Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Hes@

Hes@

14-12-2011 om 20:31

Neem eens een bloemetje mee


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Fiorucci

Fiorucci

15-12-2011 om 14:13

Kaaskopje

Ja, je moet de stelen schuin afsnijden met een scherp mesje. Maar daarboven mogen de stekels blijven zitten hoor!

Voor 5 euro bloemen...

Hier op de markt in ons drentse dorp koop ik voor 5 euro 3 bossen tulpen. Standaard (nou ja, in het seizoen dan). Of 25 rozen. Of 20 gerbera's. Of zoveel anjers dat je er raar van wordt.

Ik geef echt maar zelden meer dan 5 euro uit, en ik heb altijd een GROTE vaas vol bloemen. Die keurig een hele week staan zonder sneu te worden. En dan kom ik niet eens rond sluitingstijd of zo.

Nee. elke week 15 euro...dan zou ik ook iets te snel die vergelijking met een leuk nieuw boek of zo gaan trekken. Kan ik me iets bij voorstellen....

Ingrid

krin

krin

15-12-2011 om 14:46

Tsk, tsk, kaaskopje

"maar daar komt mijn vraag dan toch weer: heb je dan ook geen auto? Gebruik je een hooikist voor je aardappels? Enzovoorts."
Zorg voor het milieu als lijnen, waar je ook nog maar een zak chips openrukt omdat je toch al een taartje hebt gehad en het "dus" niet meer uitmaakt? Pff, ik heb al een auto ook, dus laat ik mijn batterijen maar in de sloot gooien, het is nu toch een verloren zaak.
Interessante gedachtegang.
Maar goed, nu on topic: ik sta vrij neutraal tegenover bloemen. Koop ze zelden, vind het leuk om ze te krijgen (zelfs van man). Een bosje narcisjes in de lente gaat er altijd in, de rest van het jaar mis ik ze niet echt.

Vic

Vic

15-12-2011 om 15:56

Nou ja (o.t.)

Ik heb altijd gedacht dat hij monteur was.

Merel

Merel

15-12-2011 om 16:42

Maar groentje

Maar groentje, als je zo redeneert (bloemen heb je niet nodig, ze zijn belastend voor het milieu) dan kan ik daar nog zo ontzettend veel dingen bij zetten: gewoon even uit de losse pols wat je allemaal niet nodig hebt, ik kijk even rond hier, leesboek, fotolijstjes, planten, vaas (geen bloemen=geen vaas) kaarsen etc.
Ik bedoel te zeggen, als je zo gaat redeneren wordt het leven wel heel sober, dan moet je bijna minimalistisch gaan denken/leven. Een leesboek heb je ook niet nodig, kijk eens wat een papier dat bespaart?

Wat mij betreft vind ik dat dus geen reden om geen bloemen te kopen. (ik ben geen fanatieke bloemen fan, ik koop ongeveer 4 bossen per jaar ofzo)

Alstroemeria's

Die vind ik heel mooi!

Guinevere

Guinevere

15-12-2011 om 20:19

Leuk om te lezen

Leuk om hier te lezen dat het beslist niet zo is dat álle vrouwen graag een bosje bloemen krijgen. Wij geven zelf trouwens regelmatig als alternatief een tuinplant kado. Ook leuk voor mannen.

Kaaskopje

Kaaskopje

15-12-2011 om 20:36

Fiorucci

Ja dat snap ik

Kaaskopje

Kaaskopje

15-12-2011 om 20:44

Krin

Als je aan het lijnen bent en je eet een taartje, dan moet je dat helemaal zelf weten, maar het is dan natuurlijk wel een beetje vreemd om een ander terecht te wijzen als die een taartje eet of chips. "zou je dat nou wel doen, daar word je dik van!'
Als je jezelf als milieubewust neerzet door middel van kritiek op gewoontes anderen, moet je ook naar je eigen vervuilende gewoontes kijken. Mopperen over een bosje bloemen, maar 's morgens wel in een auto stappen bijvoorbeeld. Ik heb overigens geen idee of Groentje een auto heeft. Het is maar een voorbeeld.

Lekkerrrr

Ik zit echt helemaal op de lijn van groentje, en mijn man ook. Wel lollig om het hier terug te lezen. Ik spreek het ook nooit uit in gezelschap, zeg altijd dankjewel en houd me op de vlakte.
Ennnn ik heb dus geen mening over mensen die er anders over denken. Iedereen moet het zelf weten. Ik vind bloemen gewoon niet de moeite waard, dus dan vind je algauw dat er te veel bestrijdingsmiddel en energie voor nodig is. Ze gaan dood, ze stinken, en ze gaan voorbij aan het seizoen. Doe mij maar een seizoenstafel. Jongste kwam dit jaar thuis zelf met verzamelde blaadjes, heeft ie ook nog keurig gedroogd. Alle kleuren en vormen (esdoorn, iep, Amerikaanse eik en Prunus huppeldepup). Die leg ik dan neer, helemaal leuk.
Ach, het is een goede oefening om gemeend te bedanken voor iets wat je niet zo zint. Dit in aansluiting op het teleurstellende kadootjesdraadje...

Tango

Tango

15-12-2011 om 21:29

Ben er ook niet dol op

Sommige bloemen vind ik best mooi, een bosje tulpen of zo. Maar echt plezier doe je me niet met bloemen. Ik vind het ook nog weer een gedoe om ze in een vaas te zetten, stelen afsnijden etc. En na een paar dagen heb ik er vaak alweer genoeg van en kieper ik ze het liefst weer in de vuilnisbak. Wat soms ook weer een gedoe is met al die uitvallende blaadjes etc. Vuilniszak zit dan ook meteen weer halfvol.
Mijn moeder is dus het andere uiterste, gek op bloemen en vindt dus vooral dat ik er ook dol op moet zijn. Ze neemt dus altijd bloemen mee als ze hier op donderdag op de kinderen komt passen. Vaak ook van die grote boeketten met grote bloemen, ik weet niet eens hoe ze heten. In de herfst vaak in van die bruin-oranje kleuren, brrrr. Omdat ik het verder zo waardeer dat ze komt, zeg ik er maar niet al teveel van. Maar dat milieu-verhaal moet ik er toch eens ingooien, want moeders is ook erg op het milieu, dus wie weet koopt ze dan eens minder vaak een bloemetje.

bibi63

bibi63

15-12-2011 om 21:38

Bloemen en smaak

Wat ik altijd het probleem vind met bloemen krijgen, is dat ik wel van bloemen hou, maar....... ze moeten wel voldoen aan een aantal eisen. En dat betekent voor mij dat het géén boeket moet zijn (bleh), maar gewoon een bos in 1 kleur en 1 soort. Dat mogen tulpen, gerbera's, narcissen of weet ik wat zijn (géén chrisanten). Verder moet de kleur wel in mijn interieur passen...... anders is het gewoon niet mooi. Als ik zelf voor iemand een bos bloemen koop, zal ik nooit een boeket kiezen (vind ik zelf dus niet mooi, wie weet de ontvanger wel, maar ik heb daar geen gevoel bij). Verder zal ik me dan altijd even het interieur voor me halen, zodat ik geen vloekende kleur o.i.d. kies.
Gr. Bibi

Kaaskopje

Kaaskopje

15-12-2011 om 22:16

Rodebeuk

Ja maar ja maar... Eet jij dan ook geen sla in de winter?
Ik vind een seizoenstafel trouwens ook heel leuk

Euh nee kaaskopje

knollen en kool van oktober tot mei.
Als de eerste slablaadjes weer arriveren is het een feestje hier.
Maarruhh.. gaan we nu al die milieudraadjes overdoen? Moet ik mijn milieupaspoort inleveren? Of heb je het nog een beetje paraat van mij.
Wacht, speciaal voor jou, ik loop even naar de groentela:
halve witte kool, halve koolraap, prei, bloemkool, knolselderij. Rode kool (zelfgemaakt) in de vriezer.
Tomaten eet ik ook liever niet in de winter.
We dragen wel schoenen van leer, en naar de schoonfamilie in Noord-Groningen gaan we ook niet liften of lopen. Dan pakken we de trein.

Gek

Ik ben gek op bloemen. Alle bloemen, maar in mijn huis wil ik alleen rozen. Ook de kleur moet passen. Ik snijd ze zo af dat ze net over de rand van de vaas piepen, een heel compact bosje. Ik zet bloemen dus ook heel vaak op boodschappenlijst en dan zegt vriend vervolgens heel blij dat hij bloemen voor mij heeft meegebracht, maar die vlieger gaat niet op.
Verder ben ik gek op hortensia's, als ze uitgebloeid zijn gaan ze in groepjes in de tuin, zo worden het struiken, prachtig in de zomer en voorjaar!
Ook ben ik weg van bollen. Vorig jaar heb ik alle potjes met bollen na uitbloeien kortgeknipt, in de tuin laten staan en vorige week kon ik ze weer binnenhalen. Tussen de kerstversieringen staan overal uitkomende bolletjes!

geenmilieufreak

geenmilieufreak

16-12-2011 om 09:46

Bloemen en milieu

Rodebeuk vraagt aan kaaskopje of dit nu ook al een milieudraadje moet worden. Lijkt me niet, het gaat erover of je van bloemen in je huis houdt of niet en smaken verschillen. Het is groentje die het milieu erbij sleept. En ja als je ergens niet van houdt is het een belasting voor het milieu om het toch te doen.
Ik vind het dan ook flauw om het milieu hierin mee te nemen. Ménsen zijn slecht voor het milieu. En ieder maakt z'n eigen afwegingen, sommigen hebben bewust geen auto maar wel een wasdroger, anderen hangen altijd de was aan de lijn of op zoleder en zetten af en toe een bos bloemen neer, er zijn er die niet van bloemen houden maar wel groenten en-of vlees in hun vriezer stoppen, weer anderen halen die spullen alleen vers op het moment dat ze het nodig hebben maar maaien hun gras elektrisch i.p.v. met de hand, etc. Laten we gewoon ophouden het milieu bij wel of niet bloemen te betrekken.
Persoonlijk vind ik een grote wilde bos af en toe best opfleuren, en ik houdt pertinent niét van tulpen. Dus.

Kaaskopje (sla)

"Eet jij dan ook geen sla in de winter?"
Ben RB niet, maar ik eet óók geen sla in de winter Echt niet, hoor. Als ik niet zeker weet of een bepaalde groente wel van het seizoen is (weet dat niet allemaal uit mijn hoofd eerlijk gezegd), kijk ik even waar het vandaan komt. Als het van ver komt, koop ik het sowieso niet. Als het uit NL komt, kan het natuurlijk nog uit de kassen komen, da's waar. Maar meestal weet ik het wel. Dus geen sla, tomaten etc. hier; wel kolen, wortels, knolselderij, prei etc. etc. Ze (mn de kolen) komen me idd wel eens de neus uit, maar ik vind het nu eenmaal niet oké om zo met voedsel te slepen.
Ook wb de bloemen schaar ik me achter Groentje en RB.

Alles kan ik verdragen
het verdorren van de bonen,
stervende bloemen, het hoekje
aardappelen kan ik met droge ogen
zien rooien, daar ben ik
werkelijk hard in.
Maar jonge sla in september
net geplant, slap nog
In vochtige bedjes, nee.

Geenmilieufreak

"Laten we gewoon ophouden het milieu bij wel of niet bloemen te betrekken."
Ben het met je eens dat ieder zijn eigen afwegingen maakt, en dat je iemands milieubewustzijn niet kunt aflezen aan 1 aspect, of dat nou autogebruik is of het neerzetten van bloemen. Maar het is toch mogelijk dat iemand geen bloemen koopt vanuit milieu-overwegingen? Ik vind ze mooi, vind het fleurig staan etc., maar toch koop ik ze niet. Da's gewoon een antwoord op Hes@'s vraag.

geenmilieufreak

geenmilieufreak

16-12-2011 om 14:09

Tuurlijk anneque

het is prima als jij voor jezelf de afweging maakt geen bloemen te koppen vanwege het milieu.
Waar het mij om ging is dat groentje vindt dat iederen die afweging zou moeten maken, dat bloemen geen bestaansrecht zouden moeten hebben. (Ik snap gezien de milieubelasting ook het bestaansrecht van die troep niet, maar ik geloof dat de meeste mensen het niet eens (willen) weten.) Ik geef dan Merel gelijk die zegt als je zo gaat redeneren wordt het leven wel heel sober, dan moet je bijna minimalistisch gaan denken/leven. Een leesboek heb je ook niet nodig, kijk eens wat een papier dat bespaart?
Mag het aub een persoonlijke afweging blijven wat je wel of niet doet of laat i.v.m. het milieu? Ik heb geen wasdroger en geen vriezer. Maar ik ga echt niet zeggen dat ik het belachelijk vind dat die dingen verkocht worden, dat ik het bestaansrecht van die troep niet snap, maar dat ik geloof dat de meeste mensen het niet eens (willen) weten.

mix

mix

16-12-2011 om 14:19

Programma (docu)

op tv gezien dat er een heleboel wordt geimporteerd uit het buitenland met een zakje erom alsof het uit holland komt.Dus wanneer je "het" ook eet, het blijft uit het buitenland komen, die floeperds doen er gewoon een ander (hollands) zakje om.

Tirza G.

Tirza G.

16-12-2011 om 15:24

O groentje

Heerlijk. Ik hou niet van bloemen (zie eerder in dit draadje) maar ik ga hem er meteen ingooien. Juist het contrast (bloemen=natuur) vind ik enorm leuk.

Tirza

Geenmilieufreak

Waarom zou je het milieu niet mee kunnen nemen in je overweging? Eerst goed bedenken dat een gemiddeld bosje bloemen net zoveel energie kost als twee weken koken. En dan overwegen of je er zo dol op bent dat het die moeite waard is. Wat is daar mis mee?
Ik vind dat je het milieu altijd in je overweging mee moet nemen. En soms besluit je dan ondanks die kennis iets toch te doen. Maar dat is iets anders dan je ogen er maar voor sluiten 'omdat alles slecht is voor het milieu'.

Izar

'Mag het aub een persoonlijke afweging blijven wat je wel of niet doet of laat i.v.m. het milieu?"

Ik mag hopen van niet'

Niet om 't een of 't ander maar of je de fiets pakt dan wel de auto, of je sperziebonen uit egypte eet of de hele winter knolselderij, of je op vliegvakantie gaat of kamperen op Schiermonnikoog, of je tulpen op tafel zet of een collage van herftbladeren...volgens mij zijn het allemaal dingen die mensen helemaal persoonlijk afwegen.

Let wel: ik vind het milieu erg belangrijk. En ik ben het er ook heus wel mee eens dat 'alle beetjes helpen'. Maar ik krijg een beetje het idee dat de regelmatige aanschaffers van een bosje bloemen die ook nog wel eens een tomaat verorberen in de winter hier worden weggezet als halve milieucriminelen in wording. En dat vind ik wel erg ver gaan. Volgens mij zijn die tomaat & die tulpen slechts marginale vierkante millimeters van iemands gemiddelde ecologische voetstap.

Ingrid

geenmilieufreak

geenmilieufreak

16-12-2011 om 17:41

Jemig

natuurlijk mag je het milieu meenemen in je overwegingen elissa, lees mijn antwoord naar Anneque eens.
En nee Izar, persoonlijke overwegingen zijn niét ondergeschikt gemaakt. Er worden vriezers verkocht, en bloemen, en vliegreizen, en drogers, en sla in de winter, en nog veel meer. Wat iemand koopt en wat niet, en hoeveel milieuredenen in die afweging meespelen, mag gelukkig nog steeds persoonlijk zijn. Ik koop af en toe een bos bloemen, groentje niet. Ik heb geen vriezer, zij misschien wel. Persoonlijk.
Misschien kan Ingrid het beter uitleggen dan ik?

Nodig of niet

P: "Het is niet nodig en slecht voor het milieu is inderdaad een vreemde redenering."
Waarom? Het gaat er (bij mij) idd om in hoeverre ik iets nodig/relevant/leuk genoeg etc. vind in mijn leven om er de aarde/natuur/het milieu mee te willen belasten. Ik heb in mijn huishouden idd veel zaken die strikt genomen niet "nodig" zijn: auto, pc, tv. Die zaken vind ik zo belangrijk voor mijn dagelijks functioneren, welzijn etc., dat ik de afweging heb gemaakt ze wel aan te schaffen, ondanks dat ze een belasting vormen voor het milieu. Probeer er verder wel verantwoord mee om te gaan.
Het is dus niet zo dat ik me wekelijks zit te verbijten omdat ik die felbegeerde bos tulpen uit Kenia niet van mezelf mag kopen. Ik weeg het af: heb ik het "nodig"(definitie hierboven gegeven), en vind ik het belangrijk genoeg om aan te schaffen (en dus mijn voetafdruk te vergroten). Bij bloemen valt die beslissing negatief uit, net als bij wintersportreizen, de auto voor korte stukjes, niet-biologisch vlees etc. etc.
Maar ik heb wel een droger en een krant. Persoonlijke afwegingen idd.

Kaaskopje

Kaaskopje

17-12-2011 om 01:34

Rodebeuk

We dragen wel schoenen van leer, en naar de schoonfamilie in Noord-Groningen gaan we ook niet liften of lopen. Dan pakken we de trein.
Gelukkig, dat scheelt me weer zorgen maken

Ja p

Dat zeg ik toch: bij alles maak ik een afweging: vind ik het nodig, nuttig, whatever om er het milieu mee te belasten. Moet ik alles op gaan noemen in mijn huishouden wat het milieu belast? Dat is, zoals je eerder zelf al zei, een onbegonnen zaak. Mijn punt is dus dat het geen onzin is om het milieu erbij te betrekken. Ik beweer nergens dat ik geen voetafdruk achterlaat, alleen dat ik erover nadenk en er dus idd dingen voor laat.
Maar ik begrijp dat je wil weten in hoeverre mijn kerstboom volgens mijn eigen normen gerechtvaardigd is? Antwoord: ik koop hem voor de kinderen. Voordat ik kinderen had, had ik nooit een kerstboom.

Eyeopener

Wel een eyeopener dit draadje. Ik dacht dat je iedereen altijd blij kon maken met een bloemetje. Mij wel trouwens!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Ook eyeopener

Dacht altijd dat ik de enige was die niet van bloemen hield. Geef bossen altijd gelijk door aan mijn schoonmoeder die er dol op is.

Doe mij maar lekker een doos bonbons

Merel

Merel

19-12-2011 om 12:06

Haha dere

Laat ik nu niet van bonbons houden, doe mij maar weer die bos bloemen dan maar

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.