Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Polly Shearman

Polly Shearman

14-05-2011 om 18:46

We hebben een nieuwe vaatwasser


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Merel

Merel

18-05-2011 om 11:08

Straaltje

Brabander wast denk ik af onder een lopend straaltje water, dan heb je inderdaad altijd schoon water over je borden. Het straaltje is maar heel piezelig klein zodat je zo min mogelijk verspilt. Ik denk dat het zo gaat.
Persoonlijk vind ik het zonde van het water (ookal is het maar een klein straaltje) de tijd en de moeite. En ik vind het (zoals wel vaker hier op OO) weer eens een beetje op smetvrees lijken.

Polly Shearman

Polly Shearman

18-05-2011 om 11:31

Euh

dit draadje leid in middels een heerlijk eigen leven, manlief is al lang afgehaakt volgens mij..
Misschien is brabander mijn man wel.... die toch zijn gelijk wil halen.

Want wij zijn zoooo brabants dat het bijna eng is!

NaShA

NaShA

18-05-2011 om 11:33

Smetvrees

wel een beetje ja, maar goed, dat is dan in dit geval, dat ze onder een klein straaltje afwast. Maar er zijn nog legio mensen die geen vaatwasser hebben en die wassen dus echt in een bak met sop af. Ook wij als we op de camping zijn (en da's altijd weer ff wennen). En dat sop is soms werkelijk niet meer om aan te zien! Dus ik vraag me echt af wat er nu erger is, dat roterende vuil in de vaatwasser (wat inderdaad heel klein vermalen wordt daardoor, maar ook regelmatig afgepompt wordt) of die gore teiltjes (wat blijft er in dat plastic wel niet achter!) met dat gore afwaswater....

Brabander

Brabander

18-05-2011 om 11:42

Nasha

als je nu eens niet zoveel aandacht besteedde aan versieren, maar ook nog eens de mails las .
ik schreef al tweemaal: "Vroeger deed ik afwas in 2 etappes. Eerst "voorwas", en daarna "nawas". En dan ook nog eens de nawas in zo heet mogelijk water zodat ere bijna niets afgedroogd hoefde te worden, maar alles in het afdruiprek "vanzelf" opdroogde." Het "voorwaswater" was al heel snel niet meer om aan te zien, maar het "nawaswater" bleef (meestal) tot het einde redelijk schoon. En als variatie waste ik soms alleen maar "voor", en dan spoelde ik het af onder een loeiheet piezelstraaltje, wat weer in de afwasbakliep, en als het ware de "kwaliteit" van dat water wat verbeterde . Nu duidelijk? (of speciaal voor NashA, ????????????????)

NaShA

NaShA

18-05-2011 om 12:57

Sorry...

Ik moet zoiets ook niet lezen als ik op het punt van kinderen ophalen sta, ik heb er overheen gelezen inderdaad...Maar goed, ik zie al dat je inderdaad daar ook een aparte manier voor bedacht had....Ik vind het wat ver gaan allemaal, maar ja....(om even een illustratie te geven, ondanks mijn "smerige" vaatwasser zijn wij zelden of nooit ziek, dus het valt kennelijk allemaal wel mee...)

NaShA

NaShA

18-05-2011 om 13:19

Echt?

Nou, hooguit inderdaad dat we het "ergste" vuil een beetje er af spoelden, maar vroeger bij ons thuis wasten we gewoon de boel zo af, zonder voorwas, nawas of wat voor was dan ook. En alles werd meteen afgedroogd na het afwassen....Ik herken zo'n situatie als Brabander beschrijft dan ook totaal niet.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

18-05-2011 om 14:06

Voor- en naspoelen

Dat deden wij vroeger thuis ook altijd. En dan zo heet mogelijk naspoelen zodat de afwas snel droogde in het afdruiprek. Dan hoefde je niet af te drogen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.