Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Jolein

Jolein

09-05-2011 om 16:05

Hoe lang doen jullie met de frituurpan?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Ahum

Lees net de beginposting: we hebben onze frituurpan nu een jaar of drie denk ik? Daarvoor heb ik er nooit een gehad. Vroeger thuis bakte mijn moeder altijd vers gesneden patat in olie in een gewone braadpan.

Chris

Belle Époque

Belle Époque

13-05-2011 om 14:46

Vic

Wat is een "kapsalon"? Het is iets met patat, maar wát precies?

Vic

Vic

13-05-2011 om 15:02

Belle epoque

Ik heb even gegoogeld:
"Een aantal jaar geleden is de kapsalon ontstaan in Rotterdam-West in de wijk Delfshaven bij shoarmazaak El Aviva. De bedenker van de kapsalon heet Nataniel 'Tati' Gomes. Hij had naast de shoarmazaak een kapperszaak genaamd Tati. Kapperszaak Tati bestelde altijd patat en Shoarma in een bakje bij El Aviva, maar dat ging na een tijdje vervelen. Toen besloot Nathaniel op een dag bij El Aviva te experimenteren met allerlei ingrediënten samen met de patat en shoarma in een aluminium bakje. De reden waarom kapsalon zo heet is omdat als ze bij de kapperszaak mensen stuurden om deze lekkernij te halen dat ze tegen de mensen zeiden dat ze kapsalon moesten zeggen als ze niet wisten wat ze moesten halen bij El Aviva. De ingrediënten van de originele kapsalon zijn: Patat, shoarmavlees, tomaat, komkommer, gesmolten kaas, knoflooksaus en sambal. Verder in het artikel zal er dieper worden ingegaan op de bereiding van de kapsalon en de diverse varianten van kapsalon."
Bij de zaak waar ik altijd ga lunchen met mijn collega's maken ze het met doner kebab. Het lijkt me ontzettend lekker (erg he?).

Vic

Vic

13-05-2011 om 15:05

Oh, niet volledig

Alle ingrediënten worden dus in een bakje (of bak) gedaan, eerst de patat, daar bovenop de kebab, dan kaas erover en in de oven, en daarna sla/tomaat en saus er bovenop.

Massi Nissa

Massi Nissa

13-05-2011 om 16:38

Kapsalon is verrukkelijk

Als je goede doner erbij hebt, is kapsalon ongeveer het lekkerste fast food ooit. En wat heel makkelijk is: je hoeft maar een keer te eten, want een bakje kapsalon is 1800 calorieen, dus je bent meteen klaar voor de hele dag .
Ik heb trouwens geen frituurpan om twee redenen. 1) het stinkt en wij hebben geen schuurtje. 2) Ik zou hem veel te vaak gebruiken. Wij hebben wel een barbecuetje op het balkon, voor groentespiezen en kebab-achtige dingen. Heeerlijk.
Groetjes
Massi

Vic

Vic

13-05-2011 om 17:21

1800?!

Dat is bizar veel. Ik weet niet of ik me daar ooit aan ga wagen dan. Anders er maar een gezamenlijk etentje van maken

Massi

Die frituurpan die kan toch ook gewoon op het balkon? Waarom moet dat nou in een schuurtje?

Ingrid

Fiorucci

Fiorucci

13-05-2011 om 18:41

Massi

Hier staat de frituurpan gewoon op het aanrecht, met de keukendeur naar de tuin wijd open.

Zelfde als single lady

Mijn frituurke staat ook op een broodplank direct onder de grote afzuigkap. Die staat op turbo, dus met de lucht valt het reuze mee. Er is trouwens zoveel eten wat stinkt tijdens het koken,maar wat wèl heerlijk smaakt.

Kaaskopje

Kaaskopje

13-05-2011 om 20:43

Kapsalon

Wij hebben geen frituurpan meer vandaar dat ik niet aan het draadje meedeed, maar ik zie opeens kapsalon staan en dat is zo lekker!)

Ik zette vroeger overigens de frituurpan op de kookplaat dus onder de afzuigkap. In de schuur of buiten zag ik nooit zo zitten.

liora

liora

14-05-2011 om 11:58

Kapsalon

Haha, bij mijncwerk in de buurt volop te krijgen maar lijkt me niks, zoveel vette dingen bij elkaar.

Ik begrijp alleen jullie angst voor de calorieën niet zo. Je hoeft hem toch niet helemaal op te eten?

Dendy Pearson

Dendy Pearson

14-05-2011 om 12:01

2 jaar

Onze frituurpan gaat een jaar of 2 mee en dan koop ik een nieuwe ergens in een aanbieding. Dan is íe gewoon te vies. Wij frituren wel vaker dan eens in de week. Aardappelkrokketjes, wafeltjes en dat soort spul vinden wij hier wel lekker, gewoon als aardappelding. Gekookte aardappels eten we alleen in combi met een gehaktbal en bloemkool. Verder vind ik het maar suffe dingen.
En kapsalon is zo verschrikkelijk lekker. Dat zou ik elke week wel willen.

Dendy

Dendy Pearson

Dendy Pearson

14-05-2011 om 12:01

Liora

Kapsalon is zó lekker, daar laat je echt niets van staan!

Monet /airfryer?

Heb jij bij je Airfryer van Philips dan die niet goed egeld terug aktie? Dat is voor 2 maanden en dan mag hij terug en 100% geld terug. Kijk het even na want daar is het een te duur ding voor hoor.
Erg jammer dat het je niet bevalt want wij vinden hem nogmaals super.
Ja en het verschil met een hete lucht oven? Die is zo groot en dan moet ik mijn hele over voorverwarmen om een beetje slappe ovenfriet te krijgen want daar moet dus wel ovenfriet in en in de Airfryer niet.
Misschien laten de mensen met de bleke slaap fiet het er te kort in zitten of is het mandje te vol. Gewoon blijven proberen en tussendoor goed omgooien. En die 3 minuten voorverwarmen doen wij dus nooit. Hup gelijk erin en dan ongeveer een minuut of 15 denk ik. Zeker niet langer

Chippie

Chippie

14-05-2011 om 20:48

Knapperige ovenfriet

De ovenfriet van Aviko (?) Supercrunchy (blauwe zak) wordt wel heerlijk knapperig! Geen aandelen.

Tink

Tink

14-05-2011 om 20:56

Ik mis vast iets!

Wat ter wereld is 'kapsalon'???

Massi nissa

Dat zijn drie redenen

stinken
geen schuurtje
de verleiding van frequent gebruik

Hm die frituurpan

ik ben er geen vrienden mee. Wel met de inhoud hoor, maar dat ding, bah.
Wat een gedoe.
Ook nog een stroomvreter. Eerst opwarmen, en dan al die aparte porties erin.

Schoonmaken - van dat ding dan- vind ik ook al duf werk. Eveneens het vet vervangen. Moet dat ouwe vet weer verantwoord afgevoerd. Pff ik vind batterijen en ouwe verf al een mooie taak.

Nee hoor, ik ga wel even naar de snackbar.

Was toch gevaarlijk, een frituurpan onder de afzuigkap?

Dat heb ik hier wel eens gelezen. Brandgevaar toch?

Kaaskopje

Kaaskopje

15-05-2011 om 00:52

Afzuigkap

Ik zou niet weten waarom het onder de afzuigkap gevaarlijker is dan ernaast. Er zit een deksel op de frituurpan, dat zou je nog veiliger kunnen noemen dan spetterend vlees in een open braadpan.

Rieke

Rieke

15-05-2011 om 13:31

Buiten

wij hebben sinds kort een frituurpan, wat een stinkgedoe is dat zeg.
We frituren alleen maar buiten, ding wordt op een stevig tafeltje net naast de bijkeuken deur gezet.
gaat prima, geen gemeur in huis.
Moet alleen niet regenen.

kaatje43

kaatje43

15-05-2011 om 14:51

Valt wel mee hoor die frituurpan schoonmaken

Ik gebruik olie. Na ieder gebruik olie met zeef terug in de fles. Pan in de afwasmachine en klaar. Na een keer of 5 nieuwe olie erin. Geen last van geurtjes en oude ongezonde olie.

En trouwens, wisten jullie dat een broodje (gewone) kaas ongezonder is dan een broodje kroket?

Massi Nissa

Massi Nissa

15-05-2011 om 15:22

Bromvlieg

Precies! Zelfs al had ik dat schuurtje, dan kwam het ding er nog niet in. Ik moet afvallen, niet aankomen.
Groetjes
Massi

Vic

Vic

15-05-2011 om 15:39

Die afzuigkap

Dat is een verhaal van vroeger. Toen had je nog geen dichte friteuses, maar gewoon een (gietijzeren?) pan met een frituurmandje erin. Die pan stond dan op het gasfornuis, en aangezien vet heel erg brandbaar is, kon de vlam in de pan slaan als er vet gelekt had langs de pan. Als je dan je afzuigkap aan hebt staan, schiet die vlam de afvoer in.

Valkyre

Valkyre

17-05-2011 om 20:25

Aanvulling afzuigkap

Vroeger had iedereen ook een afzuigkap met zo'n filter van een soort schuimstof. Dat werd op de duur vet, en als je dat dan niet vervangt brandt zo'n vet ding natuurlijk als een fakkel.

Mocht je ooit iets willen flamberen, doe dit dan niet onder de afzuigkap...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Tink

Tink

18-05-2011 om 00:17

Tja kaaskopje

Nou weet ik nog niks . Maar ik heb even verder gegoogeld en vond deze http://www.frietopia.nl/index.php?page=47&wkey=kapsalon

amk

amk

18-05-2011 om 09:10

Afzuigkap

die moet je nog steeds heel regelmatig schoonmaken, want die dingen worden altijd baggervet.

En er zijn er nog velen met alleen te vervangen filters en schuimstoffilters. De meeste keukenbranden worden versterkt door de vetlaag in de afzuigkap.

Belle Époque

Belle Époque

18-05-2011 om 17:14

Kapsalon

Beetje late reactie, maar bedankt voor de uitleg! Het lijkt me een uitdaging om daar eens een magerder versie van te maken, met knoflooksaus op kwarkbasis of zo! Misschien toch die airfryer eens aanschaffen!

Belle Époque

Belle Époque

18-05-2011 om 17:38

Oh, monet...

Als jij je Airfryer wil verkopen, wat wil je er dan voor hebben?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.