Home » Forum » Ervaringen met midhoogslapers

Ervaringen met midhoogslapers

27 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Petal
Ervaringen met midhoogslapers

Na de verhuizing moet zoon eigenlijk van zijn peuterbed naar een gewoon bed en wij overwegen een midhoogslaper omdat zijn nieuwe kamer niet ontzettend groot is. Kan dat of is het beter om nog een jaartje te wachten? Het is niet bepaald een durfal dus ik voorspel geen capriolen.

En de tweede vraag: is zo'n glijbaan bij de midhoogslaper iets of is dat echt maar heel kort leuk?

Bedankt

Rafelkap
Kajuitbed

Onze zoon (bijna 6) past nog in zijn ledikant maar als dat niet meer gaat overwegen wij een kajuitbed. Lijkt me namelijk langer leuk dan een midhoogslaper. Ik heb zelf nl. tot ik het huis uit ging daarop geslapen.
Misschien een idee voor jou ter overweging (kan je ook veel in kwijt)

Henriette123
Hoe oud is je kind?

Wij hebben een halfhoogslaper gehad, vanaf dat onze oudste een jaar of 7 was. Hieronder hadden wij een tent.
Hier is lang in gespeeld, maar hij is de oudste van 4, dus er speelden steeds weer anderen in. Toen er niet meer mee gespeeld werd, hebben wij het ingericht als bergrumte met curverboxen ideaal.
Zelf denk ik dat ze toch zeker wel een jaar of 5 moeten zijn voordat ze er veilig in kunnen slapen.Als jij denkt dat je kind ook bij ziekte koorts/ buikgriep enz zelf veilig in en uit het bed kan klimmen, is hij er naar mijn mening oud genoeg voor. ik denk dat zo`n glijbaan op zich wel leuk voor een kind is, maar het lokt ook wle vriendjes uti tot stunten denk ik.

Petal
Oh stom

hij is net 4.

Zelf het bed inklimmen is geen probleem (willen er zoeen waar de ladder een beetje scheef staat) en de glijbaan is natuurlijk makkelijk voor het eruit komen.

Geen idee wat een kajuitbed is, ga even googelen.

Hij kan eventueel nog een jaar in zijn peuterbed maar dan is het (hopelijk) nodig voor kindje nummer 2.

Petal
En nog wat

Straks hebben we een speelkamer dus ik verwacht eigenlijk niet dat er (veel) vriendjes bovenspelen. Dat moet ik dan een beetje uitvogelen, wie ik veilig op zijn kamer kan laten spelen en wie niet.

Kajuitbed ziet er leuk uit qua bergruimte maar ik denk dat zoon een midhoogslaper met glijbaan en speeltent leuker zal vinden. Als zoon het niet meer leuk van kan nummer 2 het hopelijk gebruiken.

Lou
Allebei leuk

Mijn dochter heeft van ongeveer 5 tot 8 jaar een halfhoogslaper gehad. Ze vond het superleuk zolang ze eronder kon spelen. Gordijntje ervoor, knuffels en kussens erachter en ha, een fijne tent. Vriendjes en vriendinnetjes kwamen daar "op de thee", heel knus.
Toen ze er niet meer lekker onder paste hebben we het nog een tijdje aangehouden als opslag maar dat werkte toch niet goed. Als je iets nodig had, was het erg lastig zoeken en pakken, vond ik. Toen hebben we de kledingkast en het bed weggedaan en daarvoor in de plaats een kajuitbed neergezet. In de kastjes en laatjes eronder liggen haar kleren. Ze is nu 9 en dit bevalt heel goed.

Die glijbaan kun je denk ik best proberen, wij hadden 'm niet maar ik neem aan dat je hem er zo weer af haalt als hij niet bevalt? Dan heb je toch het trapje nog.

Mamarijke
3

Onze zoon is (nog net) 3, maar slaapt al zeer geruime tijd in een halfhoogslaper.
Omdat zijn kamertje net iets groter is dan zijn bed, is het ideaal. Hij kan nu onder zijn bed als hij wilt spelen of op de zitzak.
Onze oudste van 6, bijna 7, slaapt ook al minstens 3 jaren in een halfhoogslaper. Haar kamertje is veel groter, dus speelt er niet altijd onder.
Beiden hebben een rand om het matras, dus eruit rollen doen ze niet zomaar.

An
Geen probleem

Hier de jongste 2 vanaf 3 jaar in een halfhoogslaper van lifetime. Geen enkel probleem hoor, terwijl het echt niet de rustigste kinderen zijn. De rand om het bed is heel hoog, daar valt echt niemand uit. Zo'n glijbaan lijkt mij heel leuk tot een jaar of 5/6. Helaas daarvoor geen plek hier.
Groet, An

ChrisH
Hier

Sinds een paar weken heeft onze zoon van 6 een halfhoogslaper. Hiervoor hebben we zijn basisbed uitgebreid met een bijpassend onderstel. Mocht hij er na een paar jaar op zijn uitgekeken dan kunnen we het onderstel weer verwijderen en staat zijn bed weer op de grond. Het onderstel kunnen we dan eventueel opnieuw gebruiken voor het ophogen van het bed van de jongste.

Zoon is er helemaal verguld mee. Inderdaad is het 'tent'gedeelte eronder dé grote trekpleister. Hij heeft een rechte ladder, waarschijnlijk is een schuine ladder voor een kind van vier handiger. Als je er de ruimte voor hebt, lijkt een glijbaan me zeker een leuke toevoeging.

Chris

vlinder72
Flexa

Hier een halfhoogslaper an Flexa. Met glijbaan en gordijntjes. Zoon is nu 8,5 jaar en slaapt er nog steeds in. Glijdt ook braaf van de glijbaan af. voordeel van de glijbaan is dat er niet zo van het bed afgesprongen wordt. Van het trapje afklimmen is blijkbaar teveel moeite. Het is of glijden of springen. Gelukkig kiezen ze hier voor glijden. Gordijntjes zijn leuk maar onze zoon vindt zich nu echt te oud hiervoor. Die hebben wij daarom weggehaald.

Voordeel van een flexa bed vind ik dat als zoon zijn halfhoogslaper niet meer leuk vindt, wij eenvoudig de glijbaan kunnen verwijderen, de poten kunnen verlagen en het valrekje kunnen weghalen.

Zijn broer slaapt ook in een flexa bed maar dan een normaal bed. Hij wil altijd in bed knuffelen en bij hem in bed kruipen gaat toch makkelijker als het geen halfhoogslaper is.

Triple
Halfhoogslaper flexa

Mijn zoon kreeg voor zijn 6e verjaardag een halfhoogslaper van flexa, met rechte trap. Zijn broer van bijna 4 klimt er gemakkelijk op en af maar slaapt zelf nog in een peuterbed. Als jouw slaapkamer al relatief klein is zou ik nooit voor een glijbaan kiezen. Heb je al uitgemeten hoeveel ruimte zo'n ding inneemt?

Polly Shearman
Hier

hebben alle zoons zo rond hun 3 en 4 jaar in de half hoogslaper geslapen. Maar ik was altijd weer blij dat ze in een gewoon bed gingen. Dan kan je er lekker even bij kruipen, op bed voorlezen is veel fijner, en je kan ze heel makkelijk nog even een kusje geven... allemaal dingen die met een halfhoogslaper niet makkelijk gaan. En onder het bed hebben ze nooit gespeelt alleen spullen weggezet.

Puck
Nooit in gespeeld

Jongste is met 3 gelijk vanuit het ledikantje naar een halfhoogslaper gegaan en dat is altijd goed gegaan. Nooit eruit gekukeld en hoofdeinde heb ik altijd zo ver mogelijk van het trapje gelegd. Wat betreft de glijbaan: heb je daar wel ruimte voor? In dat geval heb je volgens mij best nog een grote kamer, je moet natuurlijk wel voorkomen dat de kinderen met hun neusjes tegen de muur geplakt komen te zitten. De speeltent is hier eigenlijk nooit gebruikt. Nu staan de speelgoedbakken er onder, dat is wel handig en ruimtebesparend.

Marie
Peuterbed of ledikant?

Hallo
Ligt je zoon in een peuterbed (70 x 150 cm) of nog in een ledikant?
Want dat hij uit het ledikant groeit kan ik me voorstellen, maar toch nog niet uit het peuterbed?
Hier gingen de meiden met 6 jaar van het peuterbed gelijk naar een hoogslaper - en dat ging prima.
Was trouwens een LO-bed van Ikea, deze kan in 3 hoogtes ingesteld worden. Als je daarvoor kiest kun je je zoontje ook eerst laten "oefenen" op de middelste stand.
Deze bedden heeft Ikea trouwens niet meer in de collectie, maar worden op Marktplaats nog wel aangeboden.
http://link.marktplaats.nl/409650820
Succes

Jesse_1
Hier ook halfhoogslaper

Hou er idd rekening mee dat een glijbaan meer ruimte vraagt dan simpelweg de ruimte om de baan neer te zetten (dus ook 'uitglijruimte').
Middelste slaapt nu in de halfhoogslaper en als ze boven gaan spelen, dan vaak op zijn kamer, omdat het leuker is (vaak gaan ze er ook een hut bouwen).
Oudste ging in het bed slapen voordat hij 4 werd.
Jesse

Genista
Van ledikant naar halfhoogslaper

Onze jongste is ook direct uit het ledikantje naar de halfhoogslaper gegaan. Dat is geen rustig kind, integendeel :-) en hij is ook een tamelijk onrustige slaper. Maar hij is er nog nooit uit gevallen. Zelfs van zijn knuffels valt er zelden eentje uit bed. En hij ligt ook nog met zijn hoofd bij het trapje (nooit over nagedacht...) Dochter heeft zo'n zelfde (Kura van Ikea) en ze zijn allebei nog steeds blij met de hut/tent/huisje/caravan/manegestal/brug van ruimteschip/ *wat allemaal nog meer aan de fantasie ontspruit* onder het bed.

jeanhil
Flexa en glijbaan veel ruimte

Hoi,

beide hebben de Flexa eerst laag gehad en met drie jaar de poten eronder gedaan.Wel de uitvalbeveiliging erin gedaan. Oudste met 12 weer laag bed ervan gemaakt. Jongste wil dat nu ook.

Als de kamer niet zo groot is, dan zou ik de glijbaan niet doen, neemt wel veel ruimte in beslag.

Picasso
Ook flexa

Oudste dochter is met 2,5 jaar meteen in een Flexa halfhoogslaper gegaan. Ging prima. Sindsdien hebben we regelmatig gewisseld: wel poten eronder en geen. Sinds dit weekend staat het bed weer halfhoog. Dochter helemaal blij vanwege de variatie. En lekker makkelijk met een nachtzoen/knuffel geven :-)

Een glijbaan hebben wij nooit gehad, wel gordijntjes.

rodebeuk
Petal: de zaag erin

heb het draadje niet gelezen, maar onze ervaring was dat het onder dat bed een bende werd en dat zoon liever op gewone hoogte wilde slapen. Was ook leuker met slapen, wij kunnen er makkelijker bij kruipen.

Kortom, eerst wilden we ons glijbaanbed verkopen maar toen bleek dat ze aan iedere hoek van de straat te koop zijn hebben we de zaag gepakt.

Dat kunnen jullie natuurlijk ook doen, mocht het tegenvallen. In de UK kan je wschl geen Flexa krijgen, maar dat je de poten afwisselend hoog en laag kunt maken is natuurlijk ideaal. Hier voelde het toch als kapitaalvernietiging maar ja, we wilden echt een laag bed.

Het glijbaangewen-effect trad hier binnen een halve dag op. Ruimtevreter waar mijn kinderen niets meer mee deden.

Tango
En hier

Kreeg Tangodochter een halfhoogslaper toen ze ruim 6 was, daarvoor lag ze nog in het peuterbed dat ze kreeg toen ze bijna 3 was en we hierheen verhuisden. Ik dacht dus dat 6 jaar oud was voor een peuterbed, maar las ik hierboven nou ergens dat er een kind tot z'n 6e in een ledikant lag???
Tangozoon ging in het peuterbed met 3 jaar, toen zus eruit was en met 5 jaar in de halfhoogslaper. Hij wilde toen echt niet meer wachten want diverse vriendjes lagen toen al lang in halfhoogslapers, dus vond hij zich veel te groot voor het peuterbed. Tangodochter heeft nu een echte hoogslaper met bureau eronder, die mag pas vanaf 7 jaar. Een halfhoogslaper met 4 jaar kan volgens mij best.
Glijbaan hebben we niet, leek ons ook maar even leuk. Ben er nu blij mee want in de smalle kamer van Tangozoon had dit niet gepast. Wel gordijntjes eronder en er ligt bij ons standaard een matras onder voor loge's en daarbij een tv, waar Tangozoon heerlijk naar kan kijken liggende op zijn matras. Heel knus en ook nog handig. Als hij 's nachts eens een ongelukje heeft in bed, slaapt hij onder het bed verder.....

liora
Petal

Hoi Petal,

Ik weet niet of Flexa te krijgen is in de UK maar het bevalt mij ook heel goed. Zoon heeft de halfhoogslaper sinds hij 3,5 is, met glijbaan. Hij is nu 7,5 en laatst vroeg ik of hij de glijbaan er niet af wilde maar dat wilde hij niet. Hij wil nu wel graag een hoogslaper, en je kunt Flexa makkelijk ombouwen, maar dat durf ik niet vanwege dreumesbroertje.

Ik ben van plan nog een Flexabed te kopen en er dan tzt een stapelbed van te maken. Het spreekt me erg aan dat er zoveel mogelijkheden zijn.

Liora

Petal
Even snel

Leuk om al jullie ervaringen te lezen, voornamelijk positief.

Geen idee of we hier Flexa hebben maar de bedden die we gezien hebben zijn wel van hetzelfde soort: kan gewoon bed zijn, midslaper of hoogslaper. Heel handig inderdaad. Dan kan je er kasten/bureaus etc bij kopen.

Over de glijbaan ben ik nog niet uit, moeten we nog even opmeten. Mij lijkt hij eigenlijk voornamelijk handig omdat zoon dan makkelijk uit bed kan komen, niet zozeer voor het spelen. Zijn kamer wordt 3.12 bij 2.56 geloof ik, dus ook niet heel klein.

Maar goed, met de verhuizing laten we zoon eerst in zijn eigen bed (ledikant omgebouwd tot peuterbed dus 1.5 by 0.7 geloof ik?) en daarna zien we wel. Meneer is 1.10 dus hij past nog wel maar nu hij 4 is, is hij eigenlijk toe aan een "groot" bed.

Genista
Die glijbaan

Ik zou het niet doen, als het alleen daarvoor is. In mijn ervaring kunnen ze binnen de kortste keren makkelijk in en uit bed komen.

Henriette123
Toch wel ongelukken met de halfhoogslaper

Hoewel wij echt geen waaghalzen hebben, zijn hier toch wel ongelukjes met de halfhoogslaper gebeurd.
Oudste heeft zijn teen gebroken, toen hij te snel van het trappetje afwilde, en met zijn voet achter een tree bleef haken.
Ook is er een kind toen hij ziek was, ik geloof dat hij buikgriep had,in zijn haast om snel de wc te bereiken, van de trap gevallen, en met zijn hoofd op het er aan vast zitende bureau geklapt; lichte hersenschudding.
Daarnaast ook wel goed afgelopen valpartijen.
Wij hadden overgens en half hoogslaper, waarvan de trap in het midden zit; misschien geeft dat wel meer kans op ongelukken dan een trap bij het voeteneind.
Door de randen om het bed heen, zijn ze er nooit uitgevallen.

liora
Wel glijbaan

Ik denk dat met glijbaan het risico op ongelukken veel kleiner is. Mijn zoon en zijn vrienden spelen nog zoveel met de glijbaan. Ze knopen een judoband aan het bed en trekken zich daaraan omhoog via de glijbaan alsof ze zich uit een moeras slepen. Ze doen wedstrijden welk balletje het snels eraf rolt. Echt heel leuk!

Rosase
Nee hoor sini

Wij vonden het ook niet gezellig.

En het is zoooo onhandig opmaken. Dusse toen oudste naar zolder verhuisde en allang niet meer onder zijn bed speelde is het bed vervangen voor een gewoon bed en een apart bureau. En toen bleek dat ook nog veel beter in zijn kamer te passen.

We hebben het bed bewaard voor jongste, maar ik denk dat hij eerst een junior bed gaat krijgen en dat ik daarna opzoek ga naar een bed dat dwars onder het raam (afstand tussen muren 2,10 m) past.

Petal
Hmm

Ben nog niet uit over de glijbaan. Als het goed is zitten we over 2 weken in het nieuwe huis en kunnen dan even goed puzzelen hoe we zijn kamer het best kunnen indelen.

Bedankt

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.