Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Petr@

Petr@

21-08-2011 om 20:41

Naambordje voordeur

Het viel mij van de week pas op dat bij onze buren (met kinderen) er op het naambordje bij de voordeur alleen zijn en haar naam staan. (En we wonen er pas 14 jaar...)
Bij ons staat er: Petr@man, Petr@, Oudste en Jongste Achternaam.
Wat staat er bij jullie op het bordje naast de voordeur? En als kinderen de deur uitgaan pas je dan het naambordje aan?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Kaaskopje

Kaaskopje

22-08-2011 om 15:14

Valt mee (tirza)

Mijn dochters krijgen hun afschriften nog op papier thuisgestuurd, belasting, huur van het huis (hoewel dat straks afgelopen is omdat ik een nieuwe machtiging heb gestuurd), vakantiekaarten, kerstkaarten, reclame, blaadjes behorend bij een lidmaatschap, de tandarts. Toch nog aardig wat. Maar er wordt inderdaad niet naar namen gekeken, onze buren en wij delen hetzelfde nummer, zij met toevoeging. Dat gaat nog wel eens mis.

Fiorucci

Fiorucci

22-08-2011 om 15:54

Tirza

Ik heb toch wel vrijwel dagelijks post op naam!

Cobi

Post kijkt niet naar namen, zoals blijkt En zoals ik zelf ook al schreef, bezoekers van onze buren-om-de-hoek kijken blijkbaar ook niet, gezien de vele mensen die bij ons aanbellen. Ik vind het voor mezelf makkelijk als ik een kind ga ophalen cq ergens moet zijn waar ik nog nooit ben geweest en ik zie in het naambordje op de deur (ik ben dan de tuin al ingelopen) de bevestiging dat ik bij de goede deur sta. Niet voor het eerst dat ik in zo'n onoverzichtelijke (nieuwbouw)buurt met dazige straatindelingen sta en bij de deur met nummer maar zonder naambordje twijfel of ik eigenlijk wel in de goede straat sta.

Tirza G.

Tirza G.

22-08-2011 om 16:42

Nou

Ik heb weer een taakje. Ik ga tot eind van de maand bijhouden hoeveel post op naam ik krijg. Geen reclame, dat telt niet. Da's niet op naam.

Tirza

Belle Époque

Belle Époque

22-08-2011 om 17:00

Bordje en post

Mijn naambordje is van de woningbouwvereniging, die willen dat er geen ratjetoe aan bordjes op het bellenbord komt. Ik mocht zelf bepalen wat er op kwam en koos voor het neutrale voorletter-achternaam. Mijn kinderen hebben een andere achternaam, maar het vakje voor mijn naambordje werd dan te klein DD

Als ik straks verhuisd ben vis ik de babyklompjes die al 14 jaar in mijn bezit zijn maar nog nooit zijn gebruikt, uit de kast en schilder onze voornamen erop. Op elke klomp een naam. Als er dan een kind het nest gaat verlaten krijgt hij zijn eigen klomp mee

Alleen voornamen. Da's genoeg, vind ik

Belle Époque

Belle Époque

22-08-2011 om 17:03

Ik vergeet de post :d

Die wordt hier dus op twee achternamen bezorgd. Maar ik heb zelf ook wel eens als postadres voor anderen gefunctioneerd (bijvoorbeeld bij vakanties, verhuizingen en scheidingen). Daarbij hangen de naambordjes van het bellenbord en de brievenbussen niet bij elkaar... Dus dat werkt niet hier.

Merel

Merel

22-08-2011 om 17:08

Al 16 jaar niets

In het appartement wat ik voor deze 16 jaar bewoonde had ik wel mijn naam op de brievenbus staan (maar daar stonden dan ook heleboel brievenbussen bij elkaar)
Sinds ik in mijn nieuwe woning woon, is het nooit in me opgekomen een naambordje te plaatsen, mijn ouders hadden dat trouwens vroeger ook nooit en als ik even aan vrienden en kennissen denk heeft meer dan 50% van hen geen naambordje.

Fiorucci

Fiorucci

22-08-2011 om 18:36

Tirza

Nee,nee, geen reclame, dat telt niet. Maar van de belastingdienst, loonstroken, bankafschriften, ziektekostenverzekering, noem maar op. En voor mijn zoons ook post van Duo, ziektekosten, bank, school,etc.

Tirza G.

Tirza G.

22-08-2011 om 19:52

Toch even denken

Belastingdienst: 2 maal per jaar, de aangiftedinges en de oplossing daarvan. Of 3 geloof ik, eerst voorlopig en dan definitief. Loonstroken gaan via het postvak op het werk, bankafschriften krijgen we niet meer, ziektekostenverzekering declareer ik eens in de 3 maanden en dan krijg ik ook maar 1 envelop als antwoord, garagerekening ligt in de auto als ze hem terugbrengen, DUO ontvangt dochter op eigen adres, o ja: voor zoon van die enveloppen van DUO om je inkomen op te geven, toevallig net teruggestuurd. Eeeeeh.........ik weet niet meer

Tirza

Asa Torell

Asa Torell

22-08-2011 om 20:56

Polly (ot)

Ja, ik loop op alle dagen! Maar ja, het kan ook nog 2 weken duren... dus ik oefen maar geduld .

Naam op raam

wij hebben 2 stukjes zichtwerend folie op de ramen naast de voordeur en van dat spul heb ik ook onze naam gesneden en er boven geplakt.Je kunt het dus wel lezen als je de pad op komt maar niet van de straat af, das te ver.

Biene M.

Biene M.

22-08-2011 om 22:36

Wij en volgorde

Bij de buitenvoordeur (wij wonen in een appartement) staan onze achternamen (3) en bij de deur in het trappenhuis staan de voornamen (5).

Ik heb wel elke keer dat er een nieuw bordje is discussie met mijn oudste dochter over de volgorde van de namen. Zij vindt dat die van mij eerst moet (ik ben de oudste in huis en ook alfabetisch komt die van mij eerst) maar ik heb geleerd dat je nooit met jezelf moet beginnen, en daarom staat steeds mijn man als eerste. Hoe hebben jullie de volgorde bepaald?

amk

amk

22-08-2011 om 22:54

Alleen 2 achternamen

zodat in elk geval duidelijk is dat er geen vrouw alleen woont.
Tja wat je allemaal al niet bedenkt na het hebben van een stalker.

Lezende postbodes

wij hebben zelfde nummer als buren, maar er is een a, een b en een niks.

Ook met verkeerde toevoeging zit post meestal in de goede bus, hier leest de besteller dus wel.

Als kind kreeg ik wel post met naam/woonplaats. Maar goed toen werd er op het lokale postkantoor nog netjes met de hand gesorteerd en de twee postbodes zaten allebei in de kerkeraad...die kenden gewoon IEDEREEN!

Geen naambordje

Hier geen naambordje. De post komt aan, de buren weten waar we wonen, en alle kinderen die hier gespeeld hebben zijn keurig opgehaald (hoewel; toch eens nagaan hoelang we ze echt hebben, haha).
Dat geen naambordje niet netjes zou zijn was nog niet bij mij opgekomen. Misschien ga ik maar een leuk retro naambord kleien om associaties met een achterbuurt te voorkomen. Weet iemand waar je glazuur voor klei in de oven kunt kopen (bruin, geel of oranje)?

margje van dijk

margje van dijk

23-08-2011 om 09:24

Hier wel

Bij ons kennen de postbodes ons ook. Wij zijn ooit verhuisd binnen dezelfde wijk, en zelfs jaren later komt er nog wel eens verkeerd geadresseerde post binnen die toch goed bezorgd wordt. Ik ben ook bestuurslid van een vereniging, en vooral voor die club komt er veel verkeerd geadresseerde post binnen, en zelfs daarvan weten ze dat het bij mij hoort. De pakjesbezorger is ook altijd dezelfde, die ons gewoon kent.

Dus ik begrijp dat dit een ongekende luxe is voor veel Nederlanders? Wat fijn voor ons

Op onze deur hangt het naamplaatje dat we 20 jaar geleden kregen toen we in een flat gingen samenwonen. Er moesten toen uniforme plaatjes op de deur, van die simpele rechthoekige witte plaatjes met zwarte letters. Daarop sta ik eerst (voor- en achternaam) en daarna mijn man (voor- en achternaam).

(Over die volgorde, Biene, jij hebt geleerd dat je jezelf nooit bovenaan mag zetten, maar mijn man heeft geleerd dat dames altijd voor gaan). (Even o.t.: als ik een NRC in handen krijg en ongegeneerd de geboorte-advertenties bestudeer - een hobby - dan valt me ook vaak op dat de man eerst staat. Dat vind ik eigenlijk ongehoord onbeschoft. De vrouw heeft het kind gekregen, het is op dat moment vooral háár kind, en hij mag blij zijn dat het goed is afgelopen, vind ik dan. Dus zij moet vooraan staan! Dat is maar bij de helft van de advertenties het geval).

Dat naamplaatje hebben we van de deur geschroefd toen we ons eerste huis kochten. Alleen konden we het niet meer terugvinden, dus hebben we de eerste jaren in het nieuwe huis zonder naamplaatje gedaan. Na een paar jaar vond mijn man het naamplaatje onderin een oude boodschappentas. Sindsdien prijkt het weer op de deur. En nu in het nieuwe huis ook weer.

En nee, de jongens staan er niet op. Dat vind ik volstrekt normaal. Het is ons huis, en zij wonen bij ons, maar zij hoeven niet op de deur, vind ik.

Margje

Sancy

Sancy

23-08-2011 om 12:34

Ja margje

Ik ben het helemaal met je eens
Toch hier een naambord met alleen 4 voornamen (partner en ik, 2 kinderen) omdat ik 3 achternamen niet mooi vond.

Julia64

Julia64

23-08-2011 om 16:13

Geboorte-advertenties (volslagen o.t.)

Toen onze zoon geboren werd, heb ik "erdoor gedrukt" dat ik op het geboortekaartje als eerste werd vermeld als afzender, met precies het argument wat Margje aanhaalt (niet dat mijn vriend er moeilijk over deed hoor, maar zo had ie het eigenlijk nog nooit bekeken).

En nog even over naambordjes; sinds we een jaar of 4 geleden zijn verhuisd, geen naambordje meer. Het oude naambordje is wel meeverhuisd, maar geen flauw idee waar dat gebleven is. En dat was nog voordat zoon geboren werd, dus die staat daar niet op. Wat ik van Margjes argument ("Het is ons huis, en zij wonen bij ons, maar zij hoeven niet op de deur, vind ik") vind, hmmm, ik weet het niet. Wel een originele kijk op de zaak, ik ga er eens over nadenken....

Moontje

Moontje

23-08-2011 om 19:41

Allemaal

Wij staan er gewoon allemaal
voornaam pap
voornaam mam
kind 1
kind 2
en dan a/d zijkant onze achternaam

Logisch lijkt me..

Risama

Risama

23-08-2011 om 23:06

Hier 7 voornamen en 3 achternamen, geen bordje

Want ik kom er niet uit. Oudste 2 hebben achternaam ex, andere 3 naam van huidige man en Ik ben helemaal alleen met mijn naam. We overwegen alleen voornamen, maart hoe dan ook moet het een flink bord worden..... Maar we willen dus wel graag een bordje bij de voordeur!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Valkyre

Valkyre

24-08-2011 om 00:08

Geen bordje

...een Vinexwijk, is dat een achterbuurt?

Vroeger op de deur van mijn portiekwoning wel een bordje met mijn naam (zo'n mooi ouderwets ovaal messing ding met krulletters). Toen we gingen samenwonen nooit man (en later kind) toegevoegd. In ons moderne huis nog steeds geen bordje. Ik wil een mooi strak modern bordje, en nog een grotere voor mijn lespraktijk (en evt die van mijn man), maar die krengen zijn duuuuuur!

Namen: ik denk dat we dan wel volledig gaan: ik Eigennaam, Man Mansnaam, Zoon Mijnnaam. Ofzo.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Massi Nissa

Massi Nissa

24-08-2011 om 11:23

Voornamen

Wij hebben de voornamen (minus zoon, die moet er nog bij), omdat de achternaam van mijn man zo zeldzaam is, dat hij die liever niet op het bordje heeft. Man is sowieso heel erg privacy-oriented, dus die vindt de voornaam al heel wat .
Qua post heb ik alles al meegemaakt, het maakt echt niet uit welke naam je wel of niet bij de deur hebt staan.
Groetjes
Massi

Petr@

Petr@

24-08-2011 om 23:42

Wow!

Wat veel reacties. Die ga ik morgen eens op mijn gemak lezen, daar is het nu te laat voor, ben benieuwd naar jullie bordjes bij voordeuren!

Achternaam + huisnummer

Wij zijn van het simpel & strak. Dus op ons strakke huis met lichtgrijze baksteen en donkerblauwe kozijnen een wit kunststof plaatje met in een strak blauw lettertje onze achternaam (ik heb mansnaam aangenomen bij ons trouwen) en eronder ons huisnummer. Lekker zichtbaar vanaf de straat. En ernaast natuurlijk een ook strakke buitenlamp. Zodat ook 's avonds dat bordje gelezen kan worden .
Engeltje

Nieuw

Wij wonen hier nu net een jaar. Zoon 11, dochter 8, krijgen intussen regelmatig kinderen aan de deur. Dus heb ik gekozen voor een naambordje met 4 voornamen met onze eenvoudige één achternaam. Zo weten de vriendjes en vriendinnetjes dat zij bij het goede huis zijn. Overigens is de voordeur niet naar de straatkant gericht, dus als je langs loopt kun je dit niet zien/lezen. veel liefs, timsmama

Brianna F

Brianna F

29-08-2011 om 11:12

Grappig

We hadden het hier van de week nog over. We hebben een heel mooi messing naambord aan de muur, met een afbeelding van een man en een hond erop. iedereen noemt het een Remi afbeelding, dat idee, met daaronder Meneer F, mijn naam en de namen van drie dochters met achternaam op het laatst.
Oudste is nu het huis uit maar siert nog altijd het naambord. Veranderen betekent namelijk een heel nieuwe plaat en dat gaat niet gebeuren. Afplakken vind ik ook zo idioot, dus ze blijft er lekker bij staan.

Ook leuk

Ik ken ook mensen die hun achternaam hebben weten te verweven in een afbeelding. Die afbeelding vormt de achtergrond en ze hebben hun voornamen erop staan. Iedereen die weet dat ze daar moeten zijn, herkent dan dat hij/zij goed zit. Dat vind ik echt heel creatief.

Tirza G.

Tirza G.

29-08-2011 om 17:17

Nou........creatief

Da's niet zo bar crea toch, een afbeelding van je naam? Ik ken mensen die Den Haan heten, nou werkelijk, dat hele huis staat vol met hanen in allerlei varianten. Het zou me zeer verbaasd hebben als het naambordje niet in de vorm van een haan zou zijn.

Tirza

Fiorucci

Fiorucci

29-08-2011 om 18:11

Genista

Ja zeg, ik wil best dat bekende ronde ding aan de deur hangen, maar je hebt mijn adres toch?)

Lol tirza en fiorucci

Tirza, ik zei: hun achternamen (meervoud) in een afbeelding verweven, niet een letterlijke afbeelding van één achternaam En ja, die oplossing bij hen vind ik creatief. Maar ik geef toe dat die achternamen meer ruimte bieden dan "Den Haan", "De Bruin" of "Van Dam".

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.