2010 om 07:42

Net

in 1 dag uitgelezen: The Scarpetta Factor van P. Cornwell. Maar ik geef toe: ik heb de hele serie. Een ander die klaarligt maar nog een maandje ongelezen moet blijven: de nieuwste van Elizabeth George.

Helen

Helen

04-06-2010 om 10:15

Ik verheug me op..

... alle ian mcewan's die ik nog kan lezen, lees nu iets van arthur japin en zag gisteren dat er een nieuw boek is van isabelle allende.

Turner

Ik heb het al een paar keer gepost, maar niemand schijnt het te willen lezen... Dom hoor, want de boeken zijn prachtig!
Het gaat om een serie van 3 boeken van Nancy Turner. de boeken zijn in dagboekvorm, en gaan over een vrouw in het zuiden van de VS, arizona en Texas. Het speelt zich af rond 1900. Ze bouwt zelf haar bestaan op, wordt tegengewerkt door indianen en droogte. De boeken heten: These is my words (vertaald: dit zijn mijn woorden), Sarah's quilt en The star garden. En ze zijn lekker dik!
Dit zegt bol.com erover:
A moving, exciting, and heartfelt American saga inspired by the author's own family memoirs, these words belong to Sarah Prine, a woman of spirit and fire who forges a full and remarkable existence in a harsh, unfamiliar frontier. Scrupulously recording her steps down the path Providence has set her upon--from child to determined young adult to loving mother--she shares the turbulent events, both joyous and tragic, that molded her, and recalls the enduring love with cavalry officer Captain Jack Elliot that gave her strength and purpose.
Rich in authentic everyday details and alive with truly unforgettable characters, "These Is My Words" brilliantly brings a vanished world to breathtaking life again.
In These Is My Words , Sarah Agnes Prine told the spellbinding story of an extraordinary pioneer woman and her struggle to make a home in the Arizona Territories. Now, in this mesmerizing sequel, a three year drought has made Sarah desperate for water. And just when it seems that life couldn't get worse, she learns that her brother and his family are trapped in the Great San Francisco Earthquake. A heartwarming blend of stubbornness and compassion, Sarah Agnes Prine will once again capture the hearts of readers everywhere.

Niny

Niny

04-06-2010 om 12:30

Sancy

Heeft Elizabeth George weer een nieuwe geschreven? Hoe heet hij, dan ga ik hem kopen voor de vakantie.
Mijn boekentips: Life of Pi van Yann Martel (over een jongen die met een tijger in een reddingsboot zit, erg goed). Of Bees and Mist van Erick Setiawan, beetje dromerig boek.
Ik ben ook dol op detectives: Elizabeth George, P.D. James (net haar nieuwste 'The Private Patient' gelezen). Natuurlijk ook de complete werken van Dorothy L. Sayers (ik ben geloof ik de enige fan, ben nog nooit een medeliefhebber tegengekomen).
Niny

Sancy

Sancy

04-06-2010 om 14:15

Niny

Hij heet "This Body of Death".
Life of Pi heb ik al vele malen aangeprezen, het is werkelijk een [arel. Hij heeft nu een nieuwe, "Beatrice and Vrigil", die veelbelovend klinkt. Bij Bol.com kun je een gesigneerd exemplaar winnen
Dorothy L. Sayers heb ik ook gelezen, maar t goede mens is al een halve eeuw dood dus ik ben door haar euvre heen

Angela67

Angela67

04-06-2010 om 19:32

Ik heb klaarliggen. . .

Tom Holland - Millenium. Hij is wellicht bekend door twee andere geschiedenisboeken ' Persian Fire' en 'Rubicon'. Hij schrijft als een trein, geweldig mooi Engels, meeslepend maar wel echt non-fictie boeken. Heerlijk lezen. Ik mag er dus ook niet aankomen voordat we weggaan....
Verder heb ik twee andere vakanties erg veel leesplezier gehad aan twee dikke romans (hoewel ik meer van de non-fictie ben):
'special topics in calamity physics' van Marisha Pessl (begint niet zo bijzonder maar loopt heel spannend en onverwacht) en 'the gone-away world' van Nick Harkaway, mijn favoriete science-fiction stijl namelijk niet in de ruimte maar op aarde in 'de toekomst' niet zover weg. Heel bijzonder boek, met geweldig plot. Het is nog te kort geleden (2 jaar) maar ik ga 'm zeker herlezen.

Verder was Richard Dawkins The Greatest show on earth inhoudelijk niet zo heel spannend maar qua schrijven en enthousiasme is die man niet te stuiten, vind ik. Verder alle reisboeken van Paul Theroux, goed voor uren leesplezier in uitermate prettig Engels.

ben benieuwd naar Bill Bryson die IngridT noemt, is dat uitgekomen na A short History?

Groet,
Angela die nu even tijdelijk Hitchhiker's Guide op nachtkastje heeft liggen om af en toe in te lezen. Dat heeft toch zulke bizarre wendingen dat voortgang/volgorde niet zo belangrijk is.

Massi Nissa

Massi Nissa

04-06-2010 om 20:48

Even snel

Angela, bedankt voor de tip over Nick Harkaway, ik houd ook erg van dystopische toekomstvisies die zich op aarde afspelen. Heb je This Perfect Day van Ira Levin al gelezen? Veel beter dan al zijn andere werk.
Margje, Murakami is geweldig, he? Er zitten wat mindere boeken tussen, maar The Wind-up Bird Chronicles is en blijft mijn favoriet, met Kafka on the Shore als een goede tweede. En het 'verjaart' inderdaad totaal niet. Hij is trouwens sowieso een interessante man, ik vond zijn boek over marathonlopen ook heel bijzonder - en ik heb niets, maar dan ook niets, met hardlopen (ben er hilarisch slecht in).
Over Philip K. Dick, ik weet even niet meer wie erover begon, maar Dick is fantastisch. Ik kan "Now Wait for Last year", "Martian Time-Slip" en "Ubik" erg aanbevelen (heb trouwens niet alles van hem gelezen, leuk om aan hem herinnerd te worden).
En er is nog een boek waarvan ik zou willen dat iedereen het las (naast The Road van Cormac McCarthy): Motherless Brooklyn van Jonathan Lethem. Ik vind dit stylistisch een van de knapste boeken die ik ooit heb gelezen - het duikt in het hoofd van een man met Tourette's.
Verder even geen aanbevelingen, ik herlees voornamelijk ouwetjes omdat het idioot druk is op mijn werk. O ja, ik vond "Drie Oorlogen" van Maarten van Rossem een prettig boek. In een paar uur tijd heb je de twintigste eeuw weer even gehad en het leest als een trein.
Groetjes
Massi

Massi Nissa

Massi Nissa

04-06-2010 om 21:00

Haha leuk

Ik zat een beetje te lezen over Jonathan Lethem naar aanleiding van mijn vorige posting, en wat denk je - de schrijver die hem het meest heeft beinvloed is... Philip K. Dick.
Groetjes
Massi

Massi Nissa

Massi Nissa

04-06-2010 om 21:08

(nog heel even hoor, dit is echt grappig)

Wat Lethem zelf schrijft over Philip K. Dick: "I've reread Ubik, Martian Time-Slip, A Scanner Darkly, and a couple of other faves three, four, even five times since my discovery of Dick, long ago, at age fifteen."
Dit soort dingen zijn toch geweldig? Of zit ik nu helemaal in mijn uppie blij te zijn met dit soort toevalligheden?
Groetjes
Massi

Ammaniti!

Sinds kort helemaal fan van Niccolò Ammaniti. Geweldige verhalen. Doet me enigszins denken aan John Irving. Zie:
http://www.niccoloammaniti.nl/

Tihama

Tihama

04-06-2010 om 22:26

Grin massi

Nee hoor, jij zit helemaal niet in je eentje. Bedankt voor de titels. Ik was degene die Philip K. Dick wilde gaan lezen, maar ik wist nog niet welke. Ik moet volgende week weer even in A'dam zijn, dan duik ik wel een paar antiquariaten in. Ik ben trouwens momenteel een grappig boek aan het lezen: een verzameling van korte SF-verhalen geschreven door wetenschappers. Het is een boek uit 1960. Veel verhalen zijn uit de jaren '50. Het is erg leuk om te lezen hoe in de jaren '50 gespeeld werd met de verwachte technologische ontwikkelingen. En dat dan geschreven door natuurkundigen e.d.

Over Dick gesproken: Dick Francis vind ik ook altijd lekker weg lezen. Helaas is hij onlangs overleden.

Mankell heb ik 1 keer gelezen en ik vond de sfeer zo deprimerend dat ik geen behoefte heb aan een herhaling.

Verder denk ik erover om Musicofilia van Oliver Sacks te kopen. Ik heb erg genoten van zijn andere boeken en met deze heb ik al een paar keer in mijn handen gestaan. Maar ik moet in de boekhandel vaak streng zijn voor mezelf. Dan mag ik wel los in tweedehandszaken.

Tihama

Toevallig zeg, tihama...

Ik wilde eerder al reageren, kwam er niet van, maar nu wel: Philip K. Dick is ook een van mijn favorieten (gedeelde eerste plaats met Asimov en Orson Scott Card (de Ender-serie)). Ik heb echter allen maar wat verhalenbundels gelezen, zijn zo pakkend geschreven!
Het 10e deel van Henning Mankell heb ik net uit: Vondaman had het als kado van mijn zus gekregen op de verjaardag maar hij leest dat helemaal niet en dus kon ik er in beginnen. Hmm, ik vond het ook wel wat deprimerend (ik weet niet hoe de andere delen lezen!) maar op zich wel te doen. Even ter vergelijk: de Millennium-reeks vond ik er wel wat op lijken maar was nog echt 10 x spannender.
En dan noem je ook nog Musicofilia! Heb ik een half jaar geleden gekocht en gelezen, heel interessant. Ik zing zelf en vond de cases die hij beschreef heel interessant. En ja, ik heb dus ook veel van hem gelezen, het is een van de weinige non-fictie-schrijvers die mijn aandacht weten vast te houden.
Boek dat jij of iemand anders hier misschien ook wel leuk vindt: Kleur, boek over de oorsprong van kleuren door Victoria Finlay. Heel interessant.
Momenteel ben ik bezig in Savon: de schaduw van de wind. Ook geen weglegger... sjonge.

Groetjes,
Vonda

Yta Chalne

Yta Chalne

05-06-2010 om 08:04

Jaloers

Eigenlijk ben ik best jaloers op mensen die boeken zorgvuldig uitzoeken, dan wegleggen (dat vooral) en ze daarna meenemen op vakantie. Ik lees ze altijd meteen. Twee keer per week ga ik naar de bieb en dan haal ik per keer vijf min of meer willekeurig uitgezochte boeken (nou ja, ik ben altijd wel een minuut of vijftien bezig). Het een is beter dan het andere maar ik lees alles. Voor deprimerend draai ik m'n hand niet om, spannend, boeken over voedsel, economie, geschiedenis (liefst met foto's), biografieën, series, gebundelde tijdschriften, thrillers, zelfs vier keer per jaar een streekroman of een Amish-boek. Niets selectiefs. Om de hoek bij mijn werk is ook nog eens een geweldige ramsj, met geschiedenisboeken en vreemde onderwerpen. En de grootste boekwinkel van U. zit naast de bibliotheek, dus als ik iets echt wil lezen en het is uitgeleend koop ik het in een moeite door. Maar boeken bewaren?!

mirreke

mirreke

05-06-2010 om 16:00

Nee, tien per week!

Maar Yta zit dan ook in boekenluilekkerland. En dan ook nog de slegte vlakbij...!
Vroeger..., fietste ik soms wel vier keer per week naar diezelfde bieb, heerlijk, en dan daarna idd direct naar die boekwinkel. Was wel een behoorlijke kostenpost.
Hier in de buurt is helaas geen bieb, althans geen die de moeite waard is (ongelooflijk jongens, in de rurale gebieden van Duitsland wordt nauwelijks gelezen...!), ik koop nu vrijwl alles wat ik lees via amazon en ik mag van mezelf één keer per jaar naar het Boekenfestijn. Daar koop je ramsjboeken vanaf 1,50, en daar mag ik dan los van mezelf.
En ook heel leuk, af en toe werk ik als corrector voor een uitgever, en dan mag ik boeken lezen die nog niet uit zijn. Variërend van chicklit tot literatuur en goede thrillers. Ik krijg dan ook een presentexemplaar, ook heel leuk!
Maar mijn favs zijn ook intelligente, goed geschreven science fiction/fantasy. Zelf hou ik erg van Tanith Lee, en ook Ursula LeGuin vind ik geweldig. Ik herlees om het jaar de Earthsea Trilogie (nu vierdelig), blijft mooi. En een ouder boek wat ik laatst herlas: A canticle for Leibowitz. Prachtig boek (sf op aarde).

Mary-Jane

Mary-Jane

05-06-2010 om 19:47

Intelligente sf/fantasy

Ieder boekendraadje push ik Lois Mc Masters Bujold weer met haar Miles Vorkosikan-serie. Zonder veel resultaat overigens Maar goed, dát is nu "intelligente, goed geschreven science fiction/fantasy". Vind ik dan....
Je zou kunnen kijken of het wat voor je is door een novelle uit deze serie online te lezen, http://www.baen.com/library/1011250002/1011250002.htm.
Have fun!

Tihama

Tihama

05-06-2010 om 22:58

Bedankt

Ik heb de link gevolgd. En daarna nog even verder gezocht. Het ziet er goed uit. Ik ga er eens naar zoeken. De lvertijd op bol bevalt me echter niet. Meestal betekent 5-7 dagen dat het gewoon niet te leveren is. Waar koop jij ze?

Intussen heb ik Ubik en Vulcan's Hammer besteld. En nog 2 boeken van Tonke Dragt (Torenhoog en Ogen van Tijgers). Eens kijken of ik zoon enthousiast kan krijgen.

Tihama

judiths mama

judiths mama

05-06-2010 om 23:18

Een keukenmeidenroman

Echt een aanrader. Over de jaren '60, in Amerika, met zwarte vrouwen als hulp in huis en hoe zij behandeld werden door hun 'mevrouwen'.

Mary-Jane

Mary-Jane

06-06-2010 om 12:21

Tihama

Ik heb de meeste bij Bol gekocht, was wel jaren geleden en welke Bol niet had bij Amazon uk.

Solar

van Ian McEwan bewaar ik bewust voor de vakantie. Laatste van Ben Elton gelezen en die was niet zo sterk dus blij dat ik die al uit heb T.C. Boyle the women ligt klaar. Elisabeth George wel gelezen en die vond ik ook wat minder sterk (boek hiervoor eigenlijk ook te langdradig). Dus ook voor die geldt mooi dat ik die al gelezen heb.
Laatste van Jill Mansell ligt in kast om mee te nemen op vakantie. Echt uitstekend boek voor rand van het zwembad.

Verder in het meivakantie gelezen A.S. Byatt The children's book en Nocturnes van Kazuo Ishiguro. Beiden de vakantie waard.

sita

sita

07-06-2010 om 18:52

Het geheime leven van een ploetermoeder )

van Fiona Hill.
Schiet me als eerste te binnen, wat heb ik veel pret gehad tijdens het lezen van dit boek, pure ontspanning en ook de nodige herkenning .
Zal nog even nadenken, ik lees veel.
Sita

amk

amk

07-06-2010 om 20:08

Ja sita

die is leuk, ik ben van plan 'm mee te nemen op vakantie om 'm nog een keer te lezen.

Brianna F

Brianna F

08-06-2010 om 10:33

Ploetermoeder

Heb 'm na 2 pogingen weggelegd, tegen verzendkosten kan iemand 'm hebben hoor. Ik vind 'm niet om door te komen.

Niny

Ik ben ook een Dorothy Sayers-fan hoor. Dankzij rommelmarkten heb ik zo'n beetje haar hele oeuvre denk ik. Lees ze zo eens in de 5 jaar nog eens (dan is de herinnering ver genoeg gezakt om een boek zonder de hele plot nog te weten te lezen, maar wel genoeg 'o ja'= momenten.

Ik vind Ngaio Marsh ook goed (maar ook al oude boeken), en de serie boeken van 'De kat die...", en Mrs. Pollifax en boeken van Paul Gallico, allemaal ideaal licht vakantievoer.

Oudste is nu 11 en moet van mij maar eens aan de Tonke Dragt en Thea Beckman (mooie smoes voor mij om ze ook weer eens te lezen).

Marianne Frederikson en Paulo Coelho lees ik ook graag.

Bill Bryson vind ik ook lekker lezen trouwens.
Ook interessant, maar wel in het Engels boeken van Giles Milton (Nathaniels Nutmeg, White Gold, Big Chief Elizabeth). Ik heb net White Gold uit, en dat is echt ongelooflijk wat je daarin leest. Lijkt me ideale lectuur als je naar Marokko reist.

rozenstruikje

rozenstruikje

09-06-2010 om 19:36

Brianna - ploetermoeder?

Ha Brianna,

Ik zou dat boek heel graag ontvangen!
Wil je mij mailen op
rozenstruikjeOO at gmail punt com
(met dubbel OO en geen nullen)?

Dank alvast,
Rozenstruikje

IngridT

IngridT

10-06-2010 om 23:01 Topicstarter

Jongens....

zoveel inspiratie al, dank! Ik lees mee, maar heb zelf nog niet helemaal de rust gevonden om amazon af te struinen. Ik beloof dat ik binnenkort een voorlopige wishlist ga maken (met zeker een paar van jullie tips ertussen, maar vast ook meer spannends...)

Wordt vervolgd...

Ingrid

Niny

Niny

11-06-2010 om 23:48

Dirksmama

Leuk, nog een Dorothy Sayersfan. Ik heb al haar boeken en herlees ze zo nu en dan, al was het maar voor zinnen als 'she resented the way he moved in and out of her mind as if it was his own apartment' en 'the vicar blundered vaguely out again, murmuring a series of agitated 'Good afternoons' as he went'. Wist je trouwens dat er een 'nieuwe' Dorothy Sayers is verschenen, gebaseerd op materiaal dat ze had liggen en geschreven door o.a. Jill Paton Walsh, de biografe van Sayers? Ik ben de titel even kwijt, maar als je belangstelling hebt zoek ik 'm op.
Groet,
Niny

krin

krin

14-06-2010 om 22:09

Beetje laat

maar ik heb dan ook niet genoeg gelezen de laatste tijd om nieuwe tips te kunnen geven. Op deze na, al is het geen sprankelnieuwe titel: A spot of bother (van Mark Haddon, de schrijver van The curious incident of the dog in the nighttime)
Prachtige mix van humor en ontroering zoals voor mijn gevoel alleen een Engelsman dat kan, en zeerzeerzeer moeilijk om weg te leggen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.