Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Wie heeft geen afwasmachine?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
elinde

elinde

02-02-2011 om 14:53

Geen afwasmachine

hier aanwezig. vind zonde. kan het net zo snel en goed met de hand.

heb in verleden wel 1 gehad, maar vond teveel gedoe. doe mij maar gewoon zo.

Vic

Vic

02-02-2011 om 15:07

Onbegrijpelijk

Een vaatwasser teveel gedoe? Daar kan ik me niets bij voorstellen. Ik heb hem binnen 1 minuut ingeruimd na het eten, en het uitruimen is ook max 5 minuten. Daar kun je met de hand toch echt niet tegenop. Het laten vollopen van je teiltje duurt al langer.

Astrid

Astrid

02-02-2011 om 18:41

Kost echt maar 5 min.

Als ik zo meteen de vaat afwas (ja, we moeten nog eten) dan heb ik 5 borden, 5x bestek, opscheplepels, een pan van het vlees, pan van de aardappels en pan van de groente. Dat is toch echt niet veel. Meteen na het afruimen spoel ik alles schoon onder heet water. Zeker de borden en het bestek zijn dan zo wat al schoon. Daarna even echt afwassen onder de lopende kraan. Afwas teiltjes doe ik niet aan. Ik ben echt in 5 min. klaar.

De spullen van de rest van de dag zijn al eerder afgewassen. De spullen die in de loop van de avond nog komen (toetjes bakjes en koffie bekers) doe ik nog even voor het slapen gaan. Ik vind een vaatwasser inruimen meer moeite. Zeker omdat ik de vaat eerst toch een beetje afspoel.

Tijgeroog

Tijgeroog

02-02-2011 om 22:03

Astrid

En daarnaast spoel je alles eerst nog af, dat hoort er ook bij.

Kaaskopje

Kaaskopje

02-02-2011 om 22:15

Berber

Geen tijd hebben voor de afwas is misschien een keuze, maar ik word er niet gelukkiger van als ik om kwart voor 8 nog een stapel afwas moet wegwerken. Ik kom, of mijn man komt, om kwart voor 7 thuis. Dan moet er gegeten worden. Vervolgens moet iemand de afwas doen, dat doet een van ons tweeën, maar ik moet vaak ook nog een was wegwerken. Zo kan het gebeuren dat ik pal na mijn werk aan het huishouden ben terwijl ik gewoon lekker aan mijn avond wil beginnen. De afwasmachine helpt daar toch echt flink bij mee. Het scheelt tijd en troep en het leegruimen van de vaatwasser vind ik alleen maar leuk, omdat het zo lekker schoon is, zonder er veel voor gedaan te hebben. Ik ruim de schone afwas vaak voor het slapen op en zet de avondafwas er weer in, de volgende dag kan de dan ontstane afwas erin en ik heb praktisch de hele dag een leeg aanrecht. Tot slot denk ik dat ik ook minder last van kloofjes heb, omdat mijn vingers niet verweekt raken door het afwaswater. Rubber handschoenen trek ik niet aan voor zo'n klusje, dat vind ik écht niet werken. Ik vóel voor een groot deel of de afwas schoon is.

Kallisto

Kallisto

03-02-2011 om 10:34

Ook geen afwasmachine

Hier ook geen afwasmachine, zou ik bijna zeggen. Maar we hebben er wel een, want die zat al in de keuken in ons nieuwe huis. Alleen heb ik hem in de vier maanden dat we hier wonen nog maar twee keer gebruikt. Dat was toen ik griep had en tien minuten op mijn benen staan te veel gevraagd was. Maar het irriteert me enorm dat zo'n ding eindeloos bezig is met iets wat ik zelf in tien minuten kan. En maar stroom verbruiken, en soms is het dan nog niet eens schoon ook. En net als ik denk dat ik klaar ben met mijn klussen, is de afwasmachine klaar en kan ik weer aan het werk. Nee, doe het wel even zelf. Voor de statistieken: we zijn een 1-ouder-gezin.

Kaaskopje

Kaaskopje

03-02-2011 om 12:13

Berber o.t.

Ben je nu ook voor Ajax?)

Ex van

Ex van

03-02-2011 om 14:03

Zelfs in minihuis

Mijn ex heeft nu een minihuis met een open minikeuken. Vindt hij allemaal prachtig en heerlijk knus. En hij had maar één eis: Er moest een vaatwasser in

Zelfs mét afwasmachine

doe ik bijna elke avond wel een klein handafwasje met wat spul dat niet in de AM mag (hout enzo) of er niet meer in past (pannen). Ik heb dus het beste van twee werelden

Chris

Primavera

Primavera

03-02-2011 om 18:14

Oh, mag hout dan niet in de afwasmachine?

Bij mij selecteert het zich vanzelf uit. Ik gooi alles in de afwasmachine, kort programeren en in een dik half uur is het klaar. Als na afloop blijkt dat iets er niet in kon dan is dat probleem dus vanzelf weer voorgoed opgelost
Met een beetje tetris past er een hoop meer in als op het eerste gezicht lijkt. Ik krijg er precies het daggebruik van 6 personen in.
Primavera

merel

merel

03-02-2011 om 19:16

Goedkoper

Ik las juist in het boekje van mijn vaatwasser (oke niet objectief dat een vaatwasser minder water verbruikt dan gewoon afwassen.
Hout mag er inderdaad niet in, maar ik heb messen met een houten heft en die doe ik er gewoon in, ze worden wel wat minder mooi, maar dat maakt me niet uit. De houten snijplank kan er niet in, die is verlijmd en viel in twee delen uit elkaar (heb hem weer gelijmd met houtlijm) maar die spoel ik dus altijd even los af.

Massi Nissa

Massi Nissa

03-02-2011 om 20:25

Pelle

Jouw zus is een genie. Wou dat ik haar strategie jaren eerder had gelezen, dat had heel wat kamerplanten ervan kunnen weerhouden om zelfmoord te plegen zodra ze door mij waren aangeschaft. Ik ben inmiddels over op vetplanten. Ik had er vier, nu nog twee en die krijg ik geloof ik niet stuk. Geen teer zieleleven, vetplanten.
Groetjes
Massi

Tijgeroog

Tijgeroog

03-02-2011 om 23:24

Waterverbruik

"Ik las juist in het boekje van mijn vaatwasser (oke niet objectief dat een vaatwasser minder water verbruikt dan gewoon afwassen. "

Als ik lees dat er mensen zijn die onder de lopende kraan afwassen geloof ik dat wel ja. De vaatwasser laat het water circuleren.
Maar volgens milieucentraal is met de hand afwassen milieuvriendelijker, dat had ik ook wel verwacht.
http://www.milieucentraal.nl/pagina.aspx?onderwerp=vaatwasser

Tijgeroog

Tijgeroog

03-02-2011 om 23:25

Link

Sorry, verkeerde link. Deze is beter: http://www.milieucentraal.nl/pagina.aspx?onderwerp=vaatwasser

Tirza G.

Tirza G.

04-02-2011 om 22:04

Dames niet overdrijven

Kom, kom, kom, het kost echt wel meer dan 1-5 minuten in-uitruimen, zo'n vaatwasser. Ik gebruik hem al ruim 20 jaar, vrijwel dagelijks, en heb wetenschappelijk vastgesteld dat het uitruimen (en wegzetten van de spullen) van een gevulde vaatwasser en het opnieuw inruimen van de vuile vaat ínclusief aanzetten precies zes minuten kost.
Zes dus he, en geen 1-5. In die tijd is ook precies mijn PC opgestart en de koffie doorgelopen. Het leven is mooi, erg mooi, met mijn ijzeren James.

Tirza

Fély

Fély

05-02-2011 om 18:04 Topicstarter

Nou ik mis 'm!

Ik heb niet echt iets tegen afwassen op zich, maar de frequentie. Toen ik nog single was had ik ook geen vaatwasser, maar toen kookte ik ook lang niet elke dag. Toen ik kinderen kreeg, was ik maar wat blij met het apparaat. En nu kook ik dus ook elke avond. Betekent pannen (minstens 2, soms ook meer), snijplank(en) en ander kookgerei. De dingen die ik voor de voorbereiding gebruik worden tijdens het koken meteen afgewassen. Dan wordt gegeten. Dus bestek, borden, bekers en pannen afwassen, afdrogen en opruimen (kleine keuken). Volgende morgen ontbijten, dus bestek, borden en bekers. Soms heb ik geen tijd om voor het werk af te wassen en dus kom ik 's avonds thuis. Eerst afwassen, drogen en opruimen. Dan koken, afwassen, drogen en opruimen. Zucht. Ik heb niet veel servies en zoals gezegd niet veel plaats in de keuken. En het is me opgevallen dat ik in mijn omgeving nagenoeg de enige ben "zonder". Ook mijn gescheiden vriendinnen hebben in hun flatje een ijzeren James.

Natuurlijk helpen de kinderen met afdrogen en opruimen en af en toe ook koken. Niet van harte overigens en dat kan ik me voorstellen. Nou ja, het is geen ramp, maar soms heb ik gewoon geen zin (o, dat is een ander draadje

Fély

Tink

Tink

05-02-2011 om 21:39

Hier ook geen

... afwasmachine en we missen 'm nog steeds niet, ondanks gezin van 6 personen. Heel soms, op een druk feestje. Maar zelfs dan is een afwasje tussendoor snel gedaan.

Sinds gisteren vaatwasser kapot

en goed het is geen ramp en natuurlijk kunnen we zelf afwassen, maar ik moet bekennen, wat een gedoe. Ik wik en weeg nu elk lepeltje, bordje, bekertje. Conclusie: ik vind afwassen gewoon niet leuk.

groetjes van Purk

Guinevere

Guinevere

06-02-2011 om 12:54

Gelukkig purk

Gelukkig hoefde jij gisteren niet af te wassen, Purk! Snel naar de winkel voor een nieuwe!
Ik vind de afwasmachine ook een van de meest geweldige dingen van de vorige eeuw.

Fély

Fély

06-02-2011 om 15:52 Topicstarter

Spoelarm defect

Heb gister mijn rechterhand aan de oven verbrand. Flinke blaar overdwars en het prikt. De kinderen zijn na een week bij mij weer naar hun vader. Dus bergen afwas en geen vaathulp aanwezig. Moet maar tot morgen wachten, of ik breng mijn vuile vaat naar ex

+ Slimme Brunette +

+ Slimme Brunette +

06-02-2011 om 18:05

Eenoudergezin en afwas

Iemand grapt dat er misschien een relatie bestaat. Ja, die is er:

1. Eenoudergezinnen zijn per definitie kleiner en hebben dus minder afwas.
2. Eenoudergezinnen hebben minder inkomsten, wonen dus vaak kleiner (geen plek voor afwasmachine) of hebben er geen geld voor (dure aanschaf).

Vic

Vic

06-02-2011 om 18:13

Nou

Dat vind ik wel wat snelle conclusies. Mijn eenoudergezin bestaat uit 3 personen. Dat is misschien een bordje minder dan bij een gezin van 4, maar ik heb net zoveel pannen nodig. Eigenlijk nog meer, omdat ik voor jongste vaak een potje doperwt/wortel moet opwarmen Ik heb inderdaad niet zoveel plek in mijn keuken, maar voor een vaatwasser máák je plek. Die van mij heb ik voor 50 euro overgenomen van een collega, die hem voor dat geld ook nog kwam brengen.

Tink

Tink

06-02-2011 om 20:38

Plek maken voor een vaatwasser?

Ik píeker er nog niet over Vic . Voor een droger wel, die wil ik nou weer niet missen. Maar ik offer graag mijn vaatwasser op voor een extra kastje onder het aanrecht!

Tijgeroog

Tijgeroog

06-02-2011 om 22:19

Xanneke

Ik zou het niet weten, ik heb het niet gelezen. Bij ons zou het dan wel milieuvriendelijker zijn, omdat ik dan 3 dagen lang alle pannen en borden en bestek gebruik tot er echt niets meer in de kast staat en m'n aanrecht uitpuilt en ik dan een keer ga afwassen. Ik ben dus erg blij met m'n vaatwasser.

liora

liora

06-02-2011 om 22:52

Mijn personeel

Ha,

Mijn vaatwasser, wasmachine en droger noem ik altijd 'mijn personeel'. En het liefst zet ik ze alledrie tegelijk aan het werk.

Liora

Roosje Katoen

Roosje Katoen

07-02-2011 om 14:40

Eenoudergezin en afwas

Dat vind ik juist een hele goeie cominatie! Het is veel drukker omdat je alles alleen moet doen, dus voor mij is die vaatwasser een must.

Moet er niet aan denken om na het eten nog te gaan staan afwassen met een dreumes en kleuter die op tijd naar bed moeten.

Jo Hanna

Jo Hanna

07-02-2011 om 15:14

Ook eenoudergezin en geen machine

Dat wil zeggen: sinds een half jaar hapert mijn afwasmachine en ik hik aan tegen de kosten van de reparatie (heb er ook te weinig vertrouwen in dat dat het probleem oplost). Op een gegeven moment ging ik 'tijdelijk' met de hand afwassen en tot mijn verrassing bevalt me dat eigenlijk wel. Ik zet lekker muziek op in de keuken en zing naar hartelust mee. Eventuele vragen of verzoeken van de kinderen wimpel ik kordaat af want ik heb het tenslotte druk Oftewel, het voelt warempel als 'tijd voor mezelf'.
Groet, Jo Hanna

Mini vaatwasser

Je hebt ook smalle vaatwassers, die hebben wij jaren gehad, dus niet zo'n inimini ding waar maar een bordje en een pan inkunnen, maar eentje van meen ik 50 cm breed ipv 60/65 cm
Muizemeis

Zo'n inimini

Die heb ik juist, en is heel erg fijn voor bekers, bestek, borden. (Kortom het "kleinere spul"). De (meeste) pannen moet je dan nog wel met de hand doen, maar het scheelt je heel veel werk. Een grote afwasser zou ik niet willen hebben, die nemen veel te veel ruimte in. Mijn inimini heeft ongeveer het formaat van een combimagnetron, die kun je overal kwijt dus. (Staat hier op de wasmachine, i.p.v. de droger die ik onlangs weg heb gedaan.) Maar zou je ook eventueel in een keukenkastje weg kunnen moffelen.

Gr. Poezie.

Tirza G.

Tirza G.

08-02-2011 om 18:54

Mini en inimini

Er bestaan hele kleine vaatwassers, grootte keukenkastje, voor 4 couverts.
Er bestaan kleine vaatwassers, 45 cm breed, normale hoogte, voor 7 couverts.
Er bestaan gewone vaatwassers, 60 breed, normale hoogte, voor 12 couverts.
Onder één couvert wordt verstaan: 1 klein bord, 1 groot bord, 1 beker, 1 glas, 1xvolledig bestek.

Tirza

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.