Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

06-01-2011 om 22:53

Marktplaatsperikelen, zucht

heel veel goede ervaringen, maar ook nu is het mij overkomen. Rokje besteld, ver voor de Kerst, via MP. Geld overgemaakt en nu is het rokje er nog niet. Volgens verkoper heeft ze het ver voor de Kerst al verzonden....Waarschijnlijk dus kwijt bij de post....balen....


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

17-01-2011 om 21:34

Pffftttt

nou, wel reactie, maar meer in de trant van, goh, ja rot, ben niet verantwoordelijk blablabla....ja, dat snap ik ook, maar een voorstel om de schade te delen?

Ik heb dat nu zelf maar voor gesteld, ieder de helft. Toch niet onredelijk toch?

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

17-01-2011 om 23:05

Klacht gedeponeerd bij marktplaats

mail terug was weer van hetzelfde, jammer voor je, helaas, misschien komt het nog (na een maand???) en ik kan niks voor je doen. Terwijl ik mijn voorstel toch niet zo heel onredelijk vindt, hebben we allebei een beetje pech toch? dus ik heb net MP een bericht gestuurd. Eventueel kan ik nog een melding bij de politie doen....Tja, dat weet ik nog niet of ik dat doe....

Yaron

Yaron

17-01-2011 om 23:13

Eigen risico

Ik koop en verkoop regelmatig via Marktplaats en verzenden is toch echt voor eigen risico. Het is jouw woord tegen dat van de verkoper. Als ik iets verkoop en het komt niet aan, dan is dat inderdaad een kwestie van jammer. Andersom hetzelfde, nooit aan gedacht om dan geld terug te vragen/geven. Een klacht bij Marktplaats of een melding bij de politie vind ik wel erg overdreven.

Jet Burg

Jet Burg

17-01-2011 om 23:20

Wat je ook nog kan proberen...

Er is een site www.opgelichtopinternet.nl die ook mensen helpen bij marktplaats problemen zoals de jouwe, met vaak goede resultaten. Misschien staat ze al bekend daar.

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

18-01-2011 om 00:44

Yaron

ja, dat snap ik, maar is het dan zo onredelijk om elk de helft van dat verlies te nemen? Ik bedoel, ik ben 7 euro kwijt en heb niks, zij heeft 7 euro en ook geen rokje. Toch niet heel onrdelijk om dat dan eerlijker te verdelen?

En voor 7 euro wat aangetekend laten verzenden, tja, dan ben ik meer geld kwijt dan dat het me oplevert.

Wijze les, alleen nog maar kopen waar ik het kan ophalen...

Guinevere

Guinevere

18-01-2011 om 10:12

Energie

Nasha, met alle respect, maar kun je je energie niet beter ergens anders op gaan richten? Ik bedoel, het gaat om 7 euro, niet om 700 euro. Hoe jammer het ook is, ik zou het gewoon naast me neerleggen als ik jou was.

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

18-01-2011 om 11:02

Tja...

ik weet het niet....7 euro klinkt niet veel, maar voor die 7 euro had ik dus ook iets anders kunnen doen. We hebben het niet slecht, maar het groeit me ook niet op de rug. En de manier waarop de verkoper reageert irriteert me gewoon een beetje...Hoe dan ook, ik heb wel MP ingeseind. Ze zegt zelf al 10 jaar dit te doen en nog nooit problemen te hebben gehad. Lijkt me eigenlijk sterk. Ze heeft ook een webwinkel. Maar goed, ik sta er kennelijk anders tegenover dan menigeen hier....

Pluk53

Pluk53

18-01-2011 om 11:40

Energie2

met Guinevere eens, laat gaan! Melden bij marktplaats is goede zaak. Tenminste, ik neem aan dat je sec gemeld hebt dat het pakje niet aangekomen is. Als daar meer meldingen van komen wordt het verdacht. Maar nu is het gewoon pech, voor jou. Zo is het spel, en zo zijn de regels! Als ik die dame was, en ik had het pakje netjes geaddresseed en gepost, dan zou ik ook geen enkele reden zien om iets teug te betalen.

Fiorucci

Fiorucci

18-01-2011 om 13:18

Nou....

Als zij een webwinkel heeft, vraag ik me af of ze de boel belazert. Een webwinkel runnen met 2ehands kleding is echt geen vetpot, je hebt niks aan ontevreden klanten, en vaak zetten zij ook spullen op MP om nieuwe klanten te vinden. Kijk maar eens op haar site, in het gastenboek, dan zie je snel genoeg of meer mensen deze klachten hebben. En net als Sini zegt, er is veel mis gegaan met decemberpost.

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

18-01-2011 om 14:40

Er is geen gastenboek

daar had ik al naar gekeken....

Ik zeg ook niet dat ze de boel belazerd, ik zeg alleen, kunnen we de schade niet delen...meer niet....

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

18-01-2011 om 15:30

ik denk dat ik dat wel zou aanbieden ja...

Pluk53

Pluk53

18-01-2011 om 16:29

Waar hebben we het over...

"Zij" heeft 7 euro ontvangen, en 2 uitgegeven voor een postzegel. En dan moet ze jou nog de helft van 7-2=5euro, is 2.50 terugstorten?.

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

18-01-2011 om 17:01

Ach ja...

waar hebben we het over inderdaad...

nou 7 euro dus, en 7 euro voor lucht vind ik veel geld, jij niet??? Is het zo onredelijk om de schade te delen. Ik vind van niet, maar nogmaals, ik zie al dat ik daarin kennelijk alleen in sta...

Nou ja, hoe dan ook, ik heb gemaild en het bij MP gemeld, ik zie wel wat ik er verder mee doe, dank voor de reacties....

Pluk53

Pluk53

18-01-2011 om 17:08

Niet 7 euro

maar slechts 2.50; en daar maak je al die heisa over.

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

18-01-2011 om 19:08

De mail van marktplaats

geeft zelf aan dat dit een mogelijkheid is, heb ik niet eens zelf verzonnen. Maar het kan dus...

Dit is een deel van die mail:

Wij vinden het erg vervelend dat de gebruiker de afspraken met u niet is nagekomen en uw vertrouwen is geschaad.

Het is een ernstige zaak wanneer gebruikers worden beschuldigd van het niet leveren van producten of het niet nakomen van de betaling. In samenwerking met de Politie behandelen wij dergelijke meldingen zeer serieus.

Melding doen bij het Meldpunt Internetoplichting van de Politie
Om te zorgen dat zowel de Politie als Marktplaats in één keer op de hoogte worden gesteld van uw melding, verzoeken wij u vriendelijk om het formulier Melding Internetoplichting zo accuraat en volledig mogelijk in te vullen. U kunt het formulier vinden door naar de website van het Meldpunt Internetoplichting van de Politie te gaan op de site www.mijnpolitie.nl. Onder het kopje 'Internetoplichting' treft u het meldformulier aan.

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

18-01-2011 om 19:09

Pluk

voor MIJ is het NU 7 euro, als zij een deel zou terugstorten, dan is het inderdaad een stuk minder....NU maak ik inderdaad heisa over 7 euro lucht, dat klopt...

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

18-01-2011 om 23:10

Beemer

als iets 7 euro kost ga je over het algemeen geen 7 euro erbij betalen voor aangetekend verzenden, want dan is het voordeel ook weg. Ophalen was te ver weg. Maar die les heb ik wel geleerd, ik zoek alleen nog maar in de buurt en niet meer zo ver dat het gestuurd moet worden...

Ik blijf er bij dat het niet onredelijk is de schade te delen, maar goed, ik zie dat ik er alleen in sta...prima, nogmaals dank voor de reacties, ik laat het hierbij...

Sancy

Sancy

19-01-2011 om 08:43

Fantastisch

Nasha, wat ongelofelijk sterk van jou dat je je niet laat beïnvloeden door wat iedereen hier zegt, maar gewoon je eigen beslissing neemt en daar actie op onderneemt.
Vertel eens, waren die 7 euro's al die berichten die je hier 2 weken lang gepost hebt het waard?

margje van dijk

margje van dijk

19-01-2011 om 08:49

Inderdaad

Net als Sancy vind ik dit draadje inmiddels wel een hele sterke slapstick worden

(Niet vervelend bedoeld, hoor Nasha, maar het is wat Sancy zegt: heel bijzonder dat je gewoon voet bij stuk houdt terwijl geen enkel ander dat zou doen).

Margje

Fiorucci

Fiorucci

19-01-2011 om 09:18

Nasha

Ik sluit me aan bij Pelle:
Iemand met een webwinkel die al langer op mp loopt gaat heus zijn reputatie niet te grabbel gooien door het NIET opsturen van een rokje van 7 euro!
Dat weegt echt heel zwaar hoor, in webwinkel kringen.
De gemiddelde webwinkelier wordt namelijk doodziek van malafide kopers, je wilt niet weten wat een ergenis dat is. Ik heb zelf een webwinkel gehad, en koop en verkoop heel veel via internet, al jaren. Nog nooit is een pakje geheel kwijt geweest, het kwam altijd boven water uiteindelijk.

Pluk53

Pluk53

19-01-2011 om 09:40

Nasha, rekenen

je kunt ook stellen dat het rokje voor jouw een waarde had van 50euro. Dan gaat het niet over 7euro, maar over 50euro. Of zelfs 50+7 is 57euro of 50-7 is 43 euro. Slaat allemaal nergens op. Je maakt je nu druk of je al of niet 2.50 terug gaat krijgen. En omdat de verkoopster daar (terecht) niet op in gaat maak je een melding, en overweegt zelfs aangifte?
En met een variatie op Cato's "Ceterum censeo Carthaginem delendam esse": en voorts ben ik van mening dat je je nick weer mag ontdoen van die ridicule vleugels.

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

19-01-2011 om 10:50

Dames, nogmaals

Ik blijf er bij dat het niet onredelijk is de schade te delen, maar goed, ik zie dat ik er alleen in sta...prima, nogmaals dank voor de reacties, ik laat het hierbij...

En Pluk, dank voor de aanvulling op de slingers...

Sancy

Sancy

19-01-2011 om 11:13

Fijn!

"Ik blijf er bij dat het niet onredelijk is de schade te delen"
Fijn! Vertel eens Nasha, koop jij alleen op MP of vérkoop jij ook? Ik zou graag bij jou iets kopen als je deze instelling zo consequent hanteert.

Fiorucci

Fiorucci

19-01-2011 om 12:16

Sancy

Zo ongebruikelijk is dat echt niet. Ik heb laatst een 2ehands boek verkocht bij bol.com, netjes opgestuurd naar de koper, die het nog niet heeft ontvangen.
Ik heb bol.com gebeld, de koper krijgt zijn geld gewoon terug, en ik krijg ook een kleine vergoeding.

Fiorucci

Fiorucci

19-01-2011 om 12:17

Service

Daarbij zijn er zat webwinkels die een deel vergoeden als er iets zoekraakt of beschadigd aankomt.

Fiorucci

Fiorucci

19-01-2011 om 13:18

Pelle

Nee, ik geloof dat de mate van die service afhangt van de hoeveelheid boeken die je inmiddels hebt verkocht.
Maar voor de koper is het gewoon service.

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

19-01-2011 om 14:17

Hoezo?

zo vaak komt het toch niet voor?

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

19-01-2011 om 14:18

Te snel

dat zei ze zelf, voor het eerst in 10 jaar...

Minet

Minet

19-01-2011 om 14:39

Hoofdstuk 95

met stijgende verbazing ben ik inmiddels bij hoofdstuk 95 van dit draadje aangekomen en met nog grotere verbazing zie ik dat Nasha nog altijd van mening is dat haar 'schade' van wel 7 hele euro's gedeeld dient te worden tussen haar en de verkoper.
Hoeveel hoofdstukken zijn er nog nodig om Nasha te bewegen om haar verlies in deze gewoon toe te geven? Soms is het leven nou eenmaal niet helemaal eerlijk, of doen anderen iets anders dan dat jij zou doen.

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

(¯`·._.·NashA·._.·´¯)

19-01-2011 om 14:41

Je hoeft het niet te lezen hoor

staat nergens dat het verplichte kost is....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.