Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

denise

denise

17-06-2011 om 20:06

Basisproducten/voorraadkast

Sinds wij verhuisd zijn, beschikken we over een grote voorraadkast. Voordat we gingen verhuizen hebben we onze voorraad opgemaakt, zodat ik nu weer helemaal van voren af aan kan beginnen. Ik denk dan aan pasta, rijst, etc.

Welke basisproducten hebben jullie standaard in huis?

Ben benieuwd!


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Belle Époque

Belle Époque

21-06-2011 om 23:54

Chippie

Ik heb ook chique thee (wel eens chocoladethee gedronken?)

Wat ik niet begrijp ,kniepert

Moet iemand die het niet zo breed heeft zich nu verantwoorden omdat ze Senseo koffie drinkt? Dat gaat wel heel erg ver .

Belle Époque

Belle Époque

22-06-2011 om 08:12

Kniepert

Gisteren schreef ik aan je: "Ik zou dan ook graag willen dat jij me vertelt waaróm je het niet begrijpt dat wij "met ons allen" Senseo drinken hoewel we het niet zo breed hebben."
Ik herhaal het nog eens en zou graag een reactie van je willen. Wat zit er achter jouw niet-begrijpen? Waarom vind jij het zo onbegrijpelijk? Wat verwacht jij van iemand met een lager inkomen? En waarom?

Belle Époque

Belle Époque

22-06-2011 om 08:23

Pelle

Je vergeet mijn vrijdagavondjoint DD

Fiorucci

Fiorucci

22-06-2011 om 09:31

Kniepert

Met een koffiezetapparaat moet je minstens een bak of vier zetten wil het drinkbaar zijn. Als je overdag veel alleen thuis bent, is een senseo heus voordeliger.

Puck

Puck

22-06-2011 om 10:54

Belle

Ik begrijp de vraag van Kniepert geloof ik wel. Ooit dacht ik ook zo, maar nu ik regelmatig met mensen in aanraking kom die ver onder modaal zitten ben ik van gedachten veranderd.
Het is vaak moeilijk om je in de situatie van anderen te verplaatsen en dan projecteer je het heel snel naar je eigen situatie en wat jij dan zou doen. En voor mij zou dan ook snel de keuze gemaakt zijn dat een senseo of iets anders waar ik weinig waarde aan hecht maar wel geld kost de deur uit gaat. Maar bij mij zouden dan de koekjes blijven. Jij kiest ervoor omkdat koekje te laten voor wat het is en je senseo te houden. Het heeft (in mijn beleving dan)dus niet eens zo zeer te maken met dat iemand met een laag inkomen niet mag genieten, maar meer met andere keuzes maken. Snap je hoe ik het bedoel?
Enne die chocoladethee: daar ben ik erg benieuwd naar, als chocoladeverslaafde lijkt me dat de ultieme thee. Waarom weet ik niet eens dat dat bestaat.....

Belle Époque

Belle Époque

22-06-2011 om 12:19

Puck

Ik kan me best voorstellen dat mensen een kijkje in andermans keuken willen nemen. Daar is ook niets mis mee. En ik kan me ook goed voorstellen dat iemand zich afvraagt waarom iemand bepaalde dingen koopt terwijl het bidget niet zo ruim is.
Nog niet zo lang geleden was er iemand die een onderwerp opende omdat ze wilde weten hoe iemand met minder geld rond kon komen. Dat werd toch op een heel andere toon gevraagd en daar heb ik graag antwoord op gegeven.
De toon van Kniepert was toch minder positief: "wat ik nou niet begrijp met zo'n laag inkomen". Het is de toon die de muziek maakt. Maar ik heb Kniepert gisteren al gevraagd hier op terug te komen en als ik het verkeerd heb begrepen zal ik daar ook op terugkomen.
Wat die chocoladethee betreft: die kan je kopen bij De Tuinen (oei, wéér een luxe uitgave! DDD) en ook jij mag 'm eens komen proeven! Maar dan moet je wel snel zijn, want hij gaat hárd! )

Vera*

Vera*

22-06-2011 om 12:56

Snif snif

Laat ik nu een chocoladeverslaafde en een thee-addict zijn. Vanochtend ben ik bij de Tuinen geweest. Wheh wheh, waarom wist ik dit niet eerder.

Vera

Tirza G.

Tirza G.

22-06-2011 om 14:06

Fiorucci

Wat een onzin. Ik kan toch echt twee kopjes zetten hoor en die zijn prima te drinken. Daarbij bestaat er altijd nog zoiets als een 'thermoskan'. Senseo is zéker 8 maal duurder, wat betekent dat je dus 8 kopjes koffie kunt zetten voor hetzelfde bedrag als één Senseo-padje. Kun je dus, bij jouw koffiezetapparaat waar je minstens vier bakjes moet zetten, er elke keer gewoon drie weggooien en dan heb je nóg winst.

Tirza

*schuift bij tirza aan*

Inderdaad, hier kan ik ook rustig 2 bakken koffie zetten met mijn filterapparaat en dan heb ik heel drinkbare koffie. En heel persoonlijk, ik vind de senseo zo fabelachtig lelijk, die wil ik niet als aanrechtvervuiling in mijn open keuken hebben...

jippa

jippa

22-06-2011 om 14:21

De voorraadkast

Nog ff terugkomend op de kast. Ik heb een stel manden van de hema erin gezet en daar gesorteerd en wel de voorraad in. In zomer- en kerstvakantie check ik die manden op de houdbaarheidsdatum van de producten. Dingen die op moeten, daar koken we dan mee. Dat is altijd weer leuk. Dus ondanks een grote voorraad gooien we heel weinig weg. Dit systeem heb ik ooit verzonnen in mijn zwangschapsverlof en het gaat al jaaaaaaren goed.

Fiorucci

Fiorucci

22-06-2011 om 16:11

Tja

Waar je je al niet druk om kunt maken. Ik vind de twee bakkies van mijn koffiezetter niet zo lekker, ieder zijn meug. En koffie bewaren in een thermos vies, dan zou ik dus om 7.00 koffie zetten en dan om 10.00 de rest opdrinken,bbrrrr. Er zijn tegenwoordig spotgoedkope pads te koop, die niet veel duurder zijn dan diezelfde spotgoedkope filterkoffie.

Fiorucci

Fiorucci

22-06-2011 om 16:12

Mijn senseo is niet lelijker dan een koffiezetter, vind ik, smaken verschillen kennelijk,ook op dat gebied.

Belle Époque

Belle Époque

22-06-2011 om 16:50

Lekker en lelijk

Of een Senseo (of een goedkopere pad) niet lekker is, of dat zo'n apparaat een vloek op de aanrecht is, dat is persoonlijk. Waar ik hard over viel is dat iemand hardop uitspreekt verbaasd te zijn over iemand met een lager inkomen, en waarom die dan toch Senseo koopt "met zo'n inkomen". Het voelt als "ter verantwoording geroepen worden" en daar hou ik niet van.
En om misverstanden te voorkomen: iemand die een onderwerp start met als inhoud "ik heb een goed inkomen en kom zelden uit, hoe doen mensen met een laag inkomen dat?" vind ik toch wel heel anders overkomen dan een hardop uitgesproken verbazing waarom ik kies voor dure coffeepads "met zo'n inkomen".
Opnieuw: het is de toon die de muziek maakt

Als iemand zich afvraagt waarom ik in vredesnaam zo'n foeilelijke machine op mijn aanrecht zet die koffie maakt die niet te zuipen is, heb ik daar ook absoluut geen problemen mee. Kwestie van smaak

En heel eerlijk gezegd: als je diep in mijn hartje kijkt had ik het liefst Nespresso. )) Maar dát vind ik financieel nou net een stap te ver...! (en al zou ik het toch doen... Dat is, nog steeds, mijn keuze, mijn verantwoordelijkheid!).

Belle Époque

Belle Époque

22-06-2011 om 19:58

Single lady

Vragen mag altijd Maar in sommige vragen proef je al het oordeel.

Maar goed, zand erover. Ik wil me er vandaag ook niet meer druk over maken (tenzij Kniepert toch nog even langs komt om mijn vragen te beantwoorden).

Gerdina

Gerdina

22-06-2011 om 21:40

Nog een optie voor de koffie

ALs je 1 kopje wil, gewoon met de hand zetten. Hier is man de enige die koffiedrinkt en we zetten dan gewoon 1 mok per keer met een koffiefilter op de mok. Bij weinig bezoek doen we het ook zo. Vaak vinden ze het dan nog lekkerder ook omdat het met kokend water is gezet. (n koffiezetapparaten kookt het water niet.)
Het koffiezetapparaat komt hier alleen met verjaardagen van de kast.

Puck

Puck

22-06-2011 om 22:03

Kokend water voor koffie

Gerdina, volgens de regels van de kunst moet koffie niet met kokend water gezet worden maar met 90-95 graden om de lekkerste koffie te krijgen. Neemt niet weg dat jij het best lekkerder mag vinden als het met kokend water gezet is
Zwarte thee zet je met kokend water, maar groene thee weer niet.

Fiorucci

Fiorucci

23-06-2011 om 07:01

Puck ot

Hoe zet je dan goede groene thee??

Dat zei ik... gamma...

Het is persoonlijk inderdaad, of je zo'n ding lelijk vindt of niet. En ik spreek evenmin een oordeel uit over wie wanneer wel of geen welke soort pad-koffie drinkt. Belle weet beter (neem ik aan) Ik gaf alleen aan dat wat Tirza zei, wat mij betreft klopt: met een filterapparaat kun je ook slechts 2 kopjes koffie zetten.

Puck

Puck

23-06-2011 om 08:56

Fio ot

Groene (en witte) thee zet je door kokend water af te laten koelen tot 80 graden en dan 3-5 voor groene en 5-7 minuten voor witte thee te laten trekken.
Ik zag vorige week in Zwolle bij een luxe kookwinkel hier een hele mooie waterkoker voor: kon je de temperatuur zelf instellen met een knopjespaneel voorop waarbij ook stond voor welke soort thee/koffie het was. Maar nu ik dit neerschrijf bedenk ik me ineens of die waterkoker het water dan eerst wel laat koken en een seintje geeft wanneer het afgekoelt is of dat het alleen maar opwarmt tot de gewenste temperatuur.

Fiorucci

Fiorucci

23-06-2011 om 10:50

Puck

Dankje!

Fiorucci

Fiorucci

23-06-2011 om 10:51

Genista

Ik zeg niet dat het niet kan, die twee kopjes, alleen vind ik het minder smaken als ik zo weinig zet, zal wel apparaatafhankelijk zijn.

Puck (thee)

Ik doe altijd een straal koud kraanwater in de waterkoker als het water kookt. En daarna hoppa de theepot in. 78 of 82 graden zal ook wel oke zijn toch?

Puck

Puck

23-06-2011 om 14:47

Ha ha ingridt

Jij als super exacte beta zal vast wel kunnen uitrekenen of dat binnen de marges valt. Ik vermoed van wel.
O ja: en het waarom van groene thee met water dat ca. 80 graden is: dan krijg je geen bittere smaak. Ooit van Yta geleerd hier.

Volgens mijn chinese huisgenoten van vroeger

Zet je groene thee als volgt:
Je giet er kokend water op, en dat giet je er weer af. Daarna neem je dezelfde ketel, dat water giet je er weer op, en DAT brouwsel drink je. Zij zeiden dat bij sommige theesoorten het derde zetsel het beste smaakte.

Puck

Puck

23-06-2011 om 20:09

Dirksmama

Ik heb ooit een chinese gastmedewerker gehad en die liep de hele dag net een glazen conservenpot met daarin onderin een ondefinieerbare drab en daarboven een smoezelig gekleurd water erop. Dat noemde hij ook thee en hij deed rustig een halve dag met zijn potje. Yuk!

Belle Époque

Belle Époque

25-06-2011 om 12:34

We zijn inmiddels vier dagen verder...

...en nog heeft Kniepert niets van zich laten horen. Waarmee wat mij betreft bewezen is dat Kniepert een troll is, of in OOL-termen een zeemeeuw (waarschijnlijk met een gelegenheidsnick).

Klaar.

Belle

Belle

26-06-2011 om 15:54

Wat is een zeemeeuw?

Wat is een zeemeeuw OOL technisch? Echt nog nooit gehoord...

Vic

Vic

26-06-2011 om 15:58

Zeemeeuw

Ik had hem nog niet gehoord, maar vind het wel een grappige. Volgens mij is een zeemeeuw iemand die langsvliegt, de boel ondersch**t, en weer doorvliegt.

Belle Époque

Belle Époque

26-06-2011 om 20:49

Klopt

Een OOL-zeemeeuw is iemand die aan komt vliegen, luid kakelend een boel vuiligheid dropt en allang weer verdwenen is als de mensen die geraakt zijn nog mopperend aan het poetsen zijn. Geen idee wie dat ooit eens heeft bedacht, maar ik vind het een plekje in de Dikke Van Dale waard!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.