Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

fladder

fladder

19-08-2010 om 16:46

Waar wonen in dronten?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
joos

joos

27-08-2010 om 21:39

Dorpje (aanvulling)

met dorpje, bedoel ik een dorpje in de Noordoostpolder trouwens. Maar die zijn echt klein, moet je dus van houden en NIET afhankelijk zijn van OV. Nu is het ons dorp nog redelijk, er gaat ieder half uur een bus naar Emmeloord, maar in de weekends niet geloof ik. Voor naar school door de week kan het dus wel.

joos

joos

27-08-2010 om 21:56

Mocht je toch naar emmeloord willen

ik weet niet wat je budget is hoor, maar deze woning zag ik van de week te huur staan. Staat naast het verzorgingshuis waar mijn vader in zit, dus hele rustige buren. Daarachter een mooi groot park. Huurprijs 657 pm
http://www.funda.nl/huur/emmeloord/huis-47777952-genemuidenstraat-9/fotos/#foto-11
Ik hoop dat je me niet te opdringering vindt!

Puck en julie

Puck, ik kijk wel wat verder hoor Maar toch, al die nieuwbouw en dan ook nog zo'n wijk aan de golfbaan en het "nieuwe" winkelcentrum vind ik wel heel betonblokkerig. Nee, doe mij maar een oude stad (of durp want hoewel Kampen een stad is, heeft het het gevoel van een dorp).
Aan de andere kant; als het zou moeten zou ik geloof ik op de meeste plekken, behalve dan de hele kleine polderdorpen, wel kunnen aarden.
En dat wat Julie aan voorzieningen opnoemt; volgens mij heeft Dronten tegenwoordig ook een poli toch? Een theater en binnenkort een station, heeeel veel weilanden.
Overigens vraag ik me af of Kampen niet duur is om te wonen. Wat betreft huren dan; wil je bepaalde wijken vermijden (en dat zou ik me heel goed voor kunnen stellen), dan zou het best wel eens lastig kunnen worden. Ik meen me te herinneren dat wij zo'n jaar of vier op de lijst hebben gestaan. Maar dat is alweer zo'n tien jaar geleden, weet niet hoe het nu is.

Puck

Puck

28-08-2010 om 09:55

Tja heli

In mijn perceptie noem jij modern en strak betonblokkerig. En ja, in dat geval is er voor jou weinig moois aan Dronten. 't Blijft natuurlijk nieuw in vergelijking met Kampen.
Het klopt dat alle voorzieningen die Julie noemt in Dronten ook zijn. Sinds dit jaar is er een poli die steeds meer uitgebreid wordt.
En wat weilanden betreft: Dronten is best groot en op veel plekken zie je die weilanden niet meer. Ik kan me nog herinneren dat toen ik er woonde (oke, 20 jaar geleden) ik helemaal aan de rand woonde en tot Biddinghuizen vrij zicht had. Nu liggen er 2 wijken voor gebouwd en zou ik bijna in het centrum hebben gewoond.

Rembrand

Rembrand

28-08-2010 om 10:03

Mooi huis!

Wauw, en voor zo'n huur. Daar kan je in de randstad alleen maar van dromen. Met pubers in huis is die aparte douche op de bovenverdieping ook wel errug lekker zeg........
M.

fladder

fladder

28-08-2010 om 12:37

Mijn mogelijkheden

Ik huur nu voor ca. 515 euro en wil daar absoluut niet bovenuit komen. Ik zag op de site van de woningbouw in het centrum jaren-zestig-woningen waar ik van kwijl voor nog geen 500 euro!
Kijk, vanwege mijn budget kan ik moeilijk eisen stellen en ik moet natuurlijk concessies doen. Die woningen hebben een ieniemienie badkamer en een zolder met vliezotrap. Maar wel soms vier (VIER!!!!!!) slaapkamers (werkkamer voor Fladder, wat een luxe!) en een tuin waar ik spontaan van begon te kwijlen. Een grote bijkeuken. Een eetkeuken (eethoek in de keuken dus) met uitzicht over de tuin. En beschikbaar in, ga even zitten... 6-12 maanden...!!!
Goed, laten er bruine tegeltjes in de badkamer zitten en schrootjes langs de wand. Dit is voor mij ongekende luxe binnen handbereik!!!
Een woning van zeshonderdzoveel is voor mij niet haalbaar en ik kan weinig eisen stellen met mijn miniumbudget. Maar mozeskriebel, VIER slaapkamers (al zijn ze klein, maar de jongens kunnen dan de zolder erbij nemen), een bijkeuken, een tuin die gróót is... Voor nog geen 500 euro! Ik zoek addertjes, en die zijn er ook (kleine badkamer, maar goed, ik heb nu ook geen bad en alleen een douche; vliezotrap, maar moet ik elke dag op zolder zijn?). Maar voor mij en mijn budget is dit te mooi om waar te zijn...

Inschrijving is nog steeds niet rond, heb nog geen concrete inkomensgegevens van 2009 (wel een schatting doorgegeven) en mijn boekhouder is onbereikbaar (gezocht: zeer goedkope boekhouder die wel zijn werk doet, zo ingewikkeld ben ik niet als ZZP-er met een paar factuurtjes per kwartaal) en dat maakt me bloednerveus. Maar zodra dat rond is neem ik direct een optie op die hoek!

(voor de Drontenaren: kennen jullie deze? http://www.ofw.nl/ik-zoek-een-woning/huurwoningen/details/23

Ja fladder die kennen we

Hoi hoop dat je mijn mail ook ontvangen hebt?
Ja de woning ken ik en ligt gedeeltelijk in de wijk waar ik niet zou willen wonen maar dit gedeelte van die wijk valt dan weer mee. Wil je dat ik er eens langs rij om te kijken??

En zoals Puck al zegt \prego is iid heel gevaarlijk...probeer ik dan ook geregeld te vermijden.wat helaas niet altijd lukt zeker niet als de kids erbij zijn. en de toko heeft zoveel dat je soms het even niet meer weet. Verder kom ik nooit in Almere ja sorry trekt me totaal niet, Emmeloord 1x per jaar en Kampen voor de bios al komt die in Dronten ook weer terug heb ik gehoord.

gr Ingmyr

Puck

Puck

28-08-2010 om 14:40

Fladder

Zoals Ingmyr al zegt: dat is wel een acceptabel deel van het centrum, maar het zou niet mijn eerste optie zijn denk ik.

Waar ik belande

vanmiddag zonder dat ik er erg in had...werd er gewoon naar toe getrokken....juist....PREGO!!!!!!

fladder

fladder

28-08-2010 om 17:05

Ingmyr

Nee, je mail nog niet gehad, wel van Puck (ik ga nog reageren!).
Ik heb vaker gehoord dat het centrum niet je-dat is, maar als ik dan vraag om de reden is het antwoord: "Het is al ouder." Ja... Dat heeft nadelen. Maar is er ook een Tokkie-concentratie? Of een ghetto? Of gaat het alleen om het oud?
Weet je... Ik heb een heel laag inkomen en dan kan ik geen Bloemendaal of Blaricum in de polder verwachten
Ze zijn er wel hier en daar aan het renoveren, weet ik, en bij sommige opties zie je dat er nog renovatieplannen zijn (die sla ik dus even over, ik wacht wel tot ze klaar zijn ).

Puck heeft me inmiddels per mail nog wat ideetjes gedaan, iets duurder, maar wel goed haalbaar. Alleen geen vierde slaapkamer, maar hey, ik heb er nu maar twee, die lat op "vier" kan naar beneden (hoewel het voor mijn werk wel héél prettig zou zijn, droom droom...). En eentje had een vaste zoldertrap en een knoeperd van een voortuin!

Even voor de duidelijkheid: het gaat hier om stukjes wijk waar ik een optie op kan nemen, niet om één speciaal huis. Als er in zo'n stukje wijk dan een huis vrijkomt en ik ben aan de beurt, hoef ik alleen maar ja te zeggen Op zich wel een leuk systeem!

Ik ga dit weekend eens een databeesje aanleggen met aantrekkelijke opties Ohhh, ik vind dit zo superspannend! Hopelijk is de inschrijving ook snel rond!

fladder

fladder

28-08-2010 om 17:06

Prego

...is die open op zondag...?

fladder

fladder

28-08-2010 om 17:27

Ingmyr, nog even dit...

Bevat mijn mailadres "planet" of "hetnet"? Dat mag je dan veranderen in "upcmail". En anders mag je het sturen naar [email protected]

Puck

Puck

28-08-2010 om 17:34

Jaaaa

Prego is open op zondag!!

Puck

Puck

28-08-2010 om 17:35

Ingmyr

Ik heb vanmiddag een mailtje aan jouw EN Fladder gestuurd. Die kun je ook gebruiken om Fladder te mailen (en mij, want ik wil het antwoord ook weten)

fladder

fladder

28-08-2010 om 17:54

Hm...!

Drie keer raden wat yours truly morgen gaat doen...!

http://www.ijssalonprego.nl/smaken.htm

Juist ja, Dronten onderzoeken...!

fladder

fladder

28-08-2010 om 20:16

Vervolg

Ik ben aan het zoeken geweest en heb de opties genomen met 1 jaar of minder zoektijd. Echt, de situatie is nijpend hier... Ik kom dan vrijwel uitsluitend in Centrum uit. Mooie huizen, wel klein, maar vaak met een bijkeuken en een zolder.
Ik ben bang dat meer er niet in zit, tenzij ik langer dan een jaar wil wachten. Dat is nog kort, vergeleken met Almere, maar we worden echt gillend gek, zo op elkaars lip.
Verder zit ik met de centjes. Ik moet, hoe dan ook, concessies doen. Dat er een huis met een tuin en een zolder aan zit te komen, is al iets wat ik nooit heb durven dromen.

Ik vond nog buiten het centrum een straat, maar dat zag er zo troosteloos uit dat het gewoon opviel. Geen voortuin was verzorgd. Alleen maar hoog gras en onkruid, geen struikje, niks (en het was een wijk van ca. 25 jaar oud). Dat ziet eruit alsof iedereen de moed heeft opgegeven. De huizen waren kaal, het was totaal zielloos. Die huizen op de foto's in centrum zien er juist heel gezellig uit. Mooi verzorgde tuinen, opgetutte huizen (niet altijd mijn smaak maar daaruit blijkt wel dat mensen er graag wonen).

Ik heb zo'n 15 opties (blokken met meerdere huizen) uitgeprint en ga de pro's en contra's op een rijtje zetten. Pro is: normale badkamer, kastruimte (zelden in moderne huizen), bijkeuken, woonkamer of eetkeuken met zicht op de tuin, 4 kamers (maar dat is wel héél brutaal), zolder. Contra is minibadkamer (geen douche?), geen zolder, geen kastruimte. En dan natuurlijk voor zo weinig mogelijk geld, want dat is hier niet bepaald ruim voorradig.

Daarna ga ik even uitgebreid googlemappen met foto's.

En morgen ga ik met mijn printjes en lijstje de hort op. EN mocht Centrum inderdaad tegenvallen, dan moet ik er over na gaan denken mijn wachttijd iets te rekken en te gaan zoeken naar woningen met een langere wachttijd, maar dat is niet bepaald gewenst...

Massi Nissa

Massi Nissa

28-08-2010 om 21:32

Fladder

Spannend allemaal, hoor. Wat zou dat heerlijk zijn, meer ruimte voor jou en je gezin. Koffie drinken met je voeten op het gras van je eigen tuin. Een eigen plek om te slapen en misschien zelfs om te werken. Ik duim mee.
Groetjes
Massi

Fladder

Ik heb via Puck je een mail gestuurd op haar mail met antwoorden......als je wilt mag je me toevoegen hoor ....
Zag de mail helaas nu pas kom nl net van mijn werk.

Wesn je veel plezier morgen ik ben er niet helaas anders zou ik zeggen we gaan samen even toeren.....enne veel plezier bij prego geniet ervan.

Oo trouwens

bij mij in de buurt staan ook huurhuizen niet veel maar zag dat er een leeg staat gaat niet via de wonigbouw zal morgen als ik er langs rij eens kijken bij wie dat is...

fladder

fladder

29-08-2010 om 17:25

Ben weer terug

En ohhhh, wat ben ik blij!

De oude woningen in het centrum zijn niet te vergelijken met een modern nieuwbouwhuis, maar het viel me toch niet tegen. Het doet me denken aan de buurt waar mijn oma tot zeer hoge leeftijd heeft gewoond, ik ken het soort huizen dus wel enigszins. Het ademt er ook dezelfde sfeer uit.
Over het algemeen ziet het er allemaal verzorgd uit. Daarmee bedoel ik: leuke tuinen, iets nets achter de ramen, een dingetje aan de buitenmuur, dat soort dingen. Weliswaar bescheiden (wat dat betreft is in Almere the sky wel eens the limit maar toch verzorgd.
Zuid viel me vergeleken met Centrum wat tegen, waar ik een mogelijke optie had gevonden kwam de sfeer minder goed over. Niet dat het een rotbuurt was, ik had er alleen niet zoveel gevoel bij.
Ik denk echt dat ik als een blok aan het vallen ben voor Centrum. Okay, bezoek heeft absoluut een tomtom nodig want de bewegwijzering is ruk, en de kamers zijn tamelijk klein, maar het zijn wel drie, zelfs vier slaapkamers! (de 4e is meer een berging-kamertje of "inloopkast" met een raam; perfecte werkplaats voor mij!).
Voor iets meer geld (zeg: wat ik nu aan huur kwijt ben) heb ik iets dat een beetje groter is en een vaste zoldertrap heeft, maar wie zegt dat ik dat nog kan betalen als oudste ouder is, kinderbijslag wegvalt (maar de kosten toenemen) en zo? Ik moet financieel ook goed vooruit denken.
De jongens zien het zitten. Zijn nu ook al beperkt in hun ruimte wegens kamer delen, dus liever elk een eigen klein kamertje weinig ruimte, dan samen in één grotere kamer weinig ruimte.
En de tuinen... OHHHH!!!!!!! Die zijn GROOT!!!!!! Dat valt me vooral in de oude buurt niks tegen, in de nieuwere buurten (jaren 80) een beetje wel, moet ik bekennen.
Enkele straatjes vielen wel af omdat ik, zoals ik al zei, er geen gevoel bij kreeg, maar ook omdat het een onverzorgde indruk maakte met scheve gordijnen, troep in meerdere tuinen, dat soort dingen. Dat komt zo onverschillig over, dat stoot me af.

Ik heb flink rondgereden en in het centrum (waar het best stil was) rondgekeken wat voor "soort mensen" er waren. Het was vooral rustig. Ik zal er ook eens op zaterdag heengaan om de sfeer beter te ruiken.

En alles heerlijk dicht bij het centrum (het was koopzondag), en inderdaad, die ijswinkel is goddelijk!

Puck

Puck

29-08-2010 om 20:23

Fladder

Leuk, leuk, leuk.

Ik snap wel wat je bedoelt met sfeer. Ik heb dat ook in Centrum, ik vind het snoeperige huisjes en als ik alleen zou zijn zou ik er best willen wonen. Zuid had 20 jaar geleden als nieuwbouwwijk al weinig sfeer (ik heb er op 2 adressen gewoond) en dat zal niet veranderd zijn. Als ingmyr dan vertelt dat er veel verloop is dan lijkt het idd niet aantrekkelijk. En ik vind het heel vestandig dat je ook aan de toekomst denkt, beter nu wat kleiner dan mogelijk dan over een paar jaar boven je budget. Dus ik zou in jouw situatie ook denk ik gaan voor een huisje in centrum. Het vraagt alleen wel een vreselijke zelfbeheersing, het is wel zelfkastijding om zo dicht bij Prego te gaan wonen. LOL

Schoonzus

Ik heb een schoonzus die al jaren naar tevredenheid in Dronten woont, de laatste jaren vlakbij het centrum. Ik vond Dronten altijd een duffe stad, maar de laatste jaren is er steeds meer vernieuwd heb ik het idee. Mooie schouwburg ook. Qua winkelen gaat zij het liefste naar Zwolle, als je het over een grote stad hebt. Kampen is ook leuk, maar wat anders qua sfeer. Kleiner en wat knusser.
Succes met beslissen!

fladder

fladder

29-08-2010 om 22:19

Winkelen

Ik ben geen winkeljunk, maar wat ik zo leuk vind aan het winkelgebied is dat het kleinschalig is. Te overzien. Behalve de bekende eenheidsworst zoals Didi, Dixon en zo, zag ik ook een kaasboer die zó uit de jaren zeventig kon zijn weggelopen, een cadeauwinkeltje (met een verrukkelijke collectie Boeddha's en Ganesha's) en een winkeltje waar ze schitterende kunstkaarten verkopen.
Ik heb geen winkels buiten het winkelgebied gevonden, behalve dan de C1000 in Zuid. Zal daar nog eens op googlemappen (mijn androidje dat ik bij mijn telefoonabo-verlenging heb gekregen heeft google navigator met geweldige mogelijkheden om de omgeving te verkennen).

Heb net nog even een mail gestuurd voor de laatste papieren die ik nodig heb. Duim voor me!

Ben blij dat ik ben wezen kijken. Ik heb een goed beeld van de woningen zelf, maar ik ga zeker nog eens op zaterdagmiddag rondrijden omdat de sfeer dan vast heel anders is!

fladder

fladder

30-08-2010 om 13:46

Spannend!

Hoewel een deel van de inkomensverklaring op een Excel-printje staat, vindt de woningbouw het toch genoeg om mijn aanvraag in behandeling te nemen! Klinkt wel alsof ik door een zware ballotagecommissie moet... Maar volgende week hoop ik meer te weten!

Ik ben dan ook jarig. Vijf jaar geleden werd op die dag mijn scheiding ingeschreven en stond ik mijn appartementje te witten. Het zou toch wat zijn als ik exact op dezelfde dag hoor dat ik lid ben geworden van de woningbouw...!

Pfff, het heeft wel wat voeten in de aarde voor je erdoor bent, dat dan weer wel...!

Vera*

Vera*

30-08-2010 om 14:47

Gefeliciteerd!

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik duim met je mee dat het net zo een mooie dag wordt als vijf jaar geleden en dat je je verjaardag kan vieren met een inschrijving bij de woningbouw.

Vera

Fladder

duimduimduimduimduimduimduimduim....

Vic

Vic

30-08-2010 om 15:04

Hé wat leuk

Gefeliciteerd met je verjaardag, Fladder. Altijd leuk als mensen op dezelfde dag jarig zijn als ik
En succes met je woningjacht.

Vera*

Vera*

30-08-2010 om 15:57

Vic ot

Voo jou ook de felicitaties!

Vera

fladder

fladder

30-08-2010 om 16:58

Vic

Gefeliciteerd! Maar ik ben pas volgende week jarig
Mijn aanvraag om lid te worden is nu in behandeling. Antwoord wordt volgende week verwacht, misschien dus op mijn verjaardag

fladder

fladder

30-08-2010 om 16:58

Temet

Dank je

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.