Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Vic

Vic

24-07-2011 om 13:30

Zolder isoleren, kosten

Ik moet nog een stukje van mijn zolder isoleren en was van plan dat met Iso Easy te doen. Dat zijn kant en klare platen die je alleen maar tegen het dak hoeft te schroeven. Nu is dat spul deze week in de aanbieding bij Formido, maar de kosten vallen me desondanks behoorlijk tegen. Ik hoop dat ik het met twee pakken redt (8 vierkante meter), maar dan ben ik alsnog 400 euro kwijt. Met een beetje pech heb ik een pak meer nodig, en dan wordt het 600 euro.
Volgens mij kan het op de reguliere manier voor 200 euro of minder. Maar dan moet ik houten latjes zagen en vastschroeven, steenwol en folie plaatsen, gipsplaten zagen en schroeven etc etc. Dat lukt mij dus niet zelf en het levert vele malen meer rotzooi op, op een zolder die al ingericht is. Mijn vriend heeft wel aangeboden om te helpen, maar eigenlijk vindt hij het helemaal niet leuk (hij is in ieder geval nooit echt gezellig als hij moet klussen
Wat zouden jullie doen?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
mimi

mimi

24-07-2011 om 13:40

Let op het dauwpunt

Let op dat je het goed doet, als het dauwpunt verkeerd komt te liggen, komt er vocht in het hout en kan de boel gan rotten.

Vic

Vic

24-07-2011 om 13:41

Huh?

Wat is het dauwpunt, en hoe kun je voorkomen dat je dat verkeerd doet?

Veel werk

Bij ons is het door een klusjesman gedaan met steenwol, latjes en gipsplaten. Nadat alles zat moesten alle schroefgaatjes nog opgevuld en moest alles geverfd. Heel veel werk dus. Ik had het eventueel wel zelf gekund, maar zag er enorm tegen op.
Ik zou dus zonder twijfelen kiezen voor iso easy nu, als ik het zelf moest doen.

Vic

Vic

24-07-2011 om 20:33

Jazeker, veel werk

Dat is inderdaad zo. Als je het hele spul tegen het dak aan hebt, moet het nog afgewerkt worden. Ik heb de gipsplaten behangen met glasweefsel en gesausd. Eigenlijk moeten daar nog afwerklatjes overheen, maar daar heb ik nog geen zin in gehad.
Inmiddels heb ik de zolder opgemeten en een zuiverder berekening gemaakt. De kosten zijn 400 euro voor de easy, en 116 euro voor de intensieve versie. Procentueel scheelt het dus enorm veel.

Valkyre

Valkyre

26-07-2011 om 00:36

Vic

Bereken eens wat het aan arbeidsuren scheelt - ik zou onmiddelijk voor IsoEasy gaan. Helemaal als je de frustraties en rommel en schoonmaakwerkzaamheden achteraf meerekent!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Subsidie

Voor sommige energiebesparende maatregelen, zoals het isoleren van je huis, kun je subsidie krijgen. Heb je daar al eens naar gekeken?

Vic

Vic

28-07-2011 om 17:25

Zucht...

Het zit wat tegen ;-( De pakken passen niet in mijn auto. Nu zit de bouwmarkt hier 150 meter vandaan, en ik mocht een platte kar lenen om ze naar huis te brengen. Helaas mocht ik er niet een mannetje bij lenen, om ze naar binnen te sjouwen (mij lukte het nog niet eens om ze op te tillen). Nu moet ik dus voor zo'n klein klusje hulp inroepen, heel irritant ;-(

Vic

Vic

02-08-2011 om 14:41

Puf

Ja, sorry hoor, hier ben ik weer even klagen. Ik ben dus nu bezig met de zolder. Net nog even het filmpje van EH&T op isoeasy.nl bekeken, waar Thomas binnen anderhalve minuut een hele zolder isoleert. De profielen schroeven gaat i.d.d. heel eenvoudig. Platen zagen kost al wat meer energie, maar om ze dan vervolgens te bevestigen, nadat je eerst zwelband hebt geplakt (waarna je dus eigenlijk binnen 1 minuut moet plaatsen, anders is je plaat te groot), is echt niet hup hup klaar zoals bij Thomas. Ik wil ook een Thomas ;-( Ik heb nu alleen een dochter, die loopt te mopperen, en vindt dat ik haar niet zo moet commanderen. 'Lieve lieve schat, zou je het a.u.b. recht willen houden terwijl ik hier met mijn hoofd in de spinnenwebben lig te schroeven'.

Valkyre

Valkyre

03-08-2011 om 19:58

Oh vic!

Ik vind 't echt een heldendaad hoor, dat je dat helemaal zelf doet. Ik ben zwaar onder de indruk. Ik had allang een handige klusvriend/zwager/klussenier gezocht...

Hoever ben je nu? Ik hoop dat 't lukt!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Vic

Vic

04-08-2011 om 09:51

Valkyre

Bedankt voor je medeleven Na een dag tobben ben ik er in ieder geval achter hoe het werkt. Ongelooflijk dat mensen niet gewoon een kloppende, of duidelijke, gebruiksaanwijzing kunnen schrijven. Of misschien mis ik een bepaald klussersinzicht. Ik moest iets doen met U-profielen, waartussen isolatie moest. Dat ging wat lastig, en pas na 5 keer een filmpje bekijken zag ik ineens dat die profielen uit elkaar konden! Dan gaat het een stuk makkelijker natuurlijk. Zet dat dan gewoon in zo'n beschrijving! Er stond nu 'klik het bovenste deel in de basis'. Nou ja, welke basis en welk bovenste deel? In de Franse beschrijving (dat biedt vaak uitkomst) stond iets van dat het mannelijke deel in het vrouwelijke moest. Tja, daar kon ik dus helemaal niets mee.
Anyway, ik ben ermee gestopt na 2,5 vierkante meter. Als ik terug ben van vakantie ga ik wel weer verder. Het is ook veel te warm voor dat soort geklus.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.