Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Hes@

Hes@

14-12-2011 om 20:31

Neem eens een bloemetje mee


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
rosa

rosa

19-12-2011 om 14:04

Kom maar door

met die bloemen! Vind het heerlijk om bloemen in huis te hebben. Koop ze alleen bijna nooit en krijg ze ook niet vaak. Misschien dat ik er daarom zo van geniet.
Overigens koop ik voor mezelf nooit zo'n boeket, maar tulpen, narcissen of een grote bos chrysanten.
Ik heb er nooit stil bij gestaan dat iemand het niet leuk zou vinden een bosje bloemen te krijgen, dus wat dat betreft is dit wel een nuttig draadje.

Ilse

Ilse

21-12-2011 om 15:23

Kerststukje

Had jaren terug (ik kende manlief nog maar net) een kerststukje gemaakt voor schoonmoeder en de oma van manlief (moeder van schoonmoeder). Oma was zeer verrast en blij met het stukje dat ik zelf gemaakt had. Ik had in die tijd niet zoveel geld en mijn moeder had mij geholpen met de stukjes.

Nee, mijn schoonmoeder: Keek er met een vieze blik naar, zei niets en zette het stukje achterop een eettafel ingepakt en al. Ze liet me met haar houding duidelijk merken dat ze het goedkope shit vond en dat ze dit niet waardeerde. Ik was helemaal uit het veld geslagen. Mijn man (toen nog vriend) probeerde de sfeer nog te redden door te vertellen dat ik dat zelf voor haar gemaakt had. Die blik van haar zal ik nooit vergeten. Zo ondankbaar!!

Jaren later kwam ik erachter dat schoonmoeder haar bloeketjes altijd in een luxe winkel kocht en uit die winkel ook wat wenste te krijgen en niet een goedkoop in elkaar geflanst kerststukje. Dat was de eerste knauw zegmaar!

Mijn zus

Toen mijn zus voor het eerst bij haar a.s. Schoonmoeder kwam nam ze een bos bloemen mee. Reactie schoonmoeder. Ik hou niet bloemen. Die hoef je nooit meer mee te nemen. Ook kreeg ze gelijk te horen dat bonbons en boeken(bonnen) ook niet gewaardeerd werden.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Ilse

Ilse

23-12-2011 om 10:49

En…sahara

wat heeft je zus toen gezegd? "Goh, dat wordt dan lekker goedkoop voor mij"….en dan vervolgens nooit meer iets meenemen.

Hier precies hetzelfde hoor. Overal commentaar op, afkeurende blikken. Ik neem dus nooit meer wat mee die kant op, maak nooit meer wat voor ze….en dat vinden ze ook niet leuk, maar dat kan mij dus even niets meer schelen. Bij mij hoeven ze zoiets maar één keer te zeggen namelijk.

had een keer zelf kerstkaartjes gemaakt in 3D. Weken had ik eraan gewerkt en mijn handen deden zo zeer, maar het was mooi en de meeste ontvangers waardeerden het zeer….alleen mijn schoonmoeder niet.
Die merkte laconiek op dat ze dacht dat ik het gewoon in een winkel had gekocht (terwijl ze dondersgoed wist dat ik er zo mee bezig was en dat had ze gezien ook) Vervolgens gooit ze de kaart na de Kerst gewoon weg. Mag ze doen hoor, alleen krijgt ze nooit meer een zelfgemaakte kaart.
….het vreemde vind ik wel dat ze naar anderen toe zielig loopt te doen. Hoezo stoken?

amk

amk

23-12-2011 om 19:55

Maar ilse

wat denk je dat al die anderen met je zelfgemaakte kaart gedaan hebben na kerst? Die gooien 'm ook weg. Daar zijn het nu eenmaal kaarten voor, die worden weggegooit. Je maakt ze vooral voor je zelf. Anderen gaan 'm echt niet ingelijst aan de muur hangen.

Maar ilse

De meeste mensen zouden de uitspraak "ik dacht dat je het in de winkel had gekocht" beschouwen als een compliment. Dit in tegenstelling tot: "leuke kaart, zeker zelfgemaakt?".

skik

Vic

Vic

24-12-2011 om 10:41

Oh gut

Die schoonmoeder doet zo haar best, maar alles wat ze doet wordt verkeerd uitgelegd door haar schoondochter. Sneu.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.