Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

elske

elske

11-11-2011 om 21:15

Juf - verhaal van sint dit jaar?

ik volg met mijn jongste uiteraard het sinterklaas journaal en zie iets voorbij komen over vlaggen. nu hebben wij geen vlaggemasthouder... is er een juf die een tip van de sluier van de verhaallijn kan oplichten? is het leuk/handig om toch morgen op pad te gaan voor een vlaggenmasthouder en stok?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
sinas

sinas

20-11-2011 om 15:12

In mijn jeugd

werd Zwarte Piet nog met een zwaar Surinaams accent gespeeld inderdaad, maar he, dat is bijna 40 jaar geleden al! slik. De hedendaagse Piet praat "gewoon" en daardoor zie ik ook totaal geen overeenkomst met onze allochtone medelanders. Als mijn kinderen al eens een Surinaams persoon tot Zwarte Piet bombardeerden (slechts 1 maal en alleen de oudste) kon ik dat meteen pareren door te zeggen, kijk eens goed, die mijnheer heeft toch helemaal geen zwarte pietenkleren aan? Dus kan dat geen zwarte piet zijn.

Ja precies

op maandag moeten ze hier naar de opvang, ik ben druk in de weer en man is pas na 6 uur thuis en met grote kans op een half uur later vanwege file. Nou dan moet ik mijn oudste -op de partydrugs stand- dus schreeuwend en springend (en daarna slaat dat om in pijntjes, vergaande emoties van onbekende aard en dus huilen) samen met de jongste (die moe is want die slaapt tegenwoordig niet altijd meer smiddags en die gaat dan bij het ophalen om haar heen meppen en rent de andere kant op) in die auto duwen, thuis nog iets warms en eetbaars maken en dan met 2 gillende huilende en schreeuwende kinderen die de boel afbreken vrolijk doen. Nee zelfs met antidepressiva, 3 sigaretten achter elkaar en een zware pijnstiller red ik dat niet.

dus dan toch maar niet op maandag, fijn op zaterdag, kunnen we op zondag na een rustige ochtend met tevreden spelende kindertjes nog een blokje wandelen in het bos of iets anders -ver weg van de commercie die sinterklaas heet- ontspannen.

Kaaskopje

Kaaskopje

20-11-2011 om 17:44

Daar heb je me Nee een school moet het natuurlijk niet achteraf doen. Sinterklaas is een lastige

Nou snuggle's

zelfs als kind was ik al allergisch voor verkleden, 'feestelijke' hos muziek en dus heb ik nooit de wens gehad om piet te zijn en dus ook niet sinterklaas.

ik heb mijn hele leven een grotere voorkeur gehad voor uitkleden dan verkleden (goh nogmaals wat vind ik mezelf vandaag geestig, niet te harden voor mijn omgeving uiteraard, het gaat maar door, heb net ook 2 uur zitten lachen om mezelf bij de geitenboerderij om van alles en nog wat... lol).

Rafelkap

Rafelkap

20-11-2011 om 18:57

Mijn voorkeur

gaat uit naar 5 december, 's avonds en uitgebreid, met gedichten, hapjes en warme chocolademelk. Maar ivm jongste wordt het dit jaar 3 december, 's middags en kort, snel alles (wel omstebeurt) openscheuren en spelen maar. Op 5 december moet man werken en is laat thuis, 's avonds kan er niet meer gespeeld worden met de cadeautjes en ik moet echt de rust bewaken hier.
Ik ga zelf wel twee keer nog op allebei de scholen Sinterklaas een handje geven

Vroeger

Naar mijn idee heeft "vroeger" veel met je Sinterklaasbeleving en -waardering te maken. Hoe heb je zelf vroeger Sinterklaas beleefd en wat wil je graag net zo houd en wat vond je afgrijselijk en wil je beslist niet meer Wat mijn "vroeger" betreft, wij vierden het altijd met een bevriend gezin samen, dat kinderen van dezelfde leeftijd had als wij waren. De vaders maakten altijd veel surprises en alle ouders dichtten er vlijtig op los, ook toen wij allemaal nog hevig geloofden. Verder werd er ieder jaar een enorm obstakel gebouwd waarin, -op en -aan alle cadeaus en surprises hingen (ik herinner me een locomotief die over een bankje heen gebouwd werd, een knots van een indianentent, een stoomboot die om een eettafel heen was geconstrueerd enz). Zelfs een fabelachtig geschenk als een kronkelrietje werd uitgebouwd tot iets grappigs met een gek gedicht. Als we klaar waren, gingen we nog lekker spelen en daarna nog eens een keertje wat eten naar binnen schoefelen - dus logisch beredeneerd moet dat altijd op zaterdag- of zondagmiddag vóór 5 december zijn geweest. Want ik weet zeker dat hij altijd nog in het land was als we het vierden.

Sinterklaas op kdv

hij komt vrijdag en je kan dan je kindje brengen en na een paar uur weer ophalen (als het niet je reguliere kdv dag is dus). Nou heb ik dus aan mandarijntje de kwestie voorgelegd "mandarijntje, vind je het leuk om sinterklaas en zwarte piet te zien als ze hier langs komen ?"

"nee, piet niet, niet klaas toe".

Ok dan gaat ze niet, ik zag het toch al niet zitten dat ik haar zou moeten achterlaten in het hysterische gehos van kinderen die het wel gezellig en sfeervol en fijn vinden.

Ze vond het vandaag wel een leuk idee om nog "soep kopuh" te gaan doen (ze bedoelt sint maarten) na het eten

Oh ja

ze zegt ook zo duidelijk en eerlijk "piet niet leuk".

kijk, mandarijntje en ik begrijpen elkaar. Ze wil zich ook niet als piet verkleden, terwijl de oudste zich meteen op dezelfde leeftijd in dat gruwelijke synthetische pakje stortte.

Chippie

Chippie

22-11-2011 om 00:26

Manda ot

Jij hebt er zin in deze week... jeetje, kost je veel negatieve energie, ben je helemaal opgebrand op het leukste avondje van het jaar ;-P
Tip! Stop even een relaxpakketje voor jezelf in de zak, dan kun je je een beetje opladen voor het hele kerstcircus. Met dat opgeklopte gedoe heb ik dus helemaal niets, maar ik kan al die aangeprate toestanden heel makkelijk van me af laten glijden.

PS Sint op kdv vind ik grote onzin. Wat Sinterklaasknutsels, een paar liedjes en een klein kadootje in de schoen lijkt me meer dan genoeg op het kdv (ken trouwens geen kdv die Sint laat komen).

Poppenkast vind ik wel een strak plan

Sint en piet kwamen hier wel op de psz, indertijd niet op het kdv (o wacht, jawel, even om het hoekje zwaaien voordat ze naar de basisschool gingen... dat vond ik ook wel een briljante oplossing). Dat enorme feest op de psz vond ik ook niet zo geslaagd. In de poppenkast vind ik juist wel heel slim.
Overigens heb ik weer helemaal niets met intochten. Ik dácht er niet aan daar tussen die drukte te gaan staan met toen nog drie van die stuiterballetjes. Dat gaat mij dan weer voorbij. Zo, en nu rijmen. Het rolt, het rolt...

Fiorucci

Fiorucci

22-11-2011 om 09:57

Wel sint, geen feest

Hier kwam Sint op de psz. Althans, juf verkleedde zich tot sint waar de kinderen bij waren. Zodra ze verkleed was, zagen de kinderen haar oprecht als sinterklaas. Ze bleef vijf minuutjes in de klas,deelde wat lekkers uit en ging zich weer omkleden op de gang. Als juf kwam ze weer binnen,waarop de kinderen riepen: Juhuf, waar was je nou, sint is geweest!!

ishtar

ishtar

22-11-2011 om 10:17

Verbazingwekkend vond ik dat, fio

op onze psz was er een ouder die zich als piet verkleedde, waar de kinderen bij waren, en dat was dan ook echt piet.

Fiorucci

Fiorucci

22-11-2011 om 11:16

Ishtar

Ja, heel grappig en alweer enerverend genoeg voor die kleintjes, gelukkig geen uitbundige drukke feesten.

Valt wel mee

ik vind het echt wel leuk hoor, hier thuis schoentjes zetten (zo lief saampjes bij het kattenluikje), straks de grote zak-neer-zet-truuc met de oudste die dan in het complot zit. Lekker warmpjes, gezellig, vrolijke kindjes.

ik vind het massale, het commerciele (allerlei winkels die sinterklazen hebben, de overload aan pieten overal, de aanbiedingen, de reclames op tv etc etc).

En nu dan dus op kdv, straks op school, bij de albert heijn, zucht. Het is gewoon voor mij te veel, de oudste vond het wel allemaal leuk, is ook een ander type, altijd in voor een feestje, zingen, dansen verkleden. De jongste is dat niet, die is bij vreemden verlegen en vindt zo'n zwarte piet en hossende massa eng.

Chippie

Chippie

22-11-2011 om 21:32

Manda

ik vond je cynische-niet-te-harden-bui wel grappig.

Ik vind Sinterklaas nog steeds een geweldig feest maar mijd de intocht, schoentje zetten bij de AH, de speelgoedfolders, Sinterklaasfilm, gekte in speelgoedwinkels, etc. Geen probleem. Snap ook de lol van zo'n immens Sinterklaasfeest niet, ga ook niet bij een Sinthotel en consorten in de rij staan.

Ik ga voor het intieme: schoentje zetten, liedjes zingen inclusief verstop/Kapla/etc pieten (ieder jaar verzin ik een andere piet), afgeknabbelde wortels en brieven van de Sint. We bakken pepernootjes (alleen al voor die heerlijke geur) en we ploeteren op gedichten en maken voor alle kinderen een kleine surprise. En ieder jaar schuifelt hier een echte Sint naar binnen met twee hupsende Pieten en meerdere zakken kadootjes. Dat is een van mijn mooiste Sinterklaasherinneringen uit mijn jeugd en die geef ik heel graag door aan mijn kinderen...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.