Home » Forum » Kraamcadeau

Kraamcadeau

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

73 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Manda Rijn
Hmm tja

ik heb er toch echt geen moeite mee gehad om die dingen die we niet gingen gebruiken of niet leuk vonden in die doos naar het goede doel te doen, het gaat bij ons naar arme kinderen in Polen. De te hete winterkleertjes die we kregen in de zomer bijvoorbeeld zijn na de kraamtijd in die doos beland en dus ook die lelijke knuffel en het rompertje in maat 86 die ik ook niet mooi vond. Anders waren ze hier niet gebruikt en wat moet je er dan nog mee ?

Roosje Katoen
Oh ja

Zo'n online lijstje... op zich best handig natuurlijk, maar ik vind het ook niet heel sympathiek overkomen. Ik vraag altijd aan de ouders wat ze voor het kind willen hebben. Ik zou zeker niet iets van mijn eigen smaak geven als ik weet dat de ouders een totaal andere smaak hebben. Het gaat toch niet om de gever?

Bij mijn eigen kinderen heb ik alleen gezegd dat ik geen kleertjes wilde bij de geboorte, omdat ik nogal kieskeurig ben en ik ze toch alleen aan doe wat ik leuk vind. Toch heb ik toen nog best veel kleren gekregen. Zonde, want er zat ook best duur spul bij dat zo door ging naar de zak van Max.

Kiki
Wow wat een reacties,

dank jullie wel zeg. Ik denk dus maar dat ik maar met mijn ziel onder mijn arm de winkels binnen zal lopen die zij noemen in de verlanglijstjes en het minst afzichtelijke koop wat er op dat lijstje staat. Die winkels weet ik trouwens niet eens te vinden, zo vaak kom ik er.

Ik vind het niet gezellig in ieder geval. Ik heb een x-aantal leuke winkeltjes die ik leuk speelgoed en leuke kleertjes vind verkopen en waar ik graag winkel voor de kraamcadeautjes en de kleertjes.

Ik geef eigenlijk liever niets wat ik niet leuk vind, maar ik heb een paar weken geleden ook de nieuwste Justin Bieber cd voor mijn pubernichtje moeten kopen en daar ben ik ook overheen gekomen. (hoewel ik me erg schaamde een Justin Bieber cd gekocht te hebben, ook al was het als cadeau)

Het is overigens niet dat ik het hebberig vind hoor. Ik snap dat zoiets praktisch is, er staan keurig verschillende prijzen op en er is de keuze voor kleertjes, speelgoed en andere parafernalia die baby's nodig lijken te hebben. Ik vind het gewoon niet leuk.

Daarin ben ik ook nog super hypocriet en ben ik niet te beroerd dit toe te geven, want ik had namelijk wel dat goede doel op het geboortekaartje van jongste staan in de hoop op heel weinig cadeautjes omdat mijn huis zo dichtslib. (werkte niet overigens)

Ik denk dat ik gewoon snel de prenatal binnen hup, het lijstje afvink en dan los ga in het cadeau voor de grote zus.

Heb ik toch een beetje mijn zin, hahaha

Snuggle's
Nou ja zeg

Dat is een mooie, je moet blij zijn met wat je krijgt, maar die lelijke mobiel mag je wel weggeven :). Dat vind ik dan weer zonde, dan koop ik toch liever iets van een lijstje waar mensen blij mee zijn.

Snuggle's

lara
Praktisch

Onlangs op kraamvisite geweest en voor de zekerheid een heel neutraal rompertje gekocht en een pak mini-luiers. Komt altijd van pas. (en dat was ook zo, ze waren net op)
Ik zou zo'n lijst wel handig vinden, wellicht koop ik iets soortgelijks in een andere winkel als dat me beter uit zou komen, maar dat lijkt me geen punt. Ik kan me haast niet voorstellen dat er alleen maar afzichtelijke dingen op staan toch?

Ik heb ook wel dingen toen gekregen voor de kleine die ik echt niet wilde gebruiken (hele syntetische pakjes van de markt bijvoorbeeld) uiteindelijk zijn die wel naar het goede doel gegaan, niet meteen, dat kon ik ook niet over mijn hart verkrijgen, maar wel na een paar jaar. In feite komt dat op hetzelfde neer natuurlijk.

Fianna
Tja

Op zich lijkt een lijstje me wel handig. Iemand schreef dat je blij moet zijn wat iemand met liefde voor je kind uitzoekt. Ik denk dat dat in de praktijk nog wel eens kan tegenvallen. Tuurlijk zijn er mensen die hun best doen, maar veel doen ook maar wat. 4 keer meegemaakt dat ik kraamcadeautjes mocht ontvangen en 4 keer vaak tegenvallende cadeautjes. Knuffels en rompertjes, dat was het! Toen mijn 3e kind een meisje bleek na 2 jongens, had ik me bijv verheugd op leuk meisjesspul: nee, knuffels en unisex rompers. 4e kind: weer knuffels en rompers. Vooral heel veel knuffels. Ik heb zo veel zakken knuffels weg gedaan, zo veel ongedragen rompers gehad. En eigenlijk maar 1 of 2 dingetjes waar ik wat aan had. Zonde eigenlijk.
Dus ik snap het idee van lijstjes ergens wel, alhoewel ik het zelf nooit zou doen! Maar je bent natuurlijk niet verplicht om iets van dat lijstje te kopen. Maar aan de andere kant zou ik ook niet mijn smaak opdringen als ik weet dat zij een totaal andere smaak hebben. Het gaat er om dat zij het leuk vonden. Ik heb ooit voor een vriendin Winney de Pooh spul voor haar baby gekocht. Ik vind het vreselijk en zij is er gek op. Maakt het uit!

Fianna
Smaak opdringen

Ik heb ook ooit wel een als kraamcadeau iets gekregen van een vriendin wat inderdaad absoluut haar smaak is, en absoluut niet de mijne. Een zwarte romper. Als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel zwart voor babies, zeker voor pasgeborenen. Zij vindt het mooi en stoer, ik niet en dat weet ze. Toch haar eigen smaak opgedrongen. Waarom dan? vraag ik me af.
Dus Kiki, jouw smaak hoe mooi jij hem ook zelf vindt, wordt niet gewaardeerd door die vrienden. Waarom zou je hem dan opdringen?

Asa Torell
Manda's visie

is wel zoals het hoort volgens de etiquette althans in de persoon van Beatrijs. Het heeft te maken met de rol van kado's, waarbij het gaat om het geven en krijgen, het idee, en niet om de echte nuttigheid ervan. Als je echt de nuttigste en meest passende spullen in huis wilt hebben moet je ze zelf kopen, is het idee.
Ikzelf zie hier ook wel wat in, de gever mag uitzoeken wat hem/haar geschikt lijkt en het staat de ontvanger (na een al dan niet gemeend bedankje) vervolgens vrij te doen met het kado wat hem/haar geschikt lijkt.
Maar goed, expres iets geven wat niet iemand smaak is lijkt me wel weer het andere uiterste.
En ik ben zelf heel vaak positief verrast door wat mensen als kraamkado hadden verzonnen, bijvoorbeeld de inderdaad als enige geschikte bedknuffel (van harde badstof, sindsdien nooit meer zoiets kunnen vinden), leuke rompers van mij onbekende merken, of het kraakbeest dat maandenlang het lievelingsspeelgoed was. Toch echt dingen die ik zelf nooit op de lijst had gezet, omdat ik van het bestaan niet afwist. Ik begrijp nu dat ik wel mazzel heb gehad!

Fianna
Etiquette

Volgens de etiquette moet je dus blij zijn met wat je krijgt. Maar ik vind dat de zelfde etiquette ook zou moeten voorschrijven dat je probeert iets te kopen wat een ander mooi vindt en niet wat je zelf mooi vindt. Niets zo onbeleefd als (bewust)iemands huis volstouwen met spul waar degene niks aan of mee heeft.
En tuurlijk zijn er mensen die totaal niet weten wat te kopen, niet iedereen is daar goed in, dus die doen het ook niet express als ze de plank mis slaan ;)
Ik heb overigens een vriendin en zij koopt altijd de beste cadeautjes. Zo iemand zou van mij niet van een lijstje mogen kopen, dat zou zonde zijn van haar cadeau talent

bromvlieg
Als je een cadeau geeft

dan geef je iets waarvan je verwacht dat de ontvanger het leuk/ mooi/ origineel zal vinden. Dat kan dus volkomen anders zijn dan jouw persoonlijke smaak (zoals dus in dit geval).

Kan je daar niet overheen stappen, geef dan een kadobon. Of iets lekkers voor het gezin, een leuke taart met naam of zo.

Fianna
Bromvlieg

' Kan je daar niet overheen stappen, geef dan een kadobon.'

Dat snap ik dus niet. Dat je daar niet overheen zou kunnen stappen. Het gaat om smaak, niet om een politieke voorkeur.

bromvlieg
Nee, ik snap dat ook niet

zo belangrijk is smaak toch ook weer niet als het gaat om iets wat je weggeeft. Nota bene aan iemand die het graag wil hebben.

Ik koop gerust iets wat ik zelf niet zou willen hebben. Da's toch geen probleem?
Het is leuker iets te geven wat je zelf ook leuk vindt, dat is zo, maar kom op zeg, daar gaat het niet om.

Prachtig Cobi, al dat mint en lila. Heerlijk. Zoet. Heel zoet. Net als je kind ;)

Snuggle's
Maar

Ik snap wat de etiquette voorschrijft, maar hebben jullie dan echt liever dat je zelf iets uitkiest, diegene daar blij om is danwel doet, en het vervolgens weggeeft? Is dat beter dan iets van een lijstje kopen? Of denkt iedereen dat dit niet bij hún kadootjes gebeurt?

Snuggle's

Fianna
Snuggle's

Ik geef iemand liever iets waar iemand wat aan heeft. Want ik weet zeker dat ik ook vaak genoeg iets gekocht heb wat degen niet mooi vond of al 10 keer had gekregen, ook omdat je het niet altijd kunt weten. Dus als dat betekent dat ik iets van een lijstje moet kopen, prima. Ik vind het helemaal niet erg en in sommige gevallen (bijv bij mensen die je niet zo goed kent en dus hun smaak niet zo goed weet) een uitkomst.
Ik vind op zich dat je het hele cadeau gebeuren best kunt sturen. Niet alleen kraam- maar ook verjaardagscadeau's.
Ik vind het echt zonde hoor om iets te geven of krijgen wat niet gewaardeerd wordt.

Asa Torell
Oja

op zich vind ik lijstjes vaak wel handig, ik heb helemaal niet de wens per se een origineel kado te verzinnen voor iedereen. Maar dan nadat ik zelf gevraagd heb 'wat zou je willen hebben?'. Een geboortekaartje met een verwijzing naar kado's in wat voor vorm dan ook vind ik een beetje inhalig overkomen, zo van 'kom maar op met die kado's'. Hier gaan de kaartjes in ieder geval ook naar allerlei mensen van wie ik helemaal geen kado verwacht.

Snuggle's
Precies fianna

Helemaal mee eens.
Ik heb er minder moeite mee om iets te geven van een ietwat vervelend overkomend verlanglijstje, dan dat ik erachter kom dat mijn kado is weggegeven of weggegooid.

Snuggle's

liora
Kiki

Je gaat dan wel naar de Prenatal, schrijf je. Vind je dat echt een bijzondere winkel waar je normaal nooit komt?

Fiorucci
Liora

Er zijn dermate leukere winkels dan prenatal, wat prenatal maakt tot een winkel waar ik zelden kwam en kom.:)

Fianna
Prenatal

Ik vond Prenatal vooral vaak handig

Maar goed, ik dacht dat Kiki bedoelde dat ze dan maar naar Prenatal zou gaan, maw dat ze toe zou geven en naar de winkel gaan waar ze spullen van het lijstje hebben. Dus is Prenatal niet Kiki's keus. Maar wie weet heb ik het verkeerd begrepen.

liora
Ja

Zo begreep ik dat ook. 'Dan ga ik maar naar Prenatal want daar kan ik dingen van het lijstje kopen."

Ik vind Prenatal leuk juist en beschouw mezelf zeker als iemand met goede smaak. Kleertjes vind ik iets minder maar ze hebben leuk speelgoed, mooi beddengoed.
Maar in ieder geval vind ik Prenatal niet een heel bijzonder, onbekend of duur winkeltje.

Liora

Fianna
Oh liora

Okay, dan zitten we op 1 lijn. Ik vind dat Prenatal ook leuke mooie dingen heeft, maar misschien staat het mutserig om dat te zeggen? ;)

Kiki
Ik kom nooit in de prenatal

En waar heb ik het over een slechte smaak gehad? Ouders en ik hebben een andere smaak, En ik vind het niets, dat lijkt me eerder mijn probleem. Ik zou niet durven om dat een slechte smaak te noemen.

Ik kom eigenlijk sowieso zelden tot nooit in grote ketens/grote winkels. Bij de mediamarkt breekt het zweet me uit, IKEA raak ik ernstig gefrustreerd en ik heb ooit toen ik zwanger was van de eerste doodongelukkig met de ziel onder mijn arm in de prenatal rondgelopen. Bij de AH-XL raak ik in de war door al die keuze en ik ga liever naar mijn kleine AH om de hoek. Verder ben ik enorme fan van internetwinkelen en kom ik eigenlijk alleen maar in de winkeltjes waarvan ik van tevoren weet dat ik snel kan slagen. Ik ben niet zo'n winkelaar :)

Ik heb liever geen nijntje-mobile omdat iedereen die heeft, ik heb hem wel gekregen van mijn schoonouders (en gebruikt overigens) Ik ben sowieso zwaar allergisch voor Nijntje en droom nog steeds van die muziek van die Nijntje duivelskonijntje-knuffel die mijn oudste geweldig vond.

Ik heb een ongelooflijke afkeer tegen plastic speelgoed wat lawaai maakt, maar wel gekregen natuurlijk :) Maar ik wil het zelf niet in mijn huis en ik wil het al zeker niet geven. Ik kan het niet tegenhouden hoor, mijn jongens hebben echt wel plastic speelgoed dat lawaai maakt. Maar ik vind het stiekem best vreselijk dat ze dat zo leuk vinden.

Fiorucci
Ik kreeg de indruk

Ik kreeg de indruk dat Kiki liever naar andere winkels ging dan naar prenatal, en dat beaam ik...:)
Sterre en Tijl bijvoorbeeld, of winkels met alleen maar heel kleurig speelgoed, ook voor baby's.
Of een winkel hip is, vraag ik me nooit af, jullie wel?

Fianna
Sterre en tijl

vind ik dus weer 10 keer niks. Ten eerste vind ik het personeel echt stom en arrogant, vooral die man die daar werkt, brrrr.
En daarbij die prijzen die ze daar vragen! Hoe durven ze!!
Nee, ik krijg jeuk van die winkel en van de spullen die ze hebben, maar dat is natuurlijk persoonlijk.

En kiki, als jij niet vindt dat de ander slechte smaak heeft, waarom heb je er dan zo veel moeite mee om iets te kopen wat zij mooi vinden en jij niet?

Vic
Goh

Ik heb alle kleertjes die ik cadeau kreeg gewoon aangedaan bij mijn kinderen. Jongste heeft haar eerste twee weken zelfs bijna twee keer per dag andere kleertjes aan gekregen, omdat ze zo snel uit maatje 56 groeide. Bij oudste had ik een foeilelijk trappelpakje, met voetjes, gekregen. Knalgeel en met een eend erop. Uiteindelijk bleek dat best schattig te staan, ik had sowieso prachtige baby's, en vooral heel comfortabel en handig te zijn. Ze heeft het meer aan gehad dan de snoezige jurkjes en bloesjes met knopen ;-)

Kiki
Ik kom ook niet in de sterre en tijl want,

inderdaad die arrogantie is stuitend en klantvriendelijkheid ver te zoeken.

Fianna, ik koop liever niet iets wat ik niet mooi vind, is dat nou zo raar? Dat heeft toch niets met goede of slechte smaak te maken. Ik ben echt verbaast dat dat zo raar gevonden word. Ik ben daar niet heel principieel in hoor, zoals ik al eerder meldde koop ik die Justin Bieber cd voor mijn nichtje ook gewoon.

Ik zal wel afwijken hoor, dat neem ik onmiddellijk van je aan, ik ben gewoon erg vreemd. Maar ik heb verder geen waardeoordeel over haar smaak.

Fianna
Kiki

Ik kreeg de indruk dat je er wel erg veel moeite mee had om iets te kopen wat je niet mooi vindt. Maar misschien zat ik er wel naast. Je zegt dat je er niet heel principieel in bent. Dus je bent er wel een beetje principieel in? En dat snap ik idd niet zo goed.
Ik heb er totaal geen moeite mee om iets te kopen wat ik niet mooi vind als ik weet dat ik er een ander een plezier mee doe. Maar misschien wijk ik daar wel in af?

Kiki
Fianna

"Beetje principieel" is goed wat mij betreft hoor, haha.

Waarom ik dit draadje startte is omdat ik wilde weten of je verplicht bent (of je verplicht moet voelen) om iets van zo'n internetlijstje te nemen.

Later nav de meningen hier dan toch maar besloten het lijstje te volgen, maar leuk vind ik het niet. Ik vind het ook niet leuk als mijn cadeau bij de kringloop terecht komt.

Ik denk eerder dat ik afwijk hoor, zoals ik al zei ben ik lichtelijk vreemd en lichtelijk prikkelgevoelig.

liora
Winkels

Er zijn op zich heel veel kleine winkeltjes die hele mooie of aparte dingen hebben. Bijvoorbeeld in Amsterdam Imagine, De Kinderkledingwinkel, Hip and Small, Koter en Co, Geboortewinkel etc.
Sterre en Tijl vind ik vreselijk. Burberry voor kinderen, een MacLaren met leren bekleding... Als daar een lijst zou liggen, zou ik niks van de lijst kopen, maar vooral omdat ik dat niet kan betalen.

Prenatal vind ik echt leuk, vooral het speelgoed. Volgens mij heeft Asa mijn speelkleed nu, toch?
Ben net nog bij Prenatal geweest voor sandaaltjes en heb er laatst mooie gevlochten mandjes gekocht.

Liora

Fiorucci
Liora

Ben al een tijdje niet meer bij Sterre geweest, ik ken het vooral van de lieve kleding en knuffels/speelgoed.

Pagina's

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.