Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Primavera

Primavera

27-09-2010 om 11:27

Hondennaam met humor gezocht


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Funny

zo heette het hondje van schoonzus en zwager, het was ook een komisch hondje

Ik stem voor eccolo

En je hebt nog wel meer van die tussenwerpsels in het Italiaans, even denken of is dat ecco la? (even geen accenten uit het toetsenbord geklopt)?

Ja ik zou toch echt voor het woordgrapje gaan, ik heb uit mijn Italiaanse tijd in herinnering dat er heel van die uitdrukkingen zijn die je 20 keer per dag hoort.

Of het stopwoordje van Paul Verhoeven:

Niewaar?

Polly Shearman

Polly Shearman

27-09-2010 om 21:26

Zwart is hij toch>?

dan zou ik hem sneeuwvlokje noemen, of gewoon vlokje

maar jij woont in italie, lijkt me dan hilarisch om je hond een naam te geven, een gewoon nederlands woord: penis! whahaha
oh sorry

zieke geest..
of gewoon Brokje! of Brood of tafel, stoel of whatever...

Monster/mormel

Mijn vader heeft de hond die ik uit Spanje meenam jarenlang Monster of Mormel genoemd. Dit als wapen tegen de ogen die hem zo aankeken dat ze binnen een dag bij hem op de bank en in bed lag (40 kilo Duitse herder).

Hun nieuwe hond heet Doerak, beetje lastig voor een buitenlandse tong.

Succes met de hond! Ik vind het een fantastisch verhaal. Hoop dat jullie heel lang plezier met hem hebbne. Niks leukers dan een nieuwe hond.

Marile

Nasha 1st

Nasha 1st

27-09-2010 om 22:08

Moest wel errug lachen!

wat een verhaal! En ja, ik zie alle ogen zó voor me....

hier weleens een middag blauw gelegen met manlief, toen we nog over een hondje nadachten....Dan noemen we hem, Slipje of Tanga.....en dan aan voorbijgangers vragen, mijnheer, wilt u mijn natte Slipje even vasthouden.....Het ging van kwaad tot erger.....

Het verhaal

ik vind het ook een geweldig verhaal,zou zo een sprookje kunnen zijn,hondje wat alleen op de wereld is,komt terecht in een liefdevol huis.
zp,n hond kan je alleen maar Remy noemen.( uit *alleen op de wereld*.)

snuffie60

snuffie60

27-09-2010 om 23:42

Ik moest direct denken

aan een hond met de naam noffel. Mensen uit het oosten van het land zullen het herkennen. Het betekent zoveel als onbenul, onhandig iemand........ Niet uitgesproken als een ronde o en ook niet als de o in hoken. , maar wat nasaal. In andere delen van het land zal het geen glimlach opleveren.....
snuf

Pavlov

Onze hond heet Pavlov. Wel leuk als mensen weten wie dit was. Die vinden het vaak wel grappig.
Mensen die hier geen idee van hebben vragen of het een russisch ras is (kruising wetterhoun en Friese stabij).
Moet wel zegeen dat hij zijn gedrag prima heeft aangepast aan zijn naam

soepstengel

soepstengel

28-09-2010 om 08:58

Ik vind

Figo wel erg leuk hoor!

ik ken ook een hond die een prachtige naam heeft gekregen en die in het gewone leven door 3 mannen als; joekel wordt geroepen waar ie nu alleen nog maar naar luistert.
Of wammes!

Poezennamen

Maar misschien kun je er toch iets mee:
Ons katertje dat wij uit het asiel haalden kroop van angst de eerste dag weg in de verwarmingsketel (wij woonden destijds in een heel oude flat met zo'n grote ketel in de keuken). Dat was niet zo'n goed idee, de ketel sprong aan en de kat kwam er dampend uit. We hebben hem toen Tostie genoemd (en over zijn angst voor ons was hij direct heen). Verder hebben wij op dit moment een Guinness.

In een woord

Mijn vader was op vakantie - nou ja, hij deed een sapkuur - en raakte bevriend met een zwerfhond. Het dier kwam binnen de kortste keren op vaste tijdstippen naar zijn appartementje. Maar ineens was ie er niet. Vader zoeken en ja hoor, hij trof het dier aangereden langs de weg.
Hop, naar de dierenarts en natuurlijk het edelmoedige besluit om deze vluchteling permant asiel te verlenen in het zo gastvrije Nederland.
Hij belde meteen de complete kinderschaar om kind voor kind van zijn bewogen avontuur kond te doen. Afsluitend met, zijn verhaal had een goede opbouw, de naamgeving waarmee in één woord het bijzondere van deze onderlinge vriendschap moest worden uitgedrukt: De kroon op de hond.
Maar ik, ik voelde dat naamgevingsmoment al aankomen en sneed hem de pas af: Hoe heet ie, vroeg ik en vulde aan: Sappie?
Raker kon het niet, deze samenvoeging van sapkuur, slappeling en tegelijkertijd de parodie op flappie, een authentieke hondennaam uit vaders kindertijd.
Het koninklijke predicaat dat vader had verzonnen was al snel vergeten. Nou ja, vader kreeg toch een beetje zijn zin. Het werd Sappo.
Ik zou zoeken naar Italiaans een woord dat het theaterstuk van je kinderen samenvat. Een beetje plagen mag.
Roma heeft die humor, al denk ik dat je kinderen een tikkeltje te jong zijn om er echt de grap van in te zien. Verder: Ik kom uit geenitalie. Ik spreek geenitaliaans.
Groet,
Miriam Lavell

Miriam!

LOLLLLLLLLL ik kom uit genitalië(n).....hahahahah

Pubergrapje..

van mijn dochter.
We houden hem erin.
Groet,
Miriam Lavell

Ik weet niet of deze al voorbij is gekomen

Cujo
doet het ook altijd leuk, zeker bij zo'n klein schattig hondje.
Pavlov vind ik zelf wel leuk!
Die vaffanculo moest ik googelen. Dat had ik nog niet gehad tijdens mijn Italiaanse cursus van de volksuniversiteit

fladder

fladder

28-09-2010 om 13:17

Onze hond...

...luisterde (voor ze doof werd) eigenlijk beter als we "Trut!" riepen...

Oh ja, en ik ben nog op zoek naar een vrouwtjescavia. Als ze nog geen naam heeft, wil ik haar Poes noemen. Gewoon, zomaar... Mijn jongens verklaren me voor gestoord, maar de namen die zij voor de herencaven, sorry, cavia's hebben gekozen vond ik ook niet bepaald je-van-het...

Ergens moet ik nog een heel oud krantenartikel hebben liggen van Nico Scheepmaker zaliger, waarin hij bizarre kattennamen opschreef...

Polly Shearman

Polly Shearman

28-09-2010 om 13:25

Ja dieren namen

noem je hond konijn, en je cavia giraffe, en je kat, koe...
hilarisch vind ik dat.

Ik kende vroeger

een helemaal zwart hondje dat Venco heette. Past ook wel een beetje in het Italiaanse (of betekent het ook iets?)

Historisch

katen- of konijnennamen lenen zich ook bij uitstek voor historische namen vind ik.
Lord Nelson (leuk!)
Churchill
Baltasar
Imhotep

dat soort werk. Voor een hond is volgens mij een tweelettergrepige naam het beste. Dat roept lekkerder. Vooruit nog een paar dan;
Bolus
Vrijdag
Diesel

Margriet*

Margriet*

28-09-2010 om 17:37

Nou eh

Ceasar of Titus of als ie dicht bij Vaticaanstad is gevonden Pius of als ie blond is Flavius. Of Valerius betekent kracht/dapperheid.
Of Hilarius (vrolijk)of Liberrius of Pluto (god van de onderwereld)

Margriet*

Margriet*

28-09-2010 om 17:40

Ik zie nu pas

dat hij zwart met een witte vlek is. Curato (pastoor op zijn Italiaans?).
Ik heb maar wat zitten googlen, mijn italiaas in niet zo.

Prakje

Prakje

28-09-2010 om 18:13

Tux?

Is de afkorting van Tuxedo en de mascotte (een pinguïn) van Linux. Dit omdat hij zwart met wit is.

Onze katers heten Tux (zwart/wit) en Pixel (zwart met een witte snorhaar)

Oreo

dat wit-zwarte koekje, favoriet bij kinderen.
Het 'bekt' ook lekker: 'Oreo, kom hierrrr....' Ik kom honden te kort voor al die leuke namen. Onze hond heet overigens Klown...
Hortencia

Weet niet zeker maar figo....

... zou ik toch niet zo snel doen.
Zie onder;

"Ook is het heel normaal om tegen een andere man te zeggen dat hij mooi is of elegant. Of dat ie figo is. Figa is het Italiaanse woord voor het vrouwelijke geslachtsdeel, maar het betekent ook ‘lekker stuk'. De mannelijke variant figo is hetzelfde, maar dan voor mannen. Het houdt van alles in: goed gebouwd, goed gekleed, cool, noem maar op. Je kunt als man zonder problemen tegen een andere man zeggen dat, bijvoorbeeld, George Clooney een figo is. Overigens heeft figo niets met het mannelijk geslachtsdeel te maken. Misschien zegt dat wel iets over het verschil tussen Nederlanders en Italianen. Een figa is een mooie en begerenswaardige vrouw. ‘Kut' is een rotwoord en een scheldwoord.

Het kan dus wel, maar heeft toch een tikje rare bijklank...

Luna

Luna

28-09-2010 om 22:49

Poezennaam

Wij hadden vroeger een poes die muis heette

Konijn

Zou ik een konijn hebben dan zou hij Fibonacci heten.

Kaaskopje

Kaaskopje

29-09-2010 om 02:03

Klinkt stoer:

Hero

Twee namen van onze honden waren gebaseerd op de vrouwen van 2 grote mannen: Raiza (Raisa Gorbatsjov) en Winnie Mandéla. Maar toen ik de verhalen van de échte Winnie hoorde, zo netjes was dat niet altijd, heb ik ook wel eens gezegd dat het gewoon van Winnie de Poeh was afgeleid

2 stuks

Ik geloof dat wij ons hele leven (jeugd en volwassen) altijd dubbele exemplaren hadden. Wij hadden 'vroeger' 2 cocker-spaniels en die heten 'Cokey en Pepsy' (dat laatse was mijn vaders favoriete drankje) en daarna hadden we 2 teckels (waarvan er al 1 snel werd aangereden dus dood) die heten Tacko en Tecko. Maar Tekco legde dus al snel het loodje dus bleef alleen Tacko nog over. En we hadden toen ik kind was cavia's Bobo en Rieki (genoemd naar een strip in de Bobo, je weet wel dat blad dat je kan nemen in de eerste klassen basisschool) Rieki was de vrouw van Bobo en ze kregen élke 6 weken jonkies. Nou ja en die Bobo uit de strip kreeg of had ook véél kinderen. We hebben ook nog muizen of woestijnratten gehad en die heten Miss en Poes. Nou ja lijkt me duidelijk.
En we hebben hier nog hamstertjes gehad. Barbi en Papa (je weet wel van barba-papa, barba-mama) en zo genoemd omdat de 1 een dikke buik had omdat er al kleintjes inzaten en de andere gewoon 'dik' was. En we konden ze amper uit elkaar houden. Dus genoemd in 1 naam, Barbi-papa. Dat uit elkaar houden werd beter toen er opeens onverwachts jonkies in de bak lagen.
En als laatste hadden we 2 poezen. Sam en Moos. En zo keken ze ook uit de ogen,ja. Nogal lodderige beesten. Ook helaas al in de poezenhemel.
En voorlopig heb ik genoeg van al die dierlijke stellen die wij in huis krijgen (nog nooit 1 gekocht) en altijd maar jonkies blijken te werpen terwijl het eigenlijk 2 mannetjes waren enzo. Dus voorlopig houd ik de boot af.
groeten albana

100%mama

100%mama

01-10-2010 om 18:58

Veel namen al gehad

Mijn 1e poezen noemde ik Georgio & Armani, daarna kwam Flip erbij (rode kater). De cavia's hebben we Satoe en Doea genoemd (1 en 2 in het maleis) en we hebben een pebbles gehad. Onze kreeft (vraag me niet waarom, hahaha) heette pindakaas en in een grijs verleden ook nog en konijn die heette Ralp (van de Lauren afdeling). Nu 2 honden waarvan er 1 al een naam had namelijk Hooch, dat vonden we niet leuk en aangezien hij zo bizar groot is heet hij.....Huge dus groot in het engels. Onze hamster het JoJo (uitspraak djodjo), Rinus vind ik altijd heel erg leuk voor een hond overigens.

Onze buren hebben overigens 2 honden en die noemen ze Maxi & Cosi........

Rembrand

Rembrand

01-10-2010 om 19:35

In die categorie,,,,

ken ik nog een hele leuke : veger&blik.
M.

Primavera?

al een naam gevonden?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.