Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Feestje, welke hapjes en drankjes?

ik ben een ei in cateren, we geven nooit feestjes (kinderfeestje daargelaten), af en toe koken we voor vrienden en familie.

wat maak je als je bijvoorbeeld een stuk of 12 volwassenen verwacht en 12 kinderen. Ik heb het briljante idee om pannenkoeken te gaan bakken maar wat is dan handig om erbij te doen voor de volwassenen ?

En wat koop je verder, maken jullie zelf amuses enzo, en wat maak je dan, en hoeveel ?

Wat aan drank, sap, spa, rose, wit, rood, bier, cola, ijsthee ?

Eigenlijk zou ik wel eens jullie boodschappenlijstje willen zien als jullie zo'n feestje geven, alles zelf maken is niet aan ons besteed, een paar schalen met wat hapjes misschien wel, watermeloen, ijs ??? ARGH.

Boodschappen doen we vrijwel altijd bij de albert heijn.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
liora

liora

30-06-2010 om 12:30

Simpel houden

Als het niet echt jouw ding is zou ik gewoon kaasjes kopen en lekker stokbrood of Turks brood, olijven, tapenade, nootjes, tomaatjes en zo. Heel simpel dus. Ik zou zeker geen pannekoeken bakken, veel werk en zo warm!

Veel plezier alvast!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Hangt ervan af...

... hoe laat en hoe lang komen de gasten? Waar houden ze van?
Voorbeeld hoe het bij ons gaat: genoeg bier (stuk of 6 flesjes, voor die 1 of 2 die bier drinken), genoeg flessen wijn rood en wit (wat overblijft wordt tzt wel door onszelf opgedronken), fles aanmaaklimo & genoeg verschillende smaken wicky's voor de kinderen, 1-2 flessen cola, 2-3 pakken sinaasappelsap. Maar goed, hier weinig cola-drinkende pubers bv bij een feestje. Verder uiteraard genoeg koffie (gaat soms ineens heel hard!) en thee (en suiker & melk). Taart: voor dit aantal mensen zou ik 2 verschillende smaken taarten doen en nog een cake (of kleine cakejes). dat moet genoeg zijn.
Eten: lekker veel afbakstokbroden (zie wijn voor hoeveelheid), toastjes (heb je nooit te veel van op een feestje), kaasjes & smeerseltjes (paté, boursin, aubergine-spread), olijven, soms grote pan soep (bouillon met groente, ballen & vermicelli-achtige), kleine gehaktballetjes. En verder dingen als zakken chips (bij kleinere kinderen zijn portiezakjes ws. aan te raden, dat voorkomt graaien), nootjes. Met dit weer ook: ijsjes (altijd feest voor de kinderen).

Ik vergeet vast nog het nodige, maar dan heb je een idee. Wij maken zelf hiervan alleen de soep en de balletjes gehakt. Appeltaart wordt vaak door oma gebakken & meegenomen. De rest: gewoon kopen bij appie, deksel eraf en op tafel zetten! En vooral: koop dingen die je zelf lekker vindt. We houden uiteraard rekening wat onze gasten graag nuttigen (bv zoete witte wijn - drinken we zelf niet maar zijn altijd wel 1 of 2 liefhebbers voor), maar wb eten kiezen we onze eigen voorkeuren. Met genoeg variatie zodat er voor iedereen natuurlijk wel wat lekkers is.

Margriet*

Margriet*

30-06-2010 om 13:05

Wel pannenkoeken

maar dan gewoon van de Appie. Of van te voren zelf gemaakt. Ik zag mensen van het weekeinde picknikken met een grote stapel pannenkoeken.
Je kunt ook BBC, veel minder werk. Paar salades, spiesjes, brood, sausjes.
Voor de groten kun je dan ook een pan soep maken, of kant en klaar kopen.
Ik zou het ook simpel houden.

Nee joh!

Je gaat toch geen pannenkoeken bakken met die hitte?

Ik zou een grote pan soep maken (of 2 verschillende) met lekker brood erbij, en dan 1 of 2 maaltijdsalades (iets met pasta, en een nicoise achtig iets met tonijn/aardappel/etc) Voor de kinderen eventueel idd kant en klare pannenkoeken erbij, of broodjes knakworst, of zelfgebakken frieten als je een frituurpan hebt. Kun je zelf ook rustig lol hebbben ipv de hele tijd in de keuken te staan.en

Qua hapjes zou ik het simpel en fris houden. Wat lekkere rauwkostdingetjes met dipsaus (of aioli, of ansjovismayonaise of zo.) Wat lekkere nootjes, wat kaasjes met toast of stokbrood. Of kerstomaatje met mozzarella en een blaadje basilicum aan een prikker of zo. Stukjes meloen met rauwe ham eromheen. gewoon een grote schaal druive. Dat soort dingetjes. Lekker frissig (het wordt toch heet dit weekend?)

Qua drank ben ik zelf nogal een voorrrad achtig type. Volgens mij kunnen er hier altijd zomaar 25 man binnevallen en dan heb ik meer dan genoeg in huis. Kweeniet wat jou bezoek normaal drinkt, maar met dit soort weer zou ik gaan voor veel witte wijn (met of zonder bubbels) en rose. En natuurlijk ook wat rood, je weet maar nooit. En idd voor de liefhebbers bier (gewoon of wit). Dan nog wat sapjes, en wat prik. En wat kannen gewoon water met ijsblokjes en citroen. Altijd goed. Voor de kinderen ligt het aan de leeftijd. Tot een jaar of 8-10 kom je met wat blikken Carvan Cevitam of pakken taxi een heel eind, daarboven wordt Cola en aanverwante prikdingen vaak ook erg gewaardeerd. Hoeveelheden? Net wat ik zei, ik ben van de voorraden, ik koop nooit speciaal wijn in voor een feestje, er staat hier altijd wel een rek met minimaal een fles of 50, dus altijd goed. Maar ik zou altijd 2 keer zoveel kopen als je denkt nodig te hebben, er bederft toch niks als je het overhoudt?

Ingrid

Roosje Katoen

Roosje Katoen

30-06-2010 om 14:47

Simpel

Ik zou het vooral simpel houden en geen pannenkoeken gaan bakken. Is ook zo ongezellig als jij de hele tijd in de keuken staat en de gasten lekker met een drankje in de tuin

Dus het lijkt me het handigst en voor jezelf het leukst als je de gerechten vooraf klaar kunt maken.

Ik zou evt soep maken, maar verder vooral kleine hapjes. Stokbrood met kaasjes en smeersels (humous, aioli, tapanade), wraps, salade (pastasalade, aardappelsalade, couscoussalade, fruitsalade). En bij de borrel tacochips met guacemole en een dip van creme fraiche, zoete chilisaus en verse koriander (niet mengen maar in laagjes) of guacemole; olijven of nootjes ofzo. En rauwe groenten om te dippen (komkommer, paprika, wortels).

Voor de kinderen nog wat ijsjes en snoep enzo.
Qua drank sluit ik me aan bij de andere suggesties.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

30-06-2010 om 14:54

Tinto de verano

Oh ja, wat een heel lekker feestelijk drankje is voor dit hete weer is tinto de verano. Half (goedkope) rode wijn/half 7up of fanta citroen in een grote karaf met heel veel ijsklonten en schijfjes citroen. Heerlijk fris en zomers.

Yta Chalne

Yta Chalne

30-06-2010 om 14:54

Bijvoorbeeld

Twee weken terug was oudste jarig, we hadden (voor ongeveer 20 mensen): 1 grote pan pasta, 1 pan met bolognesesaus, 1 pan vegasaus, vijf lekkere soorten kaas, vijf soorten vis, paar soorten dun gesneden vleeswaren (allemaal niks mee doen, alleen mooi rangschikken op een bord), griekse salade (feta, ui, tomaat), salade met veldsla en mozzarella, drie kant- en klare kaaspizza's, stokbrood, olijven, tapenade. Als nagerecht een hele grote vers fruit salade en vers geklopte slagroom. Alles bij elkaar is dat ongeveer drie kwartier werk (en de saus moet twee uur pruttelen). Kinderen die niets lusten houden meestal wel van stokbrood e/o pizza, of fruit.

Drinken: witte wijn, rosé, sap, cola light, water, de nieuwe bio drinkyoghurt van Arla (alles te koop bij AH

Verder nooit iets doen qua eten waar je erg tegenop ziet, dan is het feestje zoveel minder leuk! Eten is vaak lekker gewoon zoals het is, profiteer daarvan

Manda Rijn

Manda Rijn

30-06-2010 om 15:00 Topicstarter

Dank, nou die pannenkoeken

dat is juist het simpelste, ik maak die van te voren en zet de stapel in de oven, zo doe ik het met kinderfeestjes. Maar wat zal ik eens maken voor de volwassenen. Een pan met pasta is misschien wel een goed idee, koude pasta oid en dan met stokbrood en smeersels en dan die verse fruit salade goed idee als toet en ijsjes voor de kinderen, gewoon waterijs.

soep kan ook, eigen gemaakte rundvlees groentesoep kan ik nog wel aan.

Manda Rijn

Manda Rijn

30-06-2010 om 15:02 Topicstarter

Oh het programma

vanaf een uur of 3 zijn opa en oma er, de meut komt vanaf 4 uur (ik heb nog geen bevestigingen gekregen, de uitnodigingen zijn vanochtend per email verzonden), het is op een vrijdag dus veel zullen werken.

en dan bij binnenkomst snoep en chips voor de kinderen en voor de volwassenen nootjes ed. Vanaf 6 uur warm eten. Meerendeel blijft niet lang hangen want alle stellen hebben kleine kinderen.

liora

liora

30-06-2010 om 17:35

Hoi Manda ,

Ik heb het feestje om 14.30 laten beginnen en rond 17.30 was het afgelopen. Ik deed het juist niet thuis want heb geen tuin en wilde het buiten vieren.
Je hoeft natuurlijk geen lunch of maaltijd te doem. Ik had daar ook echt geen zin in of energie voor.
Ik had echt alleen taart, snoep, chips , zoutjes en nootjes. Dat kan dus ook!

Liora

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Margriet*

Margriet*

30-06-2010 om 20:55

Ja joh ;-d!

Ik zei: Als je de pannenkoeken van te voren bakt is het ok. Ik ga nu ook niet in een warme keuken staan. Dus hup uit de veren en lekker om 8.00 uur bakken.
Als je ze teveel snoep 's middags geeft of stukken taart en dan nog een ijsje dan is mijn ervaring dat je kinderen bijna niet hoeft mee te tellen met het eten. Die zitten dan wel vol.

angelina ballerina

angelina ballerina

30-06-2010 om 21:38

Hartige taarten

Wij bakken vaak een paar hartige taarten als we een feest hebben. Erg populair is altijd de peren/kaastaart en de spinazie/feta taart. Even opwarmen voor aanvang, alvast in stukken snijden en klaar. Daarbij doen we dan een gewone salade, een pastasalade en fruitsalade. Verder stokbrood met kaasjes en salades. Ook hebben we vaak een heleboel satetjes die we buiten op een tafeltje naast een gasbbq zetten en er is altijd wel iemand die ze wil bakken. Voor de kinderen pannekoeken, poffertjes of broodjes knakworst, een bak met rauwe groenten (komkommer, cherry tomaatjes, paprika en worteltjes), een bak met fruit (aardbeien, druiven) en stokbrood. Als toetje ijs.

Lang leve de sligro

afgelopen zondag hebben wij de verjaardag van onze oudste zoon gevierd. Gisteren zei een buurvrouw tegen mij....jeetje wat had je er een werk van gemaakt. Haar heb ik mijn geheim verklapt.

Je gaat naar de Sligro. Slaat daar twee dozen ingevroren zelfgemaakte saté in, grijpt een grote emmer Wyko-satésaus, twee emmers pastasalade uit de koeling (wij hadden de tonijn en de kip salade), grote emmer pappadews en dan richting de kassa.
Op de dag zelf maak je de saté saus, je doet de salades in een leuke schaal. Ik heb nog wat schaaltjes met komkommer, wortels en kerstomaatjes neergezet en voor de nog een gewone salade van ijsbergsla, komkommer en tomaat met dressing. Stokbrood erbij.....klaar!!!!

Het was prima eten, hapt lekker weg en je maakt dus tevens de indruk een ware keukenprinses te zijn. O, ja......leuke plastic bordjes en plastic bestek....heb je ook geen afwas.
Verder zorgen dat de pakjes Wicky voor de kinderen voor het grijpen staan en dat de koelkast vol rosé en bier is.

groetjes van Purk

Puck

Puck

01-07-2010 om 10:31

Purk

Helaas zijn de Sligro's en Makro's niet zo dik gezaaid en moet je ook nog eens een pasje hebben. Maar als je redelijk in de buurt woont dan is het idd een uitkomst. Wij kwamen er "vroegûh" ook nog wel eens, maar reiskosten meegerekend en tegenwoordig meer naar de Aldi, kan het niet meer uit.

Puck

inderdaad er moet wel zo'n groothandel in je woonplaats zijn. Nu schat ik in dat die in Manda's woonplaats wel aanwezig is. En ik dacht dat Manda als freelancer of zzp-er vast wel een pasje kan aanschaffen. Ik zou het namelijk wel weten als ik zelfstandige was.....zo'n pasje is nooit weg.

groetjes van Purk

Puck

Puck

02-07-2010 om 17:06

En toch purk

Ja je hebt gelijk, ik denk dat Manda wel een potentiele klant van een groothandel is. Maar ga jij voor de hebberigheid of voor de goekopigheid naar de groothandel. Wij kwamen er in het verleden ook wel, maar als je huismerken koopt bij de plaatselijke supermarkt dan ben je aanzienlijk goedkoper uit dan bij de groothandel. Het kan pas goedkoper worden als je altijd merkprodukten wilt hebben en dan nog moet je soms best uitkijken vind ik. De aanbieding in de plaatselijke super zijn dan soms voordeliger. Maar je krijgt altijd wel een lekker royaal inkoopgevoel als je weer een hele tray met potten olijven etc. in je megakar laadt. Dat gevoel krijg je niet bij Appie of Dirk.

Voor het gemak

die pastasalades daar zijn echt overheerlijk en de saté ook...ik krijg allemaal complimenten Dat het me dus geen enkele moeite kost om dat op tafel te toveren dat vind ik heerlijk. Ik ga dus voor het gemak. De saté is zeker niet gratis namelijk.

groetjes van Purk

Manda Rijn

Manda Rijn

03-07-2010 om 15:32 Topicstarter

nog een weekje en dan is het feestje. Ik heb nu een idee wat we moeten doen.

- stokbrood, tapenade, kaasjes, olijven, aioli
- zelf maken avond van te voren: couscous schotel (koud), gehakt, paprika, ui, olijven etc
- salade, rucula met mozzarella, tomaat, dressing
- koude pasta salade
- mini tomaatjes + plakjes komkommer voor de kinderen
- toetje; watermeloen
- kinderen: pannenkoeken met spul, spekjes, chips, waterijsjes, drinken
- prosecco, witte wijn, rode wijn, 2 soorten bier, spa, sap
- koffie, thee

Verder jazz cd'tjes klaar. Tuintafel voor de volwassenen, tafel binnen met alle hapjes en drankjes aan de kant geschoven, kinderen kunnen dan op een kleed in de tuin hun pannenkoeken opeten.

zoiets goed ?

(ik ben verder niet zo van de groothandel en makro's heb ik niets mee).

liora

liora

03-07-2010 om 17:38

Veel

Hoi,

Klinkt heel lekker maar erg veel. Ik zou of pasta of couscous doen, want je hebt ook al stokbrood.
En ik zou kiezen voor 1 soort wijn.

Ik vind het nu niet meer simpel, maar het wordt vast wel een heel leuk feestje!

Liora
Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Margriet*

Margriet*

03-07-2010 om 21:35

Helemaal niet veel

Zou mijn lijstje kunnen zijn, behalve de koude couscous, ik ben benieuwd hoe dat smaakt? Ik ben meer van de Tabouleh. Hoewel een collega had pas koude couscous met granaatappelstroopdressing. Ik ben van de witte wijn, grootouders en man meer van de rode wijn, zwager van het bier. Proseccootje gaat er ook wel in. Bier/wit bier bij warm weer. Waarom een soort wijn doen als je weet dat er diverse smaken zijn?

liora

liora

03-07-2010 om 22:30

Ach

Margriet, je kunt niet iedereen pleasen. Sommigen houden van troebel appelsap,ik ben dol op granaatappelsap, mijn vader houdt van triple bier, anderen willen decaf. Daarom kan ik dus niet met iedereen rekening houden.

Verder komen er niet heel veel mensen dus ik zou wat minder maken, jij niet. Prima toch?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Nog idee

Manda,
volgens mij wordt het mooi weer. Ik zou ijsthee nemen. Wij hadden vorige week een feestje en het vloog weg. Zowel kids (klein en groot) als volwassenen.
Waterijsje voor kids altijd leuk. En wat hier ook een succes is: fruitspies voor de kids (bv. aardbei, druif, kiwi, appel).

Veel plezie!
Wiggie

Manda Rijn

Manda Rijn

07-07-2010 om 19:27 Topicstarter

Ja mooi weer

hopelijk niet te heet, maar ik heb er wel weer zin in, nu ik weet wat ik moet gaan kopen en maken. Dank. En iedereen komt op 1 volwassene na. Morgen alvast de taart ophalen en andere kinderspullen kopen, ik ga wat waterpistooltjes kopen en slingers ed. En dan vrijdagochtend naar de AH,

Vera*

Vera*

08-07-2010 om 09:02

Handig

nu de verwachting is dat het hier dit weekend weer heel erg heet gaat worden is het handig om weer wat ideeen op te doen in dit draadje.

Manda Rijn

Manda Rijn

10-07-2010 om 10:42 Topicstarter

Mandarijntje is 1 jaar

en het was gisteren ontzettend gezellig met zijn allen in de tuin met kids, drankjes en hapjes, wel allebei de hele dag in de keuken gestaan.... gedoe.
Maar iedereen heeft het erg naar zijn zin gehad veel complimenten gekregen voor de hapjes, pannenkoeken en gezelligheid, de kinderen hebben fijn de hele dag samen gespeeld met oa de waterdingen die ik had gekocht, ja erg leuk.

En mandarijntje heeft gisteren op haar 1e verjaardag haar eerst losse stapjes gezet, zo leuk !

Bastet

Bastet

10-07-2010 om 11:40

Manda

Gefeliciteerd met mandarijntje,en wat een leuke timing voor eerste stapjes!!
Bastet

liora

liora

10-07-2010 om 17:03

Gefeliciteerd

Gefeliciteerd Mandarijntje, dat je maar een grote sinaasappel mag worden!

En wat betreft feestje: dat kan dus ook zonder een hele dag in de keuken te staan, zie mijn eerdere bericht.

Liora

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Gefeliciteerd manda

wie had gedacht dat je zo lang op deze mijlpaal had moeten wachten... en wie had gedacht, toen je met de dikke buik van je oudste liep, dat je in 2010 zo'n mooi feest zou vieren!

Joepie

Van harte Manda met je kleine grote meid....... en wat leuk dat ze haar eerste losse stapjes precies op haar verjaardag heeft gezet. Dat wordt niet meer vergeten.....

Manda Rijn

Manda Rijn

10-07-2010 om 22:19 Topicstarter

Dank

ja had ik een aantal jaar geleden maar geweten dat er op 9 juli 2010 zo'n leuk feestje in de tuin zou zijn met een klein pluizig figuurtje wat haar eerste stapjes ging zetten. Ach het is zo'n lekker diertje, tevreden van schoot naar schoot, erg leuk het feestje gaan we weer doen. Bedankt voor alle tips !

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.