Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Lampje

Lampje

13-10-2010 om 20:13

1500 euro; haalbaar? Bezuinigen op levensonderhoud


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
dc

dc

14-10-2010 om 20:31

Chippie - verantwoorden?

Ik zou willen dat ik zo geld uit kon geven als jij! Je hoeft je helemaal niet te verantwoorden, maar het helpt mensen die het opeens voor minder moeten doen, niet echt om te horen dat het nooit zal lukken. Als je niet zoveel hebt, dan MOET je wel letten op wat je uitgeeft. Laarsen voor 120 euro zou ik wel willen, maar kan ik op m'n buik schrijven. Tennisschoenen van 80 euro ook. Boodschappen voor een week kost me ongeveer 90 euro voor 4, en dan doe ik echt niet zuinig.

Anyway, ik zou zeggen, geniet ervan! En als je ooit moet minderen, dan weet je dat het kan.

Lampje

Lampje

14-10-2010 om 21:35

Interessant

Lees jullie reacties met veel interesse. Fijn dat zoveel mensen de moeite doen te reageren. Ik heb net een jonge baby dus probeer morgen even goed op alles te reageren. Vandaag is het daar te onrustig voor geweest...

Rozerood

ja hoor, E 600 per jaar daar red ik het niet mee als ik afgelopen 15 maanden eens terug kijk, ze is in die 15 maanden van maat 50 naar maat 80 gegaan dus dat zijn 6 maten. Als het straks voorjaar is dan heeft ze weer een maat groter nodig en past ze niets meer van vorig jaar. En ze loopt nu ook buiten dus ik verwacht om de 4 maanden komend jaar nieuwe schoentjes te moeten kopen. Mijn oudste van 7,5 is dit jaar van kledingmaat en schoenmaat veranderd, dat waren tot nu toe 4 paar schoenen en een hele reeks broeken/rokjes/truien/shirts/vestjes/sokken/ondergoed etc.

Ik vind E 50 per maand voor kleding best weinig als ze daar ook al hun schoenen van moeten kopen, winterjas etc. Ik kan mij dus wel voorsellen dat jouw dochter haar heil bij oma gaat zoeken, misschien heeft ze ook al een bijbaantje ? Aan de andere kant, als ze niet meer groeien dan hoeven ze ook niet elk seizoen nieuwe kleren. DUs ik kan dat even niet zo goed inschatten. Ik geloof dat mijn nichtje van 15, zalgeld+kleedgeld krijgt a E 80 per maand krijgt en daar alles van moet betalen en die zit dus elke keer te zuchten tegen mij over hoe weinig ze kan kopen (die is de hele dag aan het sms'en volgens mij). En ik heb wat neven van 16 en die kopen hele dure onderbroeken, dat is heel belangrijk voor ze.

dus ik weet het even niet hoor, of jij je pubers afknijpt

Even over die kinderkleding

Vaak heb je meer tijd als je minder geld hebt. Niet altijd. Maar toen wij een kleine dreumes hadden was gewoon alles tweedehands, of gekregen, of uitverkoop, of een combinatie.
No way dat ik 50 euro per maand kwijt was. Nog steeds niet. Ben ik echt te zuinig voor. Ik had richtprijzen in mijn hoofd, 5 euro voor een broek, 4 euro voor een bovenkantje, 1 euro voor een paar sokken... en daar kwam ik echt niet boven.
Nu is het wel iets meer, ze zijn groter en het budget is anders.

Hmm rodebeuk

vaak heb je meer tijd als je minder geld hebt. Niet altijd.

????

Welk punt dienen deze 2 zinnen ?

Oh je bedoeld

dat als je meer tijd hebt ook meer energie kan steken in het zoeken naar koopjes ??

Los van dat ik dat ook wel geloof vind ik mijn dochters er gemiddeld leuker uitzien in iets nieuws van de hema dan 2e hands van de hema.

Vorig jaar had mandarijntje een winterjas van Catimini, zo mooi en geweldige details, super kwaliteit etc. Ja die was wel duur en ze heeft hem dus alleen die 1e winter gedragen maar oh wat ben ik er blij mee, die foto's zijn zo leuk, net een eskimo'tje. Het mag gewoon van mij heel af en toe wel wat kosten, niet altijd maar af en toe mag er best iets heel duurs tussen zitten.

Juist manda

.. je hebt 'm...

Koopjes zoeken kost tijd. En als je heel vaak bij elkaar geraapte spullen aan hebt waardeer je heus nog meer die ene keer dat het allemaal een beetje klopt.

Op de lange duur kan je echter zoveel bezuinigen op kleding dat je echt vrijheid koopt in ruil voor een minder opgepoetst uiterlijk. Het bedrag is substantieel wil ik maar zeggen.

Ik ben wel iets meer opgeschoven in de richting van het leven vieren, pakken wat je pakken kan, iedere leeftijd bewust doormaken en alles versieren. Maar echt dure kleding is daar niet echt bij nodig. Wat ik nu wel sneller doe is bv. voor een feest ofzo allebei hetzelfde (nieuw) aantrekken. Maar dat ze dan een nette broek, die ze verder weinig aankunnen, donkerblauw denim, krijgen, en dat ik 80 euro moet afrekenen... aiii....of was het 40... in ieder geval veel. Het licht in des Indes (ja, echt) was zo slecht dat je echt niets van die broeken ziet op de foto's. Dus.

Haalbaar

in de tijd dat twee van onze kinderen gingen studeren in A,dam ,en beiden nog te jong waren voor stufi en ov ,hebben wij( vier kinderen hond en konijn) ruim anderhalf jaar geleefd van 800 euro p/m.(buiten de vaste lasten).
en het was krap,erg krap,maar is gelukt.
ik denk dus dat het met 1500 euro heel goed te doen is.

fladder

fladder

15-10-2010 om 07:41

Mm en chippie

MM schreef: ""Misschien een mooie nieuwe carrière voor je, budgetcoach/schuldhulpverlener?"

Chippie schreef (n.a.v. de vraag waarom alleen mensen schreven die het niet zo breed hebben): "Eén reden is dat die mensen nogal eens een hele lading kijk-ik-kan-het-goedkoper-en-jij-mag-niet-meedoen-in-dit-draadje-want-je-verdient-te-veel."

Mijn antwoord aan MM: op zich een leuk idee, maar ik besteed mijn energie eigenlijk voortaan liever aan mezelf, want ik ben dergelijke sneren à la Chippie inmiddels meer dan zat.

fladder

fladder

15-10-2010 om 07:45

Kaaskopje zeer o.t.

Bedankt voor je reactie, dingen lopen inderdaad even niet zo lekker hier. Maar ik heb geleerd (ja, ja, eindelijk! ) dat soort dingen niet meer op een openbaar forum te spuien en gelukkig heb ik inmiddels ook lieve mensen om me heen die me helpen (waar ik superdankbaar voor ben!).

dc

dc

15-10-2010 om 08:25

Manda

Ik koop misschien voor 100 euro aan kleding per jaar per kind. De rest is allemaal tweedehands van familie en vrienden. En daar zitten ook vaak hele leuke spullen bij!

Pelle

"bij Lampje kan dat straks niet meer "

Ik denk dat dat wel kan met dat budget, zolang je het dus niet te vaak doet maar af en toe.

Hanne.

Hanne.

15-10-2010 om 09:41

Ingridt

Die 300-350 euro per maand is uiteraard alleen voor boodschappen, anders zou het inderdaad best knap worden.

En toch, ik heb nooit het gevoel dat ik er iets voor laat. Favoriete gerecht van onze kinderen is verse pasta met tomatensaus!! Kost een paar eieren, wat bloem en een paar blikken gepelde tomaten. Goedkoper dan dat kan eigenlijk niet. Dan is je budget natuurlijk al snel anders dan als je liefst een flink stuk rosbief op je bord hebt liggen.

Ik blijf het knap vinden hanne,

vooral als je zegt dat je er 'niets voor laat'.

300 euro in de maand, da's minder dan 75 euro per week.

Ik ben alleen aan groente en fruit denk ik al wel 30 euro per week kwijt. En da's conservatief geschat. Zelfs als ik alles op de markt zou kopen ipv (deels) bij de groenteboer denk ik niet dat ik onder de 25 euro klaar zou zijn. Er gaan hier per week toch al snel minimaal 50 stuks fruit door (1 a 2 per dag, keer 5 personen). En vlees voor 5 personen van een beetje kwaliteit (ik wil geen kiloknaller, maar da's een keuze natuurlijk) kost toch ook al snel een euro of 5. En dan praat ik echt niet over rosbief of biefstuk. Maar gewoon een saucijsje van de slager, een paar kippepoten van de poelier of zo. Ook al eet je om de dag vegetarisch, dan ben jke op die manier toch ook al snel 20 euro aan vlees kwijt per week.

Dan heb ik (met jouw budget in gedachten) dus nog 25 euro over voor alle rest. Poeh, nee, ik blijf het knap vinden. Nee. Ik zou voor dat bedrag niet kunnen inkopen voor 5 man met het idee dat ik me niet hoef in te houden.

Ingrid (en ik verbaas me sowieso altijd over de gelddraadjes. Dat mensen voor 100 euro per kind per jaar kleren kunnen kopen. Of dat 5 euro een mooi bedrag is voor een broek. Of dat je voor jezelf eens in de 2 jaar 1 paar schoenen koopt. Jullie mogen allemaal over me heen vallen, maar ik vind het heel bijzonder. Als het moet, dan moet het, dat snap ik. Maar ik vind het moeilijk om me voor te stellen dat dat echt de 'budgetten' zijn van een gemiddelde nederlander.)

Ingridt

de gemiddelde nederlander heeft E 2500 ex vakantiegeld bruto per maand. Stel dat je maar 1 inkomen hebt op modaal niveau dan heb je dus zo'n E 1700 netto te besteden per maand voor alles.

(modaal=het meest voorkomende inkomen)

tja, onze vaste (alles met wonen, verzekeringen, auto, telefoon/internet) lasten zijn al zo'n bedrag en dan heb ik nog geen broek of krop sla gekocht.

En ja

dan snap ik dus helemaal dat vrouwen die nu werken voor een relatief laag inkomen straks thuis blijven als de kinderopvang duurder wordt !

Hanny61

Hanny61

15-10-2010 om 10:14

Fladder ook zeer o.t.

Ik ben het helemaal met M.M. eens. Je lijkt me een prima budgetcoach. Je weet waar je het over hebt en kunt, volgens mij, goed met een klein budget omgaan. Daar kun je anderen mee helpen. Ik zou zeggen: flyer maken en bij diverse instanties ophangen. Wie weet wat dit voor jou op kan leveren!

fladder

fladder

15-10-2010 om 10:17

Hanny61

Misschien inderdaad iets om serieus over na te denken!

Chippie

dat lijstje van afgelopen 2 dagen, dat herken ik helemaal en dan koop je niets geks of luxe vind ik.

Als we moeten bezuinigen dan zou ik wel zo wat dingen weten, even rekenen ja dat zou bij elkaar zo'n E 225 per maand schelen. Dus zonder dat ik mij geroepen voel mijn koopgedrag te verantwoorden vind ik het wel een prettig idee dat als het moet er nog wel ruimte is.

Hanny61

Hanny61

15-10-2010 om 10:32

Nog eens o.t. fladder

Ik zou er inderdaad eens serieus over denken. Maar nu eerst maar eens die lastige periode door! Sterkte daarbij.

fladder

fladder

15-10-2010 om 10:55

Hanny61 ook maar weer ot

Dank je, komt goed!

liora

liora

15-10-2010 om 10:55

Kleding

Hoi,

Ik koop echt geen dure kleding voor mijn kinderen. Heb hun winterjassen bijvoorbeeld van Marktplaats dit jaar (25 euro allebei een gloednieuwe winterjas!). Maar binnenkort zal de jongste wel gaan lopen en moet dan van die dure flexibele schoentjes (50 euro). Als het echt koud is moet hij nog wel een warme winterbroek, ong. 15 euro Hema.
Oudste moet denk ik nieuwe sjaal, muts en handschoenen. Voor oudste zoek ik ook twee warme pyjama's badstof. Bij de Hema gezien voor 15 euro per stuk en dat vind ik dus te duur, maar nergens zie ik goedkopere (wie weet waar?).

Jongste moet nog 2 warme truien of vestjes (is vreselijke koukleum).

Ja ik vind het allemaal veel! En dan krijg ik ook nog af en toe iets doorgegeven en zo. Maar oudste heeft ook zo weer een kapotte knie in zijn broek en daar gaan we dan weer.

Liora

Liora

bij de hema zijn de badstof pyajama's nu in de aanbieding E 11 tot mt 122/128, E 12,50 vanaf maat 134.

Ik heb voor mandarijntje schoentjes gekocht, waren E 35 geloof ik van Gattino, die zaten het beste.

Heb je niet meer mensen in je omgeving die leuke kleertjes aan je willen geven ? Moeders van school ? Of ruilen bij mensen met zoontjes in andere maten ?

Hier wil een buurvrouw graag af van haar stapels meisjeskleding (maar ik koop het dus liever nieuw).

Vic

Vic

15-10-2010 om 11:22

C & a

Ik heb laatst kleding gekocht bij C & A. Twee winterjassen, een lange trui en een legging (die laatste twee voor mijn 5-jarige, dan kan het wel). Was bij elkaar 115 euro, vond ik geen geld. We hadden voor oudste ook een jas gezien bij Cool Cat (70 euro), die had ze ook gemogen maar vond ze niet zo mooi. Dan had ze er niet twee sjaals en handschoenen bij gemogen maar had ze met haar oude moeten doen. Ik denk dat ik het echt wel red met 50 euro per maand. Ze krijgen soms maanden niets nieuws (hooguit ondergoed en sokken), maar als de kinderbijslag er is sla ik wel even flink in. Ik heb (nog) niet in kaart hoeveel ik nou precies per maand kan uitgeven aan boodschappen en diversen, maar dat is zeker geen 1500. Ik schat in zo rond de 1200 (voor 3 personen). Dat is best te doen, maar ik moet dan wel opletten, en kan niet gedachtenloos voor leuke dingen blijven pinnen.

Vic

maar jij bent dan met 3, lampje heeft 4 kinderen.

Ik begrijp dat jongens (mijn zus heeft 2 puber zonen) echt enorme hoeveelheden kunnen eten, maar dan ook echt enorme hoeveelheden. Mijn oudste eet zo ontzettend weinig die reken ik bij avondeten gewoon niet mee bij boodschappen, want dat zit maar te pielen op een paar stukjes vlees (ze krijgt 1/4 van mijn vlees) en te zuchten op wat boontjes. Haar babyzusje eet echt meer per dag.

Ik ben trouwens 1 keer afgelopen 7 jaar in de c&a geweest en vond het helemaal niets. Is de h&M niet goedkoper ?

Vic

Vic

15-10-2010 om 11:40

Manda

Bij H&M koop ik ook regelmatig kleding, maar vanaf ca. maat 128 hebben ze eigenlijk niets leuks meer. Ik vind de C&A-kleding kwalitatief ook 10x beter dan H&M. En oudste wil dus tegenwoordig graag naar Cool Cat en Esprit. Dat is net een segmentje duurder maar ook nog prima te doen, zeker omdat ik voor jongste niet zoveel kwijt ben (schuif zo nu en dan ook nog wel dingen door).
Ja, en die boodschappen zijn inderdaad niet zo te vergelijken, hoewel mijn kinderen wel echte vlees- en viseters zijn dus ze krijgen wel een 'volwaardig' stuk op hun bord.

klaver

klaver

15-10-2010 om 12:13

Pyjama's bij zeeman

Voor lekker warme badstof pyjama; ging ik altijd naar Zeeman. Elk jaar hetzelfde assortiment met een streepje (net Petit Bateau

liora

liora

15-10-2010 om 12:50

Nee hoor

Geweest en ook bij de Wibra, maar helaas... misschien komen de badstof pyjama's nog!

Zal de Hema uitchecken

Groot en klein

Ik heb nu 2 'grote kinderen'(12+) en weet wel dat ze stúkken duurder zijn qua onderhoud dan toen ze klein waren. Toen dacht ik dat niet...want luiers en voeding enzo is ook duur. Maar echt ze eten als dokwerkers en hebben nog honger. Zijn wat voeding betreft nog duurder dan ik...(hahaha). Naar school moet een koek mee, een stuk fruit (of 2) en minstens 3 of 4 boterhammen+een flesje ranja en dan hebben ze ontbijt al op en komen ze om 16.00 uitgehongerd terug. Dus eten dan weer en om 18.00 uur nog een vol bord warm eten en als het even tegenzit hebben ze om 20.30 uur wéér honger.
Nee, ze kosten qua voeding denk ik het 3-dubbele van mij.
Dus zomaar even vergelijken met ik heb 3 kinderen en jij 4 dus moet jij duurder uit zijn is kletskoek. Misschien eten die 2 van mij wel meer dan die 4 van een ander. Want die andere 4 zijn nog jonge kinderen...bij wijze van spreken.
Verder heb ik gemerkt is kleding dan weer 'goedkoper', hoewel kleding in grotere maat duurder is, kunnen ze er vaak wel langer mee doen. Want ze groeien niet zo hard meer. En qua prijs is het ook totaal afhankelijk van je smaak...als jij per sé een dure onderbroek aan wil heeft een ander daar een spijkerbroek én een t-shirt voor. Ik vindt 40 euro kleedgeld ook heel gewoon hoor (krijgen ze hier ook) wel betalen wij appart jassen/schoenen en zwemkleding b.v.
Zelfs als ik alleen goedkoop kook (spagetti, bonen etc.) en daarbij alleen de melk/fruit/brood/wat lekkers/crackers/broodbeleg etc. haal voor een dag of 4 voor ons 4-en en bij de aldi is 60 euro écht heel gewoon. En dan zit de kar zo goed als halfvol en is het tóch écht helemaal op na die 4 dagen. En dan heb ik nog wel goedkoop gekookt, en reken ik door de week (weinig extraatjes, die bewaren we voor het weekend) en hebben we eigenlijk gewoon 'krap' aan gedaan. Zit er nog een weekend bij in wordt het weer duurder en dan heb ik nog niks érbij gerekend (apotheek,clubjes etc.).
Ik ben trouwens ook fan van de 35% regeling van A.H.
Zo gaat mijn vaste boodschappen-route. Eerst Aldi en dan A.H. soms pak ik de Liddl er nog bij.
Ik heb wel eens gehoord van iemand die in de schuldsanering zat dat zij tijden heeft gehad (ook grote kinderen) dat haar kinderen gewoonweg hónger hadden en er geen geld meer was voor meer dan brood met pindakaas. Dat geloof ik zo...Soms eten pubers écht zoveel...je snapt niet waar ze het laten.
groeten albana

Bastet

Bastet

15-10-2010 om 16:12

Wibra,liora

Hier liggen gewoon badstof pyama's bij wibra.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.