Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Ellen

Ellen

19-03-2011 om 15:58

Zoon moet griekse salade mee naar school, hoe blijft die goed?

Zoon heeft maandag de jaarlijkse "gymnasiumdag" op zijn school. Nu moeten alle kinderen iets te eten mee naar school nemen. Zoon heeft een recept mee naar huis gekregen voor een Griekse salade. Op zich geen probleem, simpel zat.. Maar... hoe houden we die salade in hemelsnaam goed? Hij moet hem 's-morgens in de lerarenkamer zetten waarna alles in de koelkast wordt gezet. Maar als ik de dressing over de sla doe dan is die 's-middags toch helemaal verlept?

De ouders worden pas 's-avonds later op school verwacht dus door mij mee nemes is ook geen optie.

Zit er echt mee in mijn maag..

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Monet

Monet

19-03-2011 om 16:07

Dressing apart

Heel simpel lijkt me, doe de dressing in een klein bakje, en geef dat apart mee. Zodra de salade wordt geserveerd kan de dressing erdoor gemengd worden.

Fianna

Fianna

19-03-2011 om 22:06

Lijkt me inderdaad geen probleem. Bij griekse salade is de dressing toch gewoon wat olijfolie? gewoon apart idd. is het toch meer dan alleen olie, ook apart en even instrueren dat het even geschud moet worden alvorens over de sla te kwakken.
Simpel!

+ Brunette +

+ Brunette +

20-03-2011 om 11:17

Maar een griekse salade kan toch helemaal niet verleppen?

Voorzover ik me kan herinneren van authentieke restaurantjes in Griekenland zit er helemaal geen sla in. Tomaat, komkommer, (zwarte) olijven en feta, meer was het niet. Misschien dat er ook nog paprika in zat maar ook dat verlept niet als het een paar uur in een dressing ligt.

+ Brunette +

+ Brunette +

20-03-2011 om 11:20

Oei

Oh, ik zie dat je een recept hebt gekregen. Behalve de dressing er pas op het laatst doorheen te roeren kun je ook de rest van de salade alvast met dressing aanmaken maar de slablaadjes er bovenop leggen en er vlak voor het serveren doorheen scheppen. Is iets minder werk en je voorkomt er ook mee dat men in alle hectiek vergeet de dressing erdoor te doen.

dc

dc

21-03-2011 om 08:58

Griekse salade

In griekenland bestaat een griekse salade uit: grote blokken tomaat, ui, komkommer, feta, zout, peper en bergen olijfolie. Ze eten er dan brood bij, die ze deppen in de olijfolie. Prima te vervoeren. Blaadjes salade horen er echt niet bij hoor.

Het jammere van een griekse salade in nederland is, is dat de komkommer en tomaat veel minder smaak heeft dan in griekenland trouwens. (al ziet het er veel mooier uit).

+ Brunette +

+ Brunette +

21-03-2011 om 11:42

Inderdaad, je bevestigt wat ik ook al zei. In Spanje zijn de tomaten ook lekkerder dan in Nederland maar de komkommers niet, gelukkig verkopen ze hier ook Nederlandse komkommers (niet zo ecologisch eigenlijk, groenten van ver kopen terwijl er aanbod uit de streek is).

dc

dc

21-03-2011 om 16:51

ik ben de olijven vergeten! Niet ecologisch inderdaad. Ik heb nog nooit een olijf in nederland zien groeien

Nou, dan ben je nog nooit bij mijn broer thuis geweest. Die heeft op zijn ienieminibalkon in Rotterdam een olijfboompje staan en daar heeft hij vorige zomer heuse olijven van geoogst. Die heeft hij gepekeld en in olie gezet en ze zijn best smakelijk!

skik

dc

dc

21-03-2011 om 19:50

Wauw

ik ben nu echt zwaar onder de indruk. Een rotterdamse olijf!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.