Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Lekker fotoboeken


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
amk

amk

22-06-2011 om 09:07

Margje

tuurlijk heb ik dat soort foto's wel, maar heel beperkt.
Ik heb wel foto's van mensen die gewoon bezig zijn, maar geen geposeerde foto's. Ik heb een serie van mijn meidenuitje van bijna 25 foto's elk jaar 1 tijdens het eten. Erg leuk.

Heb een paar weken geleden het album van mijn braziliaanse collega gezien. Die staat al vanaf haar 3e in dezelfde pose op de foto. Grappige is dat haar petekind van nu 6 precies dezelfde pose aanneemt zodra er een fototoestel in de buurt is.

Vonda

Vonda

22-06-2011 om 11:52 Topicstarter

Jippa!

Nou, dat kan ik me wel voorstellen, dat je er tegenop ziet vanwege de bijzondere foto's en dat je er iets moois van wilt maken. Eigenlijk jammer inderdaad.
Ik vind het zelf veel gemakkelijker om niet van tevoren te selecteren, omdat je altijd een indeling van de pagina kan krijgen dat het toch net gemakkelijker is om nog een foto extra te hebben, dus ik selecteer alleen op de camera. De mapjes zijn al chronologisch en dan selecteer ik per mapje, soms komt de helft van dat mapje in het boek, soms maar 4 van de 15 foto's, hangt heel erg af van het onderwerp.
Leuk dat je nu toch weer gaat beginnen!!!
Hoor graag hoe het gaat.
Vonda

Vonda

Vonda

22-06-2011 om 12:12 Topicstarter

Biene

Ik aarzel wel een beetje, omdat ik niet als reclamespot wil klinken, maar ik geef toch maar even aan wat mijn ervaring is. Zelf heb ik alleen ervaring met Alb*ll*, en wat betreft de kwaliteit heb ik alleen maar goede ervaringen (ook wat ik hoor van anderen). Ik vond het dan nog mooier in het boek dan op het scherm. Wat betreft de H*m* hoor ik heel verschillende verhalen: sommigen goed, sommigen niet goed.
Tjonge, dan heb je mooi zitten selecteren, van 2500 naar 30!
Succes!
Vonda

margje van dijk

margje van dijk

22-06-2011 om 13:19

Vonda / amk

Ja, zo'n boek is natuurlijk wel duur. Maar als je bedenkt wat dat halve jaar in China gekost heeft, en als je bedenkt wat al die ervaringen daar waard zijn, dan zijn de kosten van zo'n boek verwaarloosbaar.

Sowieso kijk ik nooit naar de kosten. Iets waar ik zo veel tijd in steek is altijd meer waard dan wat het uiteindelijk aan euro's kost. Uiteraard moet je dat geld wel hebben, maar dat is hier niet het belangrijkste struikelpunt. (De tijd wel).

En amk, dat is ook leuk zeg, elk jaar je meidenclub op de foto. Toch maak ik zelden een foto waar niet een mens op staat, ik vind dat toch achteraf het leukst om terug te zien. Vroeger was ik ook niet zo voor poseren, maar tegenwoordig mix ik dat gewoon. Het is ook wel eens leuk om alle gezichten er goed op te hebben. Ik herken dat van die posen ook wel, Chinezen staan ook altijd hetzelfde op foto's (met van die V-vingers). Ik heb er helemaal geen aversie tegen. Wel tegen fotoboeken (of dia-avonden!) met alleen maar mooie natuur en amper een mens. Dat verveelt me vrijwel onmiddellijk.

Margje

jippa

jippa

22-06-2011 om 14:25

Stok achter de deur

ha Vonda, Dat is goed. Ik ga je melden als ik aan de slag ben gegaan!!Ik pluk ook nog wel ns een extra foto erbij hoor, soms ook van google, een plattegrondje of zo. Ik werk ook met lappen tekst soms, maar dat vind ik wel lastig om goed te krijgen. Er zou eigenlijk een fotoboekclub moeten zijn he? Jippa

Biene M.

Biene M.

22-06-2011 om 16:25

Vonda

Dank je wel voor de tip, iemand anders in deze draad had het ook al over albelli, dus dat ga ik de volgende keer dan maar proberen.

Vic

Vic

22-06-2011 om 17:02

Geen mensen op de foto

Ik maak nooit foto's van landschappen of bezienswaardigheden, tenzij als achtergrond bij de mensen. Je (ik) kunt een gebouw of landschap nooit zo goed op de foto krijgen als een 'echte' fotograaf, dus als ik de herinnering wil bewaren koop ik een ansichtkaart. Die dan vervolgens ook in de kast belandt, maarja...

amk

amk

22-06-2011 om 18:09

Nou vic

dat is een kwestie van een oog voor compositie, en de goede aparatuur en lenzen.
Ik beken eerlijk dat wij techniek zeuren zijn. Er gaan de komende vakante 6! camera's mee. 2x spiegelreflex van 2 merken omdat ik weiger met een Nikon te werken en Lief weigert te werken met een Canon, canon compact voor de snapshots, een Sony onderwater camera, een merk x compact voor lief zijn snapshots en de kiddyzoom van Tess, en dan natuurlijk ook nog de diverse lenzen en filters. Ja dat is al een tas vol.

Ik heb wel een aantal foto's met mensen, maar dan zijn ze bezig met iets, ze staan niet voor iets te poseren.

Je kunt het leren door te kijken naar die ansichtkaarten, wat vind je daar mooi aan, hoe ziet dat er uit. En dan gewoon veel foto's maken. 's morgens vroeg en aan het eind van de dag werkt het best.
Wat het ook altijd leuk doet zijn detail opnamen: een hand, een voet, een bordje met grappige tekst.
Uit een ongebruikelijke hoek. Ik heb bv een prachtige foto van de London Eye (dat reuzenrad) die ik dwars genomen heb, je zet alleen de witte constructie delen en het blauw van de lucht. Als je weet wat het is herken je het, anders blijf je zoeken. Het is een prachtige foto. Hij doet het heel goed op A3 formaat. Zelfs gewoon uit de kleurenprinter op het werk. Ik ga 'm binnenkort laten afdrukken op fotopapier.

Vonda

Vonda

22-06-2011 om 18:54 Topicstarter

Jippa

Leuk! Wat is het probleem dan met lappen tekst? Daar kan je toch ook gewoon een kader voor invoegen en dan beginnen te tikken?
Ben jij trouwens van de achtergrondjes? Ik eigenlijk niet. Ik heb alleen bij een uitgebreide sessie Sint-foto's (teruggebracht tot 5 pagina's) een pepernoten-achtergrond gebruikt, en verder nog een enkele keer een (deel van) een eigen foto als achtergrond. Af en toe gebruik ik een gekleurd kader maar verder eigenlijk bijna niets wat niet eigen is.
Bij de vakantie in 2009 (toen had ik het fotoboek 2008 net gemaakt) dacht ik eraan om af en toe een mooi stenen muurtje of houtwerk in detail op de foto te zetten, om later te gebruiken als achtergrond. Dat vind ik toch veel leuker dan iets van Albelli te gebruiken.

Vonda

Vonda

Vonda

22-06-2011 om 18:58 Topicstarter

Pelle

Ik gebruik die sterretjes omdat ik geen reclame wil maken maar het wel herkenbaar wil laten zijn voor geinteresseerden hier. Het gaat mij om de bezigheid, niet zozeer (of in de eerste palats) om het merk. Sja, misschien niet zo belangrijk, maar ik wil niet de schijn wekken dat ik het expres noem of zo, vandaar.

Vonda

Vonda

Vonda

22-06-2011 om 19:02 Topicstarter

Rieke

Maak jij ze dan alvast in afwachting van dat je een aanbieding krijgt? Of bestel je gewoon zodra iets klaar is? Ik heb het plan om voor een volgend dik boek te wachten op opnieuw een goedkope bon...
Vonda

Vonda

Vonda

22-06-2011 om 19:07 Topicstarter

Chris 'uitstellen' h

Ha Chris (sorry, ik kon niet vermijden om je middle name er even bij te zetten
Je hebt helemaal gelijk met de dagelijkse dingen op de foto zetten. Bij ons liggen de camera's ook redelijk grijpklaar, maar toch doe je dat te weinig, herkenbaar.
Weet je waar ik ook achter ben gekomen bij het maken van het fotoboek? Vaak is er een bepaalde gelegenheid (verjaardag oid) en dan merk je bij het fotoboeken (ik maak er maar een werkwoord van) dat het feestvarken niet eens op de foto staat of dat je er zelf weer eens helemaal niet op staat (omdat ik zelf bv vaak degene ben die op verjaardagen van familie de foto's maak).
Daar probeer ik nu wat beter op te letten: dat redelijkerwijs iedereen er ook op komt te staan.

Vonda

Vonda

Vonda

22-06-2011 om 19:10 Topicstarter

Anneque

Vier jaar? Ach, dat valt nog mee: ik ben nu bezig met een boek van 2005/2006.

Als je ooit een fotoboek bij Alb*ll* hebt gemaakt en je je abbonneert op de nieuwsbrief krijg je regelmatig aanbiedingen (bv goedkoper ene album maken bij bepaalde gelegenheden of je krijgt een bepaalde korting). Ik weet niet of er misschien nog goedkopere zijn, kwalitatief vind ik het wel erg mooi worden, daarom heb ik het er eigenlijk ook wel voor over.

Vonda

margje van dijk

margje van dijk

22-06-2011 om 19:18

Tip voor vonda

Heb jij ING rentepunten, of ken je iemand die dat heeft en die toch niet weet hoe hij eraf moet komen?

Daar kun je Albelli albumbonnen kopen voor de helft van de prijs. Je koopt een bon van 50 euro en je betaalt maar 25. Bij het afrekenen van je fotoboek voer je de boncode in en dan krijg je dus 50 euro korting. Daar kan geen Albelli-korting tegenop.

Ze hebben ook bonnen van 25 euro (die kosten 12.50), maar die moet je niet nemen want je kunt nog beter een te goedkoop boek afrekenen met 50 (en 'geld weggooien') en die van 25 te gebruiken, heb ik eens berekend. Want je boek zit al gauw tegen de 40 euro of duurder. En je kunt maar één bon gebruiken. (Ook geen Albelli-actie met bon combineren).

Ik heb het al een paar keer gedaan en ik geef die bonnen ook kado aan mensen van wie ik weet dat ze ook Albelli albums maken.

Je hebt me overtuigd, jij valt in de buitencategorie fotograferen

Ik maak alleen maar plaatjesboeken, en binnen die marge doe ik heus mijn best wel, maar 6 camera's - nee

Margje

Vonda

Vonda

22-06-2011 om 19:36 Topicstarter

Margje, ben jij mijn zusje?

Want een kwartier geleden kreeg ik van haar dezelfde tip. Ik heb inderdaad rentepunten, maar zag bij de aanbieding alleen een bon staan van 25 euro (dus uiteindelijk 12,50 korting). Die grotere bon is wel voordeliger. Maar het voordeel is natuurlijk maar de helft want de andere helft moet je zelf betalen. Dat moet je afwegen tegen het voordeel van een 'eigen' actie van de fotoboekenhandelaar want je kan het niet combineren heb ik gelezen. Maar ik ga het in de gaten houden (en ik zal ook nog eens op de bonnen van 50 euro zoeken bij de ING.)
Vonda

margje van dijk

margje van dijk

22-06-2011 om 19:53

Vonda

Nou, of ik je zusje ben, je weet maar nooit. Hou het in de gaten!

Ik heb net even gekeken maar ik zie nu inderdaad ook alleen maar de 25 euro bon. Dat is niet echt de moeite, of althans: dat concurreert wel met de gewone Albelli-acties. Die van 50 is wél echt de moeite waard. Zelf heb ik er nog 3 liggen, leuk als deadline (ze verlopen in april 2012). Mocht ik in de knoop komen (qua deadline) dan bied ik 'm jou wel aan! (geintje).

Margje

jippa

jippa

22-06-2011 om 21:56

Vonda

ha Vonda,
Die lappen tekst plak erin van vakantiedagboeken. Maar als het heel veel is ziet het er soms raar uit. Ik zie dan soms niet goed of de letters de juiste grootte hebben.
Achtergronden, ik werk veel met kleuren uit de foto, maar ook wel dezelfde foto en dan half transparant. Alleen dat wordt in mijn ogen wel gauw een beetje overdone. dat pas ik dus spaarzaam toe.
Wat ik ook leuk vind is een gekleurde rand/ kader. Bijvoorbeeld een dubbele pagina met kleine fotootjes met gekleurde kaders.
Als ik denk dat ik klaar ben ga ik vervolgens de horizons nog eens recht zetten en dat soort dingen en dan ben ik zo weer uren bezig.
Groeten en nogmaals dank voor je aanstekelijke enthousiasme. Jippa

Vonda

Vonda

22-06-2011 om 23:04 Topicstarter

Margje

Ja, ik heb gekeken, hij staat er niet (meer) bij. Dat wordt toch wachten op een goede aanbieding. Trouwens, de aanbieding die ik nu had in april was: het grootste dikste boek XL vierkant maken voor 50 euro. Het gekke was dat eenzelfde aanbieding ergens vorig jaar er ook was maar dan voor 75 euro. Toen was ik net te laat met bestellen. Maar achteraf dus geen probleem want er kwam dus nog een goedkopere aanbieding. Heel vreemd.
ik neem me nu maar voor om boeken te maken 'in het voren' en dan te wachten op een goede aanbieding.

Vonda

Vonda

Vonda

22-06-2011 om 23:07 Topicstarter

Pelle

Ja, dat is wel zo, maar ik was in mijn eerste posting gewoon zo enthousiast over het fotoboeken maken op zich dat ik het echt storend zou hebben gevonden om de merknaam maar zo gewoon te noemen want daar ging het mij niet zo om. Dat zou voor mij teveel overkomen alsof ik een 'undercover-medewerker' van het bedrijf ben en dat is helemaal niet zo.

Vonda

Vonda

Vonda

22-06-2011 om 23:15 Topicstarter

Jippa

Wat gek, met die tekst. Ik heb wel dat als ik bijna klaar ben met een pagina dat ik dan even de weergave doe zoals hij geprint wordt, en dan nog even inzoomen of de tekst mooi staat. Maar bij het tikken zie je toch ook meteen of lettertype/grootte/vet goed staan?
En de horizons: bij Alb*ll* kan je gewoon wat schuiven met foto's en dan staat het al snel goed want er verschijnen kaders zodra je op dezelfde hoogte/breedte bent als een andere foto. Ik check het dan nog wel even in de printweergave, maar dat duurt echt niet heel lang. Ach, ik dacht dat IK een perfectionist was!!!
Wat betreft het enthousiasme: graag gedaan! Ik wilde het hier graag kwijt, want mijn omgeving weet het nu wel, dat ik ermee bezig ben!!! Hier kan ik meer in detail praten, is heel leuk.

Vonda

krasje

krasje

23-06-2011 om 10:42

Geen idee

of dit een goede aanbieding is maar hij verscheen vanochtend in mn mailbox en ik moest gelijk aan dit draadje denken.

€ 19 voor een fotoboek van 38 x 30 cm met gepersonaliseerde hardcover bij Superfoto.nl (waarde € 55)

En dat kan je dan krijgen bij groupon en dan in de stad Groningen.

Ik maak geen fotoboeken en ik ken het hele merk niet maar jullie misschien wel en misschien is het wel goedkoop.

Gegroet
Krasje

Rieke

Rieke

23-06-2011 om 12:36

Goed idee!

die ING punten. Wij hebben er heel veel en doen er niets mee. Ik ga gelijk kijken. Dank voor de tip!

Vonda

Vonda

25-06-2011 om 00:33 Topicstarter

Mission accomplished

HET IS KLAAR!
Nou ja, hij is in principe af maar ik moet hem qua tekst nog helemaal nakijken en nog wat namen checken en nog 2 foto's maken van het geboortekaartje en dat ook invoegen en... he he dan is het klaar. Ondertussen krijg ik een mailtje van Alliswelly dat ik nog een week heb voor het gebruiken van mijn waardebon! Ja, jongens, ik ben al bezig!!!
Mooi om het straks in het echt te zien.

Groetjes,
Vonda

Vonda

Vonda

25-06-2011 om 16:23 Topicstarter

Vanmorgen in bed

realiseerde ik me dat ik nog niet eens een foto op de voorkant had geplaatst!!!! Dat moet dus ook nog.
Vonda

Valkyre

Valkyre

26-06-2011 om 16:29

Oh ja, die foto's...

Ik moet inderdaad ook nog op de ouderwetse manier aan de slag! Zoonlief heeft een album van (ongeveer) het eerste jaar, maar verder niet. En ik ben ook halverwege mijn studie in het buitenland blijven steken - die foto's zitten los in 't album!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Vonda

Vonda

26-06-2011 om 22:34 Topicstarter

Valkyre

... en hoe oud is jouw zoon, Valkyre? Wees gerust, er zijn er hier meer (daar ben ik er een van) die een aantal jaartjes achter lopen!
Weet je, je kan het simultaan doen: eerst bv. een leuk fotoboek maken van de meest recente vakantie, om eens uit te proberen hoe dat nou gaat, zo'n digitaal fotoboek maken (ik weet niet of je al ervaring hebt). Dan een tijdje bezig met afgedrukte foto's inplakken (of maak het jezelf gemakkelijk: mooi in insteekalbums doen). Dan weer eens verder gaan met het tweede jaar van je zoon. Naarmate je er weer meer mee bezig bent wordt het weer leuker!

Groetjes,
Vonda
(ben nog steeds niet uit de omslagfoto. Voordeel is wel dat als ik het album open dat dan alle foto's die ik heb gebruikt in een selectie staan die ik meteen zie dus ik kan heel snel van alles uitproberen)

margje van dijk

margje van dijk

27-06-2011 om 11:23

Vonda, omslagfoto

Heb jij een omslagfoto-stijl? De omslag is meestal het eerste wat ik kies. Ik doe altijd één foto die de hele vakantie karakteriseert (kan een omgevingsfoto zijn, of als die niet het spectaculairst was een foto met onszelf erop in iets wat typisch voor deze vakantie was).

En die laat ik dan over de hele omslag heen gaan, in elk geval altijd tot over de rug.

En mijn eerste bladzijde is altijd de "bloopers" bladzijde: een tafelkleed van allemaal keurige vierkantjes, met in elk vierkantje een foto die het niet gehaald heeft om duidelijke redenen (of gewoon foto's die verder nergens staan).

Ook staat er altijd in het colofon een rijtje muziek of boeken of films of whatever, waarmee we ons tijdens die vakantie vermaakt hebben. Achteraf ook altijd heel leuk om terug te lezen.

Maar goed, succes met kiezen van je omslag!

Margje

Vonda

Vonda

27-06-2011 om 21:22 Topicstarter

Margje

Je eigen stijl bij het omslag: ach, ik heb nog maar 1 boek echt gemaakt, dit is pas het tweede! Maar ik blijf het wel in dezelfde stijl doen: zelfde lettertype voor de tekst rechtsonder, grote foto over omslag heen, twee kleinere foto's aan de achterkant, eigenlijk de standaard van Albelli. Bij hte vorige boek had ik een mooie landschapsfoto die heel geschikt was, hele mooie foto. Wat ik nu echter maak is een jaarboek 2e deel 2005/1e deel 2006, waarin de geboorte van Vondababy viel. Gemakkelijk genoeg, zou je zeggen... nee dus! Echt heel lastig.
Okee, ik ga de laatste dingen nakijken van de tekst en zo.
Later, iedereen!!

Vonda

PS, meiden, hoe vordert het bij jullie?!

Valkyre

Valkyre

28-06-2011 om 21:10

Hmmm

Zoon is vier, dus dat valt nog mee. Maar ik heb van mezelf en mijn vrienden nog stapels foto's uit de tienertijd! Die zitten per thema los in dozen (sportvereniging, dansvereniging, vakantie).

Hmm.. Misschien ga ik zo nog een half uurtje plakken.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Nely

Nely

29-06-2011 om 14:13

Wil d'r ook aan beginnen

als we terug zijn van vakantie, weekje Drenthe en een vriend van onze zoon gaat ook mee. En dan later in het jaar een album maken voor mijn vader die 80 wordt met foto's van onszelf en van het gezin van mijn zus. Lijkt me een leuk kado.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.