Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

oeps

oeps

09-03-2012 om 13:31

Hond pakt kat buren…...

Onze hond loopt altijd in onze tuin en blijft daar ook. Het is 'haar tuin' en dat verdedigt ze dan ook…met 'hand en tand'. Nu wil het geval dat de kat van de buren steeds onze tuin probeert(de) in te sluipen om er even lekker in te gaan plassen en poepen. Als onze hond al in de tuin is, laat de kat het wel uit zijn kop.

Het hele idee vond ik toch eng en werkte op mijn zenuwen (kreeg ook een beetje het idee dat de kat de boel ook zat uit te dagen….dus toch proberen de tuin in komen terwijl mijn hond er ook zat).

Omdat ik het op mijn zenuwen kreeg hiervan, heb ik meerdere keren aan de buurvrouw mijn bezorgdheid geuit over haar kant in onze tuin en dat onze hond in onze tuin rondloopt en die absoluut niet van katten gediend is. Ik heb ook mijn ergernissen geuit over het feit dat onze tuin als kattenbak gebruikt wordt door haar kat.

Het enige wat ik als antwoord kreeg was dat ze er ook niets aan kon doen, want katten zijn nu eenmaal buitendieren en daar kon ik het mee doen!

Na dit zeker al vier keer te hebben aangekaart (zonder enig resultaat), is het dus afgelopen week gebeurd. Hond lag in de tuin te soezen en daar kwam dus katlief aan. Hond lag kennelijk niet te slapen en heeft zich gelanceerd op de kat en de kat doodgebeten!

Nu heb ik volgens de buurvrouw een valse rothond en zou ik hem bewust op haar kat hebben afgestuurd omdat hij in mijn tuin zat te plassen. Ze wil dus nu dat ik hem pernanent aanlijn in de tuin! Ik ben het daar absoluut niet mee eens! Het is mijn tuin en daar loopt mijn hond; een feit wat de buurvrouw dus wist!

Nu loopt deze buurvrouw tegen iedereen te verkondigen dat mijn hond haar lieve kat zomaar heeft doodgebeten en wat mij nog het meest irriteert, dat ik de hond erop af gestuurd heb. Het begint me zo langzamerhand op mijn heupen te werken. Ik heb haar er al op aangesproken dat ze ermee op moet houden, maar ze gaat maar door. Tot overmaat van ramp heeft ze zelfs binnen 1 week een nieuwe kat in huis genomen die……dus ook weer buiten loopt. Misschien moet ik eens voor gaan stellen de dierenbescherming te gaan bellen.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Oeps

Waarom de dierenbescherming bellen? Doet buuf haar kat wat aan dan? Kweenie, maar het lijkt me niet dat het feit dat een kat ongehinderd buiten mag lopen reden is voor de dierenbescherming om in te grijpen.

Omgekeerd: als buuf gewaarschuwd is en ze laat poes nog steeds de mogelijkheid om bij jou in de tuin te lopen dan roept ze het over zichzelf af als poes de hond in zijn nek krijgt. Jammer dan. Er lijkt me geen enkele reden te zijn om jouw hond aan te lijnen in de eigen achtertuin.

En verder zou ik maar gewoon het verhaal weerspreken waar je kan en hopen dat het overwaait.

Groeten,

Temet

oeps

oeps

09-03-2012 om 13:49

Temet

Ja, de buuf is zelfs meerdere keren gewaarschuwd. Ik heb haar ook gezegd dat het een keer fout kan gaan…en nu beschuldigd ze mij ervan dat ik de hond op haar kat heb afgestuurd en ik haar kat dus vermoord heb.

Ik hoop ook dat het overwaait want het is een behoorlijk hardnekkig type op roddelgebied. Ik wordt zo langzamerhand een ook moe van al die boze blikken naar mij en vooral naar mijn hond. Als ik mensen erop aanspreek lopen ze of door of ze zeggen…."nee, hoor, niets"….Pffff…hopen dat het overwaait…todat kat nummer 2 in onze tuin komt buurten!

Hombre

Hombre

09-03-2012 om 14:09

Of oeps

Stel dat het geen kat was die door de heg kroop, maar een peuter. Zou die hond er dan ook bovenop springen? Breng 'm dan a.u.b. snel even naar de dierenarts voor een spuitje...

Wat is het eigenlijk voor een hond? Toch niet zo'n ding dat gefokt is om andere honden of dieren dood te bijten?

(ik ben niet dol op katten in de tuin, maar ook zeker niet op bijtgrage honden)

Brianna F

Brianna F

09-03-2012 om 14:45

Ik weet het niet

Het is jouw tuin, daar heeft iedereen uit te blijven. Het lijkt me van de gekke dat je je hond moet aanlijnen in je eigen tuin. Hij kruipt niet door de heg en blijft op zijn eigen territorium. Ik zou niet gecharmeerd zijn van kleuters, die opeens in mijn tuin lopen, zoals gesuggereerd. Dan kun je je vijvertje ook wel dichtgooien.
Die kat is gewoon een beetje dom geweest

Wel vervelend

Vreemde vergelijking: een kat met een peuter. Er zijn weinig loslopende peuters, laat staan dat ze je tuin in komen. Een kat is sowieso voor een hond iets anders dan een peuter.
Onze kat "pest" de buurhond ook. In het zicht zitten en dan even snel blazen. En als de hond dan bijna overstuur raakt van het blaffen net doen of ze van niets weet. Haha.
Als mijn kat de buurtuin in gaat weet ik ook niet zeker of ze dat overleeft. Hoe lief de buurhond verder ook is.
Het is wel erg voor de buurvrouw. Als kattenbaas zou ik denk ik niet boos zijn. Maar als hondenbaas zou ik wel direct langsgaan om mijn excuses te maken en samen iets te bedenken mbt de afscheiding tussen de tuinen.
Is er niet een buurtbemiddelaar die jullie kan helpen?

Isabella

Isabella

09-03-2012 om 14:52

Kattenliefhebster

Ik ben een kattenliefhebster, maar ik vind dat katten niet in andermans tuin thuis horen. Die van mij blijven binnen of in mijn eigen tuin. Ik baal ook van de katten van de achterburen die vissen komen vangen in mijn vijver en deze doodbijten. Zou je buuf dit ook goedpraten door te zeggen dat een kat een buitendier is? Mijn vissen zijn mij even lief als haar kat.
Maar als je je als kat in een vreemde tuin waagt loop je dus risico. Het zou dus ook zo maar kunnen dat als mijn katten buiten zijn en er een vreemde kat zich in onze tuin waagt hij een flinke tik (of erger) mee krijgt.
Ik ben van mening dat als je in een woonwijk woont je of je katten binnen houdt, of gaat verhuizen naar het buitengebied.

Muilkorf

Jaren geleden had ik een bijzonder goed opgevoed hondje (een fluisterstem was genoeg). Maar bij een logeerpartijtje leerde hij een trucje dat ik hem nooit meer af heb kunnen leren: katten dood maken.
Verder zat hij nergens aan.
Dus de vergelijking kat en kind gaat niet op. Wees niet bang, deze hond heeft het op katten, niet op kinderen. Maar de hond maakt inderdaad geen onderscheid, ook de kat van een paar huizen verderop gaat eraan.
Daarom oeps, vind ik het ook helemaal niet zo slim van je dat je je buurvrouw gewaarschuwd hebt, zeker niet in combinatie met klachten over kattenpoep. Je gaat ook niet de hele wijk af om iedereen te waarschuwen voor jouw hond. Dat heeft ook iets dreigends. Ik snap dat buurvrouw in haar emotie jou de schuld geeft van het gebeuren, terwijl het feitelijk een burenruzie tussen hond en kat is geweest.
Maar goed, nu weet je het zeker. Hij maakt katten dood en ook nog zo efficient dat ze niet eens kunnen ontsnappen. Dat vraagt wel degelijk om maatregelen van jouw kant: Leg 'm aan een ketting of geef hem een muilkorf om (Muilkorf Baskerville).
Beetje katten jagen is niet zo erg, maar dood hoeven ze niet echt.
Groet,
Miriam Lavell

Jessica O

Jessica O

09-03-2012 om 15:26

Tja

had die kat niet in die tuin moeten komen.

Ons hondje probeerde vogels en muizen te vangen, zit er gewoon in (nu kan ze ze niet meer zien..)
Andere hondje wil met iedereen vriendjes zijn, maar die hond van verderop wilde dat niet met hem.. Helaas voor hem had hij dus zijn neus kapot...

Maar in mijn tuin, waar mijn hond mag lopen, en ik de buurvrouw al vaak had gewaarschuwd.... Helaas voor die buurvrouw hoor.

Yura

Yura

09-03-2012 om 15:54

Uit andermans huis en tuin blijven

Die hond mag natuurlijk gewoon los in zijn eigen tuin, zou toch van de gekke zijn. En een peutertje dat je tuin in komt? Hoe kan dat dan? Leer je kind aan dat het uit andermans tuin blijft en als het dat nog niet snapt kan het niet alleen buiten spelen. Ik kreeg eens klachten van de buuf dat onze hond zoveel blafte, dus ging eens opletten en wanneer blafte hij? Ja juist ja als hun kat in onze tuin voor het raam onze hond ging zitten uitdagen. Heb dus gezegd dat als zij last had van het blaffen ze moest zorgen dat hun kat uit onze tuin bleef.
En over kinderen in de tuin: we waren een paar jaar geleden onze keuken aan het verbouwen en er lag dus rommel en gereedschap naast ons huis (op ons eigen terrein, afgescheiden van de openbare ruimte door een heg van de gemeente. Op een gegeven moment vonden we overal verbouwingsrotzooi terug, in de speeltuin, op straat. Zaten ook best gevaarlijke spullen bij zoals hout met spijkers erin. Vond ik toch ook wel een beetje vervelend, wat als er wat zou gebeuren? Heb aan de kinderen die ik verdacht gezegd dat ze de spullen moesten laten liggen. Maar ben blij dat er niks gebeurd is, want zou het dan toch mijn verantwoordelijkheid zijn? Zij hadden toch niks te zoeken in onze tuin?

poesiemauw

poesiemauw

09-03-2012 om 16:01

Oeps

Mijn man vraagt of hij je hond een keer mag lenen?
poesiemauw

ody

ody

09-03-2012 om 16:04

Geloof nooit

Dat je iemand kan verplichten zijn hond te muilkorven of aan te lijnen als deze niet op openbaar terrein kan komen en dus geen gevaar voor de omgeving kan zijn. Je kan wel voor de zekerheid een bordje op je poort hangen methier waak ik, dan is iedereen gewaarschuwd.

Verstuurd met de Ouders Online iPad app.

Schade en muilkorfplicht

Cobi brengt het lollig, maar ze heeft wel degelijk een punt. Poezen zijn goederen, bezit, kapitaal. Ook als dat bezit buiten jouw wil jouw terrein betreedt, geeft dat jou of jouw bezit niet de bevoegdheid om het schade toe te brengen.
Vergelijk: buurman zet zijn auto op jouw oprit, jouw kleuter tekent er een poppetje op.
Dan kun je niet aankomen met 'eigen schuld, moet buurman maar niet...'.
Dat oeps het vermoeden heeft gehad dat kat in haar tuin een risico liep, is een ding. Ze heeft buurvrouw gewaarschuwd en dat helpt voor de aansprakelijkheid nog iets: buurvrouw had het kunnen weten.
Maar niet iedereen kan het weten en bovendien kan Oeps nu zeker weten wat haar hond met volgende gevallen doet. Daar moet zij wat aan doen. Ze weet wat ze in huis heeft en bovendien dat er katten door haar tuin lopen.
Niets doen om schade te voorkomen, is in dat geval wel degelijk extra aan te rekenen.
Er zijn bovendien gemeentes met een apv die in dit soort gevallen muilkorfplicht op kunnen leggen.
Heel ander ding, het is mogelijk dat een muilkorf helemaal niet helpt. Een beetje hond drukt poes plat en past met de voorpoten dodelijke hartmassage toe.
Daar kan oef dan weer niks aan doen.
Groet,
Miriam Lavell

Isabella Caramella

Isabella Caramella

09-03-2012 om 17:13

Politie bellen

Ik zou onmiddelijk de politie bellen. En ziedend en verdrietig zijn. Geen idee wat er voor maatregelen worden getroffen maar jouw hond is gevaarlijk. Ik zou ook geen hond willen hebben dit bijt, ook al mogen er geen katten in andermans tuin lopen.
Ik hoop dat er geen kleine kinderen bij je over de vloer komen.

Economische schade....

Tja. 2 jaar terug werd onze waaghalzerige raskat door de hond vd achterburen te grazen genomen. 2 gebroken poten. Een euro of 500 aan dierenarts. Om het drama compleet te maken liep onze kat-van-6-miljoen (ze was niet echt gratis zeg maar, qua aanschaf al niet) onder een auto. We hebben verder niemand de schuld gegeven, maar sneu was het wel, zowel in emotioneel als in financieel opzicht.

Ingrid

Lizelot

Lizelot

09-03-2012 om 17:38

Jemig,

Honden zijn jachtdieren,net zoals katten trouwens.Ik ken veel honden die jagen,die geen andere dieren in hun tuin dulden.Is heel normaal hondengedrag.Honden jagen op andere dieren niet op mensen,ook niet op peutertjes.
Het is mijn ervaring dat katten precies weten in welke tuinen er honden lopen.Dus de kat van oeps haar buurvrouw is gewoon dom geweest of aan het uitdagen geweest.Dan kan het fout gaan,jammer dat buurvrouw niet naar de waarschuwingen van oeps geluisterd heeft.Als iemand zijn kat buiten laat lopen weet je dat honden en auto's een risico zijn....en hier op het platteland ook nog de duivenmelkers.Want poes is natuurlijk zelf ook een jachtdier.Poes pakt zelf ook weleens een vogeltje of muisje.En als poes dan een kat en muis spelletje speelt met de hond van de buren en dan verliest,is poes niet snel genoeg geweest.
Wij hadden vroeger een kat die precies wist hoelang de ketting van de hond van de buren was.Dikke pret voor de kat.Maar ja,dat had ook best een keer fout kunnen gaan.

Margriet*

Margriet*

09-03-2012 om 19:33

Ik vind

ondanks dat het is gebeurd je inderdaad best een bloemetje naar de buuf kan brengen. Het doel is tweeledig: je toont er mee dat je het vervelend vind dat het gebeurd is, ondanks dat je wist dat het kon gebeuren heeft jouw hond toch uiteindelijk de kat doodgebeten en je houdt de relatie 'op niveau'(voor dat het echt uit de hand loopt.
Ik ben een beetje dubbel. Ik snap als kattenbezitter dat dit kan gebeuren, maar had pas nog een enorme hond tegen me opspringend die niet in toom werd gehouden en die ook niet stopte, eigenaresse stond drie straten verderop. Ook hebben wij regelmatig grote honden in de tuin (mijn tuin!) die onze kat op hol laat slaan (daar vraag ik dan ook niet om). Ik wil maar zeggen, niet elke hond is dusdanig opgevoed.... (net zoals katten overigens die ook maar gaan en staan waar ze willen).
Maar het is toch lullig als het gebeurd, dat blijft een feit.

Afschuwelijk

Afschuwelijk, de terreur van die katten! Ik vind zo'n beestje an sich best leuk hoor, maar ik vind het echt heel erg dat ze steeds in m'n tuin lopen. En bijbehorende dingen doen. Het is zo ontzettend vies. En er zijn best veel katten bezitters die het zo wegwuiven: ja het zijn nu eenmaal buitendieren, wat kan ik eraan doen etc. Nou gewoon! Geen kat nemen! Maar goed, dood is nogal rigoreus, uiteindelijk kon poes er zelf niet zoveel aan doen maar is buuf de verantwoordelijke.
Ik zou het gewoon afwachten. Laat haar maar. En geen haar op m'n hoofd die eraan zou denken om mijn hond in m'n eigen tuin aan te lijnen.
O ja, en ook hier een man die graag de hond wil lenen!

Mamvantwee

Mamvantwee

09-03-2012 om 22:43

Bravo voor de hond

Jaja, ik erger me kapot aan de baasjes van loslopende katten. Ook mijn tuin is vaak kattenbak. In onze straat komen steeds meer katten, en er zijn baasjes die niet eens meer een kattenbak in huis hebben: die laten die beesten dag en nacht buiten hun behoefte doen!

Ik ben voor kattenbelasting. Honden houden nou eenmaal niet van katten en bewaken hun territorium. Heel normaal gedrag. Domme kat die zich liet pakken, je buurvrouw heeft nu ook wel haar lesje geleerd. Dat ze rondbazuint dat jullie schuldig zijn, zie ik als 'aanval als verdediging'. Ik zou me er niks van aantrekken.

Groet, Mamvantwee

Mea Proefrok

Mea Proefrok

10-03-2012 om 08:30

Afscheiding?

Strikt genomen vind ik het niet heel bijzonder wat er is gebeurd. Zo zijn dieren nu eenmaal. Hond verdedigt territorium. Ik zou wel proberen om de buurvrouw enigszins tegemoet te komen door samen te bedenken hoe je kunt voorkomen dat kat nummer twee hetzelfde lot ondergaat. Iets aan de afscheiding doen, afwisselend op de loer liggen met een emmer water, misschien zijn er nog veel betere oplossingen. Het gaat erom dat de buuf merkt dat je het wel lullig vindt dat haar Poekie (haha cobi) is overleden.
De hond aanlijnen of muilkorven lijkt me onzin. Dan moet je ook katten aanlijnen die vogels pakken.

Fiorucci

Fiorucci

10-03-2012 om 08:51

Mea

Ik neem wel degelijk maatregelen om te zorgen dat mijn katten geen vogels pakken, een bandje met belletje doet al wonderen.

Helpt niet voor oef

Al dat applaus voor de hond van Oef en het afgeven op los lopende katten, helpt niet echt in deze situatie. Het bevestigt zo mogelijk eens te meer dat hier sprake is geweest van eigen richting: Oef heeft moedwillig en wetende wat de gevolgen zouden kunnen zijn de hond op de kat afgestuurd, of af laten gaan.
Dat mag niet. Ook niet op je eigen terrein. We wonen niet in Amerika.
Buurvrouws beroep op 'natuur' helpt een beetje. Met haar 'het is nu eenmaal een buitenkat' alsof dat tot overmacht leidt, heeft ze een bewust risico genomen. Zeker omdat ze gewaarschuwd is voor de natuur van de hond: hij haat katten.
Maar in het echte bestaan, in een rijtjeswoning met al die tuintjes naast elkaar, kun je niet aankomen met 'natuur' als iets waar je machteloos tegenover staat. Dat is gewoon niet waar.
Buurvrouw kan haar (volgende) kat voortaan binnenhouden en oef kan haar hond voortaan niet zonder toezicht buiten laten. Wel aangelijnd, of met een muilkorf.
Het beroep op 'eigen terrein' alsof daarmee het gelijk automatisch bij Oef ligt, klopt niet. Dat gelijk gaat ze niet krijgen. Hoe meer beroep daarop, hoe groter de kans op bezoek door de (dieren)politie die muilkorfdwang of erger oplegt.
Groet,
Miriam Lavell

ijsvogeltje

ijsvogeltje

10-03-2012 om 09:55

Isabella

"Geen idee wat er voor maatregelen worden getroffen maar jouw hond is gevaarlijk."
Volgens mij maak jij een denkfout. Een dier is en blijft een dier. Met een instinct. En naturlijk zal je je huisdier 'opvoeden', maar dat maakt hem nog geen menselijk wezen.

Mamvantwee

Mamvantwee

10-03-2012 om 11:03

Ja kom op nou zeg

Je eigen hond in je eigen tuin die een kat grijpt. Dat is geen opzet, natuur of niet. Je bent dan misschien wel aansprakelijk voor de 'schade' (tjonge, het gaat om een levend dier), maar ik zou het heel idioot vinden als je ook nog schuldig genoemd wordt. Dus nogmaals: buuf weet nu wel dat ze haar kat niet los moet laten.

Groet, Mamvantwee

Oeps

Ik heb een hond gehad die het huisdier van een van onze buren doodbeet. Fout van ons. Niet van de dieren. Onze hond had aangelijnd moeten zijn, behoort onder appèl te staan. En dat was niet het geval. Excuses gemaakt over en over (je beessie dood door zo'n ervaring), bloemetje gebracht. Is niet meer goed gekomen. Jammer maar begrijpelijk.

Een kat die in jullie tuin komt: die leert dat wel af als er een hond is. Maar een kat die uitdaagt: kan vraagt er toch niet om? En voor je het weet is je hond de pineut omdat die naar bejegend wordt (en wellicht wat agressiever wordt). Je hond hoeft nu maar te happen naar een kind en de politie staat bij je aan deur met vragen.

Ik weet niet wat het waard is om je buren een beetje te vriend te houden? Hoe dna ook, je zal worden gezien als fout want jouw hond is de dader. En daar ben jij verantwoordelijk voor. Hoe je het ook wendt of keert.

Mamvantwee

Mamvantwee

10-03-2012 om 11:20

Kattenbelasting

Gaat dan net als de hondenbelasting naar de gemeente die daar nuttige dingen mee doet. Natuurlijk niet 'verdelen onder de buren'. Maar zoals honden 'overlast' veroorzaken en belastingplichtig zijn, zo mogen ze al die loslopende katten ook wel eens nader bekijken: die zorgen ook voor poep, pissen naast je voordeur en zitten 's nachts krols te mauwen onder je slaapkamerraam. Dat is ook echt overlast!

Groet, Mamvantwee

Mamvantwee

Mamvantwee

10-03-2012 om 11:24

Als jij een hond uitlaat en je hebt je hond onder appèl, dan ben jij de baas en gaat je hond niet 'in blinde woede' over straat achter een kat aan. Een hond die op eigen terrein alleen is, in de tuin dus, is wel eigen baas. En daarom kun je best je hond uitlaten zonder slachtpartijen te verwachten.

Groet, Mamvantwee

Lizelot

Lizelot

10-03-2012 om 11:34

Kat en hond

Ik leef al jaren tussen en met katten en honden. ik vind het applaus voor de hond ook te ver gaan,het blijft wel triest voor de buurvrouw,om te zeggen dat de hond gevaarlijk gaat ook te ver.Zoals ik eerder al zei,een kat weet heel goed in welke tuinen een hond zit.Wij hebben een hondje met zonder jachtinstinct,toch schieten de katten meteen weg als onze deur nog maar open gaat,loopt hondje in de tuin ,zien we ook geen kat.
Het is gewoon gebeurt,niemand is schuldig,dit gebeurt met dieren onder elkaar.Ik ben dieren kwijtgeraakt,door katten,in onze tuin,op ons terrein.Zelfs diertjes uit een hok dat in de schuur stond,eruit geplukt door een kat.Even de deur open laten staan.Het waren kwarteltjes van mijn,zoon.We hadden ze in de schuur gezet voor de vorst,het verdiet was groot,maar het is gebeurt,wat win ik ermee om dan boos te worden op de eigenaar van de kat.Wat kan die eraan doen???
Wij hebben een hond gehad die zelfs op onze katten jaagde in de tuin,binnen ging het goed,maar zodra ze buiten waren was zijn jachtinstinct te groot.
De hond van de buren is een keer losgebroken uit zijn ren en had een hele nacht de tijd om in onze konijnenren te komen,resultaat dode konijntjes en nog 3 die ik in moest laten slapen,door breuken.Wat was ik boos op de hond en op de buurman.Maar ik werd nog bozer op de buurman toen deze zijn hond uit de konijnenren kwam halen en hem een paar klappen gaf.Wat ik bedoel te zeggen als je een dier neemt dan moet je rekening houden met hun instincten,maar ook dat als je dieren buiten hebt is het handig rekening te houden met de risico's die ze daar lopen.En soms gaat het fout,dat is altijd verdrietig,maar om dan meteen een schuld te leggen bij een baasje,vind ik wel ver gaan.

Lizelot

Lizelot

10-03-2012 om 11:44

Op straat

Op straat loopt een hond aan de lijn,als dan een kat schrikt van een hond en de straat oploopt,zie ik dat toch echt als de verantwoordelijkheid van de katten eigenaar.Mijn schoonouders hebben dure katten en wandelen met hun katten aan riempje.Als de kat dan nog aangevallen wordt door een hond dan is inderdaad echt de hondeneigenaar schuldig.Het zou toch van de gekke zijn dat hier niemand met zijn hond door de straat mag lopen,want stel je voor dat mijn loslopende kat schrikt van de hond.

Schuld en verantwoording; lood om oud ijzer

"En soms gaat het fout,dat is altijd verdrietig,maar om dan meteen een schuld te leggen bij een baasje,vind ik wel ver gaan."

Ik heb ook een hond gehad die een huisdier van een ander doodbeet.
Je bent er als baasje verantwoordelijk voor. En ook schuldig aan in die zin dat je moet weten hoe je met een beest omgaat: dus aangelijnd, dus onder appèl. En dus ook weten dat een dier een dier blijft, ook als het een huisdier is. Fretten laat je dus niet loslopen bij de buren, konijnen ook niet, honden aangelijnd en katten een kattenbak.. Je kiest voor een hond of een kat of wat dan ook en dat brengt situaties met zich mee.

Ik raad je aan om de relatie met je buren proberen te behouden. Voor jezelf in de eerste plaats en in de tweede plaats voor je hond (nogmaals: hij hoeft nu maar te happen of 'gemeen' te kijken (what ever that may be). Door het boetekleed aan te trekken, keer op keer. En laat ze weten dat jij ook geschrokken bent. Dat jij dit niet van plan was. Schuld is wat anders dan iets gewild hebben. Maar je blijft er verantwoordelijk voor. En je kan je hond kwijtraken erdoor. Niet meteen, maar de politie aan je deur en elke keer uitleg moeten geven *of* iets nu waar is of niet.. (ga maar eens zeggen dat je hond niet hapte.. dat gelooft niemand na het doodbijten van een kat).

Want het is niet alleen op dit moment, in deze situatie discutabel in hoeverre je gelijk hebt maar of je het gaat krijgen. Inzetten op een van de twee op dit moment, levert een Pyrrusoverwinning op.
Dat moet je niet voor jezelf willen.

Mamvantwee

Mamvantwee

10-03-2012 om 12:39

Ik heb niet gezegd dat omdat IK kattenpoep in mijn tuin heb DUS kattenbelasting moet worden ingevoerd. Kattenpoep ligt natuurlijk ook in de openbare speelplaatsen, op het voetbalveldje, in zandbakken. Het gaat mij er om dat het een ongelijkheid is tussen katten- en hondenbezitters. Waarom wel betalen als je een hond hebt en niet voor een kat? Hondenbezitters moeten de poep ook opruimen, ik heb dat alle kattenbezitters hier echt nog nooit zien doen. Hondenbezitters worden aangesproken op overlast door hun dier, en terecht, maar een katteneigenaar staat je raar aan te kijken als je vraagt of ze de kattenpoep willen opruimen of hun kat 's nachts binnen willen houden ivm gejank.

En voor de goede orde: ik generaliseer alle katten- en hondenbezitters hier for the sake of the argument.

En als controle op een maatregel te lastig is voor de helft van de mensen die de maatregel aangaat, dan moet je daar wat aan doen of de hele maatregel afschaffen. (Net zoiets als met de langstudeerboete, maar dat is een heel ander verhaal).

Groet, Mamvantwee

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.