Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

jeltje

jeltje

26-11-2011 om 22:26

Ov. met meer?

Voor het feestje van mijn zoon ga ik met een aantal kinderen met de bus. Hoe doe ik dat nou met Ov.-chipkaarten?
Weet iemand dat?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Fiorucci

Fiorucci

28-11-2011 om 15:48

Margje ot

"Ik word ook een beetje naar van dat op-de-centen-gedoe van sommige mensen in dit draadje". Tja, voor sommigen zit het leven zo in elkaar. Dan moet je wel.

Fiorucci

Fiorucci

28-11-2011 om 15:49

Rode beuk

Inmiddels weet ik proefondervindelijk dat een dalurenkaartje kopen voordeliger is.

Fiorucci

Fiorucci

28-11-2011 om 15:49

Dat van die 20 euro geldt alleen bij de NS. Als ik met de tram naar het centrum ga, 85 ct ofzo, is 85 ct op de ovchip voldoende..

margje van dijk

margje van dijk

28-11-2011 om 16:00

Nou, fio

Als je al geen 2.40 kunt betalen voor het busvervoer van je kind, dan zit je wel erg strak in je budget. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat je daarover valt.

Maar da's slechts mijn mening. Ik kan me wel meer dingen niet voorstellen.

Margje

Paar dubbeltjes

Als je met een kind in de tram gaat zitten in Amsterdam blijf je vaak onder de euro. Weet ik uit ervaring.

Dus dan is het geen 2,40.

Fiorucci

Fiorucci

28-11-2011 om 18:25

Margje

Tja, voor sommigen is elke euro er een. Je zult maar in de bijstand zitten met drie kinders. Ik gelukkig niet, maar gezien de rijen bij de voedselbank alhier is dat niet bepaald zeldzaam vrees ik.

mix

mix

28-11-2011 om 18:41

Precies fio

en bijkbaar zitten er in dit draadje, gelukkig zou je bijna zeggen, blijkbaar geen mensen voor wie het leven zo geleefd moet worden. Het gebrek aan voorstelling verrast mij dan weer.

ontopic: mijn kinderen hebben ook geen kaart. Fietsten naar school of werden met de auto gebracht (basisschool). Openbaar vervoer kwam pas na het VO kijken en toen kregen ze een OV-jaarkaart.

Wat ik dan weer apart vind trouwens, als we het over op de centen letten hebben...als je de gasten laat betalen, WIE let er dan op de centen?

Kaaskopje

Kaaskopje

28-11-2011 om 19:11

Jaquel

Ik moet mij diep schamen geloof ik Ik reis al een flinke tijd met een ov-chipkaart en heb blijkbaar gemist dat de buskaart niet meer voor overstappen gebruikt mag worden. Het is me wat...

Tirza G.

Tirza G.

28-11-2011 om 19:13

Nee p

Niet zelf je eten betalen in het restaurant, maar wel de reis er naar toe. Dan klopt de vergelijking. Gut. Ik wil binnenkort een aantal mensen te eten uitnodigen in een restaurant op onze kosten. Ik ga er dan wel vanuit, dat ze zelf naar dat restaurant toekomen en sommigen moeten daar wel een uur voor rijden. Heb ik nou toch ineens een ethisch probleem.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

28-11-2011 om 19:15

Amsterdam

Afgelopen weekend bezocht mijn zoon Amsterdam. Het treinkaartje was zo geregeld online, maar voor in A'dam zelf zou hij een ov-chipkaart nodig hebben en die ga ik niet aanschaffen voor 7,50. Hij krijgt namelijk bijna zijn studentenOV en voor hier en nu heeft hij aan zijn busabo voldoende. Hij grumbelde wat rond over zijn nerveuze moeder (dat gezanik over die tram) en meldde mij na terugkeer dat hij zich gewoon had aangepast aan het Amsterdamse publiek. Hij had zwart gereden.

Tirza

Kaaskopje

Kaaskopje

28-11-2011 om 19:22

Rodebeuk

Als je geen zin hebt om op het station Railrunners te kopen kun je via de site e-tickets kopen.

Fiorucci

Fiorucci

28-11-2011 om 21:50

Izar

Ja,zulke lullige beslissingen worden zondermeer genomen: Nodig Piet maar niet uit,zijn ouders hebben vast geen geld voor een kadootje. Maar je kunt je kind ook leren dat het niet gaat om Pietjes bescheiden kado, maar om zijn gezellige aanwezigheid. En jouw optie: een paar kaarten hebben voor diegenen die om wat voor reden dan ook geen kaart hebben, maakt nou net het verschil, dat is een goed idee.

liora

liora

28-11-2011 om 23:01

Fio

Ik had ook nog een reservekaart en als iemand geen kaart had meegegeven, had ik gewoon een los kaartje gekocht.

En de kinderen die kwamen hebben geen ouders die in de bijstand zitten...

margje van dijk

margje van dijk

28-11-2011 om 23:05

Ja maar kom nou toch

Ik kan serieus niet geloven dat mensen dit niet kunnen betalen. Inderdaad, trek het dan maar af van het kadootje, maar die paar centen brengen je toch niet in de problemen? Alsof het elke week gebeurt, zo vaak gaat een kind toch niet naar zo'n feestje? Het gaat om een incident. Je kunt ook doorschieten.

En inderdaad P, net als Tirza al uitlegde, het is juist vergelijkbaar met je eigen vervoer zelf betalen, hetgeen zeer gebruikelijk is onder volwassenen.

Geneuzel om niets vind ik dit, werkelijk een non-discussie.

Margje

Fiorucci

Fiorucci

29-11-2011 om 07:06

Margje

Welkom in de echte wereld. Waarom denk je dat er voedselbanken zijn?

Fiorucci

Fiorucci

29-11-2011 om 07:11

Margje nog een keer

Trek het af van het kadootje? Hoeveel geef jij daar aan uit dan? Hier is vijf euro,hooguit 7,50 gebruikelijk. En als je echt elke cent moet omdraaien, lukt een kadootje van 2 euro misschien wel. Leve Action. Maar als daar nog een OV chip bij moet a 7,50 + 2 euro reiskosten, is dat misschien wel je budget voor 3 dagen eten.

liora

liora

29-11-2011 om 07:49

Fio toch

Hier in Amsterdam kost een ritje veel minder, ik zal het binnenkort even uitrekenen. Bijna alle kinderen hadden een eigen kinderkaart, die hadden ze dus al, en dan kost het nog minder.

En die vergelijking met uit eten gaan slaat nergens op P. Ik ga altijd zelf naar een etentje toe!

Maar P, ben wel benieuwd hoe jij het ziet dat jij als grote eter waarschijnlijk veel meer eet dan een gemiddelde gast. Hoe ga je daarmee om?

margje van dijk

margje van dijk

29-11-2011 om 10:13

Fio

"Welkom in de echte wereld. Waarom denk je dat er voedselbanken zijn?"

Wat een badinerende opmerking. Waarom meen jij mij te moeten opvoeden?

Ik kan nog wel twintig redenen bedenken waarom het voor een bepaald kind moeilijk zou zijn om te voldoen aan willekeurig welk verzoek. Vorige week nog, mijn zoon op school: moest foto's meenemen van de leden van zijn gezin, voor Engels, om vervolgens bij iedere foto een verhaaltje in het Engels te schrijven. Nou, ga er maar aan staan. Sommige kinderen hebben geen foto's van gezinsleden. Of geen printer. Of geen gezinsleden. Ander voorbeeld: mijn nichtje heeft (nog maar net) diabetes en nou werd zij net uitgenodigd voor een feestje Bonbons Maken.

Moet je daar zo'n heisa over maken? Welkom in de echte wereld, zulke verzoeken bestaan, zulke gelegenheden doen zich voor, en als je dan 'een probleem hebt', hetzij financieel, hetzij qua gezondheid of anderszins, dan zul je daar een oplossing voor moeten verzinnen.

Maar dat is nog geen reden om het verzoek zelf als onredelijk te bestempelen.

Ik blijf erbij dat dit een non-discussie is.

Margje

Bus

ehm, ik zou zelf dus een ov kaart kopen, dan heeft ze die meteen voor die ene keer per zoveel jaar dat we er gebruik van maken. Maar de kans is groter dat ik haar even breng en ophaal met de auto en dan neem ik meteen de zwik andere kinderen die in de auto passen wel mee.

of gewoon geld mee geven om een kaartje in de bus te kopen (of kan dat niet meer ?). Ik zit weinig in het ov. Kadootjes hier zijn rond de 5 en 10 euro, afhankelijk van wat we tegen komen, ik heb meestal ook wel wat in voorraad liggen.

Trouwens

Ik denk dat de kinderen hier een busritje naar de stad ook een uitje vinden. Dus mochten we met dochters verjaardag toch een keer naar de bioscoop gaan dan vinden ze dat alleen maar leuk.

kan je in de bus of tram losse kaartjes kopen ? Zo ja dan had ik dat zelf betaald. Als je heel krap zit financieel dan zou ik het feestje thuis doen, filmpje kijken, cakejes versieren, spelletjes met kleine prijsjes doen is leuk tot een jaar of 10, elk jaar dat ze ouder worden pas je het thema en de moeilijkheid van de spelletjes aan.

Fiorucci

Fiorucci

29-11-2011 om 11:39

Margje

Het gaat mij om deze opmerking:Ik kan serieus niet geloven dat mensen dit niet kunnen betalen. Meen je dat nou echt serieus?? Weet je echt niet dat er mensen zijn die zo aan de grond zitten dat elke euro er een is? Ik wil je niet opvoeden,dat maak jij ervan en heb zat aan het opvoeden van mijn kroost, maar dat je dit niet wilt aannemen vind ik verbijsterend. Ik heb stages gelopen in buurthuizen midden in achterstandswijken in Den Haag, de armoede daar is soms schrijnend.

Mijn mening

ik geloof wel dat mensen dat mensen het niet kunnen betalen hoor Fio.

Maar ik denk dat ze dan wel een oplossing vinden of het gewoon melden dat ze het niet kunnen betalen. Of als er gemeldt wordt dat kind niet kan, dan zeld aanbieden om het kaartje te betalen als het daar mee wel lukt, het is bovendien het feestje van jouw kind dus jij zal dan (vind ik) de oplossing moeten aandragen of het dus zelf moeten betalen.

Fiorucci

Fiorucci

29-11-2011 om 11:49

Manda

Dat vind ik ook. Ik ben het er dan ook niet mee eens dat ik er onterecht een issue van maak. Het kan voor mensen wel een issue worden, want zie de voorbeelden die Margje geeft, zulke situaties zijn er vaak, en dat is naar. Maar ik vind wel dat je dan,net als Izar, er een paar reserve moet hebben, en het liefst nog uit jezelf aanbiedt. Want het is heel rot om te moeten melden dat je je zoiets niet kunt veroorloven. Soms is er ook gewoon geen oplossing, op is op. het is heel fijn als voor mensen 7,50 peanuts,voor een ander is het een of twee dagen eten. En niet iedereen heeft de veerkracht om steeds weer oplossingen te vinden, het kan ook teveel worden. Ik heb het mensen echt teveel zien worden, armoede.

Nou fio

dan zou ik het denk ik zo brengen "wie zelf een ov kaart heeft graag deze mee nemen, wie niet heeft even melden dan wordt er een kaartje gekocht".

Ik weet nu nog steeds niet of je losse kaartjes in de bus kan kopen ?! Ik neem aan dat elke toerist hier niet een ov kaasrt moet gaan aanschaffen zoals in Londen op de metro (zo irritant vond ik).

Fio

armoede is rot, ik ben er zelf een product van, ik vind het dan ook onaanvaardbaar dat er hier in Nl nu ook kinderen zijn die zonder een volle maag naar bed gaan, bah.

Fiorucci

Fiorucci

29-11-2011 om 12:15

Manda

Ja, je kunt dagkaarten kopen via een automaat. Hier in Zoetermeer heb je ook automaten in de tram zelf, in A'dam zag ik ze oa op CS staan. Ik vind het ook heel erg dat er voedselbanken nodig zijn inderdaad...
p.s. Ik dacht dat je in Londen ook dagkaarten kon kopen via automaten? Voor een, twee drie of zes dagen,zoiets dacht ik.

jeltje

jeltje

29-11-2011 om 12:57

Non-discussie

Wat mij betreft inderdaad. Mijn vraag was simpelweg of er een manier was om met ov chip een groep kinderen te vervoeren. Die is er dus niet.
Ik ga met liefde en plezier losse kaartjes betalen (dat kan ik me gelukkig veroorloven), vooral omdat ik niet weet of kinderen kaarten hebben, en ik ook bang zou zijn dat ze ze kwijt raken, en ze toch waarde vertegenwoordigen. Daar wil ik niemand verder mee lastig vallen.
Verder denk ik dat een ritje in de bus met je vriendjes inderdaad ook gewoon onderdeel van het feest is. Dat doen ze anders immers nooit!

J.

merel

merel

29-11-2011 om 15:12

Connexxion

Je moet even op de site van de vervoerder kijken. Hier is dat connexxion. Het handige is namelijk, dat naast de OV kaart de vervoerders ook nog losse kaartjes kunnen aanbieden, de mogelijkheden, en tarieven zijn op de sites van de vervoerders te bekijken. In ons geval kan het dus gewoon, 1,60 kost een kaartje als je binnen dezelfde stad blijft en ga je van dorp naar stad, dan is het 2,70 voor een kaartje (een rit dus) en ga je nog verder moet je er geloof ik 2 kopen, maar dan kan je net zo goed een OV kaart gaan aanschaffen. Nu ga ik eigenlijk nooit met de bus, eigenlijk maar een keer per jaar, verder ga ik lopend, op de fiets of met de auto. Dus voor die ene sporadische keer (dat ik niet eens alleen maar met mijn 2 kinderen ga, enkele reis) koop ik wel een los kaartje, ipv 3x een OV kaart.

Aha

1,60 dus. Nou dat is dan bij deze opgelost, gewoon losse kaartjes kopen voor de kinderen die geen ov kaart hebben. Ik denk dat hier bij de kinderen van dochters klas geen eentje een ov kaart heeft omdat er niet met de bus maar met de fiets en auto gereisd wordt.

Jeltje : groepskaart?

Hoi Jeltje,

Hier in Friesland kennen ze een groepskaart, bedoeld voor bijv. kinderopvangcentra.... Kennen ze zoiets niet in Amsterdam ?

http://www.qbuzz.nl/regio+frysl%C3%A2n/nieuws/DU3411_NIEUW+De+Groepskaart.aspx

Martine

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.