Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Forumbeheerder Ouders Online

Forumbeheerder Ouders Online

13-09-2011 om 00:04

Ouders online-receptenboek


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Margriet*

Margriet*

22-09-2011 om 20:57

Repelsteeltje

Dat kraamvrouwen recept lijkt me heel zout (zoute soep met boursin, oef), wel goed om het overtollige vocht kwijt te raken.

repelsteeltje

repelsteeltje

23-09-2011 om 18:54

Margriet

Nee hoor. Je moet er natuurlijk ook geen zout meer bijdoen. Tis natuurlijk wel wat vet, dat is waar. Ben zelf niet meer van de pakjes en zakjes dus ik maak het eigenlijk nooit meer. Maar als puber -en kinderen van kennissen vraten het.

Forumbeheerder Ouders Online

Forumbeheerder Ouders Online

26-09-2011 om 16:13

Meer, meer, meer

We hebben al een aantal lekkere recepten maar nog lang niet genoeg om een heel boek te vullen. Vooral de voorgerechten en tussendoortjes komen er bekaaid af.
Dus help mee, laten we samen een geweldig en vooral lekker kookboek maken en plaats al jullie favoriete eigen recepten.

Ineke P.

Ineke P.

27-09-2011 om 08:56

Appeltaartjam

naam: appeltaartjam
ingrediënten: appels,4 of 5 kilo, zoveel als er in je grootste pan passen,1 pakje geleisuiker speciaal, kaneel, rozijnen.lege groente/jampotten met deksel.
prijs: €2,- voor de geleisuiker en de rozijnen, en appels haal je in de aanbieding, of bij iemand met een appelboom.
tijd:afhankelijk van de hoeveelheid appels denk ik een uurtje

Schil de appels en snij ze in stukjes. Doe ze in de pan met een bodempje water, de rozijnen kaneel en de geleisuiker. Breng af en toe roerend aan de kook en laat 1 minuut koken, de stukjes appel moeten heel blijven dus niet te veel koken en roeren. Doe deze jam in schone, hete potten , draai de deksel erop en laat deze op zijn kop afkoelen. De potten trekken dan vacuüm en zijn een lange tijd te bewaren.

Gebruik deze jam royaal in de yoghurt en vla voor een heerlijk luxe toetje waar veel minder suiker in zit dan de gekochte versies.

Engeltjespoep

Het is niet eenvoudig om recepten op te sommen die werkelijk anders zijn of speciaal zijn geworden vanwege eigen of familie-gebruiken. Een bijnaam hebben die gerechten vaak ook niet. Je eet gewoon pasta met rode saus en wat er nu zo anders is weet je vaak niet eens.
Maar soms ineens brengt de vondst van een ingrediënt je terug naar vroeger, of naar iets nieuws, of verras je de aanhang van je kinderen met iets speciaals dat al jaren als doodgewoon gerecht op tafel staat.
In die volgorde heb ik er drie.
1: Engeltjespoep
Als de dag van gisteren herinner ik me de twee kamer woning waar wij met zijn zessen woonde. Het licht, de geur en de rituelen. Eentje daarvan was een papa-ding. Aan de ronde tafel sneed hij fruit en brak hij noten. Hij deed yoghurt in een grote bak en mikte er alles in. Gewoon muesli eigenlijk, maar dan niet met van die harde vlokken. Papa's muesli moest een nacht staan om te worden wat het was. Al die jaren heb ik gezocht naar het juiste ingredient voor dat wat papa engeltjespoep noemde. Tot ik een maand of twee geleden haver zemelen vond. En dat is het. Met haver zemelen wordt de muesli zacht en romig met de bite van noten en fruit en de kieteling van haver vezel, alsof er een engeltje over je tong.... poept.
Valkuil: Haver zemelen zetten uit. Doe er niet teveel in. Het moet minstens een uur staan.
Toevoeging: het is heerlijk zonder suiker (er zit al fruit in) maar wie zo nodig moet kan er een streepje honing over doen. Als iets dikkere variant (iets meer zemel) is het ook goed te te serveren als toetje.
Recept voor het toetje:
1 eetlepel zemelen op 100 ml yoghurt (of quark). Laat het opstijven. Serveer het in een schaaltje met vers gesneden fruit, wat gebroken noten en een streepje honing of stroop.
2: Bitterbal Quercy
Zelfs in Frankrijk is er geen bitterbal te vinden, terwijl het gerecht een variatie is op het oh zo Franse blanquette de veau. Er zit niks anders op dan zelf maken. De laatste keer dat ik dat deed had mijn zuster juist 1,5 zomertruffel gevonden. Zo werd de bitterbal Quercy geboren. Die kun je zelfs in Nederland niet kopen.
Bitterbal is niets anders dan stoofvlees in een opgesteven ragout met een paneerlaagje. Dat opstijven gaat vanzelf als je vlees met vet en been kookt (in bot en beenweefsel zit gelatine). Dus hele kippenpoten, ossenstaart of soepvlees met mergpijp.
Doe het vlees in de pan en zet het onder water. Doe er laurier, zout, peper een snufje vijf kruidenpoeder een teen knoflook, een ui met kruidnagel en wat soepgroente in. Laat het geheel sudderen totdat het vlees uit elkaar valt. Proef of de bouillon voldoende gekruid is. Voeg er anders nog wat zout en peper of een beetje bouillonpoeder aan toe.
Giet de bouillon door een zeef en zet het apart. Neem het vlees uit de zeef, snij het klein en zet het apart.
Pak de koekenpan en smelt 50 gr boter (niet bruin laten worden). Doe er bloem doorheen en roer het tot het een pasta is. Voeg nu bij beetjes bouillon toe totdat het een dikke saus is. Doe er het vlees in hoeveelheid naar smaak bij (hier maak je het verschil tussen vlezige of romige ballen). Je kunt er een beetje soepgroente aan toevoegen of vers gesneden peterselie (voor de spikkeltjes).
Doe de ragout in een schaal en laat het afkoelen tot het lauw is. Rol het in vershoudfolie in een rol van 2 centimeter dik en laat het verder afkoelen in de koelkast.
Borstel de truffel schoon met water (of haal 'm uit een potje) en snij in kleine blokjes.
Neem de rol uit de koelkast, snij er blokjes van 2 cm af, duw een twee stukjes truffel in het blokje en rol tot een bal. Haal de ballen een voor een door los geklopt ei en vervolgens door fijn paneermeel. Haal ze opnieuw door ei en nu door wat grover paneermeel.
Doe de handelingen een voor een, zet de ballen desnoods tussendoor weer even in de koelkast om weer even stijf te worden.
Bakken per 4 (of 6 in een grote pan) in frituurvet van 170 graden, ca 2 a 3 minuten.
De prijs van truffel varieert. Zomers op de Franse markt vanaf 120 euro per kilo. 's Winters vanaf 360 euro per kilo. In Nederland is truffel ook te koop, maar veel duurder. Truffels variëren in grootte van 10 gram (grootte van een hazelnoot) tot een ons (pruim) of meer (maar dat is uitzonderlijk). Wintertruffel is sterker van smaak dan zomertruffel. Met 10 gram zomertruffel kun je 6 bitterballen Quercy maken.
Truffelolie is niet gemaakt van truffel. De smaak is wel redelijk goed benaderd. Je kunt dus ook truffelolie gebruiken in je bitterballen ragout. Je mist wel echt de bite van het truffeltje.
3: Grote ramp (of wil je een kleine)
Toen ik een jaar of 12 was, vestigde zich in Amsterdam een restaurant van de hamburgerketen The Great American Disaster. Daar had ik mijn eerste echte hamburgerervaring. Ik was verslaafd, maar het restaurant verdween al weer snel en ik kon het niet vinden bij MacDonalds, Burger King, of welke snackbar ook. Zelf maken komt het dichtste bij. Bij ons thuis heet de zelf maak hamburger 'Grote Ramp'. Maar bij de gebleven en verdwenen aanhang van onze kinderen, heet hij 'familienaamburger'. Iets speciaals kennelijk. En dat moet iets met ingredienten te maken hebben, want welk gezin maakt er nu nooit zelf hamburgers?
Neem 1,5 tartaartje per persoon en vorm er een hamburger van. Bak dat in een scheutje olijfolie zonder zout en peper.
Neem vloerkadetten, snijd ze open en rooster ze onder de gril, of bak ze even in de koekenpan.
Zet op tafel: schijfjes tomaat, komkommer, rauwe ui, gebakken ui, gebakken ontbijtspek, plakjes pate, plakjes (blauwe)kaas, sla (en of rucola), mayo en ketchup.
Bijgerecht rauwkost: Maak een winterwortel (en of komkommer, en of selderijknol) schoon en snij er met de kaasschaaf plakken van. Snij die plakken met het groentemes in dunne lange reepjes. Doe de reepjes in een schaal. Snij wat augurk in brokjes en doe bij de groente. Giet een scheutje augurekenazijn in de schaal en doe er een kloddertje mayo en/of creme freche bij.
Ieder stelt aan tafel de eigen hamburger samen.
Groet,
Miriam Lavell

Tomatensoep en vanillecake

Twee succesrecepten bij ons thuis:
N: Tomatensoep met balletjes
I: voor de soep: blik gezeefde (of gepelde, dan moet je de soep pureren) tomaten - ui - paar teentjes knoflook - melk - oregano/zout/peper; voor de balletjes: 100-200 gr gehakt - broodkruim of beschuit - ei - oregano/zout/peper - geraspte kaas
Pureer ui/knoflook. Fruit dit in wat olijfolie. Voeg tomaten en oregano toe. Breng aan de kook. Voeg melk en water naar wens toe (afhankelijk van hoe dik je de soep wilt hebben. Meng de ingrediënten voor de balletjes. Rol kleine (knikkergrootte) balletjes en laat ze direct in de soep vallen. Ongeveer 15 minuten zachtjes laten pruttelen. Zout/peper naar smaak.
P: Afhankelijk van het gehakt, een paar euro. Blik tomaten is daarna het duurst, 30-50 ct (Euroshopper)
T: Half uur. (Veel)langer, maar wel rustgevend, als je met kinderen balletjes maakt
A: Middelste kreeg vorige week op school de opdracht om een recensie te schrijven over het "thuisrestaurant". Instructies reppen over ambiance, bediening, en uiteraard smaak van de gerechten. Jongste was zo mogelijk nog enthousiaster dan middelste en nam meteen de organisatie op zich. Oudste bood zich aan als chefkok, en heeft zich vervolgens tot aan het eten niet meer laten zien (daar was ik niet geheel rouwig om, indachtig zijn kooktalenten). Uiteindelijk hebben we een heerlijk 3 gangendiner gehad, met deze soep als voorgerecht en vanilyaas eisha (verbastering van kindernamen) - ook bekend als ijs met marssaus - als toetje. Jongste deed de bediening en manlief zorgde voor romantische livemuziek.
N: vanillecake
I: pak vanillevla (echt waar); 500 gr griesmeel; 3-4 eieren; 200 ml zonnebloemolie; 250 gr suiker; zakje vanillesuiker; 2 zakjes bakpoeder; citroenrasp (optioneel).
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng olie, eieren, suiker. Voeg rest van de ingrediënten toe (of doe makkelijk en mik alles tegelijk in de keukenmachine). Doe alles in een springvorm (tis een beetje veel voor een cakeblik). Ik leg meestal bakpapier op de bodem, dat voorkomt plakken. Bak de cake 90 minuten in de oven. Niet tussendoor kijken, dan zakt ie in. Bij twijfel langer bakken met lagere temperatuur (125-150 graden). Snij in ruitvormige punten.
P: paar euro
T: 10 minuten voor het mixen, 90 minuten in de oven.
A: ons standaard lekkers 's avonds tijdens de ramadan.

Tijgeroog

Tijgeroog

03-10-2011 om 20:37

Courgette-blauwe kaas prut

N: Courgette-blauwe kaas prut
I: 1 courgette
1 groene paprika
1 bakje champignons
1 pakje blauwe kaas, bv danish blue
1 uit
1 teen knoflook
handvol pijnboompitten
handvol olijven
eventueel eetlepel kappertjes
olie

Verhit in een wok de olie en fruit de fijngesneden ui en de fijngehakte knoflook. Voeg de gesneden groente toe en roerbak tot het gaar is. Voeg de olijven, pijnboompitten en eventueel kappertjes toe en laat warm worden. Verkruimel de kaas en voeg deze op het laatste moment toe.

Lekker met rijst.
P 5 euro (voor 4 personen)

T 20 minuten
A Jaren geleden waren we tijdens de vakantie door een ander gezin uitgenodigd om pannenkoeken te komen eten. Ze hadden een saus die hier op leek die ze op de pannenkoeken deden. Thuis heb ik er zelf iets van gemaakt en eten we het regelmatig met rijst.

Tijgeroog

Tijgeroog

03-10-2011 om 20:40

Gepimpte pannenkoek

N Gepimpte pannenkoek
I: Verschillende soorten fruit
bekertje creme fraiche
Pannenkoeken volgens eigen recept

Maak een salade van het fruit. Smeer een laagje creme fraiche op de pannenkoek, doe er fruitsalade op, vouw de pannenkoek dicht en probeer zonder te knoeien te eten.

P Een paar euro, hangt van het gebruikte fruit af.
T 10 minuten
A Tijdens de pannenkoeken-maaltijd uit het vorige recept kregen we ook dit op onze pannenkoeken. Erg lekker.

Tijgeroog

Tijgeroog

03-10-2011 om 20:55

Maaltijdsalade met geitenkaas en cherrytomaten

N: Maaltijdsalade met geitenkaas en cherrytomaten
I: 1 krop sla, in kleine stukjes
1 bakje cherrytomaten, gehalveerd
150 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
handvol pijnboompitten
1 pakje rauwe ham (of bacon)
Voor de dressing:
olijfolie
rode wijnazijn
theelepel mosterd

Maak een dressing van de olie, azijn en mosterd. Rooster de pijnboompitten in een hete koekenpan en bak daarna de rauwe ham krokant. Laat uitlekken op een stuk keukenrol en breek daarna in kleine stukjes.
Doe alle in een ruime schaal en meng goed.
Lekker met stokbrood met kruidenboter.

P: 7 euro voor 4 personen
T: 20 minuten
A: heerlijk recept dat ik al jaren maak en waar heel vele mensen blij van worden.

Tijgeroog

Tijgeroog

03-10-2011 om 21:04

Kruidenboter zonder kruiden

N: kruidenboter zonder kruiden
I: roomboter
Groene pesto
zwarte olijven, fijngehakt
zongedroogde tomaten, fijngehakt
Meng alle ingredienten door elkaar. Hoeveelheden naar smaak, op een pakje roomboter ongeveer een grote eetlepel pesto, 2 eetlepels fijngehakte olijven en 2 eetlepels fijngehakte tomaten.
Als je een grote hoeveelheid maakt kun je het in kleine hoeveelheden invriezen en zo lang bewaren. Altijd handig om uit de vriezer te kunnen halen.
P: 2 euro
T: 15 minuten
A: spontaan bedacht toen ik eens iets ander wilde dan een gewone kruidenboter en eens in de kast keek wat ik had staan. Erg lekker en ziet er leuk uit door de kleurtjes.

Tijgeroog

Tijgeroog

03-10-2011 om 21:10

Munt-perenjam

N: Munt-perenjam
I: 1 kilo peren
100 gram verse muntblaadjes
1 kilo geleisuiker
sap van 1 citroen

Schil de peren en snij in stukjes. Snij de muntblaadjes iets kleiner (niet fijnsnijden). Meng alle ingredienten door elkaar in een grote pan en breng al roerende aan de kook. Vanaf het moment dat het mengsel blijft borrelen als je er in roert 4 minuten laten koeken.
Doe de jam in schone potten, goed sluiten en enkele minuten op de kop zetten.

P: 3 euro
T: 45 minuten
A: Hele frisse variant op perenjam.

Arawen

Arawen

04-10-2011 om 11:02

Rode rijst

N: Rode Rijst (voor 4 personen)

I: ca. 300 gram kipfilet, 1 of 2 uien, klein blikje tomatenpuree, donkere basterdsuiker, ketjap manis, wat kruiden uit je keukenkastje (kerrie, paprika, knoflook), snelkookrijst (normaal pak)

P: Hangt van de kipfilet af. Schat zo'n 4 euro.

T: Kwartiertje, als je de kipfilet nog zelf moet snijden misschien 20 minuten..

Nodig: braadpan, kookpan (voor de rijst, bakje voor mixen ingredienten.

Zout de kipfilet en snijd 'm in stukjes (of doe gemakkelijk en koop 'm in stukjes..). Snipper de ui. Bak de kipfilet-stukjes bruin, gooi de ui-snippers erbij en bak ze mee tot ze glazig zijn. Kook ondertussen de rijst (doorgaans 8 minuten). Meng in het bakje 4 volle eetlepels donkere basterdsuiker met een flinke scheut ketjap manis (totdat het een enigszins smeuig geheel wordt). Voeg wat kruiden uit je potjes toe (kerrie, paprika, knoflook). Gooi de smurrie bij de kip/ui in de braadpan. Goed doorroeren. Gooi de inhoud van het blikje tomatenpuree erbij in de pan. Weer doorroeren.
Giet de rijst af en gooi erbij in de braadpan. Weer doorroeren. Klaar!

A: Variant op een recept dat ik ooit, jaaaaren geleden van een vriendin heb geleerd en door de jaren heen heb 'vervolmaakt'. Is enigszins zoetig, lijkt op een soort van pilaf. Kids vinden het helemaal geweldig en verder heb ik nooit iemand meegemaakt die het niet lustte. Gemakkelijk aan te passen aan meer/minder personen. Wel erg groenteloos, dus eventueel te serveren met een salade, hangt er van af hoe gezond je bui is..

margje van dijk

margje van dijk

05-10-2011 om 10:41

Hilarisch - stracotto

Ik zag hier staan dat mensen die heerlijke stracotto weer hadden gemaakt, en ik dacht: Goh, klinkt lekker, het schijnt in het OO-archief te staan dus laat ik dat eens opzoeken.

Zoek ik het op, blijkt dat ik het ZELF ingetypt had. Mijn eigen bijdrage! Dat was ik helemaal vergeten. Ik had het zelf ook nog nooit gemaakt. Vervolgens las ik in de reacties op het draadje dat allerlei mensen het gemaakt hadden en dat het heel lekker was (ook al die reacties heb ik destijds gemist denk ik, of het moet nu wel heel hard gaan met mijn dementie).

Goed, puur uit misplaatst schuldgevoel ben ik gisteren meteen naar de slager gefietst en nu staat mijn stracotto ook al een uur in de oven. Je moet toch wel weten waar je over praat, nietwaar?

Margje

Margje...hilarische stracotto....

Ik las de titel en was even bang dat je weer eens een volle pan van 't een of ander had laten vallen/ontploffen danwel volledig had verknald door er 3 soeplepels ipv 3 theelepels van een cruciaal doch pittig ingredient in te mikken.

Viel mee gelukkig...

Enne eet smakelijk alvast voor vanavond...laat je wel even weten hoe het smaakte?

Ingrid

Schrok ook al

ik schrok ook al...stracotto wat kun je er in vredesnaam aan verknallen?

Eet smakelijk alvast. Als je trouwens de hoeveelheden van het recept hebt genomen (die zijn voor vier personen, erg vreemd) dan kun je de komende twee dagen er heerlijk van eten.

Ik had afgelopen weekend de hoeveelheden al wat vermindert, maar in totaal hebben 11 mensen er van gegeten (zeven dames en de volgende dag nog mijn eigen gezin).

groetjes van Purk

margje van dijk

margje van dijk

06-10-2011 om 01:10

De stracotto

Ja, hij was zalig! Heel klein beetje jammer was dat ik 'm net klaar had en toen moest ik weg. Dus snel iets in een bakje geschept en onderweg opgegeten. Maar, nu komt het: ik kreeg een smsje met mijn scores (wij geven elke dag scores voor het eten, schaal 1-5, 1=slecht, 5=zeer goed). Ik had 2 keer een 5 en 2 keer een 5-! (Een 5- krijg je meestal als degene het wel heel lekker vindt, maar het net niet op zijn verjaardag wil hebben, dus eigenlijk is dat best een verkapte 5). Ik gaf mezelf ook nog een royale 5. Kortom, een groot succes. Echt lekker.

IngridT, nee, dat incident met die stoofschotel was hopelijk de enige keer, hoe fijn jullie daar ook nog altijd om moeten lachen

Margje

Valkyre

Valkyre

06-10-2011 om 01:37

Wat is

in vredesnaam stracotto?

groet, Valkyre

Merel

Merel

06-10-2011 om 08:37

Valkyre

daar is nou google voor. Je typt stracotto en weet meteen wat het is.

Valkyre

Stukje service
Dit is het:
http://lmgtfy.com/?q=stracotto

En zo maak je het:
http://tinyurl.com/3umjta6

Lol stracotto....

't is gewoon een chique woord voor stoofschotel.

Net zoals een cup-cake een chique cakeje is,
en (zoals ik pas recentelijk ontdekte, maar da's dan weer meer iets voor een ander draadje) dat 'curry' niet veel anders is dan wat wij vroeger als student een 'prutje' noemden....

maar fijn dat het lekker was Margje. Ik zal het recept eens opduikelen. En ik zal niet meer over je boeuf bourguignon over die stapel nieuwe kinderkleren beginnen, OK!?

Ingrid

margje van dijk

margje van dijk

06-10-2011 om 09:49

Valkyre

Je kunt ook gewoon in het Ouders Online archief intypen: "Stracotto De Heer". Of misschien is "stracotto" alleen ook al genoeg. Dan kom je een posting van mijzelve tegen waarin ik het recept heb overgetypt uit het Volkskrant magazine. (Wat ik dus zelf allang weer vergeten was).

Maar het is zoals men zegt. Goddelijk.

Margje

Oooohhhh (eyeopener)

het is goddelijk!

Ik zat me al af te vragen wie in hemelsnaam 'de Heer' was en waarom dat stoofvlees naar hem vernoemd was. Nu snap ik ook waarom het zo chique stracotto heet ipv suddervlees. Beetje gewoontjes voor een goddelijk gerecht.

ishtar

ishtar

06-10-2011 om 10:04

Ingrid

19 maart 2011 – Stracotto, door Kees de Heer uit Hoorn. Bereidingstijd ....
daar heb je je heer
Maar het is inderdaad ook een goddelijk gerecht. (zit al een paar dagen te puzzelen wanneer ik genoeg tijd heb om het te maken )

Broodje ei

klinkt zo simpel en dat is het ook.
Een ei bakken, paar plakjes bacon of ontbijtspek krokant bakken, ik doe dit in de magnetron tussen een paar velletjes keukenpapier. Bacon/ ontbijtspek op boterham leggen, ei erop, plakjes cheddar erop, andere boterham erop: klaar!
Soms maak ik het ook als we een dag weg gaan en dan gebruik ik witte ronde zachte broodjes.
Koud smaakt het namelijk ook heel lekker, dan moet je wel even het ei laten afkoelen voor je het op het brood legt.
Naam; broodje ei
Ingredïenten; ei,brood,bacon/ontbijtspek,cheddar
Prijs; geen idee een euro of 3/4
Anekdote; gewoon gepikt van Macdonalds iets specifieker; hun egg mcmuffin.

cakey

Hahaha ishtar...

hoezo eye opener? Heb ik weer....

Ingrid

Stracotto voor kooknitwit

Oke, een echte kooknitwit ben ik niet, maar wél een stoofpotnitwit. En een vleesniwit. Wil al een hele tijd eens een stoofpot proberen te maken en deze lijkt me dan wel wat. Maar.. kan ik buikspek bij een supermarkt kopen? Vast niet he? Iets vergelijkbaars? En doorregen runderlappen? Die wel?
En zet je die stoofpot dan met of zonder deksel in de oven?

Minna....

doorregen runderlappen is 'niet te mager'. Voor stoofpotten kun je beter rundvlees nemen met wat vet. Wordt echt veel lekkerder/malser.

Buikvet? Geen idee of ze dat bij de supermarkt hebben. Voordeel van een slager is dat je gewoon je boodschappenlijstje opdreunt en het dan krijgt. Maar wederom, alle soorten beetjevet spek zullen het wel goed doen. Het komt meestal niet zo nauw bij stoofpotten.

Ik stoof meestal 'gewoon' op het fornuis, en dan moet de deksel wel op de pan (schuin is ok, beetje lucht mag er wel uit) Eigenlijk geen idee of dat in de oven ook moet. Het lijkt me wel eigenlijk.

Ingrid (lekker makkelijk joh stoofvlees. Vooral als je bezoek hebt. je hebt er tegen etenstijd geen omkijken meer naar, het maakt niet uit of je een uur later aan tafel gaat, enhet is ook nog eens lekker! (en nu het goede weer ervoor..hahaha!)

ishtar

ishtar

07-10-2011 om 11:54

Minna

ik deed van die blokjes vetspek, gewoon uit de supermarkt, eerst wat laten smelten en dan vlees erbovenop. Heerlijk!
'echte originele' stracotto is trouwens 'spiervlees aan 1 stuk'.
Ik zette hem ook gewoon op het fornuis, met schuine deksel.

Stracotto

de stracotto schuif je met deksel en al de oven in. Anders droogt de handel uit. Bij de slager kun je het buikvet in plakjes laten snijden. Dan zijn ze lekker dun en dat scheelt een rotklusje. Althans, ik vind het een rotklusje.
Verder is het een zaak van snijden, mengen en in de pan gooien. En dan genieten van de zalige geur die je huis binnen dwarrelt.

groetjes van Purk

Nog even dit

niet op de het fornuis zetten. Het buikvet smelt juist heel langzaam, omdat het in de oven staat. Je hoeft dus de eerste uren helemaal niet te roeren! Dat zal wel moeten als de pan op het vuur staat.

groetjes van Purk

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.