Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Boekendraadje 2011?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Massi Nissa

Massi Nissa

15-07-2011 om 09:04

Lol thursday

Sorry, heb eroverheen gelezen. Okee dames, probeer vooral de boeken van Nancy Turner te pakken te krijgen. Ideaal leesvoer voor op vakantie: stoere pioniersvrouw leidt hard leven aan de frontier. Leest als een trein, ik heb de hele serie verslonden aan het einde van mijn zwangerschap.
Groetjes
Massi

Thursday Next

Thursday Next

15-07-2011 om 23:43

Massi,

dank je . En nu maar wachten tot het effect heeft.

Tink

Tink

17-07-2011 om 13:42

Alleen deel 1 gelezen

... van Nancy Turner (Dit zijn mijn woorden) omdat de rest niet in het Nederlands te krijgen is. Maar het is zeker een aanrader, ik kon het bijna niet wegleggen!

krin

krin

18-07-2011 om 12:55

Net ingepakt

in het boekenkrat: deel twee en drie van de Henry Smart trilogie van Roddy Doyle; Collapse van Jared Diamond, en De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween (van Jonas Jonasson). Het moet maar genoeg zijn.

Massi Nissa

Massi Nissa

18-07-2011 om 21:28

Nieuw lijstje

Heb net "The Solitude of Prime Numbers" gelezen van Giordano. Verschrikkelijk. Ik las uitsluitend door omdat ik hoopte dat er ooit iets ging gebeuren. Al was het maar een grapje. Ik weet dat je hypes niet moet geloven, maar deze roman was wel heel zwaar onder de maat. Ik weet niet wat ik erger vond, het melodramatische navelstaren of de totale afwezigheid van enig relativeringsvermogen, laat staan humor. Dat er weinig tot geen plot in de roman zat, laten we maar buiten beschouwing, het zal allemaal wel aan mij liggen. Ik heb blijkbaar iets over het hoofd gezien tijdens het lezen.
Nu maar weer verder proberen. Dit keer heb ik wat jeugdliteratuur meegenomen: "Boom!" van Mark Haddon (ben benieuwd), "The Truth About Leo" (David Yelland) en last but not least, "Allison Hewitt is Trapped", een roman in blogvorm over de overname van de wereld door zombies (nog nooit een zombieroman gelezen, wow).
Groetjes
Massi

krin

krin

18-07-2011 om 21:54

Ja!

Helemaal eens, Massi. In het begin vond ik die eenzaamheid nog wel wat, maar dat ging snel over. Vaag om het vage. Waarheen, waartoe? Nergens heen ging het. Ik heb het alleen uitgelezen omdat het nou ook weer niet zo dik was.
Nog een aanradertje op de valreep: Anne Enright. Ierse, een beetje Snapper-Doyle-achtig, maar dan vrouwelijker. Erg lekker, en mooi.
Massi's lijstje hou ik achter de hand voor mijn volgende aanval van boekhonger, want de honger van vandaag was net bevredigd.

Faith

Faith

19-07-2011 om 16:49

Tips

Hoi, mooie schrijvers:
Rascha Peper, Meir Shalev, Axellson (net bezig in haar laatste).
Kader Abdolah, Arthur Japin.Faith

Heerlijk....

ik heb maar liefst 13 boeken gescoord bij amazon voor maar 80 euro (en zonder verzendkosten)...ik heb er nu al zin in!!

Ingrid (rustig trouwens op OOl, volgens mij is half nederland al verschwunden....hier nog 3 dagen school en over dik 2 weken zitten we eerst in praag & dan door naar oostenrijk! Jippie!)

Gale

Ja, dat was ik. Hoe bevalt ie tot nu toe? Heel wat minder orgastisch iig dan die J. Littel zo te horen.
Maarreh...Sjeng Schalken??? Dat is toch een tennisser?

Remarkable creatures ook gelezen

..in de vakantie.
Inderdaad superboek.
De hele week erna naar de grond gekeken, en verdomd, nog fossielen gevonden ook! (nou was ik in de Alpen, dat helpt wel natuurlijk). Het waren plantenfossielen in Glimmergneis.. denk ik.. oid...

Ha gale!

Leuk dat je 't leuk vond. En wat een heerlijk toeval, dat weekendje Londen. Zo had ik net van Bill Bryson: At home, uit toen we vorig jaar naar Londen gingen. Was ook geweldig om de plek te zien waar de grote expositie was, en de chrystal palace gestaan moet hebben.

Valkyre

Valkyre

03-08-2011 om 19:54

Net begonnen in the help

Echt mijn soort boek, helemaal in mijn straatje!

Gisteren naar ABC geweest; gelukkig (voor het budget dan) niet teveel voor mezelf gekocht, wel nog wat lesmateriaal voor de kinderen die ik sinds kort lesgeef. Ook een prachtig geïllustreerd kinderwoordenboek (Engels-Engels) voor maar € 14,-!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Ja, the help

Ik had deze "bewaard" voor de vakantie en ik kon het haast niet wegleggen, wat een mooi boek !

Valkyre

Valkyre

09-08-2011 om 21:46

Uit!

Gisteren the Help uitgelezen. Prachtig boek. En dat was haar debuutroman!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Film

Deze week gaat de film van The Help in premiere in LA !

Valkyre

Valkyre

10-08-2011 om 22:54

Ik dacht dat-ie allang uit was! Leuk - hopelijk komt-ie ook naar NL...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Deze zouden vertaald moeten worden!

Helaas alleen in Engels, Duits en Italiaans verkrijgbaar:
Randa Abdel-Fattah: Does my head look big in this (over tienermeisje dat besluit hoofddoek te gaan dragen op elataire Australische school), Ten things about me (tienermeisje verdwaalt tussen twee culturen) en Where the streets had a name (over puber in Palestina.

Het is tienerliteratuur, de onderwerpen klinken stukken zwaarder dan ze in het boek lijken. Veel humor, heel leesbaar, echt zonde dat ze nog niet in het Nederlands zijn verschenen!

Nog een paar tips voor amazonbestellers

When Asia was the world van Stewart Gordon
History of the Banana van Dan Koeppel
Out of the Easy van Paul Freedman
The Scents of Eden van Charles Corn
The Tipping Point van Malcolm Gladwell (die is ook goed om nog eens te herlezen, dan zie je weer nieuwe dingen)
The Feng Shui Detective's Casebook van Nury Vittachi

Giles milton

Nathaniels Nutmeg
White Gold
Big Chief Elizabeth

Heb net Samurai William en The Riddle and the Knight en Paradise Lost Smyrna 1922 besteld.

Valkyre

Het boek is pas in 2009 verschenen :o)

Dirksmama

Bedankt voor de tips.
Altijd lastig om te kiezen uit het enorme aanbod Engelse boeken hier.

Sancy

Sancy

11-08-2011 om 22:46

Voor detective / thriller liefhebbers

Voor wie het nog niet kent: een echte aanrader is de Kathy Mallory serie van Carol O'Connell. Je kunt ze in willekeurige volgorde lezen, maar in chronologische volgorde heeft de voorkeur.
De vrouwelijke hoofdpersoon is een soort 'Lisbeth Salander with a badge'

Juist wel Pelle
http://en.wikipedia.org/wiki/Kathleen_Mallory
(gegoogeld op Kathy Mallory)

Sancy

Sancy

12-08-2011 om 09:00

Even wat andere links

voor Carol O'Connell omdat haar boeken in de Verenigde Staten en Groot Brittannië soms verschillende titels hebben:
http://en.wikipedia.org/wiki/Carol_O%27Connell
En een wat kort en vaag interview met de schrijfster, die wat mij betreft veel meer aandacht en waardering mag krijgen:
http://triviana.com/books/oconn/carol03.htm

Vonda (1q84)

Vonda, ik ben terug van vakantie en heb 1g84 gelezen. Echt fantastisch, en ik baalde als een stekker dat ik deel 2 en 3 niet bij me had.....Had zat andere boeken bij me, een hele doos, maar moest echt even omschakelen, zat helemaal in die sferen. Wat bevreemdend, maar tóch realistisch, of geloofwaardig is misschien een beter woord. Je wordt direct in het verhaal getrokken, erg boeiend allemaal. Je had nog een vraag enkele weken geleden: "Wat me nu pas in deel 3 opvalt: de delen van Aomame zijn in de tegenwoordige tijd gescheven, die van Tengo in de verleden tijd (terwijl het om dezelfde tijd gaat). Is dat bij deel 1 ook zo? Misschien kan je het me vertellen zodra je deel 1 hebt, nu ben ik wel benieuwd! (verder om te lezen niet echt van belang maar Murakami zal er wel een bedoeling mee hebben gehad!).".
Heb het even nagekeken, want er was me niets aan opgevallen: in deel 1 wordt zowel over Aomame als over Tengo in de verleden tijd geschreven. Dat dat verandert in deel 2 (of 3?), móet haast wel iets betekenen. Dat doet-ie niet zomaar.....ga nu gauw de volgende delen reserveren

Roosje Katoen

Roosje Katoen

21-08-2011 om 20:42

Murakami

Na 1q84 heb ik Norwegian Wood gelezen en dat vond ik nog weer beter!

Ha anneque!

Ja, het is een zeer verslavend verhaal, vond ik ook! Leuk dat je dat nog even voor me hebt nagekeken, maar ik zou niet weten wat het betekent dat het later wel zo is als ik had beschreven, en in de eerdere boeken niet. Had ik nu maar Algemene Literatuur gestudeerd (maar ben blij van niet hoor!) dan had ik het wel geweten!
Heel veel plezier met de beide andere delen!
In mijn vakantie heb ik Spoetnikliefde van Murakami gelezen, het werd wel spannend opgebouwd maar ik vond het op een gegeven moment echt een anticlimax, het liep voor mijn gevoel op niets uit richting het eind van het boek, jammer. maar ik ga vast nog wel andere titels proberen hoor...

Vonda

Roosje katoen

... bijvoorbeeld Norwegia Wood, als jij zegt dat die nog beter is ga ik die toch wel proberen. Mooie afwisseling tussen de diverse chicksh... eh chicklit!

Vonda

Het allerallerbeste boek van de zomervakantie.....

..zonder twijfel

'The Hare with the amber eyes' van Edmund de Waal.

wowwowwow! kan niet anders zeggen. Ik heb begrepen dat de nederlandse vertaling voor geen meter loop vanwege de uitermate truttige en oninspirerende titel 'het knoopjeskabinet'. Maar please, laat jullie dat niet misleiden. het is een parel van een boek!

Even keplakt uit amazon:

264 wood and ivory carvings, none of them larger than a matchbox: potter Edmund de Waal was entranced when he first encountered the collection in the Tokyo apartment of his great uncle Iggie. Later, when Edmund inherited the ‘netsuke’, they unlocked a story far larger than he could ever have imagined…

The Ephrussis came from Odessa, and at one time were the largest grain exporters in the world; in the 1870s, Charles Ephrussi was part of a wealthy new generation settling in Paris. Charles’s passion was collecting; the netsuke, bought when Japanese objets were all the rage in the salons, were sent as a wedding present to his banker cousin in Vienna.

Later, three children – including a young Ignace – would play with the netsuke as history reverberated around them. The Anschluss and Second World War swept the Ephrussis to the brink of oblivion. Almost all that remained of their vast empire was the netsuke collection, dramatically saved by a loyal maid when their huge Viennese palace was occupied.

In this stunningly original memoir, Edmund de Waal travels the world to stand in the great buildings his forebears once inhabited. He traces the network of a remarkable family against the backdrop of a tumultuous century and tells the story of a unique collection.

Hmm. En eigenlijk klinkt dit nog lang niet zo indrukwekkend als het boek is....

Ingrid

Wat leuk ingrid

(ik ga je niet in alle draadjes stalken hoor)

Ik had 'm al op mijn lijst staan.. en inderdaad, het verschil tussen een netsuke en het begrip "knoopje" bij de nietsvermoedende lezer is toch wel als een gapend gat te betitelen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.