Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Vic

Vic

20-04-2011 om 22:45

Calorieën in witte wijn


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Marian

Marian

29-04-2011 om 16:03

Liora

En Marian, misschien kun jij jouw recept aan landen geven met hongersnood, zal veel levens redden daar!

dit bedoel ik. Auw. Ik ben een dikke vette leugenaar, dank je Liora.

Marian

Marian

29-04-2011 om 16:05

Pluk

Vorig jaar ben ik op vakantie in Oostenrijk geweest, drie weken. Trackingtochten van zeven uur per dag. Denk je dat ik afviel? Nee dus. Zelfde eten dat wel.

Ik laat het hierbij. De reactie van Lioro vind ik zo vreselijk, ik trek dit niet.

Mara

Mara

29-04-2011 om 17:02

Marian

levenslang is het
Je kunt je metabolisme inderdaad levenslang verstoord hebben. Waar veel vrouwen (waaronder ikzelf: a-typische anorexia, heeft ook in verhouding niet erg lang geduurd) uiteindelijk weer op een redelijk normale stofwisseling komen. Maar dat heeft bij mij ook lang geduurd, en nog is afvallen moeilijk. Blijkbaar sta jij nog steeds op 'spaarstand' en is je lijf niet meer 'te bewegen' om daar van af te komen. Integendeel, elk extra (en extra als in: wat je tijdens je anorexia niet at)hapje wordt gelijk omgezet in reserves. t Is hard!

Pluk53

Pluk53

29-04-2011 om 17:10

Marian

ok, ik zei al eerder in dit draadje dat ik het antwoord ook niet heb, dus ik moet me (heel wat) bescheidener opstellen. Hardlopers (duurlopers)moeten hun lichaam ook leren om vet te verbranden. De "makkelijke" brandstof is glucogeen ("dierlijk zetmeel"), maar voor de echte duursporten moet je ook vet verbranden. Maar dat gebeurt pas in een bepaalde inspanningszone: niet te langzaam, maar ook zeker niet te snel.
Als jouw lijf geen vet verbrandt, dan val je nooit af.

fladder

fladder

29-04-2011 om 17:36

Marian

"dit bedoel ik. Auw. Ik ben een dikke vette leugenaar, dank je Liora."

Laat gaan.

De beste stuurlui staan aan wal. Soms zelfs erg ver van de kust.

Daar valt niet tegenop te redeneren.

cocktailsaus

cocktailsaus

29-04-2011 om 17:49

Wat een onzin zeg.

...als iets duidelijk geworden is in dit draadje is het dat mensen heel verschillend zijn. En dan gaan mensen nu weer over Marian heen vallen omdat zij een nogal extreem verhaal vertelt? Andere mensen gaan juist de andere kant op. Ik eet echt ontzettend veel en ben niet mager maar ook niet heel dik. Moet ik dan mijn recept juist aan de welvarende landen gaan doorgeven?
Pluk lijkt een soort rekenmachine met de Binas bij de hand.
Even doorbladeren naar de kromme van Gauss misschien. Spreiding mensen, we hebben het over spreiding.

Biene M.

Biene M.

29-04-2011 om 22:29

Het verschilt toch

Tot ik 30 werd at ik ongeveer 3000 Kcal per dag, sportte niet, fietste niet en toch woog ik constant 57 kg bij een lengte van 1.71 meter. Als ik me rot voelde of ziek was vlogen de kilo's eraf en waren ze er moeilijk aan te krijgen. Als ik toen zo veel kon verbranden zonder aan te komen, dan kan een ander toch ook weinig eten zonder af te vallen?

Vic

Vic

29-04-2011 om 23:00

Hmmm

De conclusie van dit draadje is blijkbaar dat er geen standaard is. Iedereen heeft een andere hoeveelheid calorieën nodig om op gewicht te blijven. In de jaren dat ik zo weinig at, is overigens alweer 16 jaar geleden, ben ik nooit onder de 39 kg gekomen (1,59 m.). Toen werd ik trouwens ook gewoon ongesteld. Inmiddels ben ik heel wat kilo's zwaarder, ook geen ramp, maar liever niets meer erbij.

liora

liora

29-04-2011 om 23:47

Huh

Is mijn reactie buitensporig? Daar snap ik totaal niks van. Ik zeg alleen: als er een manier is om met zeer weinig voeding een stabiel gewicht te houden, lijkt het ne goed dat in gebieden waar mensen doodgaan van de honger, op deze wijze wordt geleefd.

Hiermee bedoel ik niet dat iemand liegt, dat zeg ik toch helemaal niet.

En Fladder, leuk advies dat 'laat gaan' maar zelf ben je ook bepaald niet standvastig, dus inderdaad staan de beste stuurlui aan wal. Hoezo projectie.

Liora

Patrice

Patrice

30-04-2011 om 07:06

Weinig eten en aankomen

Ik had vroeger een teamgenoot die bijna niks at, extreem veel sportte (een paar uur per dag) en....aankwam. Alles wat er in ging, werd vet. Soort noodopslag.

Pluk53

Pluk53

30-04-2011 om 12:16

Pelle, hoho?

eerst zelf rekenen Pelle! Zie: http://www.caloriechecker.nl/productchecker/invoer.html#
2 bruine boterhammen, met roomboter en goudse 48+kaas, 400gram sperciebonen, een gekookt ei, 3 glazen tomatensap, samen 626Kcal

Pluk53

Pluk53

30-04-2011 om 12:19

Biene m

als je lichaam vreselijk inefficient met voedsel omgaat, dan kun je veel eten en weinig aankomen. Je "poept alles weer uit" om het plat te zeggen.
Maar andersom kan helaas niet. Je kunt niet superefficient van niets iets maken. Daarom is het echt een gegeven dat je op 600Kcal NIET intensief kunt sporten en op gewicht blijven.

Pluk53

Pluk53

30-04-2011 om 15:08

Pelle

het is weer zover, je lult je er weer uit.
Zijn we het erover eens dat het 600 Kcal max is? Het was jou toch ook wel duidelijk dat het niet relevant is of het minder is of niet, het kan al niet van 600, laat staan van minder.

Pluk53

Pluk53

02-05-2011 om 10:41

Marian, voor de duidelijkheid

hoe lang heb je op dat 600 Kcal niveau gezeten in combinatie met dat intensieve sporten/bewegen terwijl je niet afviel?

Pluk53

Pluk53

02-05-2011 om 11:46

Basaal metabolisme

ik ben me heel wel bewust van het verschil tussen mensen ( en hun metabolisme), en het feit dat mensen al of niet veroorzaakt door een vervelende voorgeschiedenis een volledig verstoorde stofwisseling hebben.
Maar ik erger me aan de fabeltjes en de overdrijvingen. Je wordt niet dik van de lucht. En ja, sommigen hebben een superefficiente stofwisseling, het zal zo zijn. Maar om je lichaam op temperatuur te houden, en het machientje te laten draaien heb je al behoorlijk wat brandstof nodig voor het basaal-metabolisme. Zie bijvoorbeeld http://www.allwell.nl/harrisb.htm

Valkyre

Valkyre

02-05-2011 om 13:45

Pluk

"Maar ik erger me aan de fabeltjes en de overdrijvingen."

En ik erger me aan jouw beschuldigende toon en de opmerkingen die je maakt, die erg kwetsend zijn voor mensen met gewichtsproblemen en/of eetproblemen. Als het allemaal zo makkelijk was, waren er niet zo ontzettend veel mensen met dit probleem. Want dik zijn is verschrikkelijk, en ik ken niemand die nou echt blij is met zijn/haar te zware lijf. Het is een bron van veel verdriet, juist ook als je zelf door anorexia of jojoen je metabolisme aan gort hebt geholpen.

Zelf ben ik te zwaar (men vindt mij niet dik, maar ik zit met 1.73 m en 75 kilo op het randje van gezond) door een combinatie van te streng dieten in het verleden en verdriet en rouw wegeten. Maar er zijn inderdaad ook mensen die wel heel gezond en matig eten, maar wiens metabolisme bijna tot stilstand is gekomen, al jouw rekensommetjes ten spijt. En hoe goed je rekensommen ook zullen zijn, daarmee ga je voorbij aan het grote verdriet dat met gewichtsproblemen verbonden is.

Ik denk niet dat je nog antwoord krijgt van Marian. Volgens mij is ze behoorlijk gekwetst door wat er in dit draadje is gezegd, en dat kan ik me goed voorstellen. Ik word er ook verdrietig van. Ik ben al jaren bezig mijn eetpatroon los te weken van mijn emoties, en eet heel langzaam steeds gezonder en minder, en sport steeds meer, maar mijn lijf verzet zich ook. Het wordt steeds moeilijker op een gezond gewicht te blijven, laat staan af te vallen. En dat er dan gedaan wordt alsof het gewoon een kwestie is van calorieen innemen versus calorieen verbranden is aanmatigend en bijzonder pijnlijk.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Pluk53

Pluk53

02-05-2011 om 14:08

Valkyre

Met een BMI van 25.06 scoor je uitstekend; ikzelf heb 25.05 en voel me daar 200% mee. Boven de 30 mag je je zorgen gaan maken. Die grens van 25 is "gezondheidstechnisch" niet correct.
En verder moet je ondescheid maken tussen emotie en feiten. Ja, het is een gevoelig onderwerp, ja, veel mensen worstelen met hun uiterlijk/gewicht. Maar het helpt niet om de feiten te ontkennen.

Milkshake

Milkshake

02-05-2011 om 14:28

Gewicht

Uitzonderingen daargelaten maar ik denk dat het gros wat te dik is dit vooral door te veel en te veel verkeerd eten komt met daarbij te weinig beweging. Daar kun je hoog en laag bij springen maar het is gewoon een feit.

Wil niet zeggen dat ik het niet begrijp. Val zelf ook onder de emo-eters en ik vind eten gewoon heerlijk. Gelukkig ben ik vrij lang en zie je een paar extra kilootjes niet meteen. Maar zodra ik over mijn grens kom dan trek ik zelf aan de bel. Maar goed, dan gaat het over een paar kilootjes. Ik heb ook enorme bewondering voor mensen die enorm veel kilo's afvallen. Echt petje af. Al is dan opgewicht blijven nog moeilijker lijkt me.

Pluk53

Pluk53

02-05-2011 om 16:48

Milkshake

"Daar kun je hoog en laag bij springen maar het is gewoon een feit" Door al dat gespring verbrand je natuurlijk wel flink wat calorieen .
Een alcoholist moet wil hij van de drank af geraken eerst erkennen dat hij een probleem heeft. En dan kan een groep als de AA ondersteunend werken. Waarom zijn er niet veel meer "anonieme overeter-groepen"? Als emo-eten een soort verslaving is, waarom wordt het dan niet als een verslaving behandeld, waarom laten de overeters zich niet als verslaafden behandelen. Waarom moet ieder het maar voor zichzelf uitzoeken/vechten.

Pluk53

Pluk53

05-05-2011 om 17:09

Taboe

het lijkt wel of er een taboe rust op het onderwerp. Ik zou denken, dat als het echt zo'n probleem is, dat ieder geinteresseerd zou zijn in ervaringen hoe er mee om te gaan, hoe er vrede mee te krijgen, hoe het mogelijkerwijs aan te pakken. Maar blijkbaar stoppen de meeste het liever heel diep in een hoekje weg. Hoe meer overgewicht besproken wordt, des te meer begrip zal er zijn.

Pluk53

Pluk53

06-05-2011 om 11:14

Linzel

duidelijk verhaal. Ik kan me heel goed voorstellen dat het voor jou af en over is, de aandacht voor (jouw)overgewicht. Maar 50% van de volwassenen heeft overgewicht, 17% is obees. Het gaat om hele grote groepen, dus die hoeven zichzelf niet te laten wegzetten.

Pluk53

Pluk53

06-05-2011 om 14:07

Linzel

ik ga niet in concurrentie met je dietiste, die heeft er voor doorgeleerd. Wat ik ervan begreep is dat het lichaam brandstoffen en bouwstoffen nodig heeft. De bouwstoffen zijn dan de eiwitten (plus wat hulpstoffen/mineralen/vitamines). Brandstoffen koolhydraten/vetten/eiwit. Koolhydraten is de makkelijke brandstof. Kan een beetje als glucogeen in lever en spieren worden opgeslagen, en al de rest wordt omgezet in vet (als reserve). Lichaam kan vet gebruiken als brandstof, en dan zou je de voorraad (=vetrollen) kunnen verminderen. Alleen komen sommige mensen blijkbaar erg moeilijk in de "vetverbrandings-modus".
Wat eten en verzadiging betreft: koolhydraten verteren heel makkelijk, vetten/eiwitten langzamer. Je hebt dus langer een verzadigd gevoel als je de koolhydraten beperkt. Proteinen-dieet schijnt bij sommigen goed te werken. (Erica Terpstra, Annemarie Jorritsma)

Luisteren naar je wat je lijf wil?

Dat werkt bij mij niet. Ik heb altijd wel zin in zoetigheid of in chips/kroketten etc . Gezond eten moet bij mij toch echt via mijn verstand gaan. Hoe werkt dat bij jou dan? Wanneer geeft het aan dat je bijvoorbeeld proteinen moet eten?
Stoppen als je genoeg hebt lukt wel, maar je moet wel langzaam eten dan. Anders heb je al teveel binnen voordat het seintje "genoeg" doorkomt.

Wat ik niet snap

is waarom mensen die die maagbandjes doen dan wel afvallen als het niet alleen maar om wilskracht gaat. Zijn dat altijd dan mensen die overeters zijn ?

Gewoon benieuwd of er goed gekeken wordt naar het eetpatroon en dus een brede diagnose gesteld wordt voordat zo'n maagband aangemeten wordt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.