Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Forumbeheerder Ouders Online

Forumbeheerder Ouders Online

13-09-2011 om 00:04

Ouders online-receptenboek


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

O, ik ben echt erg!

Ik dacht dat de 'P' in NIPTA de 'P' van 'Proces' was, dus hoe je het maakt..hahaha! Maar het is de prijs!

Nou ja. Grove schatting...

Komkommersoep: In de zomer heb je volgens mij voor 2 euro die pan vol voor 5 personen. Ervanuitgaande dat je dan voor een euro een joekel van een komkommer scoort, heb je nog een hele euro over voor die 2 bouillonblokjes, wat dille, en een schepje room. Eitje!

Ijs/Marssaus....hmm. voor 5 man? Eurootje ijs? 4 marsen voor 2 euro? Bekertje slagroom voor rond de euro? Okee, voor 4 euro klaar. Da's prijstechnisch wel meer iets voor een feestelijke gelegenheid misschien (kalorisch ook wel zo verstandig om niet elke week te doen..haha!)

Thursday Next

Thursday Next

17-09-2011 om 16:12

Broccolitaart

Ingredienten: Broccoli, evt, aardappelen, bladerdeeg, gehakt, ui, 2 eieren, creme fraise, geraspte kaas, peper, zout.

Klaarmaken: kwartier, daarna nog 30-60 min in de oven.

Kook de broccoli (en aardappels) gaar en bak het gehakt met de ui. Doe dit allemaal bij elkaar. maak een mensgel van de eieren en creme fraise, doe daar peper en zout bij. Bekleed een cakevorm of springvorm met bladerdeeg. Strooi geraspte kaas op de bodem. Leg er een laag broccoli-mengsel en, strooi er dan weer wat kaas over en dan de rest van de broccoli. Bovenop weer een beetje kaas. Schenk het ei-mengsel eroverheen. Bedek de bovenkant met bladerdeeg.
In de oven op 180gr, het moet zeker een half uur maar liever langer, 3 kwartier tot een uur.

Variatie: In plaats van alleen broccoli kun je ook een mix van broccoli en bloemkool nemen.
Ik hou zelf niet van gesmolten kaas. Onze broccolitaart maak ik altijd in een cakevorm, die deel ik met een stukje aluminiumfolie in 2 stukken zodat ik zelf een stukje zonder kaas heb.

Thursday Next

Thursday Next

17-09-2011 om 16:13

Broccolitaart - prijs

Prijs: ongeveer 7 - 8 euro voor 4 personen.

Thursday Next

Thursday Next

17-09-2011 om 16:20

Mosterdsoep met gerookte zalm

Ingredienten: grove mosterd, fijne mosterd, bouillonblokje(s), gerookte zalm, kookroom, evt. bosuitjes

Prijs: afhankelijk van de hoeveelheid zalm 4 - 10 euro voor een grote pan vol.

Tijd: 10 minuten

Kook water en doe er 1 of 2 bouillonblokjes in, ongeveer voor 1/3 van de hoeveelheid water dat je gebruikt. Dus 1 bouillonblokje voor 1/2 liter bouillon op 1 1/2 liter water.
Doe een paar flinke scheppen mosterd er door, zowel grove als fijne. Proef het nu, het moet lekker pittig naar mosterd smaken. Voeg indien nodig mosterd of water toe. Voeg de kookroom toe. Het kan zijn dat de soep een beetje vlokkerig wordt, maar dat maakt niet uit voor de smaak.
Snij het bosuitje (als je die hebt) aan dunne reepjes.
Doe reepjes gerookte zalm in de soepkoppen en schep de hete mosterdsoep er op. Voeg een paar reepjes bosui toe.

Dit maak ik vaak op verjaardagen als we veel visite hebben, het is lekker met stokbrood en zo er bij.

Désirée

Désirée

17-09-2011 om 21:28

Suri karbo's

naam: Suri karbo's

ingredienten: 4 schouderkarbonades
3 eetlepels olijfolie (of knoflookolie)
2 theelepels sambal
3 eetlepels ketjap
4 teentjes knoflook
2 theelepels ketoembar
1 eetlepel surinaamse roti kruiden
½ theelepel djinten
½ theelepel djahe
½ theelepel laos

peper en zout naar smaak

Doe alle ingredienten in een schaaltje en roer het door elkaar. Doe het vlees in een (stevig) diepvrieszakje (liefst die je kunt sluiten) en kiep daar het schaaltje in leeg. Sluit het zakje en masseer de marinade in het vlees. leg het een paar uur (of liefst nacht!) in de koelkast en haal het er uur voor gebruik uit. HEERLIJK op de BBQ, of onder de contactgril, of gewoon in de koekepan....!

prijs: kruiden is eenmalig en 4 karbo's dus zeg 5 euro

tijd: actief: 10 minuten, daarna paar uur laten intrekken.

Mijn surinaamse vriendin heeft me geleerd surinaamse roti te maken. Dat hoort uiteraard met kip maar ik lust geen kip......Omdat ik sindsdien verslaafd ben aan de heerlijke rotikruiden heb ik zelf deze marinade samengesteld zodat we hem ook bij een oerhollands maal kunnen maken

ps kruiden is kwestie van 1 keer aanschaffen bij toko en doe je eeuwen mee!!!

Désirée

Désirée

17-09-2011 om 21:53

All inclusive salade

N; al inclusive salade

I: 1/2 pak witte rijst(evt notenrijst)
blikje tonijn op olie
bosje verse dille
geroosterde pijnboompitjes
blikje mais

Kook een pannetje (half pak) witte rijst (evt notenrijst)
Laat afkoelen tot lauw.
Doe er een blikje tonijn op olie bij(gebruik zoveel olie erdoor als nodig is om het geheel smeuig te maken) en blikje (uitgelekte) mais.
Hak een bosje verse dille op stukjes, ook erdoor
Strooi er wat (geroosterde)pijnboompitjes en/of gehakte walnoten/cashewnoten door……
lauw opdienen, heerlijk bij BBQ of als maaltijd salade met vers stokbroodje of naanbrood!

P: tussen 4 en 6 euro afhankelijk of je pijnboompitjes gebruikt

T:kwartier

A: mamma ging op een heerlijke relax en verwenvakantie zonder partner en kids MET stel vriendinnen in all-inclusive in Turkije en genoot elke dag van het buffet. En deze salade was mn favoriet!!

Forumbeheerder Ouders Online

Forumbeheerder Ouders Online

18-09-2011 om 00:13

Nog een verzoek

Ik zat bij de lancering van het kookboekidee al na te denken over wat handig is en wat niet in de bestaande kookboeken maar ik ben toch vergeten het in het eerste bericht erbij te zetten.
Gelukkig kreeg ik van een Forumbezoeker een mail met wat tips. Misschien willen jullie ook je gedachten over de bestaande kookboeken hier neer zetten? Wat is het ideale kookboek?
Hier volgen al wat dingen:

Waar ik me aan erger in sommige kookboeken is de inhoudsopgave. Mag ik een paar ergernissen in combinatie met mijn suggesties opnoemen?

Onderverdeling in voor-, hoofd- en nagerechten is uitstekend.
Mogelijk een hoofdstuk "maaltijdsoep"
Een (v) vermelden wanneer het gerecht vegetarisch is (of eenvoudig is aan te passen).

Asjeblieft niet als volgt alfabetiseren (gruwel):

Gambas met sperziebonen
Gebakken struisvogel
Groene paprika's

Indien mogelijk een lijst met ingredienten, en dan receptennummers erachter.
Ik heb vaak iets gekocht en wil dan wel wat anders proberen.
Als ik dan in de lijst kan opzoeken alle recepten met sperziebonen (bijv) dan word ik daar vrolijk van.
En nog eentje dan: mijn voorkeur is een ringband, zodat het boek goed open blijft liggen op het aanrecht
(Met dank aan Mover)

We zullen zeker het aanbod van mevrouw Zwankezwaan overwegen. Het is tenslotte de bedoeling dat het een boek voor en door Forumbezoekers wordt.

Een intekenlijst is er nog niet. Eerst moeten we voldoende recepten hebben die ook nog gevarieerd genoeg moeten zijn. Dus genoeg voorgerechten, tussendoortjes, hoofdmaaltijden, vegetarische gerechten, babygerechten, toetjes en dan ook nog allemaal met verschillende ingredienten. Niet dat we 10 recepten met courgette hebben

Dus zoek en denk nog even door, we hebben al veel lekkere recepten maar we hebben er nog veel meer nodig.

Biene M.

Biene M.

18-09-2011 om 09:39

Register en indeling

Zoals de Zilveren Lepel, dat is perfect!

Aardappelcurry

Van een paar draadjes hierboven. Ik zet hem hier maar neer, omdat ie zo lekker lowbudget is.
De curry is lekker met boontjes en roti, of gewoon met een turks brood of naan, met rijst. Je kunt er nog vlees bij doen of niet. En als klap op de vuurpijl pureer je de restjes, vult aan met bouillon en je hebt een zalige aardappelsoep.

Voor 4 personen:
1,5 kilo vastkokende aardappelen
1 tl djinten (gemalen komijn)
2 el hindoestaanse kerrie
1 tl sambal, of een pepertje in ringen
3 uien
3 tenen knoflook
kokosmelk (of blokje santen)
evt bouillonblokje

prijs: ergens rond de 2 euro?

Aardappels even stevig bakken in olie, uien in ringen erbij zachtjes meebakken met gekneusde knoflook, sambal (of pepertje) theelepel djinten en 2 el hindoestaanse kerrie. Kerrie even laten meebakken. Scheutje water met zout(of bouillon) erbij en met deksel op de pan gaar laten worden. Op 't laatst een plensje kokosmelk erdoor, klaar.
Wel even proeven, vaak is een lepeltje suiker wel lekker als je iets met kokosmelk maakt.

wendelien

wendelien

18-09-2011 om 13:11

Bleekselderijcurry met oranje linzen

Bleekselderijcurry met oranje linzen
Toereikend voor 1 hongerige puber en 1 volwassene (ook geen kleine eter)
Ongeveer een half uur werk
1 ui, gesnipperd
halve struik bleekselderij, in stukjes (ong. 1 cm)
1 rood pepertje gehakt (minder kan natuurlijk ook)
1 blikje goede cocosmelk
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 groentebouillionblokje
200 gram oranje linzen, gewassen
3 eetl. zonnebloemolie

prijs: 3 euro, afhankelijk van de bleekselderijkoers en de cocosmelkprijzen

Olie verhitten in een hapjespan of een andere pan met dikke bodem en deksel. Ui rustig glazig fruiten en dan knoflook en pepertje toevoegen. Na 1 minuut de bleekselderij erbij en 2 minuten op een lage pit laten stoven met het deksel erop. Bouillonblokje toevoegen met een paar eetlepels water en goed laten oplossen. Nu kan de cocosmelk worden toegevoegd. Goed doorroeren en dan ook de linzen erbij. Deksel erop. Regelmatig roeren. Na een minuut of 10 zijn de linzen meestal wel gaar (ze vallen snel uit elkaar) en is de curry klaar. Controleer of er nog zout en versgemalen peper bij zouden moeten.
Lekker met bijv. Turks brood, naan of rijst.

Dit was een excuuscurry, want al was het weekend, mijn eigen hoofd stond niet naar beest op mijn bord. De combi groen-oranje vergoedde veel.

wendelien

wendelien

18-09-2011 om 14:59

Vergeten onderdeel

voor de excuuscurry:
een centimetertje geschilde en fijngesnipperde gemberwortel
Niet per se noodzakelijk maar het geeft er wel iets warms aan.

Perentoetje

N = perentoetje van Jos

I = 1 bak kwark, 1 groot blik peren, 250ml slagroom, gembersiroop, geschaafde amandelen

P = 5 euro?

T = 15 minuten om het te maken, een paar uur om op te stijven

A = recept van mijn - al ruim twaalf jaar overleden -schoonmoeder. we aten dit bij bijzondere gelegenheden, en nog steeds eten we vaak jos' toetje met bijvoorbeeld kerst of een verjaardag.

Hak de peren fijn. Klop de slagroom met wat suiker lobbig. Meng de peren met de kwark en meng de slagroom er voorzichtig door (er door heen 'vouwen'). Doe er ten slotte een scheut gembersiroop door. Doe het mengsel in mooie gekleurde schaaltjes en laat het een paar uur opstijven.
Rooster de amandelen tot ze lichtbruin zijn en laat ze afkoelen.

Opdienen: strooi wat amandelen over de kwark.

Désirée

Désirée

18-09-2011 om 18:08

Brunchmetten

N: brunchmetten
I:
paar eieren, losgeslagen in schaaltje
wok/gourmetset, liefs met pannetjes en waar je ook op de plaat zelf (rondjes) kunt bakken
pannekoeken beslag
plakjes kaas
1tomaat op plakjes
1 banaan op plakjes
ontbijtspek (uitgebakken op plakjes)
schaaltje rozijntjes
schenkstroop
en verder alles wat je zelf/ het gezelschap lekker vind op gebakken ei of pannenkoek

Wij doen dit in de vakantie/met feestdagen of bij uitgebreid ontbijt/brunch
Zet wokset op tafel, schaaltjes erbij en iedereen kan zelf gebakken ei en pannekoeken bakken, vind groot tot klein super!!
Schaal broodjes/croisantjes erbij en smullen maar!
P: paar euro
T: zo lang je zelf wilt!
A: We gebruikten het woksetje eigenlijk nooit tot ik op dit idee kwam, dit kids vinden het super! Rond sinterklaastijd/pasen lekker met gesmolten chocolademuntjes/paashaas op pannekoek.

Appelhavermout-plaatkoek

Leuk om met kinderen te maken. Echt té simpel. En vanwege die havermout heb je ook nog het gevoel dat het gezond is.Ideaal om op te trakteren. Maak een dubbele hoeveelheid en bak in twee keer alles op. Snijd het in stukken, en hebt genoeg voor een klas vol. Evt. kun je er nog poedersuiker of slagroom over doen.

Voor een grote bakplaat (60 cm oven)
500 gr zelfrijzend bakmeel
500 gr donkere basterdsuiker
250 gr havermout
400 gr gesmolten harde boter
8 goudreinetten, grof geraspt

Meng meel, suiker en havermout met de pollepel door elkaar in een grote kom. Voeg zachtjes gesmolten boter toe en roer met pollepel door elkaar.
Leg 2/3 deel van het deeg op de ingevette bakplaat en druk iets aan. Daarop appelprut met evt. kaneel erdoor. Daarop het resterende deel van het deeg, lichtjes aandrukken, dit is een kruimellaag. In het midden van de oven bakken voor 45-60 minuten op 175 graden.

kosten: euro of 6?

Nog een keer witlof

* spekjes uit bakken in een wok (of grote hapjespan)
* witlof grof snijden en even meebakken/wokken
* scheut schenk stroop erdoor

en opdienen met gebakken aardappelen

onze kids smullen ervan en ik doe dit ook geregeld met spruitjes.

Oorlogstaart

N: Oorlogstaart
I: beschuiten, 1/2 tot 1 liter melk, custard, biskwietjes, jam naar keuze en 1/4 liter slagroom.(Wij vinden aarbeienjam het lekkerst)
Leg beschuiten op een grote ronde schaal en vul de openvallende holtes op met gebroken stukjes beschuit. Kook van de melk en custard pudding volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pudding voorzichtig over de beschuiten en laat het geheel wat afkoelen. Bedek de puddinglaag dan met een laag biskwietjes. Breek desgewenst aan de randen zonodig punten van de biskwietjes af. Smeer er dan een laag jam overheen. Laat de taart helemaal opstijven. Klop dan de slagroom stijf en smeer die over de hele bovenkant van de taart. Klaar! Je kunt hem een dag van tevoren maken en in de koelkast zetten. Wacht dan met het aanbrengen van de slagroom tot vlak voor het aansnijden.
P: 3 á 4 euro
T: ongeveer een half uur bereiding, de taart moet nog ca een uur opstijven.
A: Mijn Beppe heeft dit recept uitgevonden in de Tweede Wereldoorlog, toen ze probeerde met wat er nog voorhanden was iets feestelijks op tafel te zetten. Het bleek zo lekker te zijn, dat ze het ook na de oorlog in de jaren van overvloed nog geregeld maakte. Ook bij ons thuis hadden we op verjaardagen vaak een oorlogstaart. "Een oom van de andere kant" sloeg het echter altijd af. Oórlogstaart? Brrrr, niets voor hem. Toen we hem voor de grap eens vredestaart aanboden, accepteerde hij en vond het heerlijk…
En als je het helemaal authentiek goed wilt doen: de taart wordt weliswaar rond, maar je hoort hem in vierkantjes te snijden en te serveren, zo ongeveer als stukjes oranjekoek.

Agchie

Agchie

19-09-2011 om 12:03

Appelhavermout-plaatkoek

Silone, jouw recept lijkt erg op die in deze link: http://notitievanlien.blogspot.com/2006/10/de-koek-is-snel-op.html.
Weet je nog waar je dit recept vandaan hebt? Niet om vervelend te doen hoor, maar ik herkende hem, omdat hij zo ontzettend lekker is!

groet,

Agchie

Désirée

Désirée

19-09-2011 om 12:42

Haloweensoep

N: haloweensoep

I: 1 pompoen (bijv flespompoen)
1/2 blikje kokosmelk
1 – 1,5 grote ui
stukje spaanse peper
stukje verse gember
2 tenen knoflook,
koriander
5-6 dl bouillon (groente)
Zout, peper
Snijd 1 pompoen en 1 – 1,5 grote ui in stukjes
Snijd een stukje spaanse peper zonder pitjes/draden in ragfijne ringetjes (of gebruik een tube chili of pepers)
Stukje verse gember in stukjes of hiervoor ook ca 3 cm. Uit een tube knijpen, 2 tenen knoflook, koriander, 5-6 dl bouillon (groente)

Fruit de ui glazig, dan de pompoen erbij. Ca 5 – 10 min. Goed doorscheppen.
Zout, peper, gember en gehakte knoflook erbij, nog paar keer omscheppen en doorwarmen.

Bouillon, koriander erdoor en 15-20 minuten laten doorkoken.
Alles pureren en als laatste half blikje kokosmelk erdoorheen roeren.
Eventueel op smaak brengen met gemberwortel en/of chili/pepers.

P: hangt van prijs pompoen af maar ik schat 5 euro voor grote pan!

T:meeste tijd is voor schillen pompoen, daarna is het binnen 10 minuten gepiept!

A:ik heb het recept van een vriendin, terwijl ik zelf helemaal niet van soep houd maar volgens haar was IEDEREEN er gek op, zelfs de kids......ze had gelijk!! Zeker als je het haloween soep noemt en opdient in uitgeholde pompoenen!!!

Oorlogstaart ken ik ook genista

Alleen doen wij er ook vaak wat bruine hagelslag op. Lekker hoor!!!

Agchie

Zo zie je maar dat alles een oorsprong heeft. Ik heb 'm jaren geleden van een kennis, die het weer van haar moeder had. Moet forumbeheer maar kijken of hij er bij past.
En lekker istie zeker!!

Recepten van de overlevering

Lekker hè, Geerke! Zo heb ik uit de overlevering in de familie ook een recept voor arretjescake, wat, in tegenstelling tot wat de naam suggereert, niets met cake van doen heeft, geen meel bevat en zelfs niet gebakken wordt. Al googelende kwam ik erachter dat er vele recepten van circuleren. Maar lekker is het! Mijn dochter heeft er net dit weekend weer eentje gemaakt.

Hibiscus

Hibiscus

19-09-2011 om 14:21

Pompoen stoofschotel

Ik heb hem hier beneden ook neergezet, maar hier dan nog een keer.

N. : Big Mama Stew

I. :
1 1/2 theelepel kaneel
1 theelepel korianderzaad
1 1/2 theelepel komijnzaad
wat gedroogde chili
1 theelepel gedroogde oregano
2 uien
5 teentje knoflook
olijfolie
i blik tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 theelepel Worcestersaus
Tabasco
300 ml appelsap
600 ml water
2 zoete aardappels
1 pompoen
2 grote aardappels
30 pruimen met pit
1 blikje mais
1 blikje kokosmelk
verse koriander
peper en zout

Dit recept met pompoen is echt superlekker, en altijd een succes bij vegetarische vrienden.

2 uien en 5 teentje knoflook bruinen in olijfolie. Als het bruin is doe je er de volgende kruiden bij:

1 1/2 theel. kaneel, 1 theelepel korianderzaad, 1 1/2 theelepel komijnzaad, wat gedroogde chili, 1 theelepel gedroogde oregano. Dit roer je goed door.

Toevoegen: 1 potje tomatenpuree, 1 blik tomaten, 1 theelepel Worcestersaus, wat Tabasco ( zoveel als je lekekr vindt), 300 ml appelsap, 600 ml water. Dit breng je aan de kook. Dan voeg je toe 2 zoete aardappels, je pompoen , 2 grote aardappels, allemaal in even grote grove stukken. 30 minuten laten stoven.

Dan voeg je 1 blikje mais, 30 pruimen ( met pit!) en een blikje kokosmelk toe en laat je het nog 15 minuten stoven. Eventueel peper en zout toevoegen.

Op tafel zet je gesneden koriander, en de tabasco zodat iedereen dat erbij kan doen.

P. : Ongeveer 10 euro, als je de kruiden etc al in huis hebt.

T. : voorbereiden 20 minuten, stooftijd ongeveer 1 uur

A. : Ik heb geen idee waarom we dit een Big Mama Stew noemen, maar op de een of andere manier is dit bij ons de naam. Zodra de bladeren van de bomen vallen en de ochtenden frisser worden, krijg ik weer zin om deze stoofschotel te maken.

Hibiscus

Roosje Katoen

Roosje Katoen

19-09-2011 om 15:34

Desiree

Pompoen hoef je niet te schillen

Ziet er wel lekker uit trouwens die Halloweensoep, ga ik binnenkort eens maken!

Roosje Katoen

Roosje Katoen

19-09-2011 om 15:38

Die tip stond ook al in het draadje hieronder...

repelsteeltje

repelsteeltje

19-09-2011 om 18:47

Kraamvrouwenrecept

Onder een andere nick dit keer.
Toen mijn moeder in de kraamzorg werkte, hoorde ze van dit recept, een snelle, machtige hap om kraamvrouwen te laten aansterken. Wij noemden dit 'kraamvrouwenrecept'.

benodigdheden:
pasta of rijst
pakje boursin
blik champignoncremesoep
veel prei (en evt. verse champignons)
kipfilet

De kipfilet in stukjes snijden en bakken, de prei in ringen gesneden erbij en even laten stoven. In een apart pannetje het blik champignoncremsoep opwarmen en de boursin erin laten smelten. Daarna bij de kipfilet/prei doen. Pasta of rijst erbij. Klaar!

repelsteeltje

repelsteeltje

19-09-2011 om 19:53

Aanvulling prijs en tijd

De Prijs weet ik zo even niet, maar het is vrij machtig en behalve voor kraamvrouwen ook zeer geschikt voor pubers met flinke eetlust. Wij aten het recept vroeger ook toen ik puber was. De Tijd om het te maken schat ik: binnen een half uur op tafel.

Désirée

Désirée

20-09-2011 om 09:07

Roosje katoen en forum beheerder

haha Roosje ja klopt, ik las na het schillen (hels karwei!!) en toen de soep al stond te pruttelen de tip pas.....nooit geweten dat dat kon! De soep was weer zalig hmhmhmhm de smaak van herfst!

Dus forumbeheerder: mochten er pompoenrecepten worden opgenomen zeer graag vermelden dat deze (ook de oranje ronde!!) NIET geschild hoeven te worden!!

Ik vind het trouwens een superdidee en superdraadje heb weer helemaal de smaak van koken te pakken met al die inspiratie hier! Gisteravond de show gestolen met het Zaaaaaaaaaaaaaalige toetje van Ingrid T (ijs met marssaus) Meeeeeehn hemels gewoon

Désirée

Désirée

20-09-2011 om 10:05

Bij mamma op de thee

N:bij Mamma op de thee
I:paar stroopwafels
paar ronde biskwietjes
paar marsmellows
pot pasta
magnetron
hoeveelheid hangt af van aantal personen.

leg 1 stroopwafel tegelijk op stukje keukenpapier en doen hem ongeveer 4 sec op vol vermogen in magnetron. Even kijken voor exacte tijd, de stroopwafel moet smaken als kakelvers gebakken met warme zachte stroop!

doe 1 marsmellow op magnetronbestendig schoteltje en op vol vermogen in magnetron tot ze flink op gaan zwellen (slechts enkele seconden) schep met lepeltje deze warme zachte heerlijke zoetigheid op biskwietje en druk er zachtjes tweede biskwietje op....smullen maar!!

ook lekker: gewoon klodder chocopasta tussen 2 biskwietjes!

P: Voor 2 euro kun je heel hongerig voetbalelftal voeden
T: 2 minuten
A: Heerlijke zoete lekkernij om met koude dagen kneuterig met de kinderen na school te snoepen. Of in het weekend gezellig met zn allen voor de tv!

Wow desiree....

gewoon op maandag? Ijs met Marssaus! Toe maar weer!!

Maarre...blij dat het in de smaak viel!

Ingrid

Fiorucci

Fiorucci

20-09-2011 om 13:56

Oma's koffiebiskwie

Favoriet bij onze kinderen: Koffiebiskwie!
Zet een sterke pot koffie, even laten afkoelen.
Doop de bekende ronde biskwietjes kort in de koffie.
Maak een stapeltje van vier a vijf koekjes, en smeer het stapeltje aan alle kanten in met boter. Dan rol je dit helemaal door pure hagelslag. Heerlijk bij...de koffie!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.