Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Zijn er ook dunne waterdichte handschoenen

Ik draag op de fiets handschoenen van oktober tot mei, want ik heb snel koude handen. Meestal zijn het van die dunne gebreide acryldingen van een paar euro, die kan je zo lekker in je zakken proppen. Ik heb ook dikke wanten voor als het echt goed koud is.

Maar goed, als het regent worden die gebreide dingen nat, en da's ook heel onaangenaam.

Dus de vraag: zijn er ook dunne waterdichte handschoenen? Die dus èn droog blijven èn zonder problemen in je jaszakken passen? O ja, èn warm zijn, dus geen flauwigheden over chirurgenhandschoenen

Groeten,

Temet

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Leer?

ik heb leren handschoenen.

Vera*

Vera*

16-12-2011 om 10:46

Ehm

Fietshandschoenen? Dan bedoel ik die gevallen die wielrenners gebruiken.

Temet

Temet

16-12-2011 om 11:36 Topicstarter

Manda en vera

Manda, leren handschoenen laten zich vziw ook wat lastig in een jaszak frommelen. Of lukt jou dat wel (ik heb zomaar het idee dat jij veel te goedgekleed bent om met handschoenpropjes in je jaszakken te lopen).
Vera, wielrenhandschoenen zijn volgens mij niet waterdicht maar zijn er puur voor de grip. Maar ik zal het mijn wielrenfanate collega eens vragen. Die lui fietsen soms ook''s winters natuurlijk...

Groeten,

Temet

Vera*

Vera*

16-12-2011 om 11:45

Temet

Manlief heeft handschoenen en die zijn echt niet alleen voor de grip hoor. In de winter op de weg bij nattigheid doet ie liever niet maar op de atb gaat ie wel, ook bij kou en regen/sneeuw.

Ach welnee

ik loop er doorgaans bij alsof ik net aangereden ben, alleen als ik iets met werk heb doe ik wat meer mijn best. Ik prop dus mooi mijn leren handschoenen in mijn jaszak.

Bennikki

Bennikki

16-12-2011 om 13:38

Leer van de hema

Goedkoop (12 euro?) winddicht, waterdicht, warm, oppropbaar, raak je ze kwijt geen probleem want niet duur, en je kunt er hééél goed sneeuwballen mee gooien, dat lijkt me toch ook best belangrijk.
Nadeel: ze zien er na een paar maanden niet meer uit, maar dat kan ook door het sneeuwballen gooien komen natuurlijk..

Wisse

Wisse

16-12-2011 om 17:44

Leren hema inderdaad; wie tips voor waterdichte skihandschoenen?

Leren Hema inderdaad (met dunne polyester voering, was vroeger van wol...), daar koop ik aan het begin van de winter een voorraadje van in. Het is me nl. een keer overkomen dat ik in een koude maart-periode mijn handschoenen was verloren en nergens meer nieuwe kon kopen! Ik verlies de laatste tijd helaas erg veel handschoenen, en niet om en om de linker en de rechter Vandaar dat ik liever niet zulke dure heb.

De Bijenkorf heeft ook dit soort handschoenen, maar die zijn 2-4 keer zo duur.

Ik vind (slanke, vrouwenmodel) leren handschoenen eleganter, stoerder, gekleder en mooier dan gebreide acryle trouwens. En ik denk ook dat ze warmer zijn, want acryl is niet warm (wel zweterig).

Wel kunnen leren handschoenen bij een flinke hoosbui ook nat worden, en als ze dan opdrogen (niet op de verwarming!) zijn ze niet bepaald mooier geworden. En als het heel erg koud is, zijn ze niet warm genoeg, dan heb ik toch skihandschoenen nodig. En laat ik nou net een exemplaar van mijn allerfijnste zachte warme waterdichte goretex skihandschoenen vorig jaar zijn kwijtgeraakt... Wie heeft er tips voor waterdichte skihandschoenen die niet al te duur zijn?

Margriet*

Margriet*

16-12-2011 om 18:13

Bruin leer

ook van de Hema, gaan het tweede seizoen in. Was er van de week onderweg een verloren maar gelukkig weer teruggevonden.
Wisse bij Perry zag ik redelijk geprijsde skihandschoenen maar ook in andere winkels.
Zoon is alweer een handschoen kwijt dus morgen maar weer nieuwe kopen (en daar mag hij fijn zelf aan meebetalen want hij is zeer slordig!!!)

marie

marie

16-12-2011 om 20:35

Macwet

hallo
Wellicht zijn deze iets?
http://www.macwet.com/products/buy-climatec-short.php
(vond ik via een ruitersportsite).

Temet

Temet

16-12-2011 om 21:22 Topicstarter

Mmmm

Aangezien ik nogal eens een handschoen verlies denk ik dat ik inderdaad die Hemahandschoenen maar eens probeer, want die macwetdingen zijn nogal aan de prijs, tegen 30 pond. Ik zag ook nog waterdichte wielrenhandschoenen ergens van maar liefst 47 euro. Da's me te gortig. Die Hemadingen zijn al fors duurder dan ik gewend ben uit te geven.

Op zich zijn die acryldingen bij temperaturen rond de 8 graden ofzo prima voor me, maar dan moet het dus niet regenen.

morgen maar weer eens naar de Hema dan.

Groeten,

Temet

Ja hema

inderdaad, hier 2 paar hema leren handschoenen, die van vorig jaar hebben een soort metallic laagje die er na een week al plaatselijk af was (en de duwstang van de kinderwagen er feestelijk uit zag..).

maar ze zijn wel warm en indd ze kosten een tientje oid.

Wisse

Wisse

17-12-2011 om 02:20

Deze lijken me wel wat (perry)

Deze lijken me wel wat, voor barre tijden:

http://www.perrysport.nl/handschoenen-spex-spex-spx-ds-thins-basis-hand-b_866019.html

15 Euro

Ik heb overigens bij Perry ooit een paar handschoenen van Kraft gekocht, een goed merk, zagen er goed uit, maar bleken absoluut niet waterdicht. Bah.

Temet

Temet

17-12-2011 om 15:07 Topicstarter

Wisse

Ik heb inmiddels de Hemahandschoenen gekocht. Nou weet ik niet beter of ik heb kleine handen, maar ik heb de L maar gekocht, want de S kreeg ik niet echt goed aan en de M maar heel moeizaam.

Maar Wisse, die Perrydingen zijn ook wel interessant. Alleen zijn die wat dik, dat blijft niet lekker in je jaszakken zitten. Ik heb ook al zoiets maar dat is niet waterdicht, misschien dat ik die handschoenen van Perry ook wel aanschaf. Ze zijn in elk geval wel netjes geprijsd.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.