Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Met 1 ouder op reis


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Ontvoering

Door de eigen ouder is een verdrietige zaak. Het is ook de mogelijke consequentie van een internationaal huwelijk. Waarom zou de een meer recht hebben om de kinderen bij zich te houden dan de ander? Mijn kinderen hebben een buitenlandse vader en vanaf dat ze er zijn heb ik aangemoedigd dat ze de taal goed leren en dat ze zich goed voelen bij de familie van hun vader. Zelf heb ik me daar ook altijd goed gevoeld. En ontvoering is dan ook niet mijn zorg geweest, mijn kinderen hebben 2 families waar ze terecht kunnen. Hoe pijnlijk het ook kan zijn. Dat was een eyeopener bij een workshop van Lawine. Toen ik ging scheiden van mijn exman was dit dan ook niet mijn zorg hoewel dat wel op het netvlies stond van iedereen om mij heen.

Vic

Vic

26-02-2012 om 14:54

Albana

De meeste 'kinderontvoeringen' zijn dus geen ontvoeringen in de gangbare zin van het woord, waar kinderen worden meegesleurd in een auto. Als je als ouder je kind meeneemt (al dan niet, maar meestal niet, tegen zijn wil) naar een ander land, zonder toestemming van de andere ouder of autoriteiten, is er al sprake van kinderontvoering.

Tinus_p

Tinus_p

26-02-2012 om 19:30

Albana

Albana:
'Ik vind de z.g. maatregelen die worden aangeraden nogal simpel te vervalsen."
Formeel zijn die maatregelen dan ook niet genoeg, zie eerdere postjes waarin naar voren komt om officiële uittreksels mee te nemen. Let op; die kant gaan we op........

albana

albana

27-02-2012 om 08:21 Topicstarter

Officiële uittreksels

Nou tinus, misschien is dat zo gek nog niet een werkzaam systeem waarbij je dus kan nagaan of ouders toegtemming hebben gegeven of niet. Maar hoe zie ik nog niet voor me.
In ieder geval lijkt het me zinvoller dan nu lukraak alleen reizende ouders eruit pikken.
groeten albana

albana

albana

28-02-2012 om 08:29 Topicstarter

En voor anne j.

Hier is het niet anders, onze kinderen zijn volledig 2-talig en de contacten over en weer zijn prima,zelfs tussen mijn familie en schoonfamilie. Buiten dat gaat het om een té westers geörienteerd land, waar moderne ideeën heersen. De 'jeugd' (neefjes en nichtjes en die van ons) reizen over en weer, voor studie, vakantie etc.etc.
groeten albana
(nu met neef van 20 in huis voor 3 maand studie)

Maylise

Maylise

28-02-2012 om 13:32

Sowieso

Sowieso lijkt me het een vreemde tip om je er maar bij neer te leggen dat je kinderen misschien ontvoert worden door te zorgen dat ze de taal van het land van de andere ouder spreken en de familie daar kennen. Ik kan me niet voorstellen dat je wel gerust bent over de toekomst van je ontvoerde kinderen als ze maar de taal van het land spreken en de familie kennen.

albana

albana

29-02-2012 om 08:54 Topicstarter

Raar idee

Zowiezo kan ik me niet voorstellen dat mijn man de kinderen zou ontvoeren naar zijn land van herkomst. Ook niet als wij ooit uit elkaar gaan, mijn man heeft al na 3 weken vakantie 'heimwee' naar Nederland.Hij is bepaalde gewoontes daar totaal óntwent en irriteerd zich eraan. En buiten dat hoeft hij écht niet aan te komen bij zijn eigen familie met de kinderen op zo'n manier. Die zouden dat nooit toestaan of eraan mee willen werken. Mijn schoonouders zijn gescheiden (dus de ouders van mijn man) en er is zelfs nooit sprake geweest van opeisen van hun vader...ze woonden dus hun hele leven gewoon bij hun moeder met een bezoekregeling voor hun vader. Het is normaal dat kinderen studeren, en gewoon in vrijheid leven zoals hier en uitgaan en zelstandig worden. Het land en de cultuur is teveel zoals Ned. om dat te bewerkstelligen. En als laatste denk ik dat het niet lukt, zowel ik als mijn kinderen spreken vloeiend de taal, weten onze weg te vinden...Iets wat me dan weer wel handig lijkt op een moment dat je tegen je wil wordt vastgehouden. Er hoeft maar 1 bezoeker even langs te komen en we zouden onze 'noden' als kenbaar kunnen maken bij wijze van spreke...Ze zouden ons nooit tegen onze wil stiekum onder bedreiging van weet ik wat mee kunnen nemen, we zouden de boel zo bij elkaar schreeuwen. Dat we die taal geleerd hebben, is gewoon om andere redenen, niet hierom, om eerlijk te zijn is dit wel het laatste waarom we die taal spreken. Het is gewoon handig om mee te kunnen praten en maakt ook dat we volwaardig 'erbij' horen, zowel in de familie (hoewel het voor hen w.s. het minste nog uit maakt) maar ook maatschappelijk en sociaal.
groeten albana

Hier gelukt

Door dit draadje toch maar kopie paspoort van man en zijn verklaring meegenomen, maar geen haan die ernaar kraaide bij de firma Easyjet toch bedankt, you never can tell..

Tinus_p

Tinus_p

02-03-2012 om 12:01

Kan me niet voorstellen.....

Albana:
"Zowiezo kan ik me niet voorstellen..."
Ja, maar dat jij je het niet kunt voorstellen, betekent verder niet zoveel. Het gebeurt nu eenmaal echt. Dus zijn er regels bedacht om dit te voorkomen.

albana

albana

04-03-2012 om 09:10 Topicstarter

Tinus

Dat zowiezo verhaal was een antwoord op Maylisse.
Ik snap ook wel dat het écht gebeurd. Ik lees kranten en heb t.v.
groeten albana

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.