Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

oregano

oregano

12-02-2012 om 12:30

Droomhuis gevonden en nu wachten...of zelf actie ondernemen?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Massi Nissa

Massi Nissa

14-02-2012 om 16:57

Eens met hombre

Als geld echt geen bezwaar is: doen. Aanbellen en de vraagprijs bieden. Helemaal eens met wat Hombre zegt, geld is niet altijd het belangrijkst. Dit is een schitterend huis in jouw eigen buurt, het is je droom, ik zou ervoor gaan. Al zegt iedereen hierboven ontzettend zinnige dingen. Ik vind trouwens die dubbele logeer/studeerkamer heel erg leuk, en de keuken is waanzinnig. Ik geef je groot gelijk.
Groetjes
Massi

oregano

oregano

14-02-2012 om 17:56

Bod gedaan, ik overleef deze spanning niet

het huis was prachtig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!En veel belangstelling ( Ik wilde de vraagprijs bieden, vriend en makelaar hebben dit afgeraden. We hebben nu een bod gedaan van 305.000, zonder voorbehoud financiering, en nu maar hopen dat dit genoeg is!!
Morgen horen we van de makelaar via onze makelaar. Ik stijg bijna op van de spanning...En morgenochtend nd kaakchirurg, hoeveel spanning kan een mens verdragen ☺
Groet oregano

Kijk aan!

Dat is nog eens zaken doen!
Groet,
Miriam Lavell

Oregano- nogmaals privacy

Oregano, ik hoop van harte dat het lukt maar ik denk echt dat je even moet dimmen met alle details. Dit is niet in jouw belang. Weet je partner dat je dit allemaal post? Ik zou gek worden als mijn partner dat allemaal openbaar zou maken. Als ik jou was zou ik het forumbeheer vragen om je berichten te verwijderen. Maar dan wel aan ons laten weten als het gelukt is hè?

oregano

oregano

14-02-2012 om 19:03

Kraai

Ik heb de forumbeheerder gevraagd de openingsgegevens van Funda weg te halen over de woning. Ik zag er geen kwaad in maar misschien was het niet handig. Ben ook niet helemaal mezelf momenteel maar dat was al wel duidelijk.
Groet oregano

Ja ik snap het

Ja ik snap het. Ik ben ook op zulke momenten mezelf niet dus ik herken het wel. Vandaar m'n waarschuwing! Spannend hoor, voor je. ik duim mee!

Komt vast goed

met dat paleisje !!

en ik zie er ook geen kwaad in om de info hier te laten staan. Zolang er geen concrete adressen geplaatst worden is het straks niet meer terug te vinden in het archief.

Massi Nissa

Massi Nissa

14-02-2012 om 21:04

Manda

Misschien bedoelt Kraai dat straks half OO onaangekondigd op de housewarming party verschijnt? Hihi. Wees gerust, oregano, ik heb alleen onthouden dat je niet bij mij in de straat gaat wonen en wens je superveel woongeluk.
Groetjes
Massi

Puck

Puck

14-02-2012 om 21:57

Manda

Dat adres is het nu juist, als je een paar steekwoorden uit de openingsposting googelt dan heb je binnen 3 tellen het complete adres te pakken. En dan zie je toch een paleisje!!!!
Ik hoop echt voor je dat dit jullie stekje wordt Oregano, succes bij de tandarts en de spanning.

oregano

oregano

14-02-2012 om 21:58

@manda en @massi

Heb maar wel even de funda gegevens eraf laten halen, maar ik zag er idd geen kwaad in.
Maar by the way, lijkt mij juist leuk MOCHT het wel doorgaan dat er ook een OOL housewarming zal komen, ik vind het forum al zo lang zo hartverwarmend! De tuin leent zich er wel voor ☺ Ik laat het nog wel weten, het is wel ver naar het noorden
Groet oregano

oregano

oregano

14-02-2012 om 22:04

@puck,

Bedankt!
Wordt vervold...denk dat ik gebeld wordt door de makelaar terwijl de implantaten worden geplaatst ☺ Maar dan ben ik toch wat in een roes want ik mag eerst een tablet dormicum.
Slaap lekker, oregano

Nog even mijn verslag vh verhaal vh bieden, mail aan mijn zussen:
Ik stijg zolangzamerhand op boven de grond vd spanning. Zoals verwacht waren er gelijk al tig bezichtigingen, de bel ging al een paar keer toen wij er waren en de mensen voor osn hadden ook een bod gedaan bleek toen wij er waren want zij belden ook weer aan en smoesden met de makelaar. Wat een vreselijke materie, zo ondoorzichtig. je weet dus niet wat er is geboden. Het huis was nog mooier dan ik had verwacht, echt prachtg, alles mooi in de verf, echt een superdeluxe keuken met allerlei inbouw apparatuur, verborgen kastjes en zelf een kleine wijnkelder onder de keukenvloer!!!!
Boven ook megaveel ingebouwde kasten met mooie paneeldeuren, prachtige badkamer, zelfs vloerverwarming met bad en aparte douche, zolder ook fantastisch met nog een aparte helft voor opslag spullen en wasmachine. ikw ilde wel de vraagprijs bieden maar de makelaar en ... hebben dit wat tegengehouden, nu een bod gedaan van 305.000 Dus nu is het afwachten,,,,,vreselijk....Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn (te mooi voor mij om daar te kunnen wonen) en ik ben zo bang dat we het mislopen maar dat zal wel aard vh beestje zijn..
En hup morgenochtend eerst op naar de kaakchirurg voor de implantaten. Morgen horen we meer....
heb barstende koppijn ervan.
Nou dit was het verslag van het bod ☺

Hombre

Hombre

14-02-2012 om 22:38

Spannend!

Zal wel lukken. Ze doen je een tegenbod of houden vast aan de vraagprijs. En dan bied jij weer...

Ik weet nog mijn laatste aankoop. Ook spannend natuurlijk, 5% onder de (toch al best lage) vraagprijs gaan zitten. Kreeg direct een tegenbod halverwege. Toegehapt.

Achteraf blijkt dat de verkopers moesten verhuizen vanwege het werk. De werkgever paste het verlies op het huis (ze woonden er pas 4 jaar) voor hen bij! Misschien hadden we het dus nog veel goedkoper kunnen krijgen.

Hombre

Hombre

15-02-2012 om 11:54

"Er lag al een bod he!"

Heb ik de draad weer niet goed genoeg van A-Z gespeld?

Foei!

Manda en massi

Nee de housewarming maak ik me geen zorgen over! ik denk dat oregano zo blij is als ze er eenmaal woont, dat we allemaal van harte welkom zijn. Waar het mij om gaat is: hoe weten jullie dat ik de verkoper niet ben? Of dat de verkoper een goede vriend van me is? ik zou het lagere bod van oregano never nooit niet accepteren na het lezen van dit draadje. En dat kan haar best wat euro's kosten. Maar troost je Oregano, ik ben het niet hoor! Succes!

Kraai

als ik de verkoper was dan zou ik dus gewoon lekker verder onderhandelen, deze kennis dus uitmelken.

Dan zou ik lekker een tegenbod doen, iets onder de vraagprijs voor de vorm, met een bedenktijd van 24 uur.

oregano

oregano

15-02-2012 om 14:42

Verkocht aan kijkers voor ons, ik vind het zo erg

Ik ben er helemaal overstuur van, ik had al vanaf het begin het gevoel dat het niet voor ons was weggelegd, maar goed dat is emotionele praat en heb ik zelf mee te dealen. maar de manier waarop dit is gegaan is voor mij onverteerbaar...Wij waren de 2e kijkers. De 1e kijkers waren net eerder omdar zij een zoekopdracht hadden gegeven. ik dacht dat ik die ook had bij mijn makelaar maar dat blijkt dus niet zo te zijn, dat alleen al...Ben ik kennelijk niet duidelijk genoeg in geweest terwijl ik wel duidelijk heb aangegeven dat ik de makelaar voor de verkoop van mijn woning ook als aankoopmakelaar graag wil en de makelaar weet waarnaar we op zoek zijn. Maar goed miscommunicatie.
Nu blijkt dat de verkoper met een tegenbod naar de 1e kijkers (net voor ons dus) is gegaan omdat hij dat wel zo netjes vond. Wij hadden als 2e kijkers immers nooit zo'n hoog bod gedaan als we niet hadden geweten dat er al een bod lag. dus hij vond het wel zo netjes om met deze mensen vh eerste bod in onderhandeling te gaan. Zij hebben het tegenbod geaccepteerd en zijn ook accoord gegaan zonder behoud van financiering.
Ik ben helemaal de kluts kwijt, vind het zo erg en zo onbegrijpelijk...Het had dus ook niks uitgemaakt als we de vraagprijs hadden geboden volgens onze makelaar.
Ik ben bang dat er niets weer voorbij komt wat zo ideaal was als deze woning, het had alles wat ik graag wilde.Ik wil niet dramatisch doen maar ik zoek al langere tijd en ik zie ze niet ,dit soort woningen voor deze prijs. Misschien had ik toch aan moeten bellen dit weekend, maar daar kwel ik mezelf ook alleen maar mee zo te denken...Kennelijk heeft het niet zo mogen zijn.
Groet oregano

Vic

Vic

15-02-2012 om 14:47

Balen

Maar het is wel de juiste manier om eerst met de eerste bieders verder te onderhandelen. Zou niet netjes zijn als je denkt dat je in onderhandeling bent, en het huis ineens aan anderen wordt verkocht.

oregano

oregano

15-02-2012 om 14:52

Vic,

De verkoper was nog met niemand in onderhandeling gisteren. Maar ging vandaag in onderhandeling met de eerste kijkers ( de mensen voor ons) , puur omdat zij het eerste (lagere) bod hadden gedaan.
Ik denk dat ik als verkoper in onderhandeling zou gaan met diegene die het hoogste bod doet als het om mijn huis zou gaan. ik snap niets van deze materie denk ik.

Oh wat rot dit

ja ik ken het, HET huis gaat voor je neus weg. Hier hebben we dat ook gehad, het juiste huis in de juiste wijk, kind op school blijven, wij stonden s'middags de volgende dag pas ingepland maar toen was het al verkocht (hebben het niet eens kunnen bekijken dus). Ik had al indelingen zitten maken, dromen te over.

Je weet het gewoon niet en ik vond het ook wel slopend hoor die tijd, gut al die huizen die we gezien hebben, spanning, hoop.

balen, gewoon lekker even uit snotteren, en vergeet niet het komt goed !

Aaahh oregano...

wat waardeloos!!

Sterkte.

mijk

mijk

15-02-2012 om 15:51

En dat het ene voordeeltje van de crisis

(Een kopersmarkt dan gewoon niet lukt). Verschrikkelijk balen zeg!~!!!!!!!!!!!!!!!

Enne een oolmeeting in jouw achtertuin had ik ook leuk gevonden, lekker dichtbij!

Mijk

Balen!

Ik leefde ook me je mee en keek al een paar keer per dag of er al nieuws was....
Je woonde bij wij van spreken al bijna in dat huis en nu gaat iemand anders er wonen.
Misschien bedenken ze zich nog??
Is het huis echt zo goedkoop voor de stad waar je in woont? Want het is wel heel apart dat je in deze tijd een huis zo ontzettend snel verkoopt. Of komt er volgend jaar een snelweg door de achtertuin of zo?
En volgende keer dus wel gewoon aanbellen dan had je het huis waarschijnlijk wel gehad, maar misschien hadden ze dan toch het idee dat ze die andere kijkers voor moesten laten gaan...pffff

Oregano

Ik ken het gevoel, dat je droomhuis toch ineens is verkocht...maar....alles heeft een reden!
Wij baalden toen ook zo erg, maar daarna kregen we oog op een ander huis, en het is maar goed, dat bij ons het 1e zogenaamde "droomhuis" al verkocht was, anders hadden we nu niet ons droompaleis!!

Dit verzacht natuurlijk niet op dit moment, maar hart onder de riem, soms gaan dingen zoals ze gaan....en dan later zie/merk je waarom...

sterkte!
gr Nora

oregano

oregano

15-02-2012 om 16:45

Waar ik nog mee zit...wat vinden jullie?

Is het ondoorzichtige van hoe het is gegaan. Is het nu het idee vd verkoper geweest terug te gaan naar de eerste bieder, of het idee vd makelaar? Wordt iemand hier beter van? was de zaak al beklonken door een kennis van bv de buren? Iemand vroeg mij vanmiddag: waarom bel je niet gewoon aan bij de mensen om te vertellen hoe je het hebt ervaren hoe het is gegaan en hoe leuk je het huis vond. Ik heb nu toch niets meer te verliezen. En het gaat me er niet meer om dat huis nog te kunnen krijgen, dat is al weg, maar meer om face to face te kunnen horen van deze man waarom hij het zo heeft gedaan zodat ik weet dat dit de waarheid is. Maar ik wil mijn makelaar ook niet passeren dus ik moet dit waarschijnlijk haar wel voorleggen denk ik dat dit mijn plan is.
Wat vinden juliie ervan?
En heel erg bedankt voor jullie medeleven, dat doet goed!
Groet oregano

Tja, zo ging het bij ons ook

Wij waren de eerste kijkers, en ook de eerste bieders. Later op de dag kwamen nog meer kijkers, er werd ook meerdere keren een bod uitgebracht (we hebben het nu over 1998, dus iets andere markt). Ons bod was zeker niet het hoogste, maar de verkopende makelaar heeft de eigenaren ervan overtuigd dat ze eerst met ons moesten onderhandelen. Ze hebben een tegenbod gedaan wat maar een fractie onder de vraagprijs lag, dat hebben we toen meteen geaccepteerd. Zelfde situatie als bij jou dus, alleen waren wij die eerste kijkers.
Ik vind zelf dat het zo zou moeten gaan, wie het eerst komt, het eerst maalt. Als die eerdere kijkers er met de verkopers niet uit waren gekomen, kwam jij in beeld. Maar ze kwamen er wel uit. Pech voor jou (ik had het je van harte gegund dat huis) maar naar mijn idee wel zoals het had moeten gaan.
Engeltje

Tijgeroog

Tijgeroog

15-02-2012 om 17:16

Wat jammer

Wat vervelend voor je. Maar ik vind wel dat het netjes gegaan is, ik vind het helemaal niet ondoorzichtig ofzo. En stel nou dat ze met jullie in onderhandeling waren gegaan, omdat jullie bod hoger was geweest. Dan was dat toch ook niet helemaal eerlijk geweest, want jullie wisten al dat er ook een ander bod lag. Als jij de 1e kijker/bieder geweest was had je dat ook heel oneerlijk gevonden.
En als je wel een zoekopdracht bij de makelaar had gehad, dan had je ook als 2e kunnen zijn. Omdat die andere eerder gebeld werden. Of omdat jij je mail 10 minuten later had gelezen. Of...
En tenslotte, je vraagt of er misschien voorkennis via de buren was ofzo, maargoed, dat kan toch, mag toch? Ik ken wel meer mensen die op die manier aan een huis zijn gekomen, of verkocht hebben. Wat dat betreft zou ik een volgende keer gewoon aanbellen om aan te geven dat je interesse hebt en graag wilt kijken/bieden. Dan kan het wel zijn dat een andere oregano een afspraak voor na het weekend heeft en vindt dat het heel ondoorzichtig is gegaan.
En je uiteindelijk vraag: nee, ik zou absoluut helemaal niet aanbellen om te vragen hoe het gegaan is. Echt niet. Je hebt er wel iets mee te verliezen, namelijk je goede naam in de straat. En je wint er niets mee, want het huis is verkocht, daar ga (en kun) je echt niets meer aan veranderen. En ik vind het een aannemelijk verhaal van de makelaar. Het maakt toch ook niet uit wiens idee het was? Wat hoop je er mee te bereiken?

Dat heet rouw

dan accepteer je het nog niet helemaal en zoek je oplossingen.

Ik weet niet of er specifieke regelgeving is, volgens mij mag de eerste die een bod uitbrengt in onderhandeling, zodra dat stuk loopt of niet opschiet kan een verkoper met 2e bieders aan de slag. Dat is hoe ik het ken.

Ons eerste huis wat we kochten lag al een bod op, ik geloof dat wij de vraagprijs geboden hebben (of zelfs er boven geloof ik) en toen het accoord kregen nadat de de 1e bieders niet boven dat bod uit wilde komen, maar helemaal weet ik het niet meer. Iig waren wij toen de kopers door diep in de buidel te graven.

Dus met die ervaring denk ik dat als er al een bod ligt je gewoon je absolute bod moet doen en dat is nu niet gebeurd. Ik zou dus als er weer zoiets voor doet en je weer 2e bieder bent wel je absolute bod doen, op de vraagprijs dus.

Natuurlijk is het balen

Maar wij waren ook ooit de tweede bieders, alleen wisten we dat niet. De verkopende makelaar vond het niet nodig om ons dat te vertellen. Maar ze hebben ons bod wel gebruikt om bij de eerste bieders te pushen dat er kapers op de kust waren, die hoger dan zij hadden geboden. Daarop boden de eerste kijkers 1000 gulden meer dan wij en kregen zij het. Dat vond ik pas écht oneerlijk. Wij dachten gewoon te bieden en die eerste kijkers hadden eigenlijk gewoon het eerste recht van uitonderhandelen, iedereen behalve de verkopende makelaar schoot erbij in.
De NVM heeft die makelaar nog wel berispt, maar echt indruk heeft dat niet gemaakt volgens mij. Hij deed het daarna ook nog wel
Ik hoop echt dat er een ander droomhuis voorbij wandelt voor jullie - en dat je dan wél de eerste bieder bent!

oregano

oregano

15-02-2012 om 18:14

Precies manda! we zijn langs geweest en nu

hoorden we vd vrouw die er woont dat als wij de vraagprijs hadden geboden ze ook ons uitgenodigd hadden om te onderhandelen. Nu daar zitten we dan, mijn vriend is er ook stuk van. Onze makelaar had ons dit toch moeten vertellen? dat ze altijd eerst onderhandelen met diegene die het eerste bod doet , inderdaad heel netjes tenzij je als 2e bieder de vraagprijs biedt. Had de makelaar dat maar gezegd, dan hadden we dat natuurlijk gedaan!! Ik weet niet of we nog wel verder in zee willen met deze makelaar, we vinden het echt gemiste informatie van hen aan ons.
Morgen maar een gespek aangaan denk ik. Ze wisten toch dat ik het perse wilde hebben waarom dan niet het advies geven vd vraagrpijs, want dat noemde ik zelf nog.........

Toke

Toke

15-02-2012 om 18:27

Vraagprijs etc

in '95 verkocht ik mijn zeer populaire huis. Een dag nadat het de 'markt' op was gegaan, waren er 16 bezichtiginen aangevraagd. Mijn makelaar heeft mensen op volgorde van aanmelding uitgenodigd. Bij iedereen aangegeven dat er veel belangstelling was, Maar dat biedingen op volgorde zouden worden bekeken. Op de eerste dag, na 8 bezihchtigingen, waren er 5 biedingen. Die hebben we op volgorde van binnenkomst bekeken. Daar zat drie keer de vraagprijs bij. Alle vijf bieders hebben toen de mogelijkheid gekregen een finaal bod uit te brengen, waarbij is aangegevn dat het beste bod zou winnen. Twee mensen boden niet meer, twee boden de vraagprijs, een meer dan de vraagprijs. Die laatste mocht het toen kopen.
Ik voelde me daar ongemakkelijk bij, vond de vraagprijs al veel te hoog eigenlijk, maar omdat de hele procedure duidelijk werd aangegeven, vond ik het toch eerlijk.
Waarmee ik maar wil aangeven dat deze makelaar had kunnen kiezen voor een andere, meer transparante procedure. Echter, wat hij heeft gedaan, is formeel wel juist. Je kunt alleen afvragen of hij de verkopers niet heeft benadeeld. Maar dat is dan iets van de verkopers en niet van jou.
Schrale troost: je zult zien dat er over een tijdje een ander huis in de verkoop komt, net weer iets mooier, geen lantaarnpaal voor de deur en ook een poggenpohlkeuken, maar dan met weer iets extra's.
Maar daar wil je nu natuurlijk niks van weten. Ik zou trouwens inderdaad niet met deze makelaar in zee gaan. Bij een makelaar moet je een wederzijds goed gevoel hebben en dat lijkt me niet meer zo goed mogelijk.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.