Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Drakonia

Drakonia

28-12-2010 om 15:43

Hulp gevraagd: ons huis te koop op funda, geen kijkers..


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Badkamer

heeft geen raam... wat een misser.

ishtar

ishtar

04-01-2011 om 11:04

Veiling is niet 'eng'

ook ons huis is met een veiling, of eigenlijk voor de veiling, want het grootste deel van de te veilen huizen 'haalt' de veiling niet )verkocht.
Het is niet 'even' een huis kopen, van te voren krijg je uitgebreide info.
Maar als er niet minimaal 2 'kandidaten' zijn gaat de veiling sowieso niet door.
Ik vind de voordelen van een veiling:
-snel duidelijkheid, niet een zenuwslopend 'spelletje' van wie geeft het eerst 'toe'
-zeker weten dat er geen onderliggend akkoordje tussen de makelaars ontstaat
Bij ons, (wij hadden een andere veilingsite) zou het als volgt gaan:
je stelt als verkoper een minimumprijs (en nee, dat is niet (of meestal niet) de vanaf-prijs, (wij kregen van 1 stel kijkers een 'take it or leave it-bod van 1000 boven de vanaf-prijs, die dachten dat alles boven die vanaf-prijs geaccepteerd zou worden)), zodra die bereikt is krijgen de kandidaat-kopers dat te zien. Bieden verloopt in rondes, na elke ronde krijg je het hoogste bod te zien. Je bepaalt zelf of je verder wil bieden of niet (net zoals je van te voren bij een gewone bieding ongeveer bepaalt wat je er voor wil betalen). Na 2 biedrondes geen biedingen is de veiling afgelopen. Minimumprijs behaald=huis verkocht, minimumprijs niet gehaald=geen huis verkocht.
Je moet je registreren als kandidaat om mee te kunnen bieden, en je moet het huis bezichtigd hebben voor je je mag registreren.
En Drakonia, als ik jullie was (en de tijd zou hebben, als je echt een reden hebt om het snel kwijt te moeten heb je natuurlijk geen keus)zou ik het even 'laten' en in het voorjaar nog een keer een veiling organiseren. Onze makelaar had als regel 2 kijkavonden, 1 kijkdag met 1 a 2 weken ertussen (en uiteraard op afspraak) en de veiling zo'n 2 a 3 weken na de laatste kijkdag/avond. Zorg dat er een keuringsrapport klaarligt. Je kunt ook eventueel voor de tuin wat nieuwe foto's maken (met meer groen want lente) Verder kun je je afvragen of de prijs echt terecht is. En ik bedoel niet dat het te duur 'is', maar dat je serieus kijkt naar marktwaarde, die heel anders is dan (zeker je eigen)gevoelswaarde. Het kan (KAN!) een oorzaak zijn van de geringe belangstelling. Belangrijk zijn: prijs, presentatie en promotie (reclame dus ).
Bij ons hadden 4 van de 5 makelaars die we in 1e instantie hadden laten kijken bedrag x genoemd. Makelaar nr 5 zei x-y (stuk minder dus) wij gingen voor x, want dat hadden we zelf ook gedacht, maar uiteindelijk (en 2 jaar later) bleek makelaar nr 5 gelijk gehad te hebben.
Heel veel succes!

Drakonia

Drakonia

05-01-2011 om 22:05

Tsja

dank voor je reactie Ishtar. Onze makelaar doet de veiling voor het eerst in zijn carriere. Dat van die 'vanaf'-prijs en de minimum prijs wist ik bijvoorbeeld niet. Wij hebben 2 jaar geleden het huis op de markt gehad (half jaar) voor 425. Nu dus 375. De makelaar vond het aan de lage kant..Maar wij wilden er snel vanaf.
Inderdaad wachten tot de lente, lijkt me het beste. Nu de makelaar nog vinden, laat niets meer van zich horen..
Zouden er eigenlijk wel mensen zijn die tevreden zijn over hun makelaar? Als ik over huizenverkoop begin hoor ik alleen maar klaagverhalen over deze beroepsgroep..
Drakonia

ishtar

ishtar

06-01-2011 om 09:59

Jee

dat klinkt als een makelaar die zijn huiswerk niet gedaan heeft. Die info is ook gewoon op de veilingsite te vinden, dat hoort ie aan jullie door te geven. En dat ie niks meer van zich laat horen is, zeker rond dit tijdstip, de veiling staat nog steeds voor morgen gepland, erg onprofessioneel!
Wij hebben veel te klagen over onze eerste makelaar, hebben zelfs een deel van de rekening niet betaald (en dat is door hen geaccepteerd, dus ze geven uiteindelijk ook wel toe ondermaats te hebben gewerkt) Bij de 2e (de uiteindelijk verkopende makelaar, bij 'onze' veilingsite mogen alleen daar aangesloten en door de veilingsite opgeleide makelaars verkopen, (is trouwens een gewone makelaar bij ons in de buurt, die ook gewoon traditioneel verkoopt) die weten dan in ieder geval hoe de verkoop werkt ) hebben we alleen over de 'aandacht' na de verkoop te klagen. Het duurde erg lang voor alles opgesteld en getekend was. En wij hebben er regelmatig achteraan moeten bellen. Maar verder deed ie zijn werk prima. Hij kwam zelfs nog met een luxe bos bloemen voor de eerste 'open huis'.
Verder ligt het denk ik net aan hoe het loopt, mijn broer en ik hebben eens vlak na elkaar ons huis verkocht, door de zelfde makelaar, hij was prima tevreden, en alles ging ook goed. Wij waren erg ontevreden. Er zijn behoorlijke fouten gemaakt.
Een andere makelaar heeft een (laatste)tegenbod een keer verkeerd doorgegeven, waardoor wij er 5000 gulden bij 'inschoten' (kopers aanvaardden het nl)

Drakonia

Drakonia

06-01-2011 om 10:41

Wat een blunder

Tsjonge Ishtar, daar zou ik wel heel pissig om worden. 5000 euro! Onze vorige makelaar zette ons huis voor 7500 minder dan afgesproken op funda, dat was ook lekker. Bij deze klopte het aantal m2 opeens niet meer.
Ik ga hem maar weer eens proberen te bellen. Morgen idd de veiling al!
Drakonia

ishtar

ishtar

06-01-2011 om 10:45

Het was nog in het guldentijdperk

5000 gulden dus, het is opgelost door een aankoopkeuring en nog iets (weet niet meer wat) op hun kosten.
Het zal wel een lastig vak zijn

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.