Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Vet vrije recepten


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Pluk53

Pluk53

29-09-2011 om 10:45

Rafelkap?

jouw link heeft het voor 99% over "droog-stomen", en dat gaat toch echt alleen als je een geperforeerde bodem hebt van-hetgeen-in-de-stoom hangt. Dus niet zomaar een willekeurige pan (met gesloten bodem) in een andere pan (dat zou eventueel een onhandige manier zijn van "nat-stomen")

Fiorucci

Fiorucci

29-09-2011 om 11:38

Rafelkap

Dat is au bain marie verwarmen. Stomen doe je niet in een groot apparaat, maar kan ook in een simpele stoompan. http://www.kookwinkel.nl/webshop/40515-stoompan.asp Bij toko's kun je vaak hele eenvoudige vinden voor weinig geld.

Rafelkap

Rafelkap

29-09-2011 om 12:07

Pluk/fiorucci

Dames, dat zal dan wel. Heb het alleen van zien. Mijn nicht had zo'n mandje van de toko idd. Mijn idee was alleen maar dat het volgens mij voor Dumbledore niet nodig is om allerlei apperatuur aan te schaffen.

Fiorucci

Fiorucci

29-09-2011 om 15:35

Rafelkap

Ik verwacht niet dat Dumbledore in een week van het probleem af is, dus dat kan een stoompan een nuttige aanschaf zijn, die niet veel hoeft te kosten.(toko)

Dumbledore

Dumbledore

29-09-2011 om 18:50 Topicstarter

De oven

Nee hoor de aardappeltjes heb ik niet bereid met olie. Gewoon de aardappeltjes in blokjes gesneden. Kruiden erover en zo in de oven. Zonder toevoeging van olie of boter. Gaat prima. We zijn niet anders gewend. Ik had al 4 dagen achter elkaar gekookte aardappels gegeten dus had zeker wel weer zin in iets anders.

En drumsticks zijn toch niet vet. Ik heb ze in een braadzak gedaan met wat kipkruiden en zeezout. Was heerlijk. Ik heb er geen last van gehad gelukkig.

Ik ga van de week eens kijken hoe het smaakt als ik vis stoom. En dan idd met een vergiet in een pannetje.. haha.. Eerst even proberen natuurlijk voor ik een stomer aanschaf (als ik dat doe)

ishtar

ishtar

29-09-2011 om 20:11

Drumsticks en vet

het vet van drumsticks zit voornamelijk in het vel. Als je dat er af haalt heb je een mager stukje vlees.
Maar als je er, ook met vel, geen last van hebt gehad, kan je dit ook zien als een manier om je toch noodzakelijke vet binnen te krijgen.

Dumbledore

Dumbledore

29-09-2011 om 21:11 Topicstarter

Isthar

ja dat is waar... Kan niet helemaal vetvrij natuurlijk... Ik kan denk ik gewoon wel tegen sommige soorten vet. En tegen andere soorten weer niet...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.