Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Nasha 1st

Nasha 1st

03-01-2011 om 23:31

Oude poes is niet in orde

zondag al naar de DA geweest, iets over nierfalen....er moet bloed geprikt worden. Ze is loom en loopt wat wankel, eet kleine beetjes en is zo niet zichzelf....iemand hier ervaring. Ze is overigens 16...Kan het nog wat worden (hou rekening met ene druk huishouden waarbij beiden werken en de kinderen nog jong) of moeten we ons beter op het ergste gaan voorbereiden....?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Cremeren

Daar dacht ik zelf eigenlijk ook wel aan. Nu denk ik dat ik haar ook samen met anderen zal laten cremeren, maar als het puntje bij paaltje komt.....
Ik heb haar tenslotte al 17,5 jaar. (Gelukkig ligt ze op dit moment lekker voor de kachel te slapen, maar zeker op deze leeftijd kan het van de ene op de andere dag zó voorbij zijn ) Pfff ik kan er haast niet aan denken...

Gr. Poezie.

Zus

Zus

08-01-2011 om 21:27

Nasha

Wat sneu van je kat, zeg. Een paar jaar geleden hebben wij ook onze poes moeten laten inslapen. Ik vond de dierenkliniek er ook heel netjes mee omgaan trouwens. We kregen zelfs nog een kopje thee om even bij te komen en inderdaad een kaartje achteraf. Wij hebben de poes in de tuin van mijn ouders begraven. Ook een huurhuis trouwens.
Veel sterkte, hoor!

Cremeren en tekst op rekening

Drie weken geleden hebben wij onze poes laten inslapen, ze was 17. Ze had een forse vorm van artrose, was doof, bijna blind en dement. Die dementie uitte zich bij haar in ontzettend hard miauwen, heel klagelijk, soms wel een half uur achter elkaar. Dan weer een uur of wat stil (dan sliep ze) en dan weer miauwen. Ook 's nachts...We hebben nog kalmeringstabletten (verschillende soorten) geprobeert, maar na verloop van tijd hielp 1 pil nog niet, terwijl ze eigenlijk maar een kwart mocht.
Dus toen hebben we, na veel wikken en wegen toch besloten haar in te laten slapen.
Wij kregen ook een kaartje van de dierenarts. En we besloten tot cremeren, tegelijk met andere dieren.
Na 2 weken kregen we de rekening, en daar stond op: "afvoer dier destructie". Poeh, dat klonk toch even anders dan het "verzachtende" cremeren...En daar schrok ik toch wel van.

Fiorucci

Fiorucci

09-01-2011 om 07:59

Klopt wenli

Het is jammer dat dat niet subtieler kan op de rekening inderdaad. Overigens verbaasd het me dat je daar een rekeing voor krijgt. Onze kat overleed thuis aan HCM, we mochten hem naar de DA brengen na overlijden, maar heb daar nooit een rekening voor gekregen.

ishtar

ishtar

09-01-2011 om 11:17

Wij hebben dat

via een dierencrematorium laten doen. Dat gaat net wat subtieler dus.
Wij kregen een mooie herinneringskaart met vermelding wanneer hij gecremeerd was en waar (welk veld) ze de as gestrooid had.
Ik had overigens geen idee dat cremeren ook via de dierenarts kon, maar van een rekening met 'destructie' zou ik dan ook niet blij worden.

dierenarts

dierenarts

09-01-2011 om 12:07

Cremeren/destructie

Bij ons op de praktijk hebben we het over cremeren als het dier naar een officieel dierencrematorium gaat. (daar betalen mensen dan wel extra kosten aan het crematorium natuurlijk)
Als een eigenaar niet voor crematie kiest, "laten ze het dier bij ons achter", zoals we dat noemen, en wordt hij met een heleboel andere dieren verbrand. Destructie dus, alleen wordt het eufemistischer omschreven. Het dier wordt dan opgehaald door de dierenambulance, waarvoor ook kosten zijn, die in de rekening staan als ambulancekosten. (is wel veel goedkoper dan crematie bij een officeel crematorium)
Ik heb ook wel eens bij een praktijk gewerkt waar het omschreven werd als "afvoerkosten", maar dat vond ik zelf ook niet zo prettig klinken.

Rekening

Onze rekening was onderverdeelt in: Consult dier (31 euro), Euthanasie kat excl. afvoer (27 euro) en afvoer dier destructie per kg (totaal 9,60 euro).
En natuurlijk wisten wij ook wel dat als we kozen voor 'm "achter te laten bij de dierenarts" in plaats van begraven of cremeren dat ze dan tegelijk met een hoop andere dieren zou worden verbrand, maar om dat dan zo zwart op wit te zien staan "voelde" toch anders.
Ik vond het wel heel attend dat we een kaartje van de dierenarts kregen om ons sterkte te wensen.
Toch vreemd trouwens dat blijkbaar niet iedere dierenarts kosten in rekening brengt voor "destructie".
Nam bij jou de dierenarts 'm gewoon kosteloos mee, Foirucci?

Samen met "vriendjes"

Gisterenavond hoorde ik van een vriendin dat zij haar overleden kat ook had laten cremeren tegelijk met andere dieren. Geen idee wat er op de rekening stond, maar ze kreeg wel een brief waarin stond dat haar kat "samen met vriendjes" was gecremeerd. Dat vond ik toch wel een goede manier van afscheid nemen van je dier.

Gr. Poezie.

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

09-01-2011 om 15:11

Meteen betaald....

dus misschien komt er geen officiele rekening naar ons toe....

Fiorucci

Fiorucci

09-01-2011 om 16:43

Wenli

Onze kat stierf thuis, toen ik net belde dat het niet goed ging met hem. De da was er dus niet bij, we mochten hem zelf naar de da brengen en kregen geen rekening.

Dierencrematorium

Wij hebben onze hond die op 16 jarige leeftijd een hersenbloeding kreeg, laten inslapen bij de dierenarts. Daarna hebben we hem zelf naar het Dierencrematorium gebracht. Hij werd keurig opgebaard zodat vooral mijn toen 4 jarige zoon nog afscheid kon nemen.
We hebben hem laten cremeren met andere hondjes/poezen. We kregen enkele dagen later een kaartje met zijn naam, dag en tijdstip van cremeren.
Ik vermoed dat als je je hond/poes via de dierenarts laat cremeren (destructie) er alle soorten dieren tegelijk gecremeerd worden. Ook de dode koe of varken van de boer. Ik weet niet hoe ze er dan mee omgaan. Ik heb alles zelf gedaan, behalve het cremeren. Zelfs daar mochten we bijzijn als we wilden.

dierenarts

dierenarts

10-01-2011 om 21:36

"samen met vriendjes"

Hmm, dat zou ik zelf dus nooit opschrijven als een dier naar de destructie was gegaan, dat is wel erg niet waar.
En ook als ze bij een dierencrematorium samen met andere dieren verbrand worden is het toch niet met zijn vriendjes?
Zo zie je maar, de ene mens vindt dat wel mooi en de ander niet.
Bij de destructie wordt er inderdaad heel anders omgegaan met de dieren dat bij een crematorium, maar veel mensen willen dat niet horen.

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

10-01-2011 om 22:00

Samen met vriendjes

is wel iets prettiger in het gehoor dan naar destructie, dierenarts...

dierenarts

dierenarts

10-01-2011 om 22:27

Tuurlijk, klinkt vriendelijker,

maar wel een pertinente leugen als je weet hoe het er bij de destructie aan toe gaat.
En wij hebben ook geen destructie in de rekeningen staan hoor.Maar cremeren samen met vriendjes... als je destructie bedoeld, is mij te zoetsappig, en oneerlijk.

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

10-01-2011 om 22:31

Dierenarts

je maakt het er niet beter op...ik "weet" heus wel hoe het er daar aan toe gaat, maar dat wil nog niet zeggen dat ik het ook WIL weten, begrijp je? Kijk, dat ik niks met begraven, cremeren en verstrooien en dergelijke heb, wil nog niet zeggen dat ik helemaal gevoelloos ben. En een verzachtend "samen met vriendjes" kan wel helpen het leed wat te verzachten....zo leuk is het nu ook allemaal weer niet...

Fiorucci

Fiorucci

11-01-2011 om 07:11

Mja

Het klinkt vriendelijker, maar ik ben geen kleuter meer.
Gezamelijk cremeren kan toch ook. Ik ben bij een praktijk weggegaan omdat de assistente zo debiel en kinderlijk deed. (Hier is ie daaaaan, nou gelukkig is alles zo goed gegaan, he, lieve poeoeoeoes, wat is ie toch een lekkerdje he) Echt ze deed zo infantiel.

Wil en dierenarts

Ik begrijp dat je het beste zelf je dier naar het crematorium kunt brengen? Hoe werkt dat dan? Kun je als je dier overleden is bellen, of had je dat al eerder moeten doen? Wat kost dat dan ongeveer?
En dierenarts: wat zou jij zelf doen met je dier? Wat jij omschrijft willen wij natuurlijk eigenlijk niet weten. Alhoewel, wie A zegt moet ook B zeggen. Dus vertel maar eens hoe dat dan precies in z'n werk gaat bij zo'n dierenartsenpraktijk.

Gr. Poezie.

dierenarts

dierenarts

11-01-2011 om 08:32

Sorry nasha

Allereerst sorry Nasha, het wa niet m'n bedoeling om je verdrietiger te maken over je poes. Natuurlijk wil je niet weten wat er precies gebeurt, daarom omschrijven wij het ook als achterlaten bij de dierenarts

Dierenarts

Sorry dierenarts, maar ik vind het ook niet echt professioneel van je om hier op het forum dit soort "ongeschreven beroepsgeheimen" te verkondigen.
Ooit vertelde een docent mij ook zo'n soort "ongeschreven beroepsgeheim", wat ik overduidelijk ook niet wilde weten.

Gr. Poezie.

dierenarts

dierenarts

11-01-2011 om 08:50

Voor poezie, nasha dus niet lezen

Je kan je overleden huisdier zelf brengen bij het crematorium, op laten halen door de dierenambulance of op laten halen door het crematorium. Aan het crematorium betaal je de kosten voor de crematie en het eventuele vervoer, of je betaalt de dierenambulance voor het vervoer en het crematorium voor de crematie.
Als je niet kiest voor begraven of cremeren, gaat het dier naar de destructie.
Bij de ene praktijk wordt het dier dan in een vriezer bewaard , bij de andere dezelfde dag nog opgehaald. Bij ons worden ze opgehaald door de diernambulance en naar een verzamelpunt gebracht. Ze gaan in een vrachtauto naar de destructie waar ze vernietigd worden samen met andere dieren, koeien , paarden, varkens, vleesafval etc. Er wordt niet zachtzinnig mee omgegaan, het is voor die mensen namelijk gewoon afval. Het eindresultaat is wel hetzelfde: je huisdier wordt verbrand. (Dit omschrijven als gecremeerd samen met vriendjes vind ik dus echt niet kunnen).
Het dier wordt vervoerd door de dierenambulance.
Hiervoor worden bepaalde kosten berekend, die we doorberekenen aan de eigenaar.

Ik heb zelf gekozen voor crematie en ik heb de as van onze hond in de tuin begraven.Ondanks de kosten vond ik dat idee toch prettiger dan destructie.

dierenarts

dierenarts

11-01-2011 om 08:53

Hoho poezie

ik heb geen beroepsgeheimen verteld hoor. Pas toen jij er expliciet om vroeg heb ik gepost hoe het gaat bij destructie.En ik versta trouwens iets anders onder beroepsgeheim.
Ik vind nog steeds de omschrijving met vriendjes cremeren vreselijk, als het om destructie gaat.

ishtar

ishtar

11-01-2011 om 08:58

Poezie

Je kunt zo'n crematorium zelf bellen, Ze komen dan op afspraak de kat halen. Je mag hem in een dekentje, handdoek of iets anders meegeven, en als je iets erbij wil doen (speeltje of zo) mag dat ook.
Toen onze eerste kat overleed waren wij net op vakantie, mijn broer heeft dat toen geregeld. Bedrijf stond op internet. Wij hebben de 2e keer gewoon voor hetzelfde bedrijf gekozen. Afhandeling is prima,het dier werd met respect behandeld.
Het cremeren gebeurt samen met andere huisdieren, ik meen dat het met 4 tegelijk gaat, of als je wilt, en dat is natuurlijk duurder, wordt hij/zij apart gecremeerd.

Ishtar

Bedankt voor deze informatie. Gelukkig gaat het vooralsnog (relatief) goed met ons poezebeest, maar gezien haar leeftijd moet ik er wel op voorbereid zijn. Ben blij dat ik nu de opties nog "met mijn gezonde verstand" heb kunnen overwegen.

Gr. Poezie.

Ongeschreven beroepsgeheim?

Ik zit niet echt in die wereld, maar dat het met destructie zo gaat, wist ik ook wel. En ik geef dierenarts groot gelijk dat je dat niet op een rekening zet als "cremeren samen met vriendjes". Dat vind ik de manier waarop je het een kleuter vertelt. Natuurlijk kun je de omschrijving wat verzachten, maar op die rekening zal toch een verschil duidelijk moeten zijn tussen crematie en destructie.

Ik schrok me rot!

Ik dacht al: "wat heb ik nou in een vlaag van verstandsverbijstering geschreven?"
Je vergeet wel even dat mensen bijzonder emotioneel kunnen zijn als hun huisdier overlijd. Dan hebben ze er best behoefte aan om even "als een kleuter" behandeld te worden. Dat dat bij jou niet zo werkt is prima, maar respecteer wel dat dat bij een ander zo kan zijn.

Gr. Poezie.

Misleiding

Poezie, een rekening van een dierenarts is gewoon een rekening voor een geleverde dienst.
Bij die dienst door de omschrijving een andere verwachting wekken dan dat wat er feitelijk gebeurt, is misleiding. De dierenarts die suggereert dat er sprake is van crematie zoals dat bij de meest emotionele klant begrepen kan worden, die kan daarvan nog in de problemen komen ook. Het is misleiding namelijk.
Destructie, zou ik op de rekening zetten. Het lijkt mij normaal dat een dierenarts de kwestie in de praktijk al voorlegt: Neemt u 'm mee en begraaft of cremeert u zelf, of blijft hij hier en gaat hij naar de destructie?
Groet,
Miriam Lavell

Fiorucci

Fiorucci

11-01-2011 om 11:10

Poezie

En zelfs dat is voor iedereen anders. Ik weet hoe het gaat als ik mijn kat afgeef bij de dierenarts, en ik wil ook dan niet aangesproken worden alsof ik vijf ben. Je kunt ook heel empatisch/meelevend zijn zonder infantiel te worden naar mensen toe. Als een familielid overlijdt wordt je toch ook niet zo toegesproken?

Miriam en fiorucci

Miriam, je hebt hélemaal gelijk.
En Fiorucci, je schrijft: "Ik weet hoe het gaat als ik mijn kat afgeef bij de dierenarts, en ik wil ook dan niet aangesproken worden alsof ik vijf ben." Precies, dat geldt voor jou!
En: "Als een familielid overlijdt wordt je toch ook niet zo toegesproken?" Nou, soms wel. Ligt aan de persoon die je spreekt.

Gr. Poezie.

Fiorucci

Fiorucci

11-01-2011 om 14:48

Poezie

Ik heb jaren in de verpleging gewerkt, en nog nimmer meegemaakt dat mijn collega's iemand zodanig hebben aangesproken.

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

11-01-2011 om 15:40

samen met vriendjes is dan misschien iets te zoet, maar destructie vind ik wel erg hard. Destructie, vernietiging...Het HOEFT niet op die manier op de rekening toch?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.