Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Boekendraadje 2011?

Hallo allemaal,

Wie helpt mij om weer een boekendraadje op te starten?

Alvast wat tips van mij:
Kind 44- Tom Rob Smith
Kolyma- Tom Rob Smith
Jacoba- Simone vd Vlugt
Zomerhuis met zwembad- Herman Koch
Zondaarskind- Marion Pauw
De paardenjongen- Rupert Isaacson
Gebroken licht- Kim Edwards
Lieneke Dijkzeul-
Annejet van der Zijl- Sonnyboy
Unni Lindell- Dromenvanger
Suzanne Vermeer- Zwarte piste
Paolo Giordano- De eenzaamheid van de priemgetallen

Wie vult aan?

Groetjes,
margriet.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

The book thief

Net binnen, moet er nog aan beginnen (eerst lading Ikeakasten binnenkrijgen en in elkaar zetten en stofzuigen enzo).

Thursday Next

Thursday Next

04-06-2011 om 18:24

Nancy turner

natuurlijk. De boeken van Sarah Agnes Prine. These is my words (is vertaald als dit zijn mijn woorden) , Sarah's Quilt en The star garden.

Iets voor jou, gale?

Ben nu bezig in: remarkable creatures, van Tracy Chevalier. Lijkt me qua onderwerp net iets voor jou (het leven van Mary Anning). Qua schrijfstijl kabbelt het nu (ik ben op een kwart) nog rustig door, dus ik ben zelf nog niet helemaal overtuigd.

madelieff2

madelieff2

07-06-2011 om 23:01 Topicstarter

Nog meer nederlandstalige tips?

Ben niet zo'n fan van engelse boeken. En dan bedoel ik niet de inhoud want die kan je natuurlijk niet allemaal over 1 kam scheren. Ik wil alleen onderuitgezakt en zo min mogelijk na hoeven te denken aan het lezen slaan. Dat mag dan natuurlijk wel inhoud hebben, ook weer niet een flutromannetje graag.

Groetjes,
margriet.

Madelieff2

Hoi, ik ben net klaar met Jungle van Shirley Conran. Al een ouder boek maar een behoorlijk dikke pil die lekker wegleest. Ik stond zelfs tijdens het koken nog te lezen dus hoewel het geen literair hoogstandje is was het prima tijdverdrijf!! Ook Jilly Cooper is een aanrader voor strand en luie dagen. Ruiters, Rivalen en Polo. In die volgorde. Veel plezier

Massi Nissa

Massi Nissa

15-06-2011 om 08:42

Ja!

Jilly Cooper, heerlijke vuistdikke pillen vol aristocratische onzin (te paard, dat dan wel weer). Leest bijzonder lekker weg.
Ik vond The Help goed (gekocht n.a.v. een tip hier op het forum): grappig, treffend en hier en daar ook aangrijpend. Mooi gevarieerd taalgebruik ook.
Verder heb ik pas nog iets van Ruth Rendell gelezen, dat is in mijn ogen de beste thrillerschrijfster ooit, basta. Haar alter ego, Barbara Vine, schrijft ook waanzinnig goed maar minder actueel.
Groetjes
Massi

Nick hornby

Net een boek uit: slam.
Leest lekker weg en is erg grappig bij tijd en wijle.

Draadje levend houden

Ik wil dit nog lezen dus ik houd het daradje even levend.
Tip: Haruki Murakami: ik heb de eerste 2 delen van 1q84 gelezen en het derde deel (dat net een aantal maanden uit is) ligt op mijn nachtkastje te wachten. Ik ben erg benieuwd!
Heel vreemd boek, genre moeilijk te omschrijven. Raadselachtig, vervreemdend maar toch niet SF.

Nick Hornby, is dat detective of iets anders?

Vonda

Nick hornby

is iets anders
Ken je toevallig de film 'about a boy' met Hugh Grant? dat is een boekverfilming van Nick Hornby. Het is vooral Britse humor.

krin

krin

22-06-2011 om 21:24

Erg genoten van

De Henry Smart trilogie van Roddy Doyle. Ierser dan Iers en zo goed.
A Star Called Henry (1999) — The story of Henry Smart, an IRA assassin and 1916 Easter Rebellion fighter, from his birth in Dublin to his adulthood when he becomes a father.
Oh, Play That Thing! (2004) — Henry Smart's adventures in 1924 America, specifically the Lower East Side of New York City, where he catches the attention of local mobsters by hiring kids to carry his sandwich boards. He also goes to Chicago where he becomes a business partner with Louis Armstrong. The title is taken from a phrase that is shouted in one of Louis Armstrong's songs, "Dippermouth Blues".
The Dead Republic (2010) — Henry Smart's adventures with Hollywood film-making

Vonda

Ik ben erg benieuwd naar 1q84, maar heb mezelf eigenlijk verplicht eerst al (!) zijn andere werk te lezen voor ik hieraan mag beginnen. Neurotisch ja Maar eigenlijk wil ik gewoon heel graag 1q84 meenemen op vakantie. Heb jij eerst de rest gelezen? Zo ja, wat vind je, is dat nodig? Ik moet dat allemaal natuurlijk zelf weten, maar ergens gonst in mijn achterhoofd dat het bij Murakami wenselijk is om zijn werk min of meer chronologisch te lezen. Heb wel "De jacht op het verloren schaap" gelezen, en zijn boek over hardlopen.

(Speaking of........loop jij nog? Zo ja, heb je nog zin om mee te schrijven in Gezellug? Het is soms wat stil daar...)
Groetjes,
Anneque

Anneque

Ha ha, nee, ik heb alleen 1q84 gelezen (de eerste 2 delen) en dus kan ik helemaal niet zeggen of je eerst de rest moet hebben gelezen! Het lijkt mij trouwens absoluut niet nodig, want het is volgens mij een op zichzelf staand verhaal. Ik kon het zonder verdere voorkennis in elk geval prima snappen (correctie: voor zover het raadselachtige verhaal te begrijpen is, kon ik het volgen!). Ik zie inderdaad ook al die andere boeken wel van hem staan in de bieb en ben ook heel benieuwd daarnaar. 1q84 is trouwens wel enorm pakkend en spannend, heel moeilijk neer te leggen.
En off topic: nee, helaas kan ik even niet lopen, ik heb last van hielspoor en met de nieuwe zooltjes gaat het nog niet zo goed. Ik ben vanmorgen net weer naar de podoloog geweest en nu moet ik beopaalde schoenen juist wel en andere maar niet meer gebruiken en dan kijken we of het over 3 weken beter is. Ik heb namelijk 's morgens altijd veel moeite om goed te lopen met de linkervoet. Hardlopen had ik het ook over maar dat mag alleen tot de pijngrens (ik denk totdat het pijn doet) en daar waag ik me nog maar even niet aan. Sorry!

Vonda

Silone

Britse humor lijkt me leuk! Ik ga het maar noteren!
Vonda

Vonda

Ah, mooi, ik denk dat ik hem dan toch maar gewoon reserveer. Het spreekt me in elk geval erg aan.
Wat balen van je hielspoor! Hoop dat het toch de goede kant mag opgaan.

Anneque

Met de voet gaat het nog steeds niet zo goed helaas.
Lezen wel: ik ben net begonnen in het net uitgekomen derde deel van Haruki Murakami's trilogie (spannend!)

Groetjes,
Vonda

Zomerlijst in wording

Ik ben van de week begonnen rond te struinen op Amazon om een shortlist op te bouwen. ik wil minstens 6 boeken kopen, maar liever nog 10. Kan ik even weer vooruit...

Wat ik tot nu to op de lijst heb staan:

How to be a woman / Caitlin Moran. Ken de hele dame niet maar het stond in de top 10 van Amazon, en toen ik er eens goed naar keek (en vooral de video van de schtijfster bekeek) kreeg ik er een erg jolig gevoel van.

Before I go to sleep / SJ watson. Thrillerachtig verhaal over iemand die elke keer als ie geslapen heeft zijn herinneringen verliest. Klonk intrigerend. Deed me qua thema een beetje denken aan Audrey Nffenegeer, the time travellers wife. Ik ga het proberen.

The trouble with Alice / Olivia Glazebrook. Kweenietmeer uit mijn hoofd waarom dat leuk was.

Afterwards / Rosamund Lipten. idem.

En dan nog iets heel intrigerends...de hele emazon top 10 stond vol boeken van ene george martin, mij volstrekt onbekend. Bovenaan stond 'a game of thrones', maar er stonden nog tig andere bioeken van hem on de top tien. even googelen leerde me dat er op dit moment een (amerikaanse? engelse?) tv verfilming gaande ins van zijn klaarblijkerlijk overbekende boeken. De tv serie oogde (op youtube trailers) zeer imposant Lord-of-the-ringig, en dat schijn aardig te kloppen qua type boek. Ik sta te dubben om voor 28 euro de hele serie van 4 of zo boeken te scoren, geen geld voor bijna 4000 bladzijden leesplezier in een box. Maar ik vind het zo raar...ik ken het totaal niet. Iemand hier die de beste man gelezen heeft? Het moet haast wel Ok zijn lijkt me, maar ik vind het zo gek dat ik deze hele serie niet ken!

En dan tot slot was ik voor de filosofische touch van plan iets van Eckart Tolle mee te nemen. Ik ben niet zo van de zweverige, maar deze man intrigheert me, en ik heb nog nooit iets van hem gelezen.

Tja, en dan nog meer natuurlijk, dit is niet genoeg, maar ik ben alvast wel benieuwd naar wat dfeedback, vooral over die Game of Thrones schrijver!

Ingrid

George r.r. martin

Ingrid, George Martin is inderdaad een beroemde fantasyschrijver en die serie waarvan Game of Thrones het eerste boek is, is een bestseller.

Momenteel worden ze verfilmd door HBO, een Amerikaanse kabelzender die regelmatig goede, wat gewaagdere series produceert dan de landelijke networks.

Ik heb zelf het eerste boek uit de serie gelezen en hoewel ik het in een ruk heb uitgelezen, had ik na afloop toch een beetje een mwah-gevoel. Waarschijnlijk is het voor een romanticus als ik net wat te cynisch. Er is niet één personage dat echt sympathiek is (op één na ofzo). Veel seks ook, die bijna altijd op verkrachting neerkomt en dat vond ik ook niet echt inspirerend.

Ik heb net als jij voorstukjes gezien van de serie en was er wel van onder de indruk. Als de serie hier wordt uitgezonden ga ik zeker kijken. Ben benieuwd wat ze ervan hebben gemaakt.

Chris

Vonda

O! Zie je bericht nu pas, balen van je voet zeg! Heb je veel pijn?
Blijft 1q84 de moeite waard, ook na 2 delen? Ik heb deel 1 inmiddels gereserveerd, heb er zin in.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

05-07-2011 om 10:01

1q84

Is zeker de moeite waard hoor! Wel een beetje vreemd, maar mooi geschreven. Bestel deel 2 en 3 ook maar gelijk, want als je eenmaal begint heb je het zo uit

Anneque

Nou, de voet is vooral een kwartier na het opstaan pijnlijk, maar soms ook overdag bij het lopen. Het vervelende is echter dat het maar steeds niet verbetert, ondanks zooltjes en betere schoenen gebruiken. Affijn, volgende week weer naar de podoloog.
Ja, het vreemde is van de serie 1q84 dat nu ook het derde deel steeds blijft boeien, Roosje Katoen heeft helemaal gelijk! Wat me nu pas in deel 3 opvalt: de delen van Aomame zijn in de tegenwoordige tijd gescheven, die van Tengo in de verleden tijd (terwijl het om dezelfde tijd gaat). Is dat bij deel 1 ook zo? Misschien kan je het me vertellen zodra je deel 1 hebt, nu ben ik wel benieuwd! (verder om te lezen niet echt van belang maar Murakami zal er wel een bedoeling mee hebben gehad!). Verder zeg of verklap ik niets hoor.

Vonda

Rieke

Rieke

12-07-2011 om 09:41

Wie weet nog iets?

Ik ben door dit forum helemaal fan geworden van Wally Lamb, met dank aan. massi. Welke boeken komen in de buurt van dit genre?
Mijn vakantie lijst is flink aangevuld dank zij een 2 e handsboekenzaak in de stad:
D. Hooijer, sleur is een roofdier
Een aantal Ruth Rendells
Een aantal Patricia Highsmits, geen trhiller trouwens.
Jaap Scholten, morgenster
Jodi Picoult, de kleine getuige
Zadie Smith, witte tanden, over een multicultureleefgemeenschap in Londen waar racisme en extremisme oplaaien.
Ann Marie McDonald, de kraaien zullen het zeggen. Ik heb ook Laten wij aanbidden gelezen, prachtig boek!

Rieke

Rieke

12-07-2011 om 09:43

Met excuses

voor de typefouten, ik geef de ipad de schuld. Typt waardeloos.

Massi Nissa

Massi Nissa

12-07-2011 om 22:01

Rieke

Leuk om te horen dat je Wally Lamb zo waardeert! Ik ken niet echt andere schrijvers die heel dicht bij zijn stijl en onderwerpkeuze in de buurt komen. Jodi Picoult is inderdaad wel een redelijke gok. En ken je Anne Tyler al? Is in mijn ogen een wat ondergewaardeerde schrijfster van erg herkenbare boeken. Zal ook meteen weer even mijn lievelingsboek pluggen, De Opwindvogelkronieken van Haruki Murakami. Lijkt totaal niet op Lamb, maar boeit van begin tot einde. Wel een 'raar' boek in de zin dat het een dromerige ondertoon heeft en je op een gegeven moment niet precies meer weet wat nu echt is en wat niet. Hetzelfde geldt trouwens voor The new York Trilogy van Paul Auster, ook zo'n schitterend geschreven boek dat je volledig in beslag neemt, maar ook in de war brengt.
En van de laatste tijd: Thousand Autumns of Jacob de Zoet van David Mitchell - prachtig geschreven, interessant onderwerp en mooie uitwerking. Ben nu zelf bezig in The Hadrian Memorandum van Allan Folsom (ik denk steeds aan dat Cash liedje "I'm stuck in Folsom Prison). Zeer spannende spionagethriller - soms ben ik daarvoor in de stemming. Ik lees er nooit twee achter elkaar, want ze lijken uiteindelijk behoorlijk op elkaar, al die CIA-FBI-Mossad-KGB-mysterieuzevrouw-stoereactieheldtegenwilendank-eindevandewestersewereldrampscenario-boeken.
Groetjes
Massi

Massi Nissa

Massi Nissa

12-07-2011 om 22:03

O ja

Ik vond White Teeth van Zadie Smith heel vermakelijk en ook best interessant. Haar tweede boek viel vreselijk tegen, iets met universiteitsprofessoren en buitenechtelijke shit. Vermijden.
Groetjes
Massi

Rieke

Rieke

13-07-2011 om 00:05

Massi

oh dank je Massi, ga weer even zoek naar je titels. je hebt een goede smaak qua boeken en daar ga ik dan zo voor de vakantie even blindelings op af. Haruki Muraki heb ik gelezen, niet de opwindvogelkronieken, in ieder geval norwegian wood rest kom ik zo niet op en Zadie Smith 's On beauty bedoel je vast, staat ook in de kast hier, gelezen en wel. vrij wollig, maar ik ben er wel doorgekomen. En Ann Tyler ken ik iid ook, maar wel een idee om nog wat te ongelezen titels te zoeken. En je spionage thriller ga ik zoeken. Leuk, heb er zin in.

Vera*

Vera*

13-07-2011 om 09:04

Ik zoek het boekendraadje van massi voor haar zwangerschapsverlo

Dat draadje zoek ik omdat ze expliciet vroeg naar ontspannende/niet te veel nadenk leesvoer. Ik zoek me suf maar kan het niet vinden. Wie wel?

Vera

Vera*

Vera*

13-07-2011 om 12:00

Anneque, dat is hem!

Bedankt voor het zoeken en vinden. Hier kan ik weer wat titels en schrijvers uithalen.

Vera

Mooi

Graag gedaan Zal er zelf ook weer es wat in grasduinen met de vakantie in het vooruitzicht.

Thursday Next

Thursday Next

14-07-2011 om 22:04

Zeg massi....

vergeet jij hier om in te stemmen met een boek dat ik al in een van de eerste postings noem?????

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.