Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Tanneke

Tanneke

29-12-2011 om 02:42

Saucijzen broodjes wie had het recept?

Een tijd geleden heb ik hier eens gevraagd of iemand een recept had voor de broodjes en ik ben het kwijt!

Iemand heeft gereageerd met een recept waarbij je met bloem aan de gang moest en een soort papje moest maken. Het was echt het ultieme recept. We wonen niet meer in Nederland en dat recept was echt zoals een saucijzenbroodje van "thuis" in Nederland.

Zou degene die dat recept had gegeven het nog eens willen posten? Ik heb er zo'n trek in !!!!

T

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Hier komt ie

Volgens mij bedoel je dit recept

Errug lekker!

300gram gehakt kruiden met tl kerrie, nootmuskaat, bouillonpoeder en zout.

Bladerdeeg laten ontdooien.

Soezendeeg maken (soezendeeg? ja, soezendeeg!)100 ml water met 50gr. boter erin laten smelten in een steelpan. Daarna in een keer 50 gram bloem erdoorheen roeren tot die als een deegbal van de bodem loslaat. Daarna er 2 eieren doorheen roeren. (inmiddels van het vuur af) Deze prut kneed je door het gehakt.

Je krijgt dan een heerlijk fluffy gehaktmengseltje.

Dit doe je in de spuitzak en je spuuit brede banen op de 10 deegplakjes (iets onder het midden) Beetje water op de randjes smeren en dubbelvouwen. Aan 1 kant (lange kant) vastdrukken met de tanden van de vork. ongeveer 25 minuten op een hitte van 200 graden.

Als je gelijk dubbele hoeveelheden maakt, kun je ze gewoon invriezen. Heb je voorraad

Groetjes,
Margriet.

Die gaan we ook proberen!

klinkt lekker!!

Tanneke

Tanneke

30-12-2011 om 02:30

Jaaaa!

Dat was het!Hartstikke bedankt.

Ik kan me nog herinneren dat je toen ook "fluffy" zei, dus ik weet zeker dat jij het was

Hartstikke bedankt: ik ga morgen meteen maken.

Lilian: zeker doen! Het is eecht super

Cicade

Cicade

30-12-2011 om 17:48

Ooh, ga ik ook maken!

Top, ga ik voor morgenavond maken!
Ik vind het zo'n apart recept, met die deegbal, dat het vast héél lekker is.
We krijgen morgenavond visite en ik vertrouw erop dat ze in 1 keer gaan lukken, dus ook namens mij bedankt voor het recept!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.