Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Poes onder narcose, lang, adviezen svp


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Hoezo?

Manda:"Ik heb nog tm maandag om te beslissen geloof ik."
Hoezo? Wat gebeurt er als je dinsdag pas beslist?
Verder: het is helemaal niet gezegd dat die kies verder gaat ontsteken. Wacht dat nou lekker af. En als dat toch mocht gebeuren, dan kun je altijd nog en vaak zelfs dezelfde dag terecht voor behandeling.
Geen probleem. Laat je niet zo onder tijdsdruk zetten. Er is geen tijdsdruk. Poes doet het goed.
Geef haar nog een knuffel.
Groet,
Miriam Lavell

Fiorucci

Fiorucci

01-03-2012 om 18:28

Precies

laat je niet onder druk zetten. Geef poes inderdaad een knuffel, een lekker stukje rauw vlees (goed voor het gebit!!) en hoop dat de zon gaat schijnen, kan ze zich lekker koesteren.

Hes@

Hes@

01-03-2012 om 21:35

Zelfde verhaal

Hier eenzelfde verhaal. Kat van 18 die enorm mager werd. Dierenarts liet er gelijk voor 400 euro onderzoeken op los. Constateerde ook zere kiezen en wilde ook nog schildklier onderzoeken. Ben toen gaan rondbellen en naar de enige dierenarts in de stad gegaan die me precies kon vertellen wat narcose en kies trekken zouden gaan kosten. Scheelde 150 euro met "voorzichtige" inschatting van de eerste dierenarts. Heb hier van geleerd dat je hard weg moet rennen als dierenarts een soort babytaaltje spreekt van niertjes en schildkliertje.

Hes@

Hes@

01-03-2012 om 21:40

vervolg

Sorry, foute toets ingedrukt op telefoon. Kat is inmiddels 20. Is zeer kritisch geworden met eten. Er is speciaal voer te koop voor katten die aan moeten sterken (gewoon bij dierenwinkel) daar is hij best redelijk op aangekomen. Misschien is dat ook een idee voor de kat van Manda? Brokjes gaan echt niet meer als je oud wordt. En verder lekker op zoek gaan naar een dierenarts zonder dollartekens in de ogen.

Manda Rijn

Manda Rijn

01-03-2012 om 22:51 Topicstarter

Tja

ik bel morgen even en ga de boel afblazen.

Ik wil even wachten tot de lente, eens kijken wat ze gaat doen. Als ze achteruit holt dan maak ik wel weer een nieuwe goed overdachte beslissing.

Die brokjes zijn sensitive, vanwege allergie (poes kotste eerst erg vaak op gewone royal canin, sensitieve canin ook en nu eet ze al jaren sensitive brokjes van de supermarkt, erg goedkoop overigens), ik moet op zoek naar 'sensitive' blikvoer.

jippa

jippa

01-03-2012 om 23:14

Last van gebit

Onze oude kat had last van het gebit, maar dat zagen we echt heel goed aan het gedrag. Lusteloos, heel erg draaien met eten etc.
Ik denk dat ik ook zou afwachten. Succes ermee!

dynastie

dynastie

01-03-2012 om 23:45

Ik ben geneigd te zeggen...

dat je het wel merkt als je kat er echt last van heeft. Toen wij een zwaar verwaarloosd katje in huis namen was het heel duidelijk dat ze een slecht gebit had, maar ze was ook te licht om te opereren. Afgesproken dat we zouden wachten tot ze er last van had (in de hoop dat ze dan genoeg aangesterkt was). Het duurde 1 1/2 jaar voor ze last kreeg.

Ik heb helemaal geen goedkope dierenarts, hij is zelfs aan de dure kant, en ik was inclusief consult (paar dagen voor de operatie), medicijnen, operatie incl. extractie en gebitsreiniging en pijnstillers net geen 140 euro kwijt. Toch wel een heel verschil met de prijs die jij hoorde.

bengel

bengel

02-03-2012 om 07:38

Vlees

Je zou ook kunnen kijken voor smuldier (bij de supermarkt in de vriezer). Is voor honden en katten en is iets goedkoper dan blikvoer. Misschien dat er daar ook een goed vlees voor jullie poes bij zit (wel kijken dat je de complete versie neemt).
Lijkt me wel moeilijk om een goede beslissing te maken.
M.v.g.

Fiorucci

Fiorucci

02-03-2012 om 08:00

Manda

Sensitive blikvoer...dat wordt lastig. Let dan in ieder geval op het vlees. Met kip,lam, vis heb je minder kans op problemen. En anders gewoon een stukje witvis, beetje kip, dat werk. Brokjes zullen an sich geen probleem geven, mijn kater eet ze zelfs zonder tanden.

Last

Hier ook een poes van inmiddels 19 jaar oud. Bij haar beginnen er ook tandjes uit te vallen, en ze zit al twee jaar aan de pijnstillers voor artrose. Ze eet verder gewoon goed en ziet er over het algemeen happy uit. (Af en toe heeft ze wel 1 of 2 offdays) Zelf zou ik in jouw geval ook niets doen. Mijn poes krijgt wel al jaren senior voer, maar zowel brokjes als vlees.

Gr. Poezie.

lennest

lennest

02-03-2012 om 09:39

Veel geld hoor

250 euro voor een kies te verwijderen? Is dat niet een beetje (heel veel beetjes) veel? Ik heb laatst zelf een kies moeten laten trekken, ok niet onder narcose, dat heeft mij 37,50 gekost. Toen de hond een aanvaring had met een grote rode kater, die met een fikse haal z'n hele voorpoot open haalde en dat onder narcose gehecht moest worden, hoefde ik maar 85 euro af te rekenen, inclusief de antibiotica spuit. is diergeneeskunde dan soms duurder als mensgeneeskunde? Of het nodig is, kan ik niet beoordelen, maar dit ruikt naar geldklopperij. Zeker gezien de andere opmerkingen. Wat zou je doen als je huisarts tegen je zou zeggen: tja, mevrouwtje, dat u nu griep hebt, is uw eigen schuld. Had u maar de griepprik moeten halen. Oh ja, u valt officieel niet onder de risicogroep, toch is het erg onverstandig hoor. U moet dat tot echt doen. En uw man, ouder dan 45? Dan wordt het toch echt tijd dat we eens gaan kijken of zijn prostaat niet vergroot is, want bij bijna alle mannen van die leeftijd vindt de arts wel een vergrote prostaat. Is dat erg? Nee, zolang je er maar geen last van hebt. Een simpele bloedtest geeft snel uitsluitsel of er mogelijk iets aan de hand is. Ik bedoel maar...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Manda Rijn

Manda Rijn

02-03-2012 om 10:28 Topicstarter

Heb sensitive blikvoer gevonden

en besteld op zooplus. Een lading van verschillende smaken en merken gekocht en eens uitproberen hoe dat gaat.

Manda Rijn

Manda Rijn

02-03-2012 om 10:47 Topicstarter

Grutjes zeg

heb net de dierenarts gebeld, assistent aan de lijn die wou weten waarom en na mijn antwoord zei dat het allemaal mijn interpretatie was en dat het niet aan een kat te zien of of het pijn heeft.

anyway, poes blijft lekker thuis, geen narcose, geen kans op sterfte en dan zie ik wel weer verder.

Goh scheelt mij weer 250 euro ook, best duur inderdaad, maar oude dierenarts kwam op het zelfde kostenplaatje (iets van totaal 300 euro, narcose, extractie en antibiotica).

Fiorucci

Fiorucci

02-03-2012 om 13:48

Manda

Je ziet inderdadd niet snel dat een kat pijn heeft. Maar uit jouw beschrijving maak ik echt niet op dat ie hevige pijnen heeft. Een kat met gebitspijn eet echt niet. Mijn kater is dol, geobsedeerd zelfs door eten. Maar met kiespijn eet hij niet, is erg narrig en stilletjes.
De bedragen die jij noemt...dat betaalde ik voor een heel gebit trekken bij hem.

Manda Rijn

Manda Rijn

02-03-2012 om 15:46 Topicstarter

Nou leuke soap

dierenarts zelf belde ook, "als u geen adviezen wil dan moet u niet naar de dierenarts gaan", "de kat zal zodra die antibiotica uitgewerkt is weer klachten krijgen".

En dat terwijl zij in eerste instantie geen gebitsbehandeling wou doen maar een hele reeks aan onderzoeken wou toepassen (die geen oplossing aan het kiesprobleem zouden bijdragen maar aan de vermeende nier en schildklierproblemen )!!

De poes eet prima !

Dus nu ben ik in 1 week foor 3 medewerkers van deze kliniek berispt, tegengesproken en zou dan spraken zijn van miscommunicatie. Jemig, krijg er hoofdpijn van, oh wat vreselijk frustrerend dit gedoe.

iig, mijn ouders en zus waren zo opgelucht dat ze de poes dan binnenkort gewoon nog zien (zijn nogal gek op de poes) en straks als de poes echt op is (en dat merk je altijd !!!!! ik ben niet blind, ik heb mijn hele leven katten gehad !!) ik haar rustig laat inslapen.

Manda Rijn

Manda Rijn

02-03-2012 om 15:56 Topicstarter

Ik bedoel

dat ik niet ben tegengesproken maar dat zij zichzelf tegenspreken. Of de poes heeft wel pijn en daardoor problemen, of je merkt niet aan een kat met pijn, of de kies moet er wel uit, of de kies kan blijven zitten met anitbiotica en pijnstilling, of ze is te oud om onder narcose te gaan of ze moet onder narcose want het gaat heel vaak wel goed.

jemig man wat heb ik hier aan >>>>>!!!!??????

ik kan iet zo goed omgaan met dit soort hysterisch gezoem. Ik trek mij terug in mijn poezenmandje met poezebeest lekker op schoot, zakje blikvoer gegeven, poes was ook erg tevreden met een plakje yorkham.

Merel

Merel

02-03-2012 om 16:18

Toevallig ook

Is het tandenweek ofzo? Ik ging eergisteren naar de dierenarts voor de inentingen van mijn poezen. Meteen keek hij even naar de gebitjes, de ene poes die altijd brokjes eet had een net gebit, de andere die altijd zachtvoer eet (en 8 jaar is) had tandsteen en wat rood tandvlees. Dierenarts pakte een ijzertje met een ronde punt en duwde zachtjes op het rode en je zag dat poes even wat bewoog met zijn lipjes, deed ie niet op andere plekjes, dat is dus het 'bewijs' dat ze pijn hebben, want de dierenarts zei tegen mij dat katten/poezen dat gewoon normaal niet laten zien (alhoewel ik best denk dat ze er minder door gaan eten en knorrig worden)
Ik ga binnenkort dus maar voor tandsteenverwijdering en daarna kijken of ik het kan bijhouden door te poetsen (ik heb nogal sullige niet agressieve poezen, dus dat durf ik wel te proberen)

Promotie

Dat klopt hoor. In de praktijk van onze dierenarts hangen er poosters. Februari is/was de maand van de gebitscontrole.
Dat wordt gesponsord door verzekeraars, diervoederfabrikanten en natuurlijk een farmaceut.
http://www.gebitscontrole.nl/
Een normaal gezond dier dat goed te eten krijgt, krijgt helemaal geen gebitsproblemen. Nou ja, totdat ie de bejaardenleeftijd heeft. Een beetje rood tandvlees bij een kat van 8 is dus normaal.
Soms gaat er iets niet goed. Zo heeft mijn fox altijd een slecht gebit gehad (is een foxenkwaal). Toen hij jonger was hebben we zijn gebit een paar keer laten reinigen. Nu doe ik dat niet meer (leeftijd hond). Mijn andere hond, zelfde voer maar 1 jaar jonger, heeft een gebit als een puppy. Kraak helder schoon, nooit gepoetst.
Die tandentoestand is een leuke melkkoe voor dierenartsen. Ik zou me er niet door laten opjagen.
Groet,
Miriam Lavell

Rosase

Rosase

02-03-2012 om 17:44

Niet zomaar

Wij hebben bij ons oudje wel bloed laten aftappen en dat was echt een drama. Maar er was ook een goede aanleiding voor: bloed in de urine, veelvuldig braken, serieus gewichtsverlies en als topper: eiwitten in de urine. Uit het bloedonderzoek bleek nierfalen. Remedie is speciaal voer. Een rib uit mijn lijf, maar het werkt wel.

Ik zou zeggen, als je enigszins twijfelt laat dan bloed afnemen terwijl ze onder narcose is. Dat is een stuk vriendelijker voor het dier dan als ie erbij is.

Gebits maand

Onze dierenarts heeft ook gebitjesmaand in februari:
Alle vaste klanten (je wordt er voor benaderd) mogen die maand voor 5 euro en zonder verdere consultkosten het gebit van de kat laten reinigen.
Ik ben ook geweest, met 4 katten en bij 2 hoefden ze nauwelijks wat te doen. Ik moest 12,50 euro afrekenen, heel schappelijk vond ik.
Met de tarieven die Manda noemt was ik al lang op zoek naar een andere dierenarts gegaan.

Rosase

Rosase

02-03-2012 om 18:07

Ooh

Ik zie dat het inmiddels al weer een andere wending genomen heeft.

Nu zou ik zeggen: tijd voor een andere dierenarts. Wat een kulantwoord, je mag dus alleen maar braaf ja zeggen en betalen?

oregano

oregano

02-03-2012 om 19:28

Manda, wat een bemoeizucht

Ik ben het volledig met je eens. Ik heb al katten sinds mijn 18e jaar. de eerste is 26 geworden, werd dement toen volgens de dierenarts en toen een spuitje omdat ze zelf leek te lijden, loeide de hele nacht (woonde inmiddels bij mijn ouders). De 2 katers daarna,broers, zijn ook oud geworden 18 en 19. Beide ook dement geworden, eentje is weggelopen, de andere nog een tijdje bij ons en toen ook een spuitje (ging ook dolen en loeien). Enige kosten waren een oogoperatie omdat hij tijdens het vechten een oog was verloren (was gruwelijk gezicht, bibberdebibber de dierenambulance gebeld). Nu weer een kater, 1x kosten gehad voor castratie, geen inentingen of wat dan ook(bij de vorigen ook niet trouwens). Inderdaad je merkt het wel als ze pijn hebben en dan onderneem je actie, zo gaat het in ieder geval hier.
Groet oregano

Manda Rijn

Manda Rijn

02-03-2012 om 21:34 Topicstarter

Dank dank!

he he, wat een week, god ik ben blij dat ik hier kom, pfff, straks had ik het mezelf aan gedaan haar niet meer wakker te zien worden uit die narcose. Ik hoop op een snel naderend voorjaar, dan ligt ze weer zo heerlijk uitgerekt in de zon als een stokbroodje in de oven. En dan klimpt ze weer zo vrolijk de boom in, of verstopt ze zich achter de lavendel en springt dan met pootjes naar voren als ik niets vermoedend langs loop.

zo, mooi, goed gedaan iedereen, hartelijk dank !

Fiorucci

Fiorucci

03-03-2012 om 09:06

Manda

Geniet maar lekker van poes, en lekker verwennen, stukje vis, beetje kipfilet...mijn kater laat het zich heerlijk aanleunen allemaal. Verdorie, ik werd gewoon nijdig toen ik las over die dierenarts, het cb is er niks bij..))

250 duur!

Hond en kat zal toch niet zoooo veel verschillen. Hier zijn de gebitten van onze poezedames (zijn nog jong) goed maar hond hmmmm. Hond is nu bijna 12 maar flink tandsteen. Tandsteen uitgebreid verwijderen onder narcose incl. AB erna 125 euro evt. extracties als het nodig is +/- 15 euro extra.
Onze dierenarts wil haar elk jaar maar dat vinden wij te veel van het goede.
OOk zij werd mager (lees 1½ kilo in jaar tijd) en meteen ook de heleboel qua onderzoeken.
Wij hebben gewoon meer brokjes gegeven. Nu is ze prima op gewicht. Paar jaar geleden neigde ze tot de dik te worden, toen minder gegeven dus kreeg ze aan de weinige kant helaas. Tandjes tja moet ik haar dat nog aan doen. Zo leuk vind ze de dierenarts niet. En ze is blind, haar neus waarschuwt al meters van te voren. Ze wilt gewoon niet verder.
Manda gewoon je hart volgen. Eet de poes gewoon, en de rest ook goed. Laten zo.
Gr. Rymcke

Manda Rijn

Manda Rijn

05-03-2012 om 14:42 Topicstarter

ik ga zo een grote hoge hamsterkooi kopen, via marktplaats en vanavond bij een gezin 2 kleine dwerghamstertjes ophalen. Nu ik die 250 euro toch niet hoef te betalen op dit moment en we hier gek zijn op alles met een vachtje komen er dus lekker omdat we daar zin in hebben (en ik vooral na het gedoe vorige week) fijn 2 nieuwe huisdieren in huis.

En ik ga volgende keer als ik een dierenarts nodig heb naar de nieuwe kliniek hier achter.

mix

mix

05-03-2012 om 18:29

Manda, over die hamstertjes

let even op of ze goed samen gaan, gaat niet altijd goed en mijn mannelijke hamster bleek het vrouwtje en omgekeerd, waarbij ik me kapotschrok van de opgevreten jonkies die paps had gehalveerd.
Voorbeeldsite:
http://www.dwerghamster.nl/artikelen/200506-eenoftwee/index.php

Manda Rijn

Manda Rijn

05-03-2012 om 21:26 Topicstarter

2 zusjes

uit het zelfde nest dus, enig ze zijn heel erg tam, ze wonen sinds een uurtje gezellig hier naast mijn bureau. Ik heb eerder 3 hamstertjes gehad, erg leuk om er weer 2 te hebben. Mooi, nu is de collectie 2 hamstertjes, 2 cavia's en een poes.

Manda Rijn

Manda Rijn

05-03-2012 om 21:31 Topicstarter

Oh en

als het toch niet goed gaat tussen de 2 zusjes dan koop ik er een kooi bij, had ik vroeger ook (toen bleken het een mannetje en toch een vrouwtje te zijn, gelukkig geen nestje gekregen).

Fiorucci

Fiorucci

06-03-2012 om 07:00

Manda

Katten zijn ook dol op hamsters, weet ik helaas uit ervaring...)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.