Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Mrs. Robinson

Mrs. Robinson

21-01-2011 om 13:06

Wat te dragen onder blote jurk?

Ik heb een aantal zomerjurken met erg bloot decolleté. Té bloot, als ik ook maar even voorover buig, staat de jurk open en is mijn borst (in bh dan) zichtbaar. Maar het zijn echt leuke jurkjes. Wat draag ik daar nou onder? Een hemdje/T-shirt of zo verpest het. Wat kun je daar nou onder dragen dat het wel sexy blijft, maar toch fatsoenlijk?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Strakke koltrui

Ik draag onder dat soort exemplaren een strakke koltrui met lange mouwen en een legging. Veel warmer ook met dit weer.

Winkelvriendin

Winkelvriendin

21-01-2011 om 13:42

Toch een hemdje...

... heb je het wel geprobeerd? Het moet wel 'n hemdje zijn met een wijde hals, want als je teveel hemdje ziet, is het inderdaad niet mooi. Net een randje zichtbaar, genoeg om het onfatsoenlijke ervan af te halen, zeg maar. Kies bij 'n effen jurk 'n hemdje in 'n contrasterende kleur... en pik bij 'n gedessineerde jurk juist een kleurtje uit de jurk.

Ha... herkenbaar... kan ook niet wachten om de zomerjurkjes weer uit de kast te kunnen halen... Nu op 'n legging en met een dun vestje er overheen staan ze ook leuk!

Lou

Lou

21-01-2011 om 13:45

Ook toch een hemdje

Met laag decolleté en wijde ronde hals, zodat je alleen een driehoekje ziet op het diepste punt. Dat heeft bij mij althans nog nooit een jurkje verpest.

amk

amk

21-01-2011 om 13:48

Valt meestal nogal mee

want zelf kijk je er van bovenaf in en dat is toch een heel andere aanblik als vanaf het gezichtsveld van een ander.

Zelf trek ik er dan een mooie bh onderaan die best gezien mag worden. Zo vaak buk ik niet. En zeker koltruitjes en leggings (gelukkig pc crasht niet bij dat woord ) vind ik afbreuk doen aan leuke jurkjes. Zelfs mijn dochter krijgt geen leggings aan.

Body

Mrs. Robinson

Mrs. Robinson

21-01-2011 om 13:58

Jamaar jamaar

Dat hemdje zie je dan ook op de rug volgens mij, dan heb ik dus rondom, onder oksels en op de rug, zo'n zwarte rand boven het jurkje uitkomen. Ik weet niet, ik wil het best es uitproberen, maar ik denk dat 't niks wordt. Misschien is een mooie bh beter. En nee, tis niet voor nu, ik was me mentaal alvast aan het voorbereiden op de zomer , dus leggings en coltruitjes blijven achterwege.
Zou een body nog iets zijn? En wat vinden jullie dan, mag een bh zichtbaar zijn? Is dat "fatsoenlijk" genoeg? Je ziet hem niet alleen als ik buk hoor, tis behoorlijk bloot.

Puck

Puck

21-01-2011 om 14:01

Hempje met spaghettibandjes

Hangt natuurlijk ook een beetje af van hoe laag de rug is, maar de hempjes die ik van de hema heb zijn zowel op de rug als aan de voorkant behoorlijk laag. Als ze onder je oksels uitkomen dan heb je een verkeerde maat jurk met slobberarmsgaten. Het zijn van die microvezelhempjes in allerlei kleuren. Ik draag ze in de zomer ook gewoon als topje met bijv. een blouse of jackje erover

Winkelvriendin

Winkelvriendin

21-01-2011 om 14:15

Strandjurkje

Klinkt wel als model 'strandjurkje'... Naar 't strand doe je er gewoon je bikini onder... en ook wel makkelijk, daar is veel meer geoorloofd dan in daily life.
Voor huis- tuin- en keukengebruik kun je er dan 'n laaggesneden hemdje onder doen, die met spaghettibandjes zijn van achteren ook wat lager... of toch zo'n dun gebreid vestje erover... die heb je in allerlei kleurtjes, o.a. bij de Hema.

Vic

Vic

21-01-2011 om 14:16

Zo'n mooie Marlies Dekkers bh die gezien mag worden?

Vic

Vic

21-01-2011 om 14:18

Vestje

Ik heb zelf 1 zo'n jurk. Die kan ik alleen maar aan met een goed opgevulde bh, omdat hij anders te wijd zit van boven. Daar overheen doe ik een kort strak vestje, afhankelijk van het weer met of zonder mouwen.

amk

amk

21-01-2011 om 14:24

Een mooie

goed zittende bh mag wat mij betreft decent gezien worden. Bh bandjes ook.
Ik zoek mijn ondergoed en kleding combinaties daar dan ook op uit.

Lou

Lou

21-01-2011 om 14:56

Geen zichtbare bh

Een bh die je ook ziet als je niet bukt, vind ik persoonlijk niet mooi en ook niet erg fatsoenlijk (daar ging het toch om). Ook niet als het een hele mooie bh is.

Sexy én fatsoenlijk

toch een met zorg uitgekozen strak hemdje.
Ik snap nog niet zo dat je het aan de achterkant ook ziet - over wat voor model bloot jurkje hebben we het hier, kun je een voorbeeldje geven?

Geen coltrui, brrr - zéker niet als je een wat grotere cupmaat hebt, dan zijn coltruinen vreselijk!

Mrs. Robinson

Mrs. Robinson

21-01-2011 om 15:47

Jurk

Ik kan zo gauw geen voorbeeld vinden. Het is een vrij simpel ding met spaghettibandjes. Het bovenlijfje is strak, en daaronder een wat wijdere rok. maar hij heeft dus een diep decolleté, en ook de rug blijft tot iets boven halverwege bloot (net onder je schouderbladen geloof ik), vandaar dat ik dacht dat een hemdje achter er bovenuit zou steken. Vind dat toch wat afbreuk doen aan het totale beeld.

Mrs. Robinson

Mrs. Robinson

21-01-2011 om 15:49

Link

Hm nou ja, dit vind ik dus een lelijke jurk, maar het bovenste gedeelte lijkt er wel wat op, qua blootte dan.

http://www.zalando.nl/siesta-knielange-jurk-turquoise-s1951l01f-502.html

Niks er onder!

Ik draag daar niks onder!! Je borsten mogen toch gezien worden en als je bukt en je ziet een stukje bh so what!

ehhhhh een koltruitje!!! Niet met 30 gr

Dat vind ik nou typisch een model jurk....

(althans qua bovenkant) dat zo mooi aangesloten moet zitten dat er niks te inkijken valt als je bukt....

Ingrid

Ahum

Ik durfde het niet te zeggen, maar met mijn bescheiden cupmaat draag ik onder dat soort jurkjes meestal ook gewoon niks. Nou ja, qua BH dan. Maar dan geldt wederom dat de pasvorm wel OK moet zijn. Want ook dan wil ik wel voorover kunnen hangen indien nodig.

Maarre...wel frisjes hoor, zo bloot, in januari...

Ingrid

Winkelvriendin

Winkelvriendin

21-01-2011 om 16:12

Tja...

... zo'n jurk hoort inderdaad gewoon goed te passen... Een mooie bh eronder... en ja, dan kom ik toch wederom weer met zo'n dun gebreid vestje... en die dan gewoon open er overheen dragen...

Roosje Katoen

Roosje Katoen

21-01-2011 om 16:52

Werk of prive?

Naar het werk zou ik zo'n jurk nooit aandoen, maar prive kan het makkelijk met een mooie bh er onder. Wat ik nog wel eens doe als ik iets onder een jurk aan wil is een goedkoop hemdje bij de hema kopen en dan op maat knippen, dus het deco en de rug gedeeltelijk weg knippen. Zie je niks van als het net onder de jurk valt.

Tihama

Tihama

21-01-2011 om 17:34

Grappig

Gelukkig passen dit soort jurken mij nooit, dus dat bespaart me de moeilijke keuze. Niets eronder is al helemaal geen optie.

Ik vind het trouwens ook typisch het soort jurk waar je inderdaad nauwelijks iets kunt bedenken. Ik zou gaan voor een bh in precies dezelfde kleur als de jurk.

Ik heb een jurk met allerlei kleuren, waaronder turkoois met een tamelijk diep decolleté. Ik heb ook een Saph-bh met extra turkooise bandjes. De eerste keer dat ik die combi aanhad, zag ik dat mijn schoonzus elke keer haar blik naar mijn decolleté liet afglijden. Ik vroeg haar uiteindelijk of er iets was wat haar aandacht trok Ja, ze was zich continu aan het afvragen of dat nou een bandje van mijn bh was, of dat het onderdeel van de jurk was.

Tihama

Ja neee...

onder zo'n jurk kan alleen een goed passende BH, én de jurk moet perfect zitten. Daar kan inderdaad geen hemdje onder.
Wel een klein vestje erover, zoals een ander al zei - maar verder, nee.

Lou

Lou

21-01-2011 om 21:49

Die achterkant

Hm nee, met die achterkant zou een hempie toch niet zo geweldig staan nee. Of wellicht als het echt aansluitend is, als een body? Maar dan nog ben je het effect van de blote rug kwijt. Je kunt gewoon niets met deze jurk

Holiday

Holiday

22-01-2011 om 07:35

Shirtje met kleine mouw

Alles is al gezegd, maar misschien dan nog een t-shirtje (strak en dunne stretch) met diepe v-hals en kleine kapmouwtjes. En als ik hem onder deze specifieke jurk zou dragen, dan in een ton-sur-ton kleurtje, dus geen wit of zwart maar lichblauw of aqua.

Tihama

Tihama

22-01-2011 om 14:28

Eerlijk

Ik zie nogal eens vrouwen met dit soort jurken OVER een trui en een legging. Ik vind dat zo ontzettend niet. Of je koopt de jurk niet of je draagt hem zoals hij bedoeld is. Denk eens aan deze jurk van Marilyn Monroe:
http://nieuws-2.nl/nieuwsnl/novum/265/460905.jpg
En bedenk er dan een hemdje of t-shirt onder. Dat ziet er toch niet uit?

Tihama

Fiorucci

Fiorucci

22-01-2011 om 14:38

He tihama

Ik dacht exact hetzelfde, ik vind het er ook niet uitzien. Daar zijn die jurken niet voor. Lijkt mij.

Oh zo'n jurk

die staan mij niet maar is dat niet gewoon een zomer jurk ? Daar kan je toch van alles op of onder dragen ? Is het tricot ? Dan kan je een legging doen en een leuk lang dun vest met een brede riem erop ofzo.

Geen shirts oid eronder doen, dat staat niet, je moet er iets overheen dragen.

een onderjurkje met cups eronder.

30 graden

Nou, als ik in Indonesie ben onder zo'n jurk bij 30 graden dus duidelijk WEL col en legging hoor!
Zo dragen de meeste vrouwen het daar, en ik heb echt geen zin om op te vallen als schaarsgeklede buleh.
Ik vind het dus WEL kunnen, maar mee zal spelen is dat ik het beeld van kleding onder zo'n jurk ook gewoon gewend ben. Enige verschil is dat ik er geen jilbab bij draag.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.