Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Heel goedkope recepten


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Genista

Genista

23-09-2010 om 22:03 Topicstarter

Mashumi

Echt, alles is welkom aan concrete recepten. Met noodzakelijkerwijs goedkoop inkopen hadden ze helaas al de nodige ervaring, ik wil ze zo graag aan lekker eten helpen.

Pandia en bastet

Ik reageer op het bericht van Miriam.Zij was schijnbaar niet op de hoogte. En in het dagelijks leven kom ik veel mensen tegen die het niet weten.Toch mogelijk weer een of meer kattenlevens gered.

groet Damajo

Massi Nissa

Massi Nissa

24-09-2010 om 07:36

Ja, ui-ei-tomaat!

Dat maakte mijn moeder in de verpleging als ze honger kreeg tijdens de nachtdienst. Ik maak het als ik in mijn eentje ben en geen zin heb in koken. Is echt heel lekker, en wij maken het precies zoals Pandia beschrijft, alleen doe ik er niet altijd kaas bij, maar wel een plakje uitgebakken ontbijtspek bijvoorbeeld, of salami. En dan lekker stevig volkoren brood erbij, zalig.
Groetjes
Massi

Bastet

Bastet

24-09-2010 om 11:54

Damajo(ot)

Dat weet ik ook wel,maar het gaat alleen om gekookte kippenbot,ongekookt is het geen probleem.Dat was mijn punt.

Genista

Genista

27-09-2010 om 16:36 Topicstarter

In het archief blijkt ook veel te staan

En al met al heb ik al een aardig documentje met ideeën kunnen maken. Hartstikke fijn!

Puck

Puck

28-09-2010 om 11:57

Genista

Ga je je bundel ook nog uitgeven? Genista's low-budgets kookideeën of zo iets. Mag ik een gesigneerd exemplaar

Guinevere

Guinevere

28-09-2010 om 12:51

Ja, dat wilde ik nou eigenlijk ook vragen!

Genista

Genista

29-09-2010 om 17:19 Topicstarter

Wie het hebben wil...

Het is een doorlopend projectje aan het worden. Versie 1 ligt inmiddels met een doos ingrediënten bij degenen voor wie ik het bedacht, en ik ben aanvulling aan het maken. Uit mijn eigen kookboeken, uit het rijke archief van OO, van internet en ook de duim komt van pas
En wie het hebben wil, hoeft me alleen maar te mailen. Overigens heb ik ook het boek weten te scoren (wie tipte het ook alweer? Bedankt! Súpertip!!) van Lydia Tuinman, "Lekker koken onder 1,50".

Starry Night

Starry Night

30-09-2010 om 11:31

Ontzettend lief idee trouwens (ot)

En dan ook nog afgeleverd met een doos ingrediënten. Ze boffen met je!

Bastet

Bastet

30-09-2010 om 11:36

Genista

Lief van je,ze boffen met je.En doe er een doosje druiven bij!)))
Bastet

Genista

Genista

03-10-2010 om 15:29 Topicstarter

Grin bastet

Een vergiet vol, maar het vergiet wilde ik terug

Genista

Je biedt aan dat je de recepten wel wilt mailen, ik houd mij aanbevolen! Adres is poezekoppie apestaartje gmail.com

Zal ik ook nog een makkelijk en niet duur recept doen (en wat ook erg lekker is?). Ik heb het uit het archief van OO gehaald (met dank aan 'Janitha'): Shoarma-ovenschotel. Shoarmavlees bakken. Blik sperziebonen in ovenschaal doen. Shoarma erover. Zak rosti (puntjes op o niet te vinden) met geraspte kaas mengen. Dit op groente/vleesmengsel doen. Ruim een half uur in de oven.
Het is echt heel lekker. Ik gebruik trouwens verse sperziebonen die ik 10 min voorkook.
Groetjes,
Vonda

Genista

Genista

04-10-2010 om 21:52 Topicstarter

Vonda

Ze komen eraan hoor! Nog éven twee of drie nieuwe aanwinsten erin zetten en fatsoeneren en dan mail ik het je.

Genista

Genista

05-10-2010 om 17:36 Topicstarter

Vonda?

Hoe warm zet jij die oven in jouw recept van Janitha? (en de ö is te maken met ALT-148)

Quiche

Ik heb niet het hele draadje gelezen, dus weet niet of het al langs gekomen is. Maar quiche kan je goedkoop en makkelijk zelf maken, wat over is kan de volgende dag koud of lauw bij de lunch gegeten worden (of al eerder door de hongerige tiener..):

Bladerdeeg uit de diepvries uitrollen en met bakpapier in een ronde cakevorm, bladerdeeg moet nog wat boven de rand van de vorm komen. Inprikken met een vork.
Goedkope (seizoens)groenten blancheren (bv. broccoli, bloemkoel, courgette, wortelen, spinazie,...) of kort roerbakken (bv. ui, prei,..) De groenten goed laten uitlekken. Een stuk of drie eieren loskloppen met een pakje room, eventueel wat geraspte kaas, kruiden met peper en zout. Groenten in de vorm doen en daarover het eimengsel. De randen naar binnen plooien en dan in de oven op 180° graden, ongeveer 30 - 35 minuten. Het eimengsel moet goed gestold zijn en het bladerdeeg lichtjes gekleurd.
Je kan hiermee naar hartelust variëren, en eventueel ook wat spekblokjes, hamblokjes, een blikje zalm of tonijn, wat kipblokjes bijdoen, afhankelijk van het budget en je eigen smaak.

Genista

Ik heb nog heel wel wat recepten, maar het is misschien makkelijker als ik ze doormail? Als je je e-mailadres wil doorgeven tenminste...

Bastet

Bastet

08-10-2010 om 17:17

An?

Wat over is?een hele quiche is hier te weinig!))

Massi Nissa

Massi Nissa

08-10-2010 om 17:50

Bastet

En als je er een enorme salade bij maakt? Heel simpel, gewoon tomaten met vinaigrette?
Groetjes
Massi

Bastet

Bastet

08-10-2010 om 18:44

Massi

Briljant idee,maar mijn kinderen denken daar anders over..)Maar ik ga wel binnenkort een quiche maken,kingsize.Het wordt er wel weer weer voor!

Bastet

Ik dacht dat een puber wel ongeveer evenveel zou eten als mijn kids samen, en bij ons is er altijd over. Maar misschien dat jouw kids al het volume van een hongerige puber wegeten En ik maak er idd ook altijd nog wel een salade bij, of tomaten gevuld met spinazie (erg lekker erbij in de winter, en heel eenvoudig te maken: hoedje van de tomaten snijden, vruchtvlees eruit lepelen, in een pan uitje aanfruiten, tomatenvlees erbij en laten inkoken tot al het vocht weg is, gehakte spinazie of spinazie à la créme erbij, nog even laten doorwarmen, kruiden met peper en zout, tomaten vullen met het spinaziemengsel, een stukje gorgonzola of andere blauwschimmelkaas erbij en nog 5 minuutjes onder de grill). Misschien een ideetje voor jouw kinderen?

Tirza G.

Tirza G.

08-10-2010 om 20:34

An2102

Hahahhah en dat noemt ze heel eenvoudig

Tirza

Bastet

Bastet

08-10-2010 om 20:37

Ik heb twee pubers,een bijna puber en een regelmatige-meeeet-puber (vriendin van oudste)en er eet ook nog regelmatig een vriend of vriendin mee van de twee jongsten.Hier heersen italiaanse taferelen.

Genista

Genista

08-10-2010 om 21:27 Topicstarter

An! en jons

Wat fijn dat jij nog recepten voor me hebt! Doormailen kan naar [email protected]. En alvast bedankt namens degenen die het al in gebruik hebben en aanvullingen gaan krijgen!
En Jons, wij hebben die lekkere kip-kersen-taart van jou gegeten. De jongste vond het maar zozo, maar de rest van het gezin heeft hem tot de laatste kruimel opgesmuld! Heerlijk, dank je wel voor dat recept.

Nasha 1st

Nasha 1st

08-10-2010 om 22:06

Stuur je het ook door aan Ouders Online-lezers?

of vind je dat teveel werk?

Bastet

Bastet

09-10-2010 om 09:24

Rubriek

Ik stem voor een nieuwe rubriek,op de homepage van OOL:
Genista's recepten.

Biene M.

Biene M.

09-10-2010 om 11:56

Website

Het lijkt me geweldig als er een OO-recepten website zou zijn. Waar je kunt aangeven of je het recept gemaakt hebt, hoe je het waardeert, en of je iets (wat?) hebt veranderd aan de receptuur. Met labels voor snel klaar, lage prijs, weinig calorieën, kookmethode en ingrediënten natuurlijk. En afgezien van de labels kun je dan ook sorteren op waardering, hoe vaak het gemaakt is, en misschien nog meer. Dat zou mijn allerfavorietste receptensite worden! De New York cheesecake van Jujube zou wat mij betreft in elk geval een topper worden, dat recept heb ik ook al aan een hoop mensen doorgestuurd (en ik heb ter vergelijking nog drie andere cheesecakerecepten uitgeprobeerd, maar dit is absoluut de allerlekkerste!)

Nasha

Ik wil de recepten best doorsturen, ben momenteel wel nog even aan het verzamelen en uitsorteren. Ik verwacht er morgenavond of maandag mee klaar te zijn. Wie zijn e-mail adres hier neerzet, mag een mailtje met de recepten verwachten.

Groetjes,
An

Genista

Genista

09-10-2010 om 16:37 Topicstarter

Hahaha, alsof ik specialist ben...

Als iemand mijn verzameling goedkoop-maar-lekker wil, hoef je me ook alleen maar te mailen: [email protected] want zodra ik de recepten van An binnen heb en netjes verwerkt, wil ik het verhaal best doorsturen aan belangstellenden. Maar de eigen rubriek is teveel eer, er zijn vééél betere koks hier

You've got mail...

Genista, de recepten zijn doorgestuurd!

Lekker zuining

Ik weet niet of dit boek al genoemd is? Het is een kookboek geschreven door de mensen van de vrekkenkrant. Soms hilarisch, maar vooral ontzettend veel nuttige tips en eenvoudige recepten.
http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/lekker-zuinig/666824366/index.html
Het boek is geloof ik niet meer nieuw te koop. Als je geïnteresseerd bent, ik heb een exemplaar dat ik graag naar je opstuur. Laat maar weten.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.