Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

mirreke

mirreke

07-05-2010 om 02:12

Poes is zwanger, hoe gaat het verder?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Sancy

Sancy

12-06-2010 om 17:02

Hier

is er een wettelijk minimum Mirreke, jongen mogen niet eerder dan met 7 weken worden weggehaald bij de moeder. Hoe dat in Duitsland zit, weet ik niet.
En ik keek net je filmpjes even, zo leuk en mooi! Ik zou er haast opnieuw een nestje om willen . Na de beelden keek ik even opzij, en zag moederpoes hier haar jongen ook voeden. Ze nemen alleen nu veel meer ruimte tussen haar poten in dan bij jou

Navloeien is normaal

Het mag 10 dagen tot 2 weken duren. Eerst roodachtig, dan groenig, dan helder.

Biene M.

Biene M.

12-06-2010 om 17:12

Lief!

Wat aandoenlijk! Heb mijn zoontje op schoot, die wilde de filmpjes geloof ik wel 10 keer zien.

mirreke

mirreke

12-06-2010 om 18:03

Pelle o) ot

En dat is dus heel simpel. Ik had al een account (zo bleek...) en mijn fotocamera maakt ook filmpjes. Die wilde ik het aankomend personeel van twee van onze dotjes sturen, maar dat lukte niet, filmpje bleek te groot voor de ontvanger (ziggo...!!)
Enfin, je kunt bij YouTube gewoon klikken op uploaden, en je geeft je filmpje aan. Simpel en gaat heel SNEL (vooral dat laatste is voor mij belangrijk).
Maar wel superbedankt voor het plaatsen van de foto's hoor. Enne, pas daarnet na een uur vruchteloos gepiel met de mail en nadat ik me ging afvragen of er misschien ook een soort mijnalbum voor filmpjes... was daalde bij mij het licht neer: YOUTUBE natuurlijk! Anders had ik het natuurlijk meteen zo gedaan. Kortom, ik voel me nu wat suf.

Massi Nissa

Massi Nissa

12-06-2010 om 19:30

Goedgekeurd

Dochter vond de poesjes zo schattig dat ze ze het liefst door het scherm heen had getrokken .
Groetjes
Massi

Asa Torell

Asa Torell

12-06-2010 om 21:05

Ooo wat schattig

Lief zeg! Ik als meelezer ben trouwens ook heel blij dat het allemaal goed is gegaan met de bevalling van mirrekepoes, nog gefeliciteerd! En wat jammer dat man allergisch is t is toch wel heel gezellig zo'n poes...

mirreke

mirreke

13-06-2010 om 11:02

Ook een nieuw aspect van poes zelf

Ik vind het heel bijzonder te zien hoe onze poes als moeder is. Ze blijft ook naar ons heel communicatief, dat is erg bijzonder aan haar. Ze is een echte mensenpoes, is heel erg op ons gericht, wil met je communiceren, praat echt met van die geluidjes, geen miauwtjes. Ik hoop dat ze dat ook op haar kindjes overbrengt, ze doet het nu namelijk ook steeds. Ze is ook erg trots heb ik de indruk, en als ik er ben vraagt ze de hele tijd aandacht voor wat ze aan het doen is, voeden, likken, poetsen, enz.
Los van het schattige van al die kleintjes vind ik dat ook nog eens heel mooi om mee te maken.
Ooit las ik eens een mening van iemand hier, die had het over een poes als komkommer, zo weinig interessant vond ze katten. Wie was dat ook weer, was het niet margje ) Toevallig hadden we het hierboven over komkommers, namelijk, ik moest er direct om grinniken.
Maar onze poes is echt geen komkommer

Kaaskopje

Kaaskopje

13-06-2010 om 11:14

Oh gelukkig!

... zijn het geen poesjes waar ik er een van wil hebben! Dat klinkt best negatief, maar absoluut niet zo bedoeld. We hebben er al vijf en er zijn nu eenmaal kleuren die ik ooit nog eens (weer) zou willen hebben. Als ik daar een kleintje van zie wordt het wel heel moeilijk om niet hebberig te worden. Dus vandaar dat ik mij bij deze foto's gelukkig kan beheersenHeel veel plezier van het grut, het wordt alleen maar leuker.

Poes en personeel (o.t.)

Allereerst natuurlijk gefeliciteerd met het grut!
Wel grappig dat je schrijft dat je de filmpjes voor "het nieuwe personeel" had gemaakt.
Mijn 17 jaar oude poes heeft nogal veel last van haar pootjes. Daar heeft ze al pijnstillers voor, maar dat werkt niet altijd afdoende. Nu hadden we al een tijdje zo'n elektrisch massagebolletje van de kijkshop in huis, dus die ook maar eens op poes uitgeprobeerd.
Dat vindt ze dus ge-wel-dig! Nu wil ze iedere keer daarmee gemasseerd, wat ik uiteraard als goed personeel voor haar doe.

Gr. Poezie.

P.s.: ik heb uiteráárd genoten van de filmpjes

Nasha 1st

Nasha 1st

13-06-2010 om 14:15

Tops

wij hebben onze kater ook op kleur gekozen, wij wilden gewoon heel graag een rode kater. Nu is hij eigenlijk nog niet rood genoeg, hij heeft ook wit, maar ja, hij is op kleur uitgekozen....

Vera*

Vera*

13-06-2010 om 14:55

Mooi

Ik heb rode katten altijd heel erg mooi gevonden. Mijn schoonouders hadden bij de erfkatten een nestje dat bij de keukendeur lag. Wij kwamen en ik riep uit dat er wel twee hele rode kittens waren, wouw! Oja, er was ook een zwartwitte. De dag erop werd de moeder doodgereden en hadden we eerder katten dan de bedoeling was. De kittens waren een kleine vier weken en we hebben ze alledrie meegenomen. Eentje ging er weg en dat was niet de zwartewitte, daar was IK namelijk voor gevallen .

Lou

Lou

13-06-2010 om 15:12

Ja hoor

Zo heb ik altijd een zwak voor lapjeskatten. Door toeval hebben we nu een zwarte en een grijswitte, maar oh, als ik zo'n ieniemini lapje zie. Smelt! Bovendien zie je bij kittens wel iets van karakter, maar toch nog niet zo heel veel, vind ik. De een is wat ondernemender, de ander wat schrikachtiger. Met beide kan ik prima overweg.

Tirza G.

Tirza G.

13-06-2010 om 15:46

Mirreke

Dat was ik Ik beticht katten van het hebben van het IQ van een komkommer. Dat zegt niets over moederlijke instincten.

Tirza

mirreke

mirreke

13-06-2010 om 16:02

Oh, grinnik, was jij dat

Ik zit er niet mee hoor, en destijds is er al behoorlijk over kattenslimheid gesproken.
Komkommers hebben iig niet zo'n hoge schattigheidsfactor. En ik heb met deze kat ook een beter gesprek dan met de komkommers die nu net op mijn aanrecht liggen

Superschattig

Het is dat ik echt geen huisdier meer wil, maar voor die katjes van jou en Sancy smelt ik ogenblikkelijk! Lapjes, aaaaaaaaaaaah.......

Helen

Helen

13-06-2010 om 22:16

Wauwie!

wat een heerlijke filmpjes!!!

Kaaskopje

Kaaskopje

13-06-2010 om 23:44

Tops

Je kunt toch voorkeur voor een kleur hebben? Ik vind grijs bijvoorbeeld erg leuk. We hebben er al een gehad die grijs was en ooit wil ik weer een grijze. Bijna 30 jaar geleden had ik alleen maar zwarte huisdieren. Wat maakt het uit, als je er maar goed voor zorgt toch? Een hond kies ik ook op kleur als dat mogelijk is. Wij wilden geen gestroomde boxer bijvoorbeeld. Ik zie het probleem niet.

De "klik"

Er moet gewoon een "klik" zijn. Sommige kenmerken vind je mooi, andere minder. Maar dat sluit niet uit dat je een héél ander katje (of soms partner, daar heb je meestal ook bepaalde voorkeuren voor.....) uitkiest dan dat je ooit had gedacht.
Met mijn kat had ik onmiddelijk die "klik". De kat van vrienden van mij had een nestje gekregen, en ik was de eerste die er één uit mocht kiezen. Er waren twee zwart/witte mannetjes, en twee donkere schildpadpoesjes. Ik wist direkt (hoe klein ze toen ook waren) dat ik déze wilde. Die vrienden waren trouwens wel erg verbaasd dat ik de keer daarop de "mijne" onmiddelijk herkende .

Gr. Poezie.

Puck

Puck

14-06-2010 om 09:32

Pelle

De meeste asielkatten zitten toch wel even in het asiel en de verzorgers weten dan meestal best wat voor vlees ze in de kuip hebben en zullen dat ook eerlijk aan een volgende eigenaar zeggen. Zij hebben er namelijk ook baat bij dat een kat na plaatsing niet meer terug gebracht wordt omdat hij de boel sloopt of onderpiest.

angel3

angel3

14-06-2010 om 13:35

Pelle

als je een goed asiel hebt dan weet je het wel.
Wij kwamen daar en toen zat de kat die we nu hebben er net. Ze was gebracht door iemand. Baasjes onbekend. Leeftijd geschat. Fysiek helemaal doorgelicht. Ze moest minimaal 2 weken in het asiel nog blijven. We zijn toen extra gebeld met het oog op de kinderen. Ze is heel erg speels (nog jong) en daardoor springerig naar handen en benen. Ze twijfelde of onze kleine kinderen dat wel zouden trekken en adviseerde ons nog eens langs te komen. Ze was heel uitgebreid over de 'mindere'aspecten van dit katje (onrustig, mauwig, springerig, maar ook zeer aanhankelijk, zindelijk, gezond etc). We waren helemaal verliefd. En zijn ervoor gegaan. Het klopt helemaal die karakterbeschrijving en in het begin zaten de kids op de kast als de poes naar hun voeten sprong. Maar inmiddels gewend en willen we haar niet meer kwijt. Een asiel weet echt wel veel over hun katjes.

Bastet

Bastet

14-06-2010 om 16:32

Kleur

Tja,ik wil graag een siameesje,het voordeel is wel,dat je dan in grote lijnen weet wat het karakter is.Een goede fokker let namelijk ook op karakters,bij het fokken.Ik ga binnenkort kijken naar een nestje siamezen,met twee verschillende kleurslagen,maar dan vind ik de kleur van ondergeschikt belang.Ik ga dan toch voor de klik.
Bastet

Margriet*

Margriet*

14-06-2010 om 17:46

Een kat op kleur

maar ze komt wel uit het asiel en was een 10 weken oude kitten. Ze is heel lief behalve gisteren toen ze een jong koolmeesje scoorde voor onze ogen... GGGGGrrrrrr.
Ik kies altijd een met iig cypers, nu hebben we cypers met rood en wit. Onze vorige cyperse had trouwens een heel ander karakter maar goed da's bij een kitten nog niet te voorspellen. Vandaar dat ik in eerste instantie naar de kleur kijk.
Ik vind het trouwens niet zo raar. Ik koos mijn man in eerste instantie om zijn uiterlijk, daarna leerde ik hem kennen en bleek het innerlijk ook aantrekkelijk.....

Christa.A

Christa.A

15-06-2010 om 16:59

Hoe rooier hoe mooier :o)

Ik heb een zwak voor alles wat rood haar/vacht heeft :o) Mijn ervaring met rooie katten is dat ze zo heerlijk eigenwijs zijn (in mijn ogen eigenwijzer dan katten van andere kleuren)
Ook lapjes hebben mijn voorkeur, het is dat dat altijd dames zijn en mijn vriend geen poes meer wil... want anders zou ik ook een lapje hebben.
Ook onze Stafford is rood en hij en onze Sjaak (rooie je-weet-wel kater) zijn de beste vriendjes (samen opgegroeid)
Eigenlijk vind ik alle katten geweldig, maar toch.... een rooie *smelt*
Gefeliciteerd met met de kleintjes Mirreke :o)
Christa. (in het verleden ook nestjes gehad en vond het geweldig)

Rembrand

Rembrand

15-06-2010 om 17:06

Helemaal met je eens christa!

Als ik een kat zou nemen zou ze net als ik ( en mijn drie zonen ) een rooie kroot moeten zijn
Helaas heb ik de pest aan huisdieren die haren verliezen, dus er komt hier geen kat in huis.
M.

Christa.A

Christa.A

15-06-2010 om 18:56

Lol rembrand

Mijn zoon is ook een mooie rooie ;o) Ik meer kastanje en mijn dochter helaas een buinharige ;o)
Tsjah..... we raken steeds meer in de minderheid maar dat maakt rood voor mij alleen maar mooier :o)
Je hebt ook naaktkatten hoor.. alleen zijn die dan niet mooi rood hahahha
Christa.

mirreke

mirreke

18-06-2010 om 13:38

Update

Het gaat heel goed met moeder en nest. De oogjes zijn inmiddels (bijna helemaal) open, en hop, vanaf dat moment wordt ook al druk maar onbeholpen gespeeld. Met een staartje, met elkaars pootjes, alles wat maar in het blikveld komt daar wordt naar gemept. En ze gaan zich ook al proberen te wassen, en elkaar likken. Het gaat ineens heel rap. En dat lopen, dat waggelen als een klein dronkemannetje, ik vind het echt superschattig om te zien. En dan die kwieke koppies.
Zogauw ik iets meer tijd heb maak ik ook een filmische update en die komt dan op youtube, ook al vanwege de aanstaande adoptiefouders.
Ze blijven nu nog braaf in de doos, kunnen er ook nog niet zelf uit, maar ik ga alvast wel de grote kooi schoonmaken voor hun volgende verblijf. Zoals jij het schreef Sancy, zie ik het ook wel zitten. Kunnen ze er voorlopig nog net niet zelf uit, en moederpoes wel, bovendien kan ik die bv. dicht doen als ik weg moet en ik niet wil dat er vier doerakken door het huis denderen.
Het blijft leuk, en moeders blijft leuk moederen!

Sancy

Sancy

20-06-2010 om 20:56

Mirreke en hier

Wat gaat dat snel hè? Zo zijn het nog hulpeloze kale wurmpjes en zó wandelen ze het grote leven in De bench is hier vanmorgen opgeruimd, ze zaten er nooit meer in, doen gewoon de ouders na: slapen op een stoel of de bank, drinken uit de vissenkom en spelen met de hond.
Dit is waarschijnlijk de laatste week voor de 2 jongsten, dan gaan ze naar hun nieuwe huis. We genieten nog maar even van ze.
Ondertussen heeft pa (ex)kater een abces gehad dat hem knap beroerd maakte enkele dagen lang. Hij had zich uit ellende verstopt dus het duurde een dag of 2 voordat we door hadden wat het probleem was. Nu is het abces gesprongen (bah, hij verstopte zich op zolder; wat een smerige rotlucht hing daar opeens zeg!) en gereinigd en knapt hij zienderogen weer op.

mirreke

mirreke

25-06-2010 om 10:28

Ach jee sancy

Dus binnenkort (misschien nu al) zijn ze echt allemaal weg? WAt zal het stil zijn in huis (eh... of is dat te sentimenteel )
Hier is het dik genieten. Dat loopt, zit, en ziet er dan ineens uit als een heuse kat. Nog heel erg piepklein, hun moeder lijkt wel een reus.
Dochter was ineens helemaal in paniek. Bij een vriendin van haar die bij twee katten in totaal 7 jonkies had zijn er eergisteren ineens zomaar drie doodgegaan. Een van de moeders zorgde niet zo goed meer voor ze, en ze hadden toen alle zeven bij één moeder gedaan, waardoor ze waarschijnlijk gewoon teweinig eten hebben gehad. Zo zielig. En ik meen ook dat ze op zolder lagen, en dat is nu wel erg warm.
Ze vond dat ik dan ook maar direct met speentjes en bijvoeden aan de gang moest gaan, maar hier doet moederpoes het echt geweldig. Ik werk thuis en ben er dus erg veel, hou het echt goed in de gaten. Het groeit en bloeit, en ze is erg zorgzaam en laat ze goed drinken. Ik doe nog maar even helemaal niks.
Sancy, vanaf hoe oud gaf jij ze ook brokjes oid.?
Af en toe zou ik ook op de geweldige site die Bastet me doorgaf moeten kijken, maar ik ben ook echt zo verschrikkelijk druk met werk geweest. Ik kijk ff snel hier en dan ben ik weer bezig.
De filmische update is er ook nog niet van gekomen, misschien dit weekeinde. Want het verschil is erg bijzonder om te zien.

Mirreke

Om je dochter gerust te stellen zou je ze gewoon 1 x per week kunnen wegen dan zie je meteen of het goed gaat. Mijn schoonmoeder doet dat altijd met de hondepups.

Vonda

mirreke

mirreke

02-07-2010 om 08:46

Verhuizing

Onze loesje heeft haar babies al meerdere malen verhuisd. Het is te warm. Nu zit het hele spul in de kelder, lekker koel. Iets minder leuk voor ons want nu begint iedereen te spelen en te ontdekken, leren ze hun lijfje te beheersen. Het is echt ongelooflijk schattig een nestje, ben blij dat het zo is gelopen. Onze loes heeft zich tot een voorbeeldige en zorgzame moeder ontpopt. Tot nu toe blijft ze heel erg kort weg, alleen maar plassen en poepen, en hup ze is weer terug. Ik heb ook eet en drinkbakjes in de kelder gezet, zodat de kinders ook meekrijgen hoe ze eet en drinkt. Schijnbaar moet dat nu ook langzaam gaan gebeuren. Nu wil iedereen echter alleen nog maar bij mama drinken. En zo schattig, wij hebben een pratende kat. Ze praatte altijd al tegen ons, maar ze praat ook tegen de kleintjes. Het gaat echt de hele tijd maar door, ze kletst wat af. Voorheen was iedereen al verhuisd naar de woonkamer, en kon ik de hele tijd haar horen 'purren' tegen haar kindertjes. Ook als ze weer naar ze terugkeert uit de tuin begint ze al uit de verte aan te kondigen dat ze eraan komt. Ik vind het echt heel bijzonder zo.
Updates zitten echt in de planning. Laatst had ik al filmpjes gemaakt, maar dochterlief was daarop zo herkenbaar aan het kletsen, dat we die er toch maar niet op zetten. Ik denk dat ik zorg dat er niemand bij is...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.