Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Maandelijkse kosten gezin in een huurwoning


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Kaaskopje

Kaaskopje

10-12-2010 om 21:53

Pelle

Ik had het niet over mijn voormalige dorp. Bij ons huis vandaan ging tot een jaar geleden of zoiets de eerste stádsbus ná 9 uur. Als ik dus bijvoorbeeld met de bus naar het ziekenhuis moest voor 9 uur moest ik eerst een stuk lopen, nou ja.. dan liep ik dus maar gelijk door naar het station, om daar de bus naar het ziekenhuis te pakken. Best een gedoe voor stadse begrippen. Dat is gelukkig verbeterd. Hij gaat tegenwoordig ook elk kwartier, ook pure luxe vergeleken met voorheen.
Ik heb ook voor de gein naar de bustijden van mijn voormalige dorp gekeken en het is echt een gedoe om van daar naar Alkmaar te moeten. Er gaan dus wel bussen, maar dat is niet zo'n fijne optie, omdat die bushalte buiten het dorp ligt, aan de doorgaande weg. Een verdraaid eind lopen als je aan de andere kant van het dorp woont.
Toen ik er nog woonde was het beter. Toen reed er elk uur een bus rechtstreeks van daar naar Alkmaar.
Het enige wat je altijd kunt doen is de regiotaxi. Zonder auto zou ik er nu niet graag meer willen wonen.

Kaaskopje

Kaaskopje

10-12-2010 om 21:59

Chippie

Jij: Ik gebruik mijn auto voor weinig luxe dingen (kinderen, ziekenhuis, werk, boodschappen) en ik ervaar het dus niet als luxe.
Het is wél luxeAl die dingen kun je ook zonder auto, maar met auto is het wel zo gemakkelijk.

muizemeis

muizemeis

10-12-2010 om 22:24 Topicstarter

Kaaskopje

Ik ben wel heel nieuwsgierig waar rond Alkmaar je dan gewoond hebt. Bij mijn ouderlijk huis vandaan was het 20 min fietsen naar de bushalte voor de bus naar Alkmaar. En Alkmaar was/is altijd zo leuk winkelen.
Hier kun je beter op de fiets naar het ziekenhuis gaan dan met het Ov dat is inderdaad voor 9 uur niet mogelijk. Gelukkig wonen we nu(en straks ook nog) niet al te ver bij het ziekenhuis vandaan
Muizemeis

Kaaskopje?

lopend naar het station en dan met de bus naar het ziekenhuis??
je hebt het dan vast niet over waar je nu woont?
lopend vanaf jouw huis naar het ziekenhuis is net zo ver als naar het station.
en dan daarbij,op de fiets ben je er helemaal snel.

Nasha 1st

Nasha 1st

11-12-2010 om 13:37

Nog steeds

heb ik werkelijk geen idee welke STAD voor 9 uur geen OV zou hebben, zelf woon ik in een dorp en hier is al vroeg OV mogelijk hoor, voor 7 uur al in ieder geval. Maar goed, als jij het zegt zal het ongetwijfeld zo zijn, of de stad is niet zo groot en dan kun je ook op de fiets naar een bushalte....

Hoe dan ook, je doet er verstandiger aan om te kijken naar andere mogelijkheden dan bijstand en bijzondere bijstand. Het is altijd beter om je niet zo afhankelijk op te stellen....

Nasha 1st

Nasha 1st

11-12-2010 om 19:34

Pelle

ik snap het ook nog steeds niet, maar muizemeis wil natuurlijk (begrijpelijk ook) niet zeggen in welke stad ze woont. En ik weet wel Ov is niet alles, maar zo slecht kan het toch ook weer niet zijn....?

muizemeis

muizemeis

11-12-2010 om 22:18 Topicstarter

Pelle

Binnen de stad waar ik woon(die ik inderdaad niet wil noemen) rijden de stadsbussen pas na 9 uur. Er rijden wel streekbussen, maar die gaan ook niet overal heen, dus als ik werk ga zoeken en afhankelijk ben van het openbaar vervoer, kom ik niet heel ver.
Voor nu is er even geen sprake van maar ik hoop snel op te knappen en wel aan het werk te kunnen en dan heb ik met een auto tenminste nog kansen op de arbeidsmarkt. Werk ligt hier niet voor het oprapen, dus hoe groter mijn actieradius is hoe beter.
Muizemeis

amk

amk

11-12-2010 om 23:32

Andere optie

je blijft nu steeds vasthouden aan deze woonplaats, is het geen slimme zet om te kijken naar beter bereikbare plaatsen als woonplaats? Verhuisd wordt er toch.
Soms is het beter om niet te veel vast te willen houden aan de omstandigheden van het verleden bij een scheiding maar ook heel andere opties te bekijken.

muizemeis

muizemeis

12-12-2010 om 11:36 Topicstarter

Amk

Dan komen we wel weer erg in de knoop te zitten met de school, bovendien woont mijn man ook straks nog in deze woonplaats en hebben ze ook hun vriendjes hier. Ik heb ook hier nog wat contacten, ik moet al heel erg opnieuw beginnen en in een nieuwe stad is dat nog meer. Verder krijg ik in deze stad voorrang op een woning(urgentieverklaring) en moet ik een andere plaats gewoon een paar jaar op de wachtlijst.
Muizemeis

Chippie

Chippie

12-12-2010 om 12:18

Kaaskopje

Dát is precies wat ik zeg. Ik ervaar mijn auto niet als luxe omdat ik er weinig tot geen luxe dingen mee doe. Ik kan me dus wel voorstellen dat Muizemeis dat ook nog niet als zodanig ervaart.
Maar het is, zeker in haar situatie, wel een (te) grote luxe. Er zijn namelijk goedkopere alternatieven. Dan is een duurdere optie dus 'luxe'.

Zucht, lees mijn postings nou eens voordat je op me inhakt!

Chippie

Chippie

12-12-2010 om 12:21

Met een chronisch ziek kind achterop 5 km fietsen...

Ja doei, daarvoor hebben we taxi's. Het is echt bespottelijk om voor die noodgevallen een auto aan te houden. Het is net zo bespottelijk om 's nachts met een kind 5 km achterop te fietsen. Daarvoor heb je taxi's of ambulance's. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat een buurman/buurvrouw in noodgevallen NIET mee wil rijden (of woon ik nu in een achterlijk deel van NL?)

Mover

Mover

12-12-2010 om 21:07

Scooter/snorfiets

Wat is erop tegen om een snorfiets of een scooter aan te schaffen, Muizemeis? Daarmee tuf je de hele stad en omgeving door, ook met een kind achterop. En een snorfiets kost je heel weinig aan verzekering en benzine.
Op die manier kan je heel wat banen bereiken en hou je (heel) veel geld over voor andere dingen. Kan je me dat uitleggen?
En als ik je goed begrijp rijdt er wel OV, maar het is niet in de buurt van waar je woont, en het rijdt niet rechtstreeeks daar waar je naartoe wilt (dus je moet overstappen en het duurt lang(er)?! Welkom dan in de grotemensenwereld van het Openbaar Vervoer. Hier zou ik maar zsm aan gaan wennen en mee leren omgaan. Als -straks- blijkt dat je geen auto kan houden, dan moet je er toch mee reizen.
Het leven verandert na een scheiding. En dus ook je manier van reizen en comfort. Ook al wil je dat niet, en doe je er alles (?) aan om hetzelfde niveau te houden.
Succes.

Nasha 1st

Nasha 1st

12-12-2010 om 21:28

Psies mover

>>En als ik je goed begrijp rijdt er wel OV, maar het is niet in de buurt van waar je woont, en het rijdt niet rechtstreeeks daar waar je naartoe wilt (dus je moet overstappen en het duurt lang(er)?! Welkom dan in de grotemensenwereld van het Openbaar Vervoer. Hier zou ik maar zsm aan gaan wennen en mee leren omgaan. Als -straks- blijkt dat je geen auto kan houden, dan moet je er toch mee reizen. < <

Dat is het precies....het rijdt wel maar nooit waar en wanneer jij wilt....

Elisa Gemani

Elisa Gemani

12-12-2010 om 21:39

Woning

En dan ook nog dit: je weet ook nog niet eens waar je precies komt te wonen. Als er een urgentieverklaring is afgegeven, zal de woningcorporatie haar best doen om je zo snel mogelijk een objectief passende woning aan te bieden. Ze houdt daarbij rekening met je inkomen, met je huishouden en mogelijk met speciale eisen die in jouw situatie van belang zijn. De woningcorporatie zal echter geen rekening kunnen houden met specifieke wensen die je mogelijk hebt, bijvoorbeeld een bepaald woningtype of een bepaalde ligging (in de buurt van school etc).
En ook met urgentie kan het zijn dat je nog maanden moet wachten op een woning, zeker omdat mensen met een medische of dringende psycho-sociale urgentie voorrang hebben.

muizemeis

muizemeis

13-12-2010 om 11:49 Topicstarter

Elise

Met een urgentieverklaring heb ik drie maanden de tijd om met voorrang in te schrijven op een woning, heb ik dan zelf niets gevonden dan wijzen ze een woning toe aan het eind van de drie maanden.
Muizemeis

muizemeis

muizemeis

13-12-2010 om 18:17 Topicstarter

Mover

"En als ik je goed begrijp rijdt er wel OV, maar het is niet in de buurt van waar je woont, en het rijdt niet rechtstreeeks daar waar je naartoe wilt (dus je moet overstappen en het duurt lang(er)?! Welkom dan in de grotemensenwereld van het Openbaar Vervoer. Hier zou ik maar zsm aan gaan wennen en mee leren omgaan. Als -straks- blijkt dat je geen auto kan houden, dan moet je er toch mee reizen. "

Het gaat er niet om dat er niet gelijk in de buurt een bushalte is dan pak ik de fiets wel naar de halte. Het gaat erom dat er en in de stad maar in een paar wijken een bus komt, lang niet in alle wijken. En dat naar buiten de stad maar naar een paar plaatsen een bus gaat, naar veel plaatsen ook weer niet.
Een brommer is ook vaak met pech aan de kant staan, heb er lang genoeg een gehad om te weten dat dat absoluut niet heilig is, en twee kinderen op de brommer is erg lastig.

" Het leven verandert na een scheiding. En dus ook je manier van reizen en comfort. Ook al wil je dat niet, en doe je er alles (?) aan om hetzelfde niveau te houden. "

Dat weet ik ook wel en ik doe er absoluut helemaal niet alles aan om hetzelfde niveau van comfort te houden. Nagenoeg alles gaat veranderen.
Muizemeis

Kaaskopje

Kaaskopje

14-12-2010 om 00:24

Sus-anne

Het ziekenhuis is een voorbeeld.
Vanaf ons huis naar het station is toch echt een stuk korter lopen dan van huis naar het ziekenhuis. We moeten eerst langs het station en dan nog een stukje verder op de fiets. Haal de plattegrond er nog eens bij
Er zijn situaties dat je niet met de fiets naar het ziekenhuis gaat. Ik ben meerdere malen voor een opname naar het ziekenhuis geweest. Dan is het niet handig om op de fiets te gaan. Ik heb het wel eens gedaan, maar dan moest mijn fiets door een ander gezinslid naar huis gebracht worden.
Het probleem met de bus is nu trouwens niet meer aan de orde. Het is nu superdeluxe met de bustijden geworden.

Hilde

Hilde

14-12-2010 om 10:25

Oude auto

Ik heb maar een paar stukjes uit dit draadje gelezen, dus hoop niet dat ik wat ovebodigs schrijf.
Maar, je mag toch wel een goedkope oude auto houden in de bijzondere bijstand? Hier rijdt mijn buurvrouw al een paar jaar in een oude ford escort van 500 euro. Ding doet het prima, ze heeft er nog nooit gedoe mee gehad. Uiteraard betaalt ze verzekering en wegenbelasting en wat benzine. Dan moet je maar op wat andere dingen bezuiningen. Mocht het echt niet gaan, kan je hem altijd nog weg doen, of stel dat je toch ineens dichtbij een baan krijgt..,dan staat dat ding stof te vangen, dan zou ik hem ook weg doen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.