Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Anti allergische hond


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Fiorucci

Fiorucci

19-11-2011 om 11:51

Dirksmama

Nee, als allergenen in de lucht hangen valt er niks te vermijden, formaat doet er niet toe.

Fip

Allergenen in de lucht zijn wel enigzins te beperken, bijvoorbeeld door Hammie in de personeelskamer te zetten en de allergikers daar uit de buurt te houden.

Maar goed, het was maar een voorbeeld hoor. Ik vind een hond in school volkomen bezopen en eerlijk gezegd net zo onnodog als een klassenkip of zo.

Fiorucci

Fiorucci

19-11-2011 om 12:58

Dirksmama

Dat snap ik,maar het schiet zijn doel voorbij als hammie in de kamer van de directeur staat natuurlijk. En verder ben ik het met je eens..

tonny

tonny

19-11-2011 om 15:27

Hondenliefde

Kersje is een hondenliefhebber en kan zich kennelijk niet zo goed voorstellen dat er mensen zijn die totaal niks hebben met honden.

Maar goed, dan kunnen de kinderen op school meekrijgen dat een hond een prachtige bijdrage kan leveren aan het welzijn van de kleine danwel grote mens. Ik weet niet bij welk leerdoel dat past, burgerschapsvorming misschien. Nou ja, dat poepscheppen bij het uitlaten wel ja En handenwassen na afloop.

Ik denk dat drie van mijn vier kinderen het leuk zouden hebben gevonden, zo'n schoolhond in de klas. En vervolgens mij de oren van het hoofd zouden zijn gaan zeuren van 'aaahhh mogen wij ook een hond?'
Nee dus.
Man en ik hebben niks met honden.
En ik heb geen 26 kinderen die om de beurt een week de hond gaan uitlaten.

Het zou voor mij geen reden zijn geweest om van school te veranderen, maar ik zie ook niet echt wat een hond toevoegt.
Ken trouwens wel iemand die in haar eentje achter een balie zit en dan de hond bij zich heeft. Dat snap ik dan weer wel.

Kaaskopje

Kaaskopje

19-11-2011 om 23:05

Tonny

Ik moest vroeger een poosje elke vrijdag in een andere plaats achter de receptie zitten en had daardoor een probleem met mijn hond. Een brutaal mens heeft de halve wereld, dus toen ik vroeg of de hond mee mocht kon dat ook nog. Ideaal

Dat is toch anders als een klas met kinderen

Ik ken meer receptiehonden, en mijn vader had vroeger op kantoor ook een collega met hond onder bureau. Superrustige schat van een labrador, die je niet hoorde of ruikte. En aangezien iedereen in die tijd op kantoor rookte (waar mijn vader veel meer last van had) had men in die tijd ook niet zoveel oog voor allergenen.

Monique D*

Monique D*

20-11-2011 om 14:30

Nee, geen schoolhond.. veel te onrustig en andere nadelen

1. De hond leidt de boel af in de klas. Hij kan opgewonden worden door de grote groep opgetogen kinderen (wat gaaf, een hond in de klas). Hij blijft niet rustig liggen op een plek, kan blaffen, heen en weer lopen en aan iedereen snuffelen. Hoe kan je dan rustig les geven?
2. Er kunnen toch nog allergische reacties optreden.
3. Er zijn kinderen met extreme angsten voor honden, dat leer je niet af door zomaar een hond in de klas te plaatsen.
4. Bij het uitlaten van die hond moet diegene die hem uitlaat overwicht op die hond hebben. Hebben die kinderen dat? En zijn ze ook bereid om de poep met de poepschepjes op te ruimen?
5. Extra schoonmaakwerk in de klas (haren, modderpoten).
6. Elke hondenbezitter wil ook zijn hond naar school brengen.. als Piet het mag, dan mag ik het ooook!
7. Vinden alle ouders het goed? Of wordt dit gewoon doorgedrukt door de directie van de school van K.ersje? Inspraak is belangrijk.
Zoals je ziet in deze draad hebben veel mensen daar moeite mee. En dan hebben wij het nog niet gehad over mensen met verschillende culturen. Mijn ex-man vond het al vies èn raar dat het gewoon toegestaan is dat honden meegenomen konden worden in de tram en bus.. en dat mensen gewoon hun honden binnen in huis hielden.
Vroeguh in "mijn tijd" hadden wij in alle klassen dieren. Dat varieerden van muizen tot reuzekonijnen. Ik hoorde toen niets over allergiën. Kwamen ze toen niet voor?? Een klassenhond of -kat hebben we niet gehad. De kinderen moesten ze zelf verzorgen. Kooien schoonmaken hoorde daar ook bij.
En welk kerndoel heeft daarmee te maken? Het gaat erom dat je van levende (afhankelijke wezens) lief moet hebben en verzorgen. Er moet een kerndoel zijn die daarop betrekking heeft.
Maar een hond in de klas? No way. Bovendien zou dit niet bij mijn kinderen gebeuren door de vele allochtonen die bij hen in de klas zitten.

Tirza G.

Tirza G.

20-11-2011 om 16:40

Hobby

Je man heeft knetterveel ervaring met kinderen. Dat geloof ik direct zondermeer na 25 jaar onderwijs te hebben gegeven. Ik snap alleen de volgende gedachtensprong niet: hij WEET dat het voor een aantal kinderen een rustgevende factor zou zijn, een hond in de klas. Ik denk dat hij dat niet *weet*, ik denk dat hij dat *denkt*. En zo wordt weer een persoonlijke overtuiging danwel hobby verheven tot een pedagogisch ietsje.
Je giechelt over de slang in de klas: dat gaat dus echt niet gebeuren. Nee? Waarom niet? Omdat de vrouw van de onderwijzer slangen eng vindt? Of omdat je een degelijk onderzoek hebt waaruit blijkt dat honden enórm rustgevend zijn in de klas maar slangen niet? Juist uit die opmerking blijkt het enorm hoge hobby-eigen idee-gehalte.

Tirza

Tinus_p

Tinus_p

20-11-2011 om 19:17

Cognitieve dissonantie

Tirza:
"k snap alleen de volgende gedachtensprong niet: hij WEET dat het voor een aantal kinderen een rustgevende factor zou zijn, een hond in de klas. Ik denk dat hij dat niet *weet*, ik denk dat hij dat *denkt*. En zo wordt weer een persoonlijke overtuiging danwel hobby verheven tot een pedagogisch ietsje."
Erger; die hond is rustgevend voor HEM. HIJ wil een hond, en niemand anders. De rest is cognitieve dissonantie.

Beer

Beer

25-11-2011 om 17:06

Labradoodle = een geweldige hond!

Misschien dat iemand deze reactie alsnog leest maar wil het toch even kwijt want tenslotte gaat het over een leuke, lieve, grote, anti-allergische gezinshond!

Ook wij hebben een zoon met astma en we hadden een hondenwens. Kwamen al snel bij de Labradoodle uit en hebben er nu 1. Superhonden zijn het! Leren heel snel, zijn ontzettend lief en geduldig, kunnen heel erg goed met kinderen omgaan, eten je de oren van je hoofd (haha), dwingen je om toch wel minimaal 1x per dag een lekkere lange wandeling buiten te maken want anders houden ze teveel energie over en hebben natuurlijk een heel groot knuffelgehalte!!! Die van ons is er dol op. Geen losse hondenharen, geen typische "hondenlucht" in huis...je kunt zo je neus in 'r vacht stoppen: geen muffe lucht of gekriebel!

Mocht je voor een Doodle gaan: er zijn heel veel semi "erkende" fokkers die heel veel geld voor dit soort honden vragen: 2000 euro is niks. Je wordt helemaal gescreend en komt vaak op een lange wachtlijst te staan. De meeste pups van dit soort fokkers worden ook al op zeer jonge leeftijd gesteriliseerd zodat je er zelf geen nestjes mee kan gaan fokken. Vind je dit allemaal geen probleem en heb je het geld: gewoon doen. Momenteel worden er ook heel veel pups op Marktplaats aangeboden voor veel minder geld maar daar kleeft natuurlijk ook wel een paar risico's aan, die je zelf ook wel kunt verzinnen.

Succes met jullie keuze! Labradoodles zijn echt geweldig!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.