Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Luizen!


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Bellefleur

Bellefleur

10-08-2010 om 09:20

Mijn ervaring:

Ik heb prioderm geprobeerd, daarna millium, en als laatste xt luis.
Prioderm werkte niet. Millium niet afdoende. XT luis werkte wel. Maar dan alleen in combinatie met kammen.
Ik heb dat maanden volgehouden. Eerst twee keer per dag, later één keer. Ik vond het wel gezellig, we oefenden ondertussen de tafels! Ik had zelf ook luis, Ik kamde mijn haar nat onder de douche. Ook in combinatie met XT luis.

Over?

Het lijkt erop dat we er nu na een maand toch vanaf komen. Nog maar een stuk of 5 neten al drie dagen met kammen en geen luis (dood/levend) meer. We gaan natuurlijk nog ijverig door met kammen, totdat we een week niets meer vinden.
Moet er niet aan denken net als Bellefleur dat het feest maandenlang duurt.

Bellefleur

Bellefleur

11-08-2010 om 09:12

Venijnig

Het was niet vervelend. Het werd een vaste routine 's ochtends. Het was wel nodig. Omdat, en nu word ik venijnig, in de klas van mijn dochter kinderen met paniekerige ouders zaten, die, alle knuffels in de vriezer gooiden, beddengoed dagelijks op 90 graden wasten, met hun auto naar de noordpool reden om die in te vriezen, dagelijks alle muren nat afnamen, en acuut al het gezellige stoffen meubilair bij het grofvuil zetten.
En kammen teveel moeite vinden. Zodat het ene overgebleven verweesde luisje binnen een week weer een extended family had.

Bellefleur

Ik moest lachen om het berichtje van Bellefleur hoewel ik mij de frustratie goed kan voorstellen. Gelukkig hebben mijn kinderen nog geen luizen gehad (even afkloppen) en ik zelf ook nog nooit (maar mijn zusje als kind om de haverklap).. en als ik de klassen van mijn kinderen rondkijk dan kan ik mij de ouders die Bellefleur beschrijft wel wel voorstellen.

Tink

Tink

11-08-2010 om 19:59

Bellefleur

Ik moest lachen om je berichtje omdat je het grappig opschrijft, maar ik herken ze ook, die ouders. GRRRRRRRRRRRR.
Er blijkt maar weer eens uit hoe belangrijk dat kammen is...

Bellefleur

Zie ik jou toevallig bij ons op school? Want ja, hier hebben we die ouders ook. Kleren gekrompen want oververhit in wasmachine en droger, nieuw beddengoed voor het hele gezin, maar niet kammen... En dan hebben we ook nog de categorie die het "volledig natuurlijk oplost": zij gaan de kinderkoppies te lijf met etherische oliën, tea tree, azijn, spiritus of rozenwater (ik put nu even uit mijn herinnering!) en dan "doet de natuur zijn werk" en hoeven zij niet zo onnatuurlijk te kammen. Grrrrrr...
Vandaar dat ik hier tot vervelens toe herhaal dat wát je verder ook inzet aan middelen, be my guest, maar je ontkomt gewoon niet aan kammen.

Maxime.M

Maxime.M

12-08-2010 om 10:27

Nog een tip (voor de hardnekkige neten)

Hoi,

Hier had mijn dochter inmiddels geen levende luis meer op haar hoofd maar wel neten. Die kreeg ik er niet uit met netenkam omdat ze heel fijn dun blond haar had. Uiteindelijk na iedere dag wassen met cremespoeling en een kambeurt van 45 minuten (met de hand neten proberen eruit te trekken) hebben we het een keertje uit fustratie behandeld met de stijltang. Ze had daarna dus prachtig steil haar ( nog nooit zo perfect gestijld was haar haar, plukje voor plukje ) en alle neten waren geroosterd

Maxime

Tink

Tink

12-08-2010 om 11:49

Lol maxime

Kijk, dát is nou nog eens een alternatieve behandeling die waarschijnlijk wel kans van slagen heeft

Verder ben ik het geheel eens met Genista. Ik heb nog een aanvulling, hier zag een moeder groene zeep als de ultieme - en inderdaad natuurlijke! - behandeling. Onnodig te zeggen dat haar kinderen degenen waren die steeds maar weer nieuwe beesten de school binnen brachten...

Bellefleur

Bellefleur

13-08-2010 om 09:46

Skinheads

Mijn oma had de ultieme oplossing. Kaal scheren die kinderen! Hmmm, zie ik daar een nieuwe trend aankomen?

Helaas

na 5 dagen alleen maar een stuk of 4 neetjes te hebben, had ik vanmorgen weer 3 mini-luisjes We gaan dus maar ijverig door.

Tink

Tink

13-08-2010 om 23:09

O balen zeg

Sterkte en hou vol Mamarijke, uiteindelijk krijg je ze eronder!

Bellefleur, ik heb dat ook gedaan toen we hier beesten hadden: bij mijn zoons ging de tondeuse erover. Niet helemaal kaal, maar wel zeer kort, daar hebben de luizen ook weinig houvast aan en je krijgt ze makkelijker te pakken. Dat haar groeit wel weer aan...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.